LOL! PvdA-leden komen met ‘SIGRID-KAAGMOTIE’: ‘Kaag moet ook ónze premierskandidaat zijn!’

Het is ronduit hilarisch: PvdA-leden hebben voor het PvdA-congres later deze maand een motie ingediend waarin het bestuur wordt opgeroepen om Sigrid Kaag (D66) officieel tot PvdA-premierskandidaat te benoemen. Want zij is een vrouw en Lodewijk Asscher is dat niet. Yay, leve het feminisme!

Op 14, 15 en 16 januari vindt het congres van de PvdA plaats. Het komt er dus al bijna aan. Lodewijk Asscher ligt als lijsttrekker vreselijk onder vuur vanwege de toeslagenaffaire, maar hij blijft gewoon aan — en wil dus premier worden als de PvdA er op magische wijze in slaagt de grootste te worden.

Maar wacht even! Er zijn PvdA-leden die héél ander plannen hebben. Zie deze motie, geschreven door leden die willen dat … de PvdA verklaart Sigrid Kaag te willen als premier van Nederland, “zelfs als de PvdA na de verkiezingen van maart 2021 de grootste partij is.”

“Constaterende dat wij warme voorstanders zijn van het idee nu eindelijk eens een vrouw naar voren te schuiven als er een minister-president moet worden aangesteld en dat wij de benoeming van Martin van Rijn in nota bene een kabinet van concurrerende partijen op zeer veel lof en waardering kon rekenen in de samenleving,” stelt de motie, “roept het partijbestuur de Tweede Kamerfractie op te verklaren dat Sigrid Kaag ook voor de PvdA de meest ideale kandidaat is voor het minister-presidentschap. Zelfs als de PvdA na de verkiezingen van maart 2021 de grootste partij is.”

Er zijn ook nog andere afwegingen, bijvoorbeeld dat kiezers zich afvragen of ze nou op Kaag moeten stemmen of op de PvdA, en dat de PvdA door haar te steunen als premier extra stemmen kan krijgen van Kaag-aanhangers. Maar de belangrijkste reden is, natuurlijk, dat Kaag een vrouw is. De woke-brigades hebben niet eens in de gaten hoe ongelooflijk discriminerend en beledigend dit is voor Kaag, maar goed, dat soort types staan er natuurlijk ook niet om bekend dat ze logisch kunnen nadenken.

Het zal niemand verbazen dat sommige D66’ers deze motie fantastisch vinden. De leider van de partij in Amsterdam, bijvoorbeeld:

Hilarisch, niet alleen omdat we de PvdA natuurlijk helemaal niet zo kennen, maar ook omdat … de motie op onvoldoende steun kon rekenen en er dus niet eens over gestemd wordt.

Details, details.

Maar ja, het is natuurlijk wel enorm grappig dat er PvdA-leden zijn die zo’n motie wél steunen. STEUN KAAG WANT ZE IS EEN VROUW. YAY FEMINISME!

Volg mij op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. lucinde

  Michael neem ik niet meer serieus.

  Sinds hebben als zielig slachtoffer presenteert
  heb je mijn respect verloren

  1. 2030

   denk je dat je iemand kan vinden die jouw serieus neemt muts ?
   respect moet je verdienen en daar ben jij heel ver van vandaan domme muts

  2. Stanly2000

   lucinde,
   “Sinds hebben als zielig slachtoffer presenteert heb je mijn respect verloren”
   Kunt u dit even uitleggen a.u.b.!

  3. Jannes-46

   Eén kabinetskandidaat heeft Siegfried Kaag al. Ene Anis al-Qaq als minister van terreur want wijlen hulpgeld-miljardair Yasser Arafat was zijn leermeester met diens uitgebreide ervaring met het opblazen van o.a. bussen met schoolkinderen.

  4. Egbert van Zutphen

   “Sinds hebben als zielig slachtoffer presenteert
   heb je mijn respect verloren”

   Ik vraag me ernstig af wat het orakel bedoelt met deze raadselachtige zin.

 2. 2030

  Zo zie je maar hoe een partijkartel hele vreemde dingen kan uitroepen !

  stem sociaal, stem PVV

 3. usb3.0

  kaag is er niet voor Nederland en al helemaal niet voor de Nederlanders en de pvda sluit zich daar gewoon bij aan..
  kaag en co zijn een gevaar voor onze samenleving

  1. Bunky01

   usb3.0, een waar woord ! Nog even en GL sluit zich ook nog aan. Wat een armoede.

 4. Emma Louise

  Een hele grappige actie van enkele PvdA-leden. Natuurlijk alleen bedoeld om veel aandacht te genereren voor het aanstaande congres. En dat is gelukt.

  1. usb3.0

   Domme emma lacht het een beetje weg

   1. Cor Grijpstra

    usb3.0
    Het kwispelde christen hondje ziet een vrouw als een minderwaardig schepsel.
    Nuttig voor het baren, verzorgen en opvoeden van kinderen.

    1. 2030

     u bent verward met de is-lam

    2. driewerf

     Je bent een minderwaardig mens .

 5. Eppo123

  D66 en PvdA de afgrond in aub.

 6. Cor Grijpstra

  Wanneer Rutte vertrekt en de partij blijft wel de grootste maar het heeft geen goede kandidaat PM en D66 zit ook in de coalitie, waarom niet.

  Michael wordt een beetje zielig met zijn achterhoede gevecht tegen links.
  De extr@@m rechtse FVD bijna verdwenen van het toneel, een PVV dat zichzelf al heeft ingedekt voor het niet deelnemen aan een coalitie. (zie partij programma).

  Michael wedt al jaren op het verkeerde paard.

  1. werikke

   ik heb veel domme reacties van jou gezien dit is wel een van de ergste. De PVV die volgens jou niet mee wil regeren is echt heel dom want jij zegt dus als de PVV zich zou aanpassen aan linkse loby dan mag die mee regeren echter dat is niet het verhaal. de gevestigde partijen willen de macht behouden en hebben daarom een cordon gelegd om PVV heen. Dat zou je juist moeten bestrijden als je voor democratie bent maar blijkbaar wil jij dat dus niet. misschien toch een keer nadenken voordat je iets plempt hier en onpartijdig zijn.

   1. Cor Grijpstra

    @W
    Cordon om de PVV 🙂

    HeP je het programma gelezen, denk het niet.
    Wanneer Geert zijn extreme standpunten niet opgeeft is deelname uitgesloten.

    Geert weet dat hij dat niet kan maken t.o.v zijn kiezers en weet dus dat het hem weer niet wordt.

    Zelfs met 76 zetels lukt het niet, wetende dat je in de EK geen meerderheid kunt vinden.

    1. driewerf

     1 van de redenen dat links ook al druk bezig is om de EK af te schaffen

 7. Jopie

  Als je PvdA kruist met D66, wat krijg je dan “El Fatah”

 8. driewerf

  Het linkse gepeupel is helemaal van god los merk ik .lol

 9. Drostemannetje

  Ik snap het wel, want na Asscher hebben ze bij de PvdA helemaal niets meer van naam wat evt. nog wat stemmen kan opleveren. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat zie je nu. Ik hoop dat Asscher aanblijft, want dan krijgt de PvdA nog minder stemmen dan Denk. Wat een enorme flapdrol is die man. Haha

 10. rexm

  14-15-16 januari is wat vroeg om de carnavals datum vast te stellen, een vrouwelijke prinses carnaval kan best, Asscher als harlekijn, kan er mee door.
  Men kan ook de poets vrouw, pakken om de hoek, brengt evenveel, sukkelaars.

 11. Linksbuster

  Hamas zou ook graag kaag als premier zien..viva el qaq.

 12. Madpo

  Schijnbaar is de PvdA besmet met het Asscher virus en allemaal stapel gek geworden. Kaag is een halve Palestijnse en heeft hier niets te zoeken in dit land. Denkt de PvdA nou echt dat Nederland hier op zit te wachten? Stelletje socialistisch linkse landverraders, ontbind jezelf en verdwijn uit het Nederlandse politieke landschap “rooie rakkers”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.