Links magazine Newsweek: ‘Lockdowns hebben geen voordelen over vrijwillige maatregelen’

Het is ongelooflijk, maar het linkse magazine Newsweek heeft een artikel gepubliceerd over een nieuw rapport. De conclusies van dat rapport laten geen twijfel bestaan over het extra nut van lockdowns ten opzichte van “andere vrijwillige maatregelen”: die zijn er niet.

“Een evaluatie van COVID-19 beleidsmaatregelen uit de hele wereld concludeert dat verplichte lockdownbevelen vroeg in de pandemie waarschijnlijk niet meer significante voordelen hebben wat betreft de vertraging van de verspreiding van de ziekte dan andere vrijwillige maatregelen, zoals social distancing en minder reizen.” Dat bericht het linkse magazine Newsweek, een favoriet van de linkse boven-ons-gestelden in Amerika én de rest van de wereld.

“Het peer-reviewed onderzoek werd op 5 januari gepubliceerd in de European Journal of Clinical Investigation en analyseerde de groei van het aantal coronazaken in 10 landen vroeg in 2020,” gaat het artikel verder. “Het onderzoek vergelijkt zaken in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Iran, Italië, Nederland, Spanje in de Verenigde Staten — allemaal landen met verplichte lockdownmaatregelen en sluitingen van bedrijven — met Zuid-Korea en Zweden, waar de autoriteiten minder vergaande, vrijwillige maatregelen namen. Het doel van het onderzoek was analyseren of minder of meer stringente regels invloed hadden op individueel gedrag én op de verspreiding van het virus.”

“De onderzoekers gebruiken een wiskundig model om de landen met streng en minder strenge maatregelen met elkaar te vergelijken en concludeerde dat er ‘geen duidelijk, significant voordelig effect van [meer restrictieve maatregelen] was op de toename van het aantal zaken in een land’,” aldus het onderzoek zelf. “We stellen niet alle publieke gezondheidsinterventies ter discussie, of gecoördineerde communicaties over de epidemie,” gaat de onderzoekers verder, “maar we slaagden er niet in een bijkomend voordeel te vinden van verplichte bevelen om thuis te blijven en het sluiten van bedrijven.”

Natuurlijk waren er wat mits en maren, maar over het algemeen was het de onderzoekers duidelijk: lockdowns hebben geen significante positieve impact op de bestrijding van het coronavirus ten opzichte van zogenaamd ‘vrijwillige maatregelen’ als anderhalve meter afstand houden.

Opvallend genoeg zegt de aankomende president van de Verenigde Staten, Joe Biden, ok al dat hij “niet van plan [is] de economie op slot te gooien. Ik ga het virus op slot zetten. Er is geen omstandigheid denkbaar waarin ik voorzie dat we een nationale lockdown nodig hebben. Dat zou contraproductief zijn.”

De onderzoekers denken daar dus net zo over. Nu moet dit nog doordringen tot de hoogste politieke regionen in ons land. Want waar Biden duidelijk maakt dat hij, net als de wetenschappers, niet gelooft dat lockdowns iets positiefs toevoegen aan de bestrijding van het virus, bereiden het OMT en het kabinet zich in Nederland voor op nóg strengere maatregelen. Dat zou, dat moge duidelijk zijn, een ramp zijn voor ons land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Bon-vivant

  Afkomstig van het sLinkse Newsweek. Dan zal het weg gelogen zijn. Merkwaardig dat onze Mike daar steeds weer intrapt.

  1. M. Brandenburg

   Het rapporteert voor het eerst en tegen de natuur de werkelijke data, er word nergens ingetrapt het is enkel verbazingwekkend dat er een lnkse organisatie is die dat eindelijk eens doet.

 2. ropart

  links of rechts doet niet ter zake bij die onzinnige maatregelen.

  1. M. Brandenburg

   OPvallend wat dat doet het wel, rechts wil vrijheid, zelfbeschikking en zelfverantwoordleijkheid, links wil totalitaire vrijheidsberoving en totale macht naar zich toetrekken, waarbij de data enkel maar in de weg staat. Maar dat zijn we gewend bij links, het zijn geoindcotirineerde personen die denken dat links of rechts er niet toe doet, of zich in allerlei bochten wringen met onzin alsdat het niet meer zou bestaan, terwijl het er overduidelijk nog is en exact dezelfe zaken progeert als de Sociaal Nationalisten en de communisten, soms met een iets ander jasje maar de kern is schrikwekkend exact hetzelfde.

   1. Monty

    ”vrijheid, zelfbeschikking en zelfverantwoordleijkheid, links wil totalitaire vrijheidsberoving en totale macht naar zich toetrekken”

    Dus partijen die dingen willen verbieden zijn volgens jou beredenering links.

 3. Heinz

  Positif is de melding op de poster ‘stay safe’ Het zal hem ook wat kosten maar hij geeft om zijn medemens, deze winkelier.

 4. M. Brandenburg

  Het is triest dat dit nu pas naar voren komt, uit de data vanaf januari vorig kjaar kwam al na een paar maanden naaar voren dat lockdowns totaal niet werken, de coronasekteleden blijven maar roepen dat zonder de maatregelen het allemaal veel erger had geweest, maar al vanaf Mei was duidelijk te zien dat er geen enkel voordeel te meten was ten opzichte tot landen ZONDER maatregelen of met beperkte en vrijwillige maatregelen. Maar een ieder die de officiele data aanhaalde werd weggezet als een wappie, want we kunnen niet hebben dat de links totalitaire machtsgreep verstoord word. Sterker nog, zelfs in grtoe landen als de VS is overduidelijk dat de staten met weinig tot geen maatregelen het vele malen beter deden en doen dan de door links geleide totalitaire vrijheidsberovende staten. De officiele data liegt niet. Het enige waarom wijhet kunstmatig beter zouden dan dan Zweden is omdat Zweden ALLE oversterfte aan Covid toeschrijft, sterker nog op dit moment ligt 120% van de oversterfte zogenaamd aan Covid, iets wat compleet onmogelijk is, want dat houd in dat zelfs 20% van de natuurlijke sterft nu aan Covid wordt toegeschreven, en dat terwijl de oversterfte in Zweden op het laagste punt van de afgelopen tien jaar ligt.

  De data liegt niet, de links totalitairen doen niets anders.

 5. gargamel

  ” Europeanen moeten certificaten bij zich hebben die bewijzen dat ze tegen Covid-19 zijn ingeënt om te reizen” , zei EC-president Ursula von der Leyen tegen Portugese media – waarschijnlijk geschokt Europeanen die nog nooit van een dergelijke regel hebben gehoord.

  1. gargamel

   Zowel corona als vaccinatie komt vooral voor in de media. De overgrote meerderheid zal weigeren, ongeacht de gevolgen.

 6. Graaf1807

  Dat dit nogmaals onderzocht moet worden is onbegrijpelijk. Het was al voor de zomer van 2020 ruimschoots aangetoond dat deze nonsense niet werkt…anders dan om de angst erin te houden en de bevolking gedwee. Zie bijvoorbeeld de grafieken getoond door Thomas Woods die de verschillen laten zien tussen Amerikaanse deelstaten met een harde lockdown en de naburige deelstaten zonder lockdown….geen enkel verschil…je zou niet eens kunnen aanwijzen welke staat het een had gedaan en welke het ander. Het virus gaat gewoon door, geen mens kan het tegenhouden, de natuur laat zich niet bedwingen…je kunt net zo goed willen dat wij bepalen hoeveel en wanneer het regent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.