shutterstock 1565075557

Rücksichtslos kabinet sloopt KLM met corona-autoritarisme: 'Nog eens duizenden mensen ontslagen!'

Geen categoriejan 20 2021, 19:00
KLM gaat stoppen met alle verre routes door de strengere coronamaatregelen die vanmiddag zijn aangekondigd. De grotere vliegtuigen blijven de komende tijd aan de grond, wat mogelijk tot een verlies veroorzaakt van duizenden banen. De invoering van de verplichte sneltest zorgt ervoor dat KLM geen verre vluchten meer gaat doen.
Met de nieuwe regels wordt het verplicht om een sneltest te doen voordat je aan boord mag van een vliegtuig. Deze maatregel zorgt ervoor dat KLM de verre vluchten gaat schrappen. KLM wil namelijk niemand in het buitenland achterlaten bij een negatieve test:

„Dat komt door de verplichte sneltest voor crews. Die moet vlak voor vertrek gedaan worden. Als iemand positief test, dan kan het desbetreffende personeelslid niet mee. Vanuit goed werkgeverschap kunnen wij geen crews achterlaten in het buitenland.”

De beslissing gaat gelden voor zowel internationale vluchten als nachtstops in Europa. Wat voor een harde economische klap gaat zorgen bij KLM zo vrezen insiders. Topmannen van zowel Schiphol als KLM hebben dinsdagavond nog haastig overleg gehad met het kabinet, echter mocht dit niet baten. Ook zij moeten eraan geloven: de strengere maatregelen gelden ditmaal ook voor deze branche.

„Een nationale tv-uitzending waarin de aandacht voor [hypothetische uitlaathonden, red.] Max en Wodan vanuit het kabinet niet ontbreekt. Maar dat het reisverbod vanuit Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en maar liefst heel Zuid-Amerika rechtstreeks ingrijpt in de toekomst van de volgende duizend KLM’ers en honderden reisbranchemedewerkers wordt gewoon even terzijde gemeld”

De voorzitter van de vakbond De Unie, Reinier Castelein, spreekt schande over de hele situatie. Hij ziet dit dan ook als een zet van het kabinet om linkse partijen te paaien:

„Dat zijn mensen met gezinnen. Elke 10% achterblijvend herstel leidt tot extra baanverlies van minstens duizend medewerkers. „Het is tragisch dat KLM het ondergeschoven kindje wordt in de jacht op politieke meerderheden op links. Coronabeleid lijkt wel milieubeleid geworden”

Maar dát maakt dit kabinet allemaal niets uit. Die willen corona bestrijden met de tactiek van de verschroeide aarde. Het virus móét worden bedwongen, zelfs als dat betekent dat er na de pandemie niets meer over is van Nederland… en ook de nationale trots KLM volledig in puin ligt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten