FVD reageert op Trump-ban: ‘Ongekozen “woke” Big Tech-bedrijven! We moeten alternatieven hebben!’

“Het publieke debat speelt zich nu grotendeels op internet af. Daar moeten dezelfde spelregels gelden als in de publieke ruimte. Ongekozen ‘woke’ Big Tech-bedrijven mogen de spelregels van het debat niet bepalen,” aldus Forum voor Democratie in reactie op de walgelijke dictatoriale ingrepen van de Tech giganten die Trump en veel van zijn bondgenoten vannacht het zwijgen oplegden. “FVD wil censuur van niet-strafbare uitingen verbieden.” Daarnaast gaat de partij op Telegram, wat — hoopt FVD — een mogelijke alternatieve manier is om met de achterban te communiceren. 

Forum voor Democratie is voorlopig de enige Nederlandse partij die de Twitter-ban (en Facebook- en Instagram-bans)  van Donald Trump had veroordeelt, en het honderd procent opneemt voor de vrijheid van meningsuiting. In het zogenaamd “vrije” Nederland zou je verwachten dat álle partijen die mening delen, maar niets is minder waar. Het blijft waarschijnlijk bij één of twee clubs. De rest zal deze censuur fan-tas-tisch vinden, en zo snel mogelijk willen toepassen in eigen land.

FVD-medewerker en kandidaat Kamerlid Samuel Jong voegt toe dat FVD alternatieve platformen daarnaast “ruim baan” wil geven. “Zo blijft het internet vrij en open!”

Ook ziet FVD waar dit naartoe gaat: het begint met bans voor Trump en mensen die hem steunen in Amerika, maar uiteindelijk zal de hele rechtse beweging in de héle Westerse wereld eraan moeten geloven. Alles en iedereen dat niet “woke” wordt de komende tijd het zwijgen opgelegd. Politieke partijen gaan geband worden van sociale media, niet-politiekcorrecte websites worden overal afgegooid (van sociale media tot de zoekmachines).

Omdat FVD dat begrijpt probeert de partij razendsnel alternatieven te vinden of te ontwikkelen. De manier waarop dat nu gebeurd loopt via Telegram:

Ik ben natuurlijk lid geworden van het kanaal. Heel handig, want ze zijn al begonnen met communiceren. En dat zonder de inmenging van Big Tech.

Doe jezelf een plezier en houd op met het gebruiken van de grote sociale media als Twitter, Instagram, Facebook, WhatsApp. Stap vandaag nog over op alternatieven als Parler, Telegram, en Signal. En wat zoekmachines betreft, DuckDuckGo is een prima alternatief alsmede StartPage.

Tenslotte, YouTube is natuurlijk geen haar beter. Steve Bannons WarRoom is daar vannacht bijvoorbeeld van afgegooid (in wat nog meer bewijs is dat deze acties gecoördineerd werden door Big Tech). Twee goede alternatieven zijn Banned.Video en Rumble.

Natuurlijk gaan wij van De Dagelijkse Standaard ook aan de slag met die alternatieven. Daarover horen jullie later meer.

Voor nu: besef dat de digitale strijd waar mensen zoals ik al jaren voor waarschuwden vannacht officieel begonnen is. Big Tech wil onze vrijheid van meningsuiting nu definitief aan banden leggen. Waar je met een dictatoriale overheid jezelf juridisch kunt verdedigen heb je die optie niet wat Big Tech betreft. Als zij je de mond snoeren is het klaar, over en uit, afgelopen.

Saddle up, it’s going to be a bumpy ride. Deze strijd winnen we niet zomaar even. Het gaat nog heel veel erger worden — inclusief met hele websites die uit de lucht gehaald worden en/of die niet meer te vinden zijn via zoekmachines. We moeten iets doen en elkaar op andere manieren vinden. Maar: geef niet op! Als wij ons de mond niet láten snoeren winnen we uiteindelijk en krijgen we onze rechten ‘gewoon’ terug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Monty

  ”Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement”

  Begrijp ik het nu goed dat DDS mensen geen ban meer gaan geven.

  Het huisreglement is niet meer van toepassing een ieder mag schrijven wat hij wil en op welke manier.

  1. Queen

   Inderdaad, de dubbele moraal is bespottelijk. Het is gelukkig nog niet zo erg als op Joop.

   1. Monty

    Ook veel reageerders zien dit niet zitten want zij vragen regelmatig om een ban voor een ander.

    Vrijheid van meningsuiting is er niet voor iedereen ook niet bij DDS reageerders.

    1. 2030

     trump reageert nog met inhoud , kunnen we van sommige tróllen hier niet zeggen kwal. je bent koning inhoudloze one liners en die mogen ze rustig verbannen naar siberie het liefst

     1. Linksbuster

      ++++++2030!!

     2. Monty

      Jij hebt natuurlijk veel ervaring met bans.

    2. werikke

     graag deze plempere een ban geven aub. zit haat te zaaien tegen mensen die rechtse mening hebben.

     1. Thant dolph

      Laat haatzaaien maar Trump over. Met zijn eindeloze herhalingen van tot vervelens toe gedebunkte YouTube-theoretietjes waar hij blijkbaar zelf in is gaan geloven.

      Dat vermeld je er omwille van de lieve vrede allemaal niet bij.

 2. Fortiori

  Als die vrije meningsuiting tot maatschappelijke onrust leidt, dan mag daar een beperking aan opgelegd worden. Als een rapper ter verantwoording wordt geroepen dan mag Trump ook uitleggen wat hij voor heeft met die tweets.

  1. JochemX

   Ja dat mag, maar wie gast dat bepalen. En een ban, nog wel een permanente, is toch wat anders dan ter verantwoording roepen. Je merkt het verder wel, de techreuzen zitten tot hun nek in de aandelen van Pfizer en Modena.

 3. Queen

  FvD wil dus een dictatuur.

  Er zijn genoeg extreemrechtse platforms waar hun achterban zich bevindt.

  1. Reinoud van Gelre

   Interessant…
   Welke dan, Queen?

   1. Linksbuster

    Idd welke dan??

    1. Reinoud van Gelre

     Ik denk niet dat we nog antwoord krijgen, beste Linksbuster…

  2. JochemX

   Nee schatje, de grote jongens hebben ook de belangrijke zoekmachines in handen. Zeg maar de bloedsomloop van het internet en daarmee hebben ze heel veel macht.

   1. Queen

    Een macht die de mensen ze geven. Je kunt ook naar andere zoekmachines gaan.

    1. 2030

     hahahahahaha , domme muts ,

  3. usb3.0

   dragqueen heeft niet door dat we in een dictatuur leven, dragqueenie is nogal dom..

  4. werikke

   wat is toch verschil tussen rechts en extreem rechts of zit je nu haat te zaaien

 4. Cor Grijpstra

  Michael droomde van een blog zonder reclame, dat ging heel hard want geen bedrijf zag het meer zitten op DDS.
  FvD was de redder van dit blogje, ging wel ten kostte van wat redacteuren.

  Nu gaat het heel slecht met het FvD, nog even en Michael runt alleen de handel.

  LoL, een jaar geleden kregen velen een ban en een totaal geflipte Mike maar janken dat hij met pijn en moeite het blogje in de lucht kon houden.

  1. lucinde

   Ik heb er niets aan toe te voegen, behalve dan dat Trump-bewonderaar Baudet wellicht nog gekker is dan Trump.

   1. Thant dolph

    Hij is niet gek…. Hij is helaas wel bijna even egocentrisch en en narcistisch als Trump. Met het daarbij behorende gebrek aan introspectie en relativeringsvermogen.

  2. JochemX

   Nou Cor, aan jou ligt het niet, want jij blijft een trouwe bezoeker van DDS.

 5. polleke67

  Parler is uit de google playstore / apple-store gehaald omdat het een rechts-extremistisch platform zou zijn. Naast Trump zijn heel veel Twitter account geblokkeerd.
  De leider van land monddood maken is een serieuze aanval op de vrijheid van meningsuiting. Omdat Twitter en Facebook geen officiele nieuwsorganisaties zijn, mogen zij dit doen als je hun regels niet naleeft. Maar heeft CNN en FOXNews zijn officiele nieuwsorganisaties en zij hebben ook Trump onderbroken en weggedraaid.
  We leven in een democratie, dus CNN en FOXNews zouden per direct uit de lucht gehaald moeten worden. Maar sociale media bedrijven zoals twitter, facebook zouden ook opnieuw bekeken moeten worden, want vandaag de dag volgen heel veel mensen social media voor het nieuws.

  1. Queen

   “We leven in een democratie, dus CNN en FOXNews zouden per direct uit de lucht gehaald moeten worden”

   Wat heeft dat met een democratie te maken? Volgens mij wil jij een dictatuur. Westerse media berichten alles met een gekleurde bril, wat op zich ook niet zo raar is.

   “Maar sociale media bedrijven zoals twitter, facebook zouden ook opnieuw bekeken moeten worden, want vandaag de dag volgen heel veel mensen social media voor het nieuws.”

   Je bedoelt voor opinie.

   Waarom mogen bedrijven geen eigen deurbeleid voeren op het gedrag van hun klanten?

   1. Blitzkrieg

    Queen : Omdat er zoiets bestaat als #Section230 !

 6. plakband

  Ach, het rijtje wordt alleen maar langer. Democratie is een schijnvertoning geworden.

  De macht van bankiers, verzekeraars en msm wordt onder links almaar groter.
  Google, Facebook, Twitter en Amazon zijn, gek genoeg, populair bij het volk dat zij bedriegen en bedreigen.
  Big Brother is watching you en neemt genadeloos maatregelen.
  Schaf reclame af en hun kaartenhuis stort in elkaar.

 7. henk43

  En als Azarkan of Kuzu een oproep hadden gedaan om naar het gebouw van de 2e kamer te gaan met zoveel opgefokte mensen. Wat dan Baudet?

  1. JochemX

   Afgrendelen met politie en kijken of ze zich wel aan de coronaregels houden en anders de lange lat erover, net als bij die bejaarde vrouwtjes op het Malieveld.

  2. usb3.0

   Die opgefokte gelijk het land uitzetten, ze bezitten immers een 2de nationaliteit

 8. Piet151

  Ik kan me bezwaren tegen allerlei sites weliswaar voorstellen, zeker als je eigen visie daar niet geventileerd mag worden. Maar dan zou ik zeker Telegram niet als alternatief kiezen. Google eens op hun achtergrond, geschiedenis en controverses en vraag je af hoe transparant hun bedrijf zelf is.

  1. JochemX

   Zo veel keuze is er niet Piet en een website die bijna niemand kent is ook niet aantrekkelijk.

   1. Piet151

    @JochemX
    Klopt, maar de link leggen met een site die van oorsprong Russisch is en nog steeds wat schimmige banden heeft met dat land, vind ik niet zo handig. Vooral ook gezien de eerdere discussies over FvD en Rusland.
    Verder denk ik, dat FvD van te weinig waarde is om ooit permanent verbannen te worden door de grote social media. En een paar uur verbanning levert steeds alleen maar publiciteit op, dus hoe vaker hoe belangrijker (=beter).

    1. usb3.0

     En daarmee diskwalificeert pietje Rusland

     1. Thant dolph

      Ach…je held Poetin kan wel tegen een stootje

    2. 2030

     blabla bladieblablabla

 9. Spaanse_K0K

  Ongekozen ‘woke’ Big Tech-bedrijven mogen de spelregels van het debat niet bepalen,” aldus Forum voor Democratie

  ONGEKOZEN???
  Nee lummel je kiest zelf voor die platforms.
  Niemand verplicht je van “ongekozen” bedrijven gebruik van te maken.

 10. Monty

  Het staat natuurlijk een ieder vrij een Facebook of Twitter achtig platform op te zetten waarop een ieder welkom is maar mensen met een linkse mening gebaned worden.

  Op rechts zullen best genoeg mensen zijn die dit steunen en groot maken.

 11. Patt

  De wereld houdt niet van democratie. Vs legt alibaba het zwijgen op en meer tech bedrijven moeten verdwijnen onder bet kopje spionage. En willen ons al hun fakenieuws laten geloven.

 12. usb3.0

  Parler is het alternatief

 13. LifeBuddy

  Er komen WEER bewijzen binnen , dat de DOMBO democraten MEER gestolen hebben en dat de 4 doden door DOMBO democraten zijn gepleegd. JOE george BIDEN is de Boemankiller. De K*ogel kwam van sLinks!!!

  1. Piet151

   @LifeBuddy
   Bron van deze info? S.v.p.

   1. 2030

    blabla bladieblabla ,

    1. Thant dolph

     vlavladie vla

 14. maraton

  Trump maakte zich wel degelijk schuldig aan strafbare teksten.
  Wat heet; Hij riep openlijk op tot het bestormen van het Capitool!
  Terecht dat zo’n staatsgevaarlijke gek op slot gegooid is.
  Het is natuurlijk niet leuk dat voor de mini Trumpjes hier (Therry,Geert)
  verwijdering van soc.media mogelijk is.
  Want dat is het enige wapen van populisten.
  Een media waarop ze in een one-liner iemand kunnen aanvallen/framen zonder enig argument of onderbouwing.
  Deze mini Trumpjes moeten als de donder in de leer gaan bij echte kamerleden zoals Omzicht en Leijten.
  Zij hebben met hard werken een schandaal boven water gekregen waar een luie Wilders nu mee gaat pronken op twitter.

  1. ervi

   Maraton, ik ben bang dat als je bij dit bijzonder integere stel in de leer gaat, de les dan is dat je met keihard werken een schandaal boven water krijgt en hierom terecht bewonderd wordt, maar moet aanzien dat de verantwoordelijken voor het schandaal in hun totale arrogantie schaamteloos op hun plek blijven zitten, en dat schadeloosstelling voor veel van de slachtoffers van het schandaal te laat komt om nog iets van hun leven te maken.
   Je hebt dan kennis over hoe corrupt de regering, volksvertegenwoordiging en ambtenarij in Nederland is. En hoe weinig men in Den Haag een mensenleven waard acht.
   Dat zou dan genoeg moeten zijn om direct uit de politiek te stappen.

 15. Beukman

  Forum voor Democratie is voorlopig de enige Nederlandse partij die de Twitter-ban (en Facebook- en Instagram-bans) van Donald Trump had veroordeelt, en het honderd procent opneemt voor de vrijheid van meningsuiting.

  Smakeloos van Forum. Trump heeft vijf doden op zijn geweten; zijn oproepen om op te trekken naar het Capitool (“It will be wild!”) deed hij op twitter.

  En dan nu gaan piepen dat twitter geen zin meer heeft om zich te laten misbruiken voor die zogenaamde vrijheid van meningsuiting? Je laat je weer eens van je beroerdste kant zien, Thierry.

 16. Monty

  Als Trump straks zijn eigen Twitter lanceerd zou hij dan iedereen toelaten en alles laten schrijven.

  Of zal hij net als Twitter ook mensen bannen waarvan hij de mening niet deelt?
  Mensen die nu op Twitter mopperen zul dat bij Trump dan niet doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.