Sander Schimmelpenninck eist dat vrouwen aan het werk gaan: ‘Vrouwenquotum invoeren. Dwang is nodig!’

Sander Schimmelpenninck vindt het totaal onacceptabel dat er nog altijd vrouwen zijn die ervoor kiezen om voor de kinderen te zorgen. Zij moeten, vindt hij, aan het werk. En als ze dat niet goedschiks doen, dan maar kwaadschiks.

Graaf Schimmelpenninck — die tegenwoordig vooral bekendstaat als een hypocriete hater van alles dat ook maar een beetje rechts is — heeft een nieuwe hobby: vrouwen vertellen ze hun leven moeten leiden. Bij het radioprogramma Dit Is De Dag, van de NPO, liet hij namelijk weten dat vrouwen gedwongen moeten worden aan het werk te gaan. Als de keuze aan henzelf wordt overgelaten blijven te veel vrouwen namelijk thuis. En dat kan écht niet. Werken zul je, slaaf!

“Ik heb geleerd dat een zekere dwang nodig is” om net zoveel vrouwen aan het werk te krijgen als mannen, aldus Schimmelpenninck. “In Zweden hebben ze ook heel lang met een zekere vrijblijvendheid al die progressieve regeling ingevoerd, van kinderverlof tot kinderopvang enzo. Alleen ze kwamen erachter dat als je het gezin, mannen en vrouwen, de vrijheid geeft om dat zelf maar uit te maken dat dan, als puntje bij paaltje komt, toch weer vrouwen die zorg op zich nemen.” Daarom moeten mannen verplicht in Zweden drie maanden verlof nemen als hun kind geboren wordt.

“Je merkt dat dat soort zetjes gewoon nodig zijn,” ging Schimmelpenninck verder, “om tot een gelijkere verdeling te komen. Dus ik ben, ik was daar vroeger niet zo voor. Ik denk dat niemand écht heel erg vóór een vrouwenquotum kan zijn want het voelt toch als een soort van vervelende ingreep, en we zouden allemaal willen dat het niet nodig was. Maar we moeten concluderen dat het wél nodig is.”

Kortom, meneer de graaf, meneer de gouden paplepel, gaat burgervrouwen (en -mannen) wel even vertellen wie er voor de kids moet zorgen en hoeveel uur, en wie aan het werk moet gaan… en hoeveel uur. Als vrouwen liever (meer) thuisblijven omdat ze daar voldoening in vinden, jammer dan! Mannelijke boven-ons-gestelden als Schimmelpenninck vinden dat niet goed en ‘duwen’ die vrouwen wel even aan het werk.

Het patriarchaat waar echte feministen zich altijd tegen verzet hebben is terug van weggeweest. Met dank aan graaf Schimmelpenninck!

Word lid van onze NIEUWE Facebook-groep en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De naar Zweden geëmigreerde Schimmelpenninck heeft weer wat.

  1. Spaanse_K0K

   De naar Turkije geëmigreerde MvdG heeft ook weer wat.

  2. hans-e-pans

   Het is net de wat blekere uitvoering van Syvana S.

 2. Queen

  Ik beslis zelf wel wat ik doe. Geen man die mij commando’s geeft.

  Er zijn biologische verschillen tussen mannen en vrouwen en sommige vrouwen voelen zich goed bij zorgen. Dat mag ook.

  Laat deze keuze wel financiële consequenties hebben bij AOW gerechtigde leeftijd. Ik ben die conservatieve mannen die verzorging van wieg tot graf eisen van gratis personeel wel een beetje zat. Dat vergeet Michael er bij te vertellen, veel van deze mannen eisen dat hun vrouw thuis blijft om hem te verzorgen.

  1. usb3.0

   “Geen man die mij commando’s geeft.”

   Dan moet jij je eigen soort even ter verantwoording roepen die eisen dat……

   “veel van deze mannen eisen dat hun vrouw thuis blijft om hem te verzorgen.”

   Dikke onzin, niemand eist iets en jij bent niet getrouwd das duidelijk want zorgen doe je uit liefde en jullie vrouwen doen net alsof mannen niets doen, het jaren 50 denken..

  2. ET007

   Ikke ikke ikke. Jij zit volgens mij zo vol met frustraties dat geen enkele man het goed zal doen bij jou.

   1. Queen

    Er zijn genoeg mannen die het uitstekend doen. Deze Sander is er niet één van, conservative mannen ook niet.

    Ik ken genoeg fijne kerels.

    Ja ik heb een mening. Dat mag toch?

  3. RvdBe

   De vrouw is in dienst van de man, dit is genetisch zo bepaald, hierbij voelen beidde zich ook het gelukkigst, ondanks de verwoede pogingen van dolle mina s en schimmelmunten om de natuur naar hun hand trachten te zetten.

 3. usb3.0

  Ophouden met deze flauwekul

  1. Barbera

   Het staat toch duidelijk in de bijbel, vrouwen weest uw man onderdanig.

   1. usb3.0

    En wat staat er in de Bijbel over?

    Vrouw en man in het huwelijk

    Efeziërs 5
    22 Vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig,zoals aan de Heere,
    23 want de man is hoofd van de vrouw,zoals ook Christus Hoofd van de gemeente is; en Hij is de Behouder van het lichaam.
    24 Daarom, zoals de gemeente aan Christus onderdanig is, zo behoren ook de vrouwen in alles hun eigen mannen onderdanig te zijn.
    25 Mannen, heb uw eigen vrouw lief, zoals ook Christus de gemeente liefgehad heeft en Zich voor haar heeft overgegeven,
    26 opdat Hij haar zou heiligen, door haar te reinigen met het waterbad door het Woord,
    27opdat Hij haar in heerlijkheid voor Zich zou plaatsen, een gemeente zonder smet of rimpel of iets dergelijks, maar dat zij heilig en smetteloos zou zijn.
    28Zo moeten de mannen hun eigen vrouwen liefhebben als hun eigen lichamen. Wie zijn eigen vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief.

    Uiteraard wordt dat laatste altijd vergeten natuurlijk want ja de Bijbel hé

    1. Reinoud van Gelre

     Als ik aan Christus en vrouwen denk, denk ik aan Maria Magdalena.
     Maar ook aan zijn lievelingsvriendje johannes.

     Ugh… De bijbel🤮

     1. usb3.0

      Maar reinoudje dat mag jij vinden natuurlijk daar ben je geheel vrij in.

    2. ManX

     Ja inderdaad, de bijbel is een zeer patriarchaal boek waarin vrouwen gesommeerd wordt een onderdanige, slaafse positie in te nemen.

     Iedere religie is vrouwonvriendelijk en volkomen uit de tijd: het laatste relisprookje zag in 622 het licht. Hoe kun je als modern mens nu in zulke opzichtige zwendel trappen?

     1. usb3.0

      Maar dat is wat JIJ wilt lezen in de Bijbel, je hebt het niet begrepen ook omdat je het niet wilt begrijpen natuurlijk, logisch want jij associeert de wereldse slaafse onderdanigheid met die van de Bijbel en dat strookt niet natuurlijk, en je wilt ook niet lezen wat de grondslag is van de Bijbelse onderdanigheid, wereldse slaafse onderdanigheid is vanuit straf en de Bijbelse vanuit liefde en jij draait het juist om…
      Jij denkt echt dat de christelijke vrouw met een kettinkje vastligt in de keuken, dat de christelijke vrouw een broedmachine is die niets mag zeggen, geen eigen wil heeft.
      Jij denkt dit echt, over bekrompen gesproken..

    3. Henry Higgins

     “Vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig,zoals aan de Heere”

     Die instructie is duidelijk voor de christelijke dames.

     1. usb3.0

      “zoals aan de Heere”

      Leg het even uit wat hiermee bedoeld wordt of leest higgins alleen maar wees uw eigen mannen onderdanig?
      Leest higgins niet dat er staat hoe de man met zijn vrouw om moet gaan? nee ik denk het niet, want higgins wil net al alle antichristenen hier de Bijbel in een kwaad daglicht zetten, overigens is dat zijn goedrecht maar dan ook zo eerlijk om het in juiste context te plaatsen natuurlijk…

     2. Mart

      Maar óók duidelijk voor de moslimas…..deze kunnen óók nog een bestraffende ”tik op de bibs” verwachten indien hun beheerder dit nodig vindt.

   2. Loelap

    Ik dacht dat jij meer geïnteresseerd was in de köran

 4. Neko-

  Stap 1… Sander ontslaan
  Stap 2… Vrouw op zijn plek aannemen

 5. EmmerZ

  Vreselijk persoon, deze Sander Schimmelpenninck die vrouwen wil dwingen tot werken en mannen wil dwingen tot vrij nemen. Oproepen tot geweld mag niet, toch?

  Oh wacht, via de monopolie-organisatie genaamd ‘overheid’ mag dat wel want iedereen heeft een kruisje mogen zetten bij afbetaalde personen gepromoot door afbetaalde ‘journalistiek’.

 6. Vanduinen

  Dit is de dag is een informartief programma dat laat of vroeg, het is maar hoe u het bekijkt, regelmatig goede gespreksstof brengt. Het is dus niet aan de aandacht ontsnapt van de redactie DDS. Uw dagelijkse nieuwtjes uit de msm opnieuw verteld. Morgen weer een, dit is de zondag.

 7. Drollevanger

  Ik ben van mening dat een getrouwd stel genoeg moet verdienen zodat 1 van hen(bij voorkeur de vrouw, die is daarvoor de geschikste) thuis kan blijven om het huishouden te runnen, kinderen op te voeden en leuke dingen voor zichzelf en de rest van hun huishouden te doen. Een huishouden moet weer een eenheid worden, een prettig huis voor de leden.
  Een tevreden partner is een goed ding ook voor de wederhelft en de rest van het gezin.
  Hoe onopgevoede kinderen reageren, zien we bij de rellen van de laatste tijd.
  Elke reactie lokt een tegenreactie uit.

  1. usb3.0

   Precies

  2. ET007

   Dat is ontzettend conservatieve gedachte. Trouwen is tegenwoordig vaker samenwonen of geregistreerd partnerschap. Hoe werkt dan de opvoeding als je gescheiden bent? Is de vrouw werkelijk het meest geschikt? Zie hiervoor een toename van vrouwen die mannen achterlaten met de kinderen. Bovendien is jouw opvatting seksistisch. Leuke dingen en huishouden? Hoeveel vrouwen kunnen nog koken? Maar dan ook nog de opmerking mbt onopgevoede kinderen in relatie tot de rellen.
   Beetje vertwijfeld?

   1. usb3.0

    “Dat is ontzettend conservatieve gedachte”

    Onzin.

    “Trouwen is tegenwoordig vaker samenwonen of geregistreerd partnerschap”

    Dat is geen trouwen dat is een achterdeur voor als men elkaar spuugzat is.

    “Is de vrouw werkelijk het meest geschikt?”

    Kinderen gaan het vaakst naar de moeder en helaas scheiden ouders steeds vaker..

    “Bovendien is jouw opvatting seksistisch. Leuke dingen en huishouden?”

    Dat maak jij ervan, jij vindt dit blijkbaar zo maar dat is natuurlijk niet zo, het is jullie zieke gedachte dat alles direct seksistisch is, hou toch op met je lange tenen..

    Ik denk dat je beter even naar jezelf moet kijken je zet hier de vrouw weg als randdebielen die niets kunnen en niet mogen genieten..

 8. Nanda81

  Gaat zo’n gecastreerd mietje mij vertellen wat ik moet doen?
  Ik dacht het niet!!!

 9. wietordok

  Mr. Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck (1984),
  journalist, presentator, hoofdredacteur

  De stamreeks begint met Johan Jacobsz. Schimmelpenninck († 1573), wijnkoper te Zutphen (wikipedia)

  Wijnkoper.

  Die Sander, pronken met veren die door erfenis in zijn kont zijn gestoken.
  Hij propagandeerd een linkse ideologie met doel kinderen uit de handen van ouders te trekken, deze op scholen
  te indoctrineren, om vervolgens als slaven hun individueele levensverwachtingen en keuze te breken.

  Ouders zijn toch al dom gemaakt, na 27 jaar PvdA, VVD, D66, CDA.

  De adel van nu vertegenwoordigd een een hoop schroot met een dun laagje chrome.
  Draaien hun kont om hun eigen hagje te redden, desnoods met deze linkse indoctrinatie.

  Woont MvdG in turkije?
  Dat heeft Kokkie al vaker beweerd.

  Wat een godverlaten kloteland.

 10. Petrazoveel

  En ik eis dat S.S. in zijn eentje op Rottummeroog of een ander onbewoond eiland gaat wonen.

  1. usb3.0

   Samen met SS

 11. kattekop

  De vrouwen moet net meer kinderen krijgen.
  Zo niet dan worden we in de toekomst een moslimstaat want de moslimvrouwen
  krijgen wel [veel] kinderen.
  Dit is het aller belangrijkste, de rest zijn allemaal. details.

 12. Arbeider65

  Ok, dan ook geen leeftijdsdiscriminatie meer…… Wat een oet l*l is dat toch.

 13. Graaf1807

  Typische fascistoide linkse terreur: altijd bereid om dwang te gebruiken om mensen iets te laten doen waar ze geen zin in hebben. Het volk behandelen als zandzakken die je naar believen kunt verplaatsen om zo je eigen utopische kasteeltje te bouwen. Het idee van absolute gelijkheid komt altijd uit de mond van mensen die zichzelf kunnen uitzonderen.

 14. ervi

  Een “taakverdeling” in een relatie is iets wat je samen afspreekt,
  lijkt me zo.
  Wel ben ik van mening dat, zeker tijdens de jongste jaren van een kind, opvoeding niet plaats dient te vinden in kinderopvangcentra. En de meest geschikte persoon daarvoor is nu eenmaal de moeder.

  1. usb3.0

   precies..

 15. Telex

  Zou hij een ……kast willen beginnen.

 16. Mart

  ”Blauwe Sander” het zeit…….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.