LOLWUT! JA21 blijkt kleine zusje van VVD te zijn: vóór klimaatreligie, vóór coronagekte en vóór EU-leger

In gesprek met Dit Is De Dag zegt Annabel Nanninga van JudassenAlliantie21 — sorry, ik bedoel ‘JuisteAntwoord21’ — dat haar nieuwe partij écht geen “FVD maar dan zonder Thierry Baudet is.” Nou, dat klopt. Wat het dan wel is? Een VVD zonder Mark Rutte.

“Onze ideeën zijn gebaseerd op feiten, op realisme en wij willen er ook echt iets in bereiken,” zegt Nanninga desgevraagd waarmee ze impliceert dat de standpunten van FVD, waar zij zich jaren voor inzette, volgens haar niet gebaseerd zijn op feiten en realisme. Merkwaardig. Ze was immers maar wat trots en blij dat ze voor FVD in de Gemeenteraad van Amsterdam kon gaan zitten, en zelfs in de landelijke Senaat.

Hoe dan ook. Ze gaat verder: “Wij verlaten ons niet tot complottheorieën. We gaan geen wetenschappelijke strijd aan over klimaat of corona.”

Met andere woorden, Nanninga en Eerdmans accepteren het narratief van het linkse establishment: dat klimaatverandering echt is en veroorzaakt wordt door mensen, en dat het coronavirus Ebola 2.0. is en het halve continent kan wegvagen in een replay van de pest van weleer. Ze willen alleen met elkaar ‘in debat’ over de vraag of je heel harde maatregelen moet nemen om beide te bestrijden of net iets minder harde maatregelen.

Nou, nou, zo, zo, dat is wel even een belangrijke toevoeging aan de politiek hoor.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar wacht! Ze doen er nóg een schepje bovenop. Want nu de voormalige Europese fractie van FVD zich heeft aangesloten bij JA21 voelen Rob Rooken en Derk Jan Eppink zich ook niet langer gebonden aan de EU-kritische houding van hun oude partij. Tot voor kort ‘vonden’ ze nog dat individuele lidstaten maatregelen moesten nemen om hun eigen grenzen te beschermen, maar opeens is het roer omgezet. Jawel, de ‘JA21’ers’ vinden opeens dat Frontex het allemaal moet oplossen. Meer, meer, meer middelen en bevoegdheden naar Frontex, aldus meneertje Rooken:

Iedereen op rechts vindt dat illegale immigratie aangepakt moet worden, maar alleen eurofielen denken dat dit aan de EU is in plaats van aan lidstaten zelf… en alleen heel érge eurofielen willen vervolgens flink ‘investeren’ in Frontex, wat feitelijk neerkomt op een half Europees leger.

Het hoge woord is eruit: JA21 is inderdaad geen FVD light. Het is het lelijke, minder intelligente, jongere zusje van de VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal… en steun De Dagelijkse Standaard met een kleine bijdrage via BackMe (een geweldig initiatief van Jan Roos).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Linksbuster

  Quote Nanninga:…Nanninga verzet zich wel tegen ‘zinloze’ uitgaven met belastinggeld van de Nederlandse burger. “Wat gaan we met dat geld doen? Een zinloze energietransitie? Mensen dwingen om van het gas af te gaan? Ons landschap verpesten? We ontkennen niet dat er iets aan de hand is, maar het is een illusie dat Nederland dat kan als eilandje.” Kernenergie ziet Nanninga als de oplossing: “Daar doe je veel langer mee en kan je veel meer mensen voorzien van energie.”………..end.
  Dat laat toch aan duidelijkheid niets te wensen over..en zeker geen ” klein vvd” met hun fücking windmolens.

  1. NO8D0

   Backstabbers brigade niks meer niks minder.

 2. agenda2030

  2 complot gekkies bij elkaar , helemaal wappie , helaas is hun programma inhoudelijk een kopie van het partijkartel dus hebben ze geen enkele meerwaarde

  goodbye,

  1. Linksbuster

   Sorry maar het partijkartel wil ons toch van het gas hebben, en miljarden aan windmolens en zonnepanelen uitgeven…??

   1. agenda2030

    We gaan geen wetenschappelijke strijd aan over klimaat of corona.”

    Met andere woorden, Nanninga en Eerdmans accepteren het narratief van het linkse establishment: dat klimaatverandering echt is en veroorzaakt wordt door mensen, en dat het coronavirus Ebola 2.0. is en het halve continent kan wegvagen in een replay van de pest van weleer. end

    Erg veel van hetzelfde in het partijkartel

 3. Meriadoc Brandebok

  FvD is kapot en PVV zit op een doodlopende weg. Alleen JA21 kan ervoor zorgen dat de VVD en het CDA over rechts kunnen regeren. Zeg dat het VVD 30 tot 40 zetels haalt, zeg dat het CDA 20 zetels haalt, JA21 met pak ‘m beet 10 zetels om over de meerderheid te komen.

  Migratie kun je inderdaad alleen in Europees verband oplossen. Geen natiestaat op het continent kan dat alleen, wellicht uitgezonderd zij die op een eiland zitten. Dat is geografisch simpelweg onmogelijk.

  1. driewerf

   Geloven doe jij maar in je flutkerkje malloot je tikt niet zuiver, Jij kletst een hoop onzin bij elkaar

   1. Thant dolph

    Begin jij nou ook al met poep te smijten? laat dat nou gewoon aan onze blablabla-clown over.

    1. agenda2030

     wil je weer het woord ? nou ga maar dan maar voor blablabla-clown

     1. Thant dolph

      Bedankt voor je snelle bevestiging..

  2. agenda2030

   toch is dood lopende weg je enige escape !
   JA21 is exact gelijk aan de programma’s van het partijkartel. Past er naadloos is.

   stem sociaal , stem PVV

  3. jennifer

   Wat een onzin zeg, zelden zo n rommel gelezen. Het CDA zal nooit als overjarige leugen partij op rechts gaan. Hun zijn juist de kontenlikkers van links als ze de pluch maar onder hun kont kunnen behouden.

  4. FreeThinker

   Nee hoor. Hongarije heeft grootse successen geboekt met hekken en behulp van infra rood camera’s. Veel goedkoper dan jaarlijks honderden miljoenen naar Turkije te smijten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, de aanpak van het migratieprobleem is een gezamenlijke inspanning geweest van de Europese Unie. Het zwaartepunt van de migratiestromen lag dan helemaal niet in Hongarije.

  5. usb3.0

   “PVV zit op een doodlopende weg”

   Oh nee hoor, die gaan de verkiezingen op z’n kop zetten, Nederlanders zijn er klaar mee, sterker nog, leugenclown rutte heeft geen agenda voor Nederland, dit is voor hem slechts bijzaak en daar wordt leugenclown rutte op afgerekend….

   Stem pvv

 4. Cycle25

  NEE21, probleem opgelost.

  1. Edjan

   +++++

 5. Telex

  Al zou ik niet meer op fvd stemmen dan zeker niet op deze broodpolitici. wat een misselijk makend zooitje plucheplakkende eigenbelang behartigende snobs. Epping huppelt z’n hele loopbaan al van partij naar partij, Eerdmans ziet Rotterdam onder zijn vingers wegglijden, en Nanninga geen stijl bons wil niet zonder baantje zitten. Ze zouden zich moeten realiseren dat dat ze niet alleen Baudet zitten te judassen, maar ook de kiezers die ze groot gemaakt hebben. Oprotten!

  1. Thant dolph

   Als je het afgelopen jaar nog een beetje had opgelet met je grote bek had je kunnen wezen dat dit Tweetal een groter risico voor zichzelf heeft genomen door zich af te splitsen dan wanneer ze bij Baudet waren gebleven…

   Maar nee hoor, als de beeldvorming van zogenaamd verraad” maar goed overkomt hier, dan hoor je er echt bij!

   1. agenda2030

    nou welk risico hebben de regentjes genomen strónt vlé®kje II

    1. Thant dolph

     Doe je huiswerk trôl of als je dat ook al niet kunt ga buiten spelen. Valt vast ergens nog wel een wc schoon te maken.

     1. agenda2030

      💩

   2. Eksteroog

    @Thant dolph
    Je hebt gelijk. Eerdmans had slapend een Tweede Kamer zetel kunnen krijgen, als men zijn mond had gehouden.

    Dit verklaart ook, waarom zij aanvankelijk tevreden waren met een terugtreden van Baudet. Zij konden afstand bewaren van zijn antisemitisme en toch onder zijn vlag in de Tweede Kamer komen. Maar hij veerde weer terug naar het leiderschap. En nu moeten zij het zelf proberen, op zoek naar een gaatje in de markt.

 6. Henry Higgins

  twitter.com/projectlincoln/status/1351885302122635272?s=21

  1. EvertB

   🙋🎉

 7. lucinde

  Michael zegt omslachtig om FvD te stemmen.
  Goedkoop en totaal niet relevant.

  Wel kijken om 17.00 uur! De inauguratie van Biden begint echt of je wilt of niet

  1. Buzz68

   Ik heb zo’n vermoeden dat FvD het nog wel eens zou kunnen winnen van JA21.
   Er zijn meer loyale FvD’ers dan je denkt.

 8. Eksteroog

  Quote
  “het narratief van het linkse establishment: dat klimaatverandering echt is”
  Wetenschappelijk bewezen feiten zijn een links narratief. Goede herinnering hoe hij vindt dat met ongewenste feiten omgegaan moet worden. Idem voor zijn vele volgelingen hier.
  Kop in het zand en schelden op iedereen, die wel wil nadenken.

  Maar inderdaad wel opvallend, dat zij eerst meededen met FvD en nu laten blijken hoe dom dat was.

 9. Duckday

  Aan deze partij moet je niet je stem geven. Stem gewoon PVV of FvD daarna snel uit het monsterverbond de EU en EURO. Breek het kartel en stem niet op zulke over lopers

 10. thijshil

  Ik begrijp nu pas dat Michellejte Von Der Gelen de pest heeft aan JA21. Jammer, maar verstand komt met de jaren. Gelukkig zit hij ver weg van ons.
  Dat Forum van Baudet is te extreem , dus Von der Galen ook

 11. RvdBe

  Geen meerwaarde, geen stem van mij.

 12. jarenvanlood

  aankomende verkiezingen leggen ze waarschijnlijk het loodje, ze hebben niet het momentum en zijn ideologisch te meegaand/ niet consistent genoeg om het zogenaamde “nieuwe rechts” te worden van NL.

  Carriere politici die wat mijn betreft snel een echte baan mogen gaan zoeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.