shutterstock 1490930162

Lockdowntirannie: geschifte Boris Johnson wil Britse pubs pas IN MEI weer openen

Geen categoriejan 11 2021, 14:00
Je zou denken dat de Britse autoriteiten er vanwege Brexit alles aan doen om de economie een flinke boost te geven. Helaas, niets is minder waar. Volgens Britse kranten is premier Boris Johnson van plan de lockdown minstens tot 23 maart te verlengen. En pubs, die het hart vormen van het sociale leven in het Verenigde Koninkrijk, zouden ‒ mógelijk ‒ pas weer in mei open mogen.
Op 23 maart 2020 ging de eerste Engelse lockdown in. Nou, slecht nieuws, het lijkt erop dat deze nieuwe lockdown tot dan actief blijft. Dat berichten Britse media:

Brits were ordered to stay at home until mid-February when the emergency shutdown was launched.

But now Number 10 is said to be looking at March 23 - the year anniversary of the start of the first lockdown - as a more realistic date to end the lockdown, according to The Daily Mail... Boozers will be one of the last businesses to reopen, with ministers looking at the bank holiday on May 3 as a possible date.

Dit is écht niet best. De hele Britse economie wordt op deze manier om zeep geholpen. Talloze bedrijven kunnen dit natuurlijk niet overleven. Zij zullen ten onder gaan, en hun werknemers zullen werkloos worden. Vaders kunnen niet meer voor hun gezinnen zorgen, moeders moeten verplicht thuisblijven omdat er gewoon geen werk is. En kinderen die in de middenklasse geboren worden zullen opeens geconfronteerd worden met een leven als lid van de onderklasse.
Volgens The Sun zullen "duizenden cafés failliet gaan." Dat is ongetwijfeld geen overdrijving. De huur moet betaald worden, andere vaste lasten gaan door, maar er komt ‒ op letterlijk een beetje overheidssteun na ‒ niets binnen. Dat kan een normale pub een korte tijd volhouden, maar daarna is het afgelopen. Tot (en met) mei? Dat is volstrekt onmogelijk voor talloze cafés en restaurants.
Waar is Johnson in vredesnaam mee bezig? Hij sloopt zijn eigen land. Hij brengt zijn volk niet alleen tot aan de rand van de afgrond; hij gooit ze er zelf keihard in.
Dit kan niet meer, niet in Engeland maar ook niet in Nederland. Deze totaal wanstaltige lockdowns moeten eindigen. Corona is verschrikkelijk, maar deze lockdowns zijn vele malen erger en zullen op termijn voor veel grotere problemen zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten