Open grenzen-populist Jesse Klaver grijpt zijn kans nu kabinet is gevallen: ‘Haal 500 kinderen uit Moria!’

GroenLinks-leider Jesse Klaver ziet een nieuwe kans om weer de populist te kunnen uithangen. Hij zegt: “Nu de verschillende partijen niet meer vastzitten aan een regeerakkoord willen we een sociale meerderheid vinden om wél vijfhonderd kinderen van Moria naar Nederland te halen.” Wat Nederland vervolgens met die vijfhonderd extra kinderen aanmoet dat zien we dan wel weer!

De brand in het Griekse vluchtelingenkamp Moria was natuurlijk verschrikkelijk, ook al was het door vluchtelingen zelf aangestoken. Nederland liep direct weer voorop om dingen te blèren over mensenrechten en internationale verdragen, dus moesten er weer vluchtelingen worden opgevangen, ook in ons land.

Nu blijkt dat niet helemaal goed van de grond te zijn gekomen, of eigenlijk: helemaal niet. We zouden honderd van “de meest kwetsbare slachtoffers van deze ramp” hiernaartoe halen en dat is niet gebeurd. Op zich niet zo gek, want we krijgen nog steeds iets van vier- à vijfhonderd asielzoekers per dag via andere kanalen binnen. Daar hebben we al geen plek voor, want we komen nu al iets van 23.000 woningen tekort en Jeugdzorg heeft z’n handen ook al vol.

Jesse Klaver maakt dat allemaal geen ene donder uit. Hij wil gewoon vijfhonderd kinderen hierheen halen en hoopt dan dat die kinderen hem later op hun blote knietjes zullen bedanken. De realiteit is echter dat die kinderen in een azc terechtkomen of bij een of andere noodopvang voor de deur worden gezet.

Psychische hulp nodig vanwege je (oorlogs-)trauma? Zes maanden wachttijd. Wil je naar school? Eerst de Nederlandse taal leren. Ga in de tussentijd maar met contact maken met loverboys, slachtoffers van loverboys, drugsdealertjes en al het andere gespuis dat bij Jeugdzorg z’n laatste kans heeft gekregen. Dat komt vast goed!

Jesse Klaver zou eerst eens moeten kijken naar de capaciteit die Nederland op dit moment heeft voor getraumatiseerde kinderen en asielzoekers in het algemeen. Hartstikke leuk dat hij wil laten zien dat z’n intenties goed zijn, maar de uitkomsten van zijn plan zullen desastreus zijn. Zowel voor die kinderen zelf als de maatschappij als geheel.

We moeten dus Jesse Klaver zeggen: zorg eerst maar eens voor een degelijke opvang (met toekomstperspectief!) voor dit soort kinderen, dan praten we daarna wel over hoeveel we er hierheen kunnen halen. En laat je populistische plannetjes gewoon lekker varen, man.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Nostradamus

  Als we Yesse kunnen andere volwassen GL-ers kunnen ruilen voor die kinderen dan vind ik het een best goed idee. Dan kunnen ze daar ter plekke de overige zieltjes helpen. Die ene uit A-dam dan ook!

 2. Linksbuster

  Ik rem niet voor klaver.

  1. Jack Flash

   Dacht dat klaver problemen had met stikstof.
   Vreemd genoeg wil hij het importeren.
   Stem PVV/ FVD.

 3. ropart

  arme kinderen, komen in een land met lockdown en sperrzeit, en raken nog meer getraumatiseerd, en de failliete jeugdzorg is ook niet beter als waar ze vandaan komen!,echt groenlinks.

  1. Loelap

   Ik vermoed dat het om kinderen van een jaar of veertig gaat.

 4. Egbert van Zutphen

  Als Klaver die 500 kinderen in huis neemt en voor hun levensonderhoud zorgt, en voor de kosten van de rest van hun leven borg staat, zonder dat de Nederlandse inwoners hiervoor moeten opdraaien gaat hij zijn gang maar.

  In alle andere gevallen moet hij zijn grote mond houden.

  1. halo1

   Klaver denkt dan rechtvaardig te zijn.. maar hoeveel kinderen blijven er dan nog over.?. kortom: er is geen beginnen aan.. hoe zielig het ook is. Het belangrijkste verkiezingspunt voor maart lijkt me dan ook: iedereen blijft waar hij is/hoort…wie dat zo zegt: heeft mijn/onze stem.. dit is net iets anders dan (de etnische, en daarom velen afstotende) Wilders het zegt..

   1. jennifer

    halo, niet raar doen komt gewoon op het zelfde neer. Hieruit blijkt wel weer dat Wilders gewoon groot gelijk heeft.

 5. Linksbuster

  Heeft yasser echt zo’n grote woning dat hij ze allemaal kan opnemen??…of moeten naar goed links gebruik wij er weer voor opdraaien?

 6. Linksbuster

  En de ouders van die kinderen komen uiteraard niet mee….ook opa, oma, ooms en tantes, neven en nichten en de familie geit blijven dan in moria?
  500 kinderen plus ca 4500 familieleden…?
  Val dood yasser..en vlug een beetje…er is al geen woonruimte voor de eigen bevolking!

 7. Pieter48

  Als er ooit via een referendum de mening over de intocht van vluchtelingen aan de bevolking gevraagd zou worden zou mijnheer Klaver een beetje teleurgesteld kunnen worden. Deze vraag zal wel nooit gesteld worden.

  1. Linksbuster

   Dat is oa één van de redenen dat d66 het referendum succesvol de nek heeft omgedraaid pieter….de bevolking moet “zijn bek houden”.( vrij naar rutte).

 8. yellow thread street

  Het is rot om te zeggen, maar het zijn tikkende tijdbommen die op latere leeftijd veel ellende zullen gaan veroorzaken.

  1. jennifer

   yellow Dat zijn ze zeker die kinderen zijn inmiddels in die kampen waar ze vanaf kwamen getrainde terroristen geworden. Je kind zal in Nederland maar bij zo iemand in de klas komen en als hij kwaad wordt uithalen met een pen of potlood en je kind n oog uit steken in woede. Zou die import klaver dan ook nog zo praten. Zet ze dan maar bij de kinderen van hem, eens kijken hoe lang het goed gaat. Mensen die nog op Groenlinks gaan stemmen moeten zich de ogen uit de kop schamen dat ze hier in meegaan.

 9. Queen

  Allemaal drogredenen die Wout opvoert. Dat rechts beleid ervoor gezorgd heeft dat veel belangrijke zaken op het gebied van medemenselijkheid gesloopt zijn betekent het niet dat je kinderen die in een zeer kwetsbare situatie niets te bieden hebt. Waar een wil is een weg.

  1. halo1

   Ik denk niet dat “rechts beleid” medemenselijkheid sloopt maar zoals u weet is al te goed buurmans gek… hoe “liever” je bent als land.. des te meer word je uitgekleed.. dit is helaas een keiharde, rechtse realiteit.

   1. Queen

    Hmm ik denk niet dat Nederland wordt uitgekleed, we zijn erg rechts. Vakbeweging staat buitenspel, sociale voorzieningen worden uitgekleed. Ik herken daar weinig links in.

    1. halo1

     U zegt: wij zijn “erg rechts”.. nou ..ik denk dat de meesten hier die mening niet delen: ik vraag me af hoeveel % van het nationaal inkomen naar de 10 % “onderkant” gaat.. maar ik vermoed nergens ter wereld zo veel…dat zijn de eerlijke, rechtse feiten. Denk b.v. aan 6000 euro per persoon voor de zorg, merendeels voor de “onderkant”‘.. zo “rechts” zijn we!

  2. FreeThinker

   Op ieder vlak is het een slecht idee om die kinderen hier naar toe te halen. 1. Als je die 500 kinderen hierheen haalt moet je om consequent te blijven ook tienduizenden andere kinderen hiereheen halen, dat gaat natuurlijk niet goed dus je kunt dit beleid niet consequent uitvoeren. 2. Je kunt veel meer vluchtelingen opvangen als je Libanon en andere aangrenzende landen daarvoor betaald. Dan kun je voor minder geld meer mensen helpen. 3. Als je dat laatste doet, gaan die vluchtelingen als de oorlog voorbij is ook weer naar het land van herkomst. Naast dat dat beter is voor Nederland is dat ook beter voor Syrie. Syrie moet een keer weer opgebouwd worden, als al die vluchtelingen hierheen haalt zullen ze hier blijven terwijl je dan de zwakkeren en armen in Syrie in de steek laat.
   Op ieder vlak is het dus beter om vluchtelingen regionaal op te vangen, zowel voor ons als voor de vluchtelingen.

 10. Response

  Stoere praat voor de bühne om deugers te paaien. Waarom dan ook niet de kinderen uit de Filipijnen, Jemen, Afghanistan, zuid-Soedan, Congo, Mali, Irak, Somalië, etc. incl. te zijner tijd met de bijbehorende families.
  Natuurlijk moet je als westers land de helpende hand bieden maar doe dat zoveel mogelijk in hun regio maar haal ze als een van de kleinere en een van de dichtbevolkte landen van de wereld niet hierheen waar we nu al niet kunnen voorzien in normale huisvesting

 11. Duckday

  Iemand die de weg kwijt is .500 kinderen daarbij komt dan de volledige familie er nog eens bij.Het zijn geen vluchtelingen gewoon gelukszoekers die een andere gedachte hebben dan wat hier aanwezig is. Yesse wil zieltjes winnen met waardeloze uitspraken.Groenlinks is een gevaar voor Nederland Kijk eens wat er in Amsterdam loos is .Deze partij haalt wil NL allemaal aan een hoofddoekje en jurk deze man heeft lak aan Nederland. Stem gewoon PVV

  1. jennifer

   Duckday zei al eerder een groot hek om Amsterdam plaatsen is beter, het is zowiezo geen Nederland meer als je het straatbeeld bekijkt daar.

  2. Loelap

   Bovendien hebben wij een enorm huizentekort. Laat de mensen die zo voor opvang zijn hun eigen huis maar afstaan aan de mensen.

 12. Aborifa

  De links-populistische , Marokkaanse, volksmenner Klaver wil stemmen verdienen door de goeierd uit te hangen op kosten van de belastingbetaler.
  Weg met die gluiperd!

 13. EvertB

  Op zich niet zo gek, want we krijgen nog steeds iets van vier- à vijfhonderd asielzoekers per dag via andere kanalen binnen.

  Ik ben benieuwd naar de nieuwsbronnen van schrijver Wout.

 14. Mireille

  De Nederlandse taal leren? Dat gaat snel met talenknobbel. Menigeen krijgt op school taalles (Nederlands) van een autochtone leeraar/lerares. Mijn lerares Frans was een Molukse. Veel van geleerd. Laten wijbeginnen met DDS

  1. FreeThinker

   Volgens mij is iemand hier nog nooit uit zijn blanke wijk gekomen.

 15. leukeditter

  welja joh laat komen . over 5 jaar allemaal criminelen zoals klaver

 16. Cootje

  MAFKEES

 17. O.k.

  Even een gouden oude uit de doos halen… vol is vol en eigen volk eerst

 18. saddy

  Per kind komen er altijd nog 6 tot 7 familie-volwassenen achteraan.

  In Duitsland ontvangen ze momenteel vooruitgestuurde baby’s, de familie komt er later gewoon achteraan, familiehereniging weet u wel?

  Een derde van de staatsuitgaven gaat naar sociale bodemloze putten. Voor moslim-strijders zoals Yasser moet dat 100% worden.

  Shithole Nederland of kalifaat Nederland, de keuze is reuze.

 19. pasco

  Maar 500 kinderen?
  O ja, mammy’s, pappy’s, oma’s, opa’s en de rest van het kroost komen iets later!
  Immers familiehereniging staat bij de multiculties hoog in het vaandel!
  Zum kotzen!

 20. Yoyo

  Klare klets-klats-klandere-Klaver-klets.
  Het gebruikelijke onzin-verhaal.
  Wat een totaal geschifte idioot is die Yasser.

 21. Abdul is Lam

  Als Yassar(Jesse), ze nu lekker mee neemt naar Marokko, daar is nog plaats zat.

 22. werikke

  Klaver is gewoon marokkaan ondanks naam verandering. Buitenlanders willen graag hun eigen cultuur behouden maar de Nederlandse cultuur moet kapot gemaakt worden vooral om nog meer parasieten binnen te halen.

 23. werikke

  leuk en dan herenigingen dus maal 6 is 3000 personen en woningnood wordt alleen groter onze eigen kinderen krijgen geen huis want beleid is asielzoekers gaan voor. wordt tijd voor verandering via soort revolutie en macht overname maar zolang men nog steeds gevestigde partijen stemt veranderd er nog niks. Tot dat het te laat is en veel mensen werkloos worden kinderen tot 40ste thuis moeten wonen en als ze huis krijgen tussen allemaal allah roepers moet wonen .

 24. Patt

  En waar gaan al die immigranten wonen? Nederland is vol !! Mijn dochter staat al 13 jaar op de wachtlijst voor een woning. En slecht voor het milieu al die inport.

 25. Drollevanger

  Wat doen we als er geen 500 kinderen in dat kamp zitten?
  Moeten we dan hun volwassen broers nemen? Ik begrijp dat die kampen hoofdzakelijk worden bevolkt door jonge gezonde mannen.
  Moeten die jonge kerels hun eigen land niet opbouwen?
  Net als wij, of de Duitsers na de oorlog?

  1. FreeThinker

   Nee wat links wil is dat alleen de allerrijkste Syriers opgevangen worden in Nederland en hier permanent mogen blijven. De armen, ouderen en zwakkeren die zo’n reis niet kunnen maken mogen erin stikken. Best wel ironisch van een links.

 26. Drollevanger

  Nogmaals, de pseudo Christenen komen altijd met de Barmhartige Samaritaan aandragen.
  Beste Deugenden, Die Samaritaan zorgde voor onderdak en betaalde voor de verzorging van de beroofde in een herberg.
  Hij schopte niet zijn eigen kinderen uit hun huis, om dat huis aan de ongelukkige reiziger te geven.
  Trouwens hij schopte ook andermans kinderen niet uit hun huis, om daarna dat huis aan die allochtone medemens te geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.