Rellen? Nee! Opnieuw ‘kansarme jongvolwassenen’ aangehouden vanwege opruiende berichten op sociale media

Wederom heeft de politie zaterdag in heel Nederland weer een aantal mensen voorzien van een volledig verzorgde vakantie achter tralies. De (veelal) jongvolwassen onopgevoede pubers deden namelijk opnieuw oproepen op sociale media om te gaan rellen. Maar zo onontwikkeld als hun brein nog is, wisten ze vast niet dat de politie ook alles meeleest…

In onder meer Stein, Eindhoven en Arnhem werden er mensen gearresteerd vanwege opruiing. Niet heel gek ook, want Nederland ondervond een ongekende week van rellen, die het weekend daarvoor waren begonnen. Dus de politie heeft nu bijna hun volledige capaciteit ingezet om nieuwe ongeregeldheden van plunderende en rellende jonge ‘kansenparels’ te voorkomen.

Zo werd volgens NU.nl in het Limburgse Stein (ongeveer een kleine 11.000 inwoners) een jochie van 16 jaar opgepakt wegens opruiing.

In Eindhoven schoof het iets boven de rellende leeftijdsgrens, want daar werd een dertigjarige man opgepakt. Hij riep op tot het kort en klein slaan van een winkelcentrum in die stad. Alsof ondernemers het niet al lastig genoeg hebben, enfin.

In Arnhem werd een achttienjarige vrouw aangehouden. Zij zou eerder deze week opruiende berichten hebben geplaatst in kansloze apps zoals Snapchat. Ook een oerdomme 19-jarige Amsterdammer werd van zijn bed gelicht. Die dacht namelijk even dat hij best wel even een wijkagent online te kunnen bedreigen zonder dat dat gevolgen zou hebben. Nou niet dus. De desbetreffende aanhouding volgde op een bericht op het platform Facebook, waarin een beloning werd uitgeloofd voor degene die de betreffende wijkagent iets zou aandoen.

Aan een ieder die niet van plan is om opruiende teksten te verspreiden via de sociale media, maar gewoon liever een gezonde discussie voert over de maatschappelijke onderwerpen die spelen in onze maatschappij is er goed nieuws:

De Dagelijkse Standaard is te volgen via Telegram, Twitter en -op verzoek van velen- Facebook. Discussieer er vooral op los, maar ga niet rellen op straat! Ja en Amen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Stanly2000

  Bij de demonstratie op de Dam was ook iemand met opruiende taal. Waarom wordt deze niet vervolgd?

 2. Vrijedenkert

  Deze groepen doen hun uiterste best om alle bestaande vooroordelen maar weer eens te bevestigen…

  1. WayneGretzky99

   Het zijn dan ook nooit vooroordelen geweest maar keiharde feiten.

   1. Queen

    Inderdaad de PVV heeft heel wat van deze figuren geleverd afgelopen weekend.

    Kijk maar eens op oma Willems wappiehoekje.

    Ik had ooit een vriendje dat gek was van Gretzky. Wel eerlijk.

    1. WayneGretzky99

     Knap, lever ff de schriftelijke bewijzen daarvan. Zijn allemaal linksch extremistische infiltranten.

    2. Human Beast

     Dit draadje gaat niet over de PVV hondekop!. Wel opletten zak lucht.

 3. Spaanse_K0K

  Dus de politie heeft nu bijna hun volledige capaciteit ingezet om nieuwe ongeregeldheden van plunderende en rellende jonge ‘kansenparels’ te voorkomen.

  Inderdaad Kenneth, er was in Urk, Eindhoven, Amsterdam of Rotterdam geen vervelende, roomblanke aanwezigen te vinden.

  1. WayneGretzky99

   Die zullen er vast wel zijn maar vallen volledig in het niet bij de tsunami van zwarte criminele, plunderende en slopende jongeren.

  2. Tedje Kruis

   Kenneth bedoelt als volledig geaccepteerde minderheid, geen kansenparels, maar wijverige jongemannen die op iedereen inslaan met hun handtasje in hun te strakke broekje en bontjas.

   1. Linksbuster

    Wat?

   2. Loelap

    Types zoal jij bedoel je?

 4. Pieter48

  Deze gediscrimineerd en niet gerespecteerde (jongeren) begrijpen nog niet dat je in dit land respect moet verdienen. Daar moet je soms iets positiefs voer doen.Probeer dat eens.

 5. Monty

  Krijgen we nu dan eindelijk de dappere verhalen van de echt verzetstrijders te horen.

  Van hoe zij ondanks de avondklok toch in verzet komen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.