Pieter Omtzigt laat Belastingdienst opnieuw zweten: ‘Hebben Nederlandse SS’ers belasting betaald over pensioen?’

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is nog lang niet klaar met de Belastingdienst. Na de toeslagenaffaire doet hij dit keer hij een poging om uit te zoeken welke Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog in Duitse krijgsdienst waren, en of de fiscus de belasting over de uitgekeerde pensioenen wel heeft ontvangen. Dikke kans dat ze de boel ook op dit vlak niet op orde hebben!

Stapje voor stapje komt er ook in het dossier rondom Nederlandse oorlogsmisdadigers meer aan het licht. Zo zijn nu eindelijk de namen bekend van de mensen die in de periode 2015-2019 nog pensioen ontvingen voor hun deelname in de Duitse krijgsdienst (SS’ers bijvoorbeeld).

Pieter Omtzigt (CDA) lanceert daarom een nieuwe reeks Kamervragen:

Dit kon wel eens héél ongemakkelijk gaan worden voor de Belastingdienst. Als zij de opgevraagde gegevens niet tevoorschijn kunnen toveren dan legt Omtzigt hier opnieuw het falen van de fiscus bloot en duikt de media er natuurlijk direct bovenop, met titels als ‘Belastingdienst heeft Nederlandse SS’ers decennialang ontzien’. En ja, red je dáár maar eens uit!

Maar als de Belastingdienst deze gegevens wél in een mum van tijd paraat heeft, dan kunnen we ons met z’n allen afvragen waarom ze dit wél lukt, maar bij de gedupeerden van de (nog steeds actuele) toeslagenaffaire niet. Omtzigt heeft zich in ieder geval weer flink in iets vastgebeten en geheid opnieuw voor blinde paniek gezorgd op de werkvloer van het ministerie van Financiën.

Wat de uitkomst ook zal zijn, het lijkt erop dat het héél ongemakkelijk gaat worden voor een paar ambtenaren. Eigen schuld, dikke bult! Dat krijg je ervan als je een buldog van een Kamerlid jarenlang actief probeert tegen te werken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Nostradamus

  Pieter, één van de weinige volks-vertegenwoordigers in de 2e kamer. De meeste zijn elite-vertegenwoordigers.

  1. WayneGretzky99

   Eens. Heb helemaal niks met christenhonden maar deze gast lijkt me van het goede hout.

 2. HD

  Hoezo? Die prins Bernard is toch al overleden.

  1. Cootje

   Die heeft toen ook al geprofiteerd van het old boys netwerk

 3. Cootje

  Sophie t veld heeft zij al haar 4 ton onregelmatige woon-werkverkeer terug gestort???? Hoor je niemand meer over.

  1. Emma Louise

   Dat is al gebeurd. Daarom hoor je er niets meer over.

 4. Tedje Kruis

  Gratis geld voor extreem rechts, de mannen van een sterke leider, discipline en ordnung!

  Veel mensen hier zullen dit stuk aandachtig lezen, wellicht dat er ondanks staatsondermijnende daden toch wat te halen valt.

  Goed dat deze dwaling ook even wordt aangepakt

  1. M. Brandenburg

   Nationaal Socialisme is nog steeds socialisme, dat links de geschiedenis heeft herschreven maakt niet dat de Nationaal socialisten ineens minder links zijn dan Communisten of andere socialisten.

  2. usb3.0

   Gaat snuifdruif tedje nou ss-ers verdedigen

  3. Nostradamus

   Copy/paste. Matad;

   De term ‘extreem rechts’ is afkomstig van de Sovjet Unie en diende als propaganda middel om de infameuze Nazi ideologie niet negatief op het communisme te laten afstalen. In kenmerken vertonen zowel het communisme/marxisme/socialisme en het nazisme/fascisme veel overeenkomsten. Beiden zouden daarom gezien kunnen worden als extreem linkse ideologieën. Verschillende uitingsvormen van links gedachtengoed. Beiden plaatsen de staat boven het individu en verheerlijken een krachtig leidersfiguur. Beiden zijn totalitair van karakter, anti-democratisch en dulden geen anders denkenden. Mussolini was in zijn jonge jaren een socialist en zo ook de hoofd econoom van Hitler. Hitler zelf beschouwde zijn stroming als een vorm van socialisme en verwekte dit in de naam. Ook stond zijn programma bol van socialistische uitingen. Zoals bijvoorbeeld de Volkswagen (ja dat merk dat nu nog steeds bestaat) een auto voor iedereen.

   De ‘extreem-rechts’ Sovjet propaganda is heden ten dage onderdeel geworden van de algemene opvatting, waardoor men het nazisme nu als extreem rechts duidt. Deze misinterpretatie komt linkse politici en opiniemakers vandaag de dag nog altijd goed uit om kritische geluiden onschadelijk te maken middels valse fascisme/nazisme verwijten.

   Rechtse opvattingen kenmerken zich door vrijheid van het individu boven de belangen van de staat te plaatsen. De meest extreme uitingen hiervan zijn anarchisme en libertarisme. Feitelijk zouden deze stromingen dus de titel ‘extreem rechts’ mogen dragen, al is die term natuurlijk veel te beladen geraakt door het oneigenlijke gebruik er van.

   Het is evident dat de linkse extremen (communisme, marxisme, socialisme, fascisme, nazisme) veel gewelddadiger en dodelijker zijn dan de uiterst rechtse (libertarisme, anarchisme) kant van het spectrum. Libertarisme kenmerkt zich zelfs juist door geweldloosheid. Echter zou een heldere kijk op de excessen van extreem links negatief kunnen afstralen op gematigd links en zo een afkeer van links genereren. Om die reden houden linkse politici en opiniemakers de valse titel in stand.

   1. Reinoud van Gelre

    Dus neonazi’s zijn extreem-links…

    Bloed en bodem, eigen volk eerst, en het behoud van cultuur en blanke bevolking is dus extreem links volgens Nostradamus…

    …zucht

    1. Nostradamus

     Daarom heet het NATIONAAL SOCIALISME.

     1. Reinoud van Gelre

      Bekijk het eens in de context van die tijd, Nostradamus.
      Door het woordje ‘nationaalsocialisme’ ervoor te zetten, veranderde het linkse DAP in een rechtse NSDAP.

      En de standpunten van de NSDAP waren nou niet bepaald het hierheen halen van islamieten en Sub-Saharanen zoals we dat nu zien, wel?

     2. Nostradamus

      En als je internationaalsocialisme ervoor zet is het ISDAP en dan halen ze wel islamieten en Sub-Saharanen zoals we dat nu zien. Het blijft SOCIALISTICH gedachtengoed. (of beter, gedachtenslecht)

     3. Nostradamus

      Don’t you get it?!

     4. Rene van der Grijp

      Je weet er geen donder van, Reinout. Waarom denk je dat Hit*ler überhaupt lid werd van de DAP?

     5. Henry Higgins

      “Waarom denk je dat Hit*ler überhaupt lid werd van de DAP?”

      Laat me raden: omdat hij een overtuigde Marxist was.

      🙂

     6. Nostradamus

      Best een domme reactie. Heil Henry!

     7. Rene van der Grijp

      Ook Higgins wordt niet gehinderd door enige kennis van zaken.

 5. Opa73

  Hij schijnt dat er heel wat CDA”s bij waren o.a. Aantjes etc.

  1. Henry Higgins

   Ben je aan het dementeren, Opa?

   1. Edjan

    @Henry Higgins. Aantjes was wel degelijk lid van de SS
    h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Aantjes
    Dementeren doe je zelf maar, idioot.

    1. Rene van der Grijp

     Zoals gezegd, Higgins wordt niet gehinderd door enige kennis van zaken.

 6. wietordok

  Bedankt, je reactie is opgestuurd en zal spoedig worden beoordeeld

  Tjongejonge

 7. Telex

  De vraag doet zich voor hoe dit onder de tafel heeft kunnen blijven, misschien weet van Agt daar nog iets over?

 8. siemoon

  het zal beter zijn als deze man zich ging bezighouden met niet betaalden lonen en uitkeringen van leger en koopvaardij mensen uit deze periode 70tot 75 jaar terug. hij kan ook nog het graaigedrag van brussel en den haag onder de aandacht brengen. dat zal meer opbrengen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.