Moppentapper Asscher na toeslagenaffaire-debacle: ‘Ik herstel vertrouwen van burger in overheid!’

PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft echt de grootste plaat voor z’n kop van alle Haagse politici. Na het hele debacle rondom de toeslagenaffaire, waar hij bij betrokken was en van wegkeek, lijkt hij nog steeds zijn rol hierbij niet in te zien. Toch is hij van mening dat juist hij de meest geschikte kandidaat is om de verzorgingsstaat te repareren. Lodewijk, laat ons niet lachen. 

Het is ongelooflijk wat voor een lef Asscher heeft. Het is voor heel Nederland duidelijk dat Asscher medeschuldig is aan het gerommel rondom de toeslagenaffaire. Uit interne documenten is al gebleken dat Asscher destijds als minister op de hoogte was van de schandalen.

Nu doet hij net of hij boter op zijn hoofd heeft. Hij legt de schuld bij de VVD, die ideologisch een wantrouwen zou hebben aan de verzorgingsstaat. Asscher probeert zichzelf neer te zetten als een ‘Vadertje Zorgstaat’. Maar trapt iemand hier in?

“Ik denk dat de ideologie van wantrouwen tegen iedereen die de verzorgingsstaat nodig heeft, ervoor heeft gezorgd dat de regelgeving zo strikt is geworden. Wat mij betreft is de VVD niet de partij om de verzorgingsstaat weer te repareren.”

Lachwekkend genoeg denkt Asscher dat de PvdA de enige partij is die instaat is om het vertrouwen in ons stelsel te repareren. Omdat de partij ‘werkende mensen die vermalen worden door de overheid’ vertegenwoordigt. Dit moet haast wel een grap zijn toch?

“Want ik heb de ervaring. Ik ben de enige oppositieleider die weet hoe het is om in een regering te zitten. En ik ben de enige oud-minister die vanuit de Kamer vier jaar volksvertegenwoordiger is geweest.”

Asscher laat zien compleet partijleideronwaardig te zijn, en ik hoop dat er flink wat PvdA-leden tegen hem ageren bij het aankomende partijcongres. Want dit is gewoon huichelachtig gedrag van de PvdA-voorman. Weg met hem!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. lucinde

  Oud nieuws…en er is juist nu een moment waar historie geschreven wordt

  De hele GOP maakt elkaar nu af…ze zijn alles kwijt met dank aan Trump

  Bart, schrijf nu eens iets wat ik nog niet wist

  1. Human Beast

   Je leest toch de krant zak lucht?.
   Wat doe je hier nog als je alles al (beter)weet.

   1. Thant dolpf

    Iedereen weet het hier beter dus wat wil je nou

    1. 2030

     tról

  2. LifeBuddy

   Wat je nog niet weet, is dat de Beste President die Amerika ooit gehad heeft, Nog 4 jaar gaat Regeren HaHaHaHa, LOSER!!!

   1. LifeBuddy

    Trump,Trump,Trump

   2. Thant dolpf

    Ja over 4 jaar misschien is dat wat je bedoelt ??

  3. usb3.0

   Moralistische idioten als lucinde veranderen voortdurend van onderwerp bij gebrek aan argumenten..

 2. Edjan

  Inderdaad. Asscher gaat het vertrouwen in de staat herstellen. Hoe hij dat gaat doen? Door harder en beter te liegen dan Rutte.
  Asscher heeft de lat hoog gelegd.

 3. ropart

  als hij zijn arrogantie voor een keer opzij kan zetten en opstapt,is het vertrouwen in de overheid nog zero! dit ventje is ronduit kwaadaardig en laat hij maar niks herstellen, want slopen is meer zijn ding.

 4. Cor Grijpstra

  ”de grootste plaat voor z’n kop van alle Haagse politici.”

  Man man, dat is Baudet, dat ziet toch iedereen.
  Een narcist die zijn eigen partij om zeep brengt.

  1. Thant dolpf

   (Politieke) liefde gaat door de maag.

   1. 2030

    politiek kent geen liefde behalve ik , ik , ik ofwel me , myself and I
    Jij zou zo de politiek in kunnen

    1. Thant dolpf

     Het vacuole-hoofd begrijpt het weer eens niet..

     1. Cor Grijpstra

      🙂

  2. leukeditter

   en nog zo 1 van die smerige media… jeremy clarckson bijna dood door corona, het was een enorm gevecht, ik heb nog nooit zo slecht gevoeld .. en wat zegt hij zelf op twitter :::::::
   Jeremy Clarkson
   @JeremyClarkson
   Dear the newspapers. I didn’t “battle” Covid. I lay on my bed reading a book till it went away

   1. Thant dolpf

    Britse “tabloids” zeker?

   2. Emma Louise

    Heerlijke Britse humor! Kom daar in Duitsland maar eens om.

  3. Seneca

   @corrie
   dit topic gaat over Asscher en niet over Baudet. als ik jou was zou ik toch – met mondkapje – naar de arts gaan en hem vertellen over jouw fixatie t.o.v. Baudet. het is niet gezond meer tenzij je verliefd op hem bent en met hem de koffer wilt induiken…

 5. Piet Klein

  We leven in bijzondere tijden. De politici maken fouten, nemen hun verantwoordelijkheden niet en het gaat om substantiële zaken. De toeslag affaire is bodemloze put van onrecht, van liegen en bedriegen door politici, het niet willen nemen van verantwoordelijkheden. Maar ook het corona dossier is een beschamende vertoning waar door een falende overheid meer doden zijn gevallen dan noodzakelijk, de verdeeldheid in de samenleving groot is geworden. CO2 boosters als KLM worden gesteund waar er juist nu een moment was geweest (om op europese schaal)en is om in te grijpen nu de corona de economie in een lager tempo gooit. Rutte die onder het mom van corona miljarden weg schenkt (waar u kinderen en kleinkinderen voor mogen opdraaien) aan rijkere landen als Italie en Frankrijk. De motivatie van zijn overweging om te schenken , de coronacrisis had nu geld vanuit Europa naar NL moeten laten stromen, maar de motivatie paste weer goed in het spel van liegen en bedriegen. Asscher is geen onbenul, wel een zeer slecht politicus die niet opkomt voor zijn kiezers. Maar de peilingen houden te veel kiezers in het partijkartel en daar kijkt Asscher naar. Het komt door u, de kiezer. Je kan een lawine aan fouten maken, liegen en bedriegen met daarna een paar keer sorry zeggen, maar de kiezer durft niet weg bij het partijkartel. Vermoedelijk hebben de gevestigde partijen daar al uitgebreid onderzoek naar gedaan. Maar als u van deze falend inteelt club van politici af wil dan moet u durven kiezen voor andere partijen. De enige redelijk stabiele partij is de PVV die een serieus alternatief is. Een partij die bepaalde aspecten van islam aan de orde stelt en daarmee een wissel trekt op het gevoel we willen zo graag allemaal van elkaar houden (Ook al houden sommige moslims niet van homo’s, joden etc.) De PVV massief negatief geframed door het partijkartel. Maar als kiezer zult u toch uw knopen moeten tellen. Wilt u door met een falend coronabeleid, een huizenmarkt die volledig uit de hand is gelopen, klimaatplannen die CO2 boosters steunt en van u vraagt om 10-duizende euro’s te investeren in zeer slechte aanpak van het klimaat (maar aandacht voor het klimaat is zeker belangrijk), die miljarden, gemiddeld 1700 per NL burger zomaar weggeeft aan rijkere Italianen en meer verdienende Fransen. Als u dat allemaal goed bevalt en denkt dat het niet beter kan blijf dan Rutte en Asscher stemmen. Maar als u deze resultaten van deze politici onacceptabel vindt, belabberd vindt dan moet u misschien over uw schaduw heen stappen en niet op deze politici stemmen. Als de peiling van morgen anders is verbleekt de uitspraak van Asscher dat hij het vertrouwen kan herstellen. Want dit vertrouwen bestaat uit mooie praatjes en vervolgens weer de burger tekort doen.

  1. Cor Grijpstra

   Je bent een grapjas Piet, de PVV met Geert aan het roer gaat nooit regeren.
   Geert ontloopt elke regeringsverantwoordelijkheid omdat hij weet dat bij een coalitie samenstelling er water bij de wijn moet.

   Dat kan hij niet maken bij zijn achterban.

   Tja bij 76 zetels kan het, maar de Eerste kamer is dan zijn struikelblok.

   1. Telex

    Neen Geert is geen verantwoordelijkheid uit de weg gegaan, en had al concessies gedaan, zoals te doen gebruikelijk in de coalitie politiek. Alleen toen er tussentijds weer aan gesleuteld ging worden is hij terecht niet according gegaan. Dat wordt natuurlijk altijd weer op z’n links vijandig verdraaid. Het demoniseren kent geen grenzen, bij niets presterende fatsoensrakkers. Jammer dat er bij die groepen niet een de spreekwoordelijke “kloten” van Wilders heeft. Als er iemand lijdt onder het vasthouden aan z’n principes is hij het wel! Kent een tweede.

    1. Cor Grijpstra

     Je begrijpt nog steeds niet dat deelname aan een regeringscoalitie betekent, water bij de wijn.

     Hij krijgt vast wel een uitnodiging, wie weet wordt hij de grootse en is hij aanzet.
     Tja, moskeeën neerhalen enz. dat levert hem de steun op van de SGP.
     Een blinde ziet nog dat zonder concessies de PVV buitenspel staat.

     Alleen redt hij het nooit.

   2. Duckday

    Geef hem dan die kans om jouw gelijkheid te bewijzen. Breek gewoon het kartel en stem dan PVV Dan merk je of het waar is wat ze beloven en of je commentaar wel juist was. Zolang je dat niet doet blijven we zitten met een stel onbekwame bestuurders waar de bevolking het gelag moet gaan betalen

   3. Seneca

    @corrie
    waar heb jij je glazen bol gekocht?

  2. Cootje

   Piet klein een uitstekend verhaal , de oude politiek heeft gelogen en gefraudeerd , als ik iedereen die 1000 euro inlegt en het einde van het jaar 200 euro beloofd is dat een piramide spel En wordt ik gearresteerd , als je een electoraat bedondert met voor iedere Nederlander 1000 euro , en je gebruikt die onreglementair verkregen verkiezing winst om de mensen 4 jaar uit te kleden te bedonderen en jou politieke motieven er door te drukken , is dat verkregen door een grote oplichterij . Die Asscher en Rutte hebben onderleiding van Wouter bos gewoon handje klap gedaan met hun onterechte verkiezingswinst .maar nu gaat Wilders uitstekend scoren , en Wilders hoef niets te presteren hoef ook niet te regeren maar met 30/40 zetels vergroot hij wel de zuivere tweedeling in Nederland , Corona geeft wel een economische schifting in Europa zuid Europa gaat met zijn bevolking en met 30/40 werkeloosheid zelf wel zorgen voor hun ondergang , en wij zitten met een onregeerbaar land want de helft van de bevolking heeft geen vertrouwen in Pinokkio en zijn doctrine en zijn rechtsstaat . Asscher en Rutte kunnen nog aangeklaagd woorden wegens meineed . Maar dat zal het old boys netwerk wel verhinderen . Wilders hoef geen campagne te voeren hij krijgt de in zijn schoot geworpen

   1. Cootje

    2000€

 6. 2030

  In Amsterdam heeft ie alle verkloot. Op een rijkspositie heeft ie alles verkloot.

  ONGESCHIKT , opzouten regent

  1. Cor Grijpstra

   De volgende lijsttrekker trekt misschien meer stemmen.
   Goed bezig @2030

 7. Duckday

  Hoogmoed Waanzin het is gewoon een mislukkeling van het echtelijke geknutsel. Snap nog steeds niet dat het partij bestuur deze mislukkeling en leugennaar laat zitten.Hij heeft doelbewust de boel verraden Hij was er van op de hoogte .

 8. Pieter48

  Willem Drees was de laatste echte socialist. Later werd het minder minder en nog minder met de socialisten.

  1. Thant dolpf

   Nee hoor, wat je verderook van hem vindt, de econoom Den Uyl was ook een socialist.

   1. Edjan

    Den Uyl? Meer gevalletje twijfel. Was hij vóor of tegen nieuw links?

    1. Rene van der Grijp

     Daarover heeft de Wiardi Beckman Stichting een aardig artikel gepubliceerd:

     ht*ps://wbs.nl/publicaties/den-uyl-en-nieuw-links

     Citaat: “[…] tussen Nieuw Links en Den Uyl zou nooit een harmonieuze relatie ontstaan.”

     Uiteindelijk heeft de Nieuw Links bloedgroep de PvdA overgenomen en daarmee begon het proces van vervreemding van het oorspronkelijke electoraat, de man met de pet.

     “Veel Nieuw Linksers en leden die onder invloed van die beweging lid werden van de partij hadden inderdaad weinig affiniteit met de dagelijkse leefwereld van veel PvdA-kiezers.”

     Het heeft nog lang geduurd maar inmiddels heeft de PvdA daar terecht een zware electorale prijs voor betaald.

   2. Peter Loosduinen

    Dankzij Joop Den Uyl zitten we nog steeds met de geldbeluste Oranjes opgescheept.

 9. Meriadoc Brandebok

  Momenteel gooit Mitch McConnell Trump onder de bus in de Joint Session.

  1. ManX

   Trumpers bestormen Capitool. De totale gekte is uitgebroken.

 10. Pieter48

  Mijnheer Joop den Uijl was toch hulp Sint?

  1. Thant dolpf

   Dat misschien ook maar daar ging het nou niet over.

 11. Happytissue

  Wanneer is de illusie ontstaan dat de overheid er voor de burger is? Ik denk dat juist de laatste jaren met inlegvellen en geitenpaden en het dedain van bijvoorbeeld een mevr Kaag pijnlijk duiden hoe de vork in de steel zit. Dit is niet zozeer Rutte aan te rekenen, maar alle coalities de laatste 10 jaar.

  En niet geheel in de laatste plaats de burger zelf.

 12. Response

  S C H A A M T E L O O S !

 13. RvdBe

  Asscher is de ideale kandidaat om de PvdA verder te slopen, lekker laten zitten dus.

  1. Peter Loosduinen

   Tja, zo had ik het nog niet bekeken. Daar zit wat in !

 14. Patt

  PVDA zeer onbetrouwbaar. Als zei in de regering zitten gaan belastingen altijd fors omhoog. Deze partij wilde dat het eigen risico van 285 naar 385 ging. Zie deze minister van PVDA met brilletje op nog zitten. Partij van de Armoede. Onbegrijpelijk dat er mensen op deze partij stemmen

 15. Peter Loosduinen

  Joodse mop van het jaar !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.