Raspopulist Jesse Klaver houdt vriendje Lodewijk Asscher uit de wind, is alleen boos op VVD voor toeslagenaffaire

Bij GroenLinks zijn ze flink aan het oefenen om het populisme onder de knie te krijgen, want ze kunnen de zetels wel gebruiken. Jesse Klaver wijt de toeslagenaffaire echter alleen aan Rutte en de VVD. Asscher en de PvdA blijven totaal buiten schot!

De rest van zijn partij heeft kennelijk totaal geen moeite met zijn onzinnige uitspraken en gooien de citaten voor het gemak nog een keer op Twitter:

Populistisch gezwets
Komt de toeslagenaffaire echt door een falende ideologie? Nee. Is de vernedering van mensen centraal komen te staan? Ook niet. De oorzaak van het probleem ligt toch echt wel bij de uitvoering van dit beleid en dus niet alleen bij ‘Rutte en de VVD’. Toen dit beleid namelijk bleek te falen kreeg toenmalig minister Asscher herhaaldelijk signalen uit diverse kringen op zijn bureau. Daar deed hij he-le-maal niets mee! Maar daar horen we Klaver nu niet over.

Hoe zat het ook al weer?
Na de Bulgarenfraude wilde de VVD namelijk dat er hard werd opgetreden tegen fraudeurs. Het algoritme bij de Belastingdienst viste er potentiële fraudeurs uit (onder andere op basis van etniciteit) en dat werd door (hoge) ambtenaren opgevat als daadwerkelijke fraudeurs. Uitvoerende ambtenaren moesten ‘gewoon’ bevelen opvolgen en achter deze ‘echte fraudeurs’ aan.

Omdat er resultaat moest worden geboekt en het hier toch om ‘echte fraudeurs’ ging, werden alle zeilen bijgezet. Dat betekende keihard aanpakken en geen genade. ‘Geen genade’ vertaalde zich gaandeweg steeds meer in het de ‘fraudeurs’ praktisch onmogelijk maken om het ongelijk van de Belastingdienst aan te kunnen tonen. Dat is het falen van het systeem geweest en Asscher heeft daar jarenlang aan bijgedragen door niets met de signalen te doen die nog wél zijn bureau wisten te bereiken.

Smerig populisme
De toeslagenaffaire is al erg genoeg. Dan is het echt een sneue actie om op dit punt alleen Rutte en de VVD hier op aan te vallen en een mogelijke bondgenoot buiten schot te houden omdat het je beter uitkomt. Dat is misschien nog wel de smerigste vorm van populisme die GroenLinks en Klaver hier bedrijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. LifeBuddy

  ”De Smerigste vorm van populisme die groenLinks en klaver hier bedrijven.” is wel dat VVD&CO zaken doen met de taliban en dat gl. na de verkiezingen de taliban de kamer insluist. Enge partij!!!

 2. Queen

  “Na de Bulgarenfraude wilde de VVD namelijk dat er hard werd opgetreden tegen fraudeurs. Het algoritme bij de Belastingdienst viste er potentiële fraudeurs uit (onder andere op basis van etniciteit) en dat werd door (hoge) ambtenaren opgevat als daadwerkelijke fraudeurs. ”

  Oa onder druk van de landverrader Wilders. Dezelfde Wilders die schande sprak van de aanpak van een bijstandsgerechtigde die 7000 euro kreeg terwijl zijn eigen nuttige idioten op 3 september een motie hadden ingediend om dit soort mensen keihard aan te pakken. Nuttige idioot de Jong in dit geval.

  1. eenling

   Typisch Geert Wilders en de PVV. Populistisch roeptoeteren in de media en vervolgens meestemmen met de VVD als het er op aan komt. Zelfde verhaal geldt voor zijn ‘volkse’ verkiezingsprogramma. Het stemgedrag bij moties in de tweede kamer is in veel gevallen niet in lijn met wat in het verkiezingsprogramma wordt verkondigd. Wolf in schaapskleren en gewoonweg VVD rechterflank (Bolkenstein kloon)

  2. Nostradamus

   Fraudeurs moet je ook keihard aanpakken. Daar heeft Wilders gewoon gelijk in. Maar dan moet je nog wel eerst moeite doen om vast te stellen wie die fraudeurs zijn. Daarin hebben de kabinetten met Rutte als eindverantwoordelijke, met de overige verantwoordelijken in die kabinetten, waaronder dus ook Asscher, keihard en bewust gefaald. Daarom, opstappen, oppakken en berechten!

  3. Linksbuster

   Wie noem jij een landverrader moorkop?
   Ga terug naar je roots..en maak een dansje om het kampvuur en prik een vorkje met gegrild chimpanseevlees…wordt je vast heel gelukkig van.

   1. Nostradamus

    Queen kent de betekenis van het woord landverrader niet. Hij bedoeld landredder.

   2. Queen

    Wie moet dan jouw uitkering verdienen? Ik weet zeker dat als jij mij op straat tegenkomt je me niet durft uit te schelden. Je bent zo’n held die geen donder aan de maatschappij bijdraagt (of toevoegt) en een droomwereld op internet heeft gecreëerd waarin hij denkt heel wat te zijn. Je bent ook hier niets jongen.

    Wilders is jarenlang betaald om de belangen van buitenlandse organisaties te dienen, die organisaties hebben geen enkel belang bij een bevolking die eensgezind is maar bij polarisatie. Daardoor hoeven hun multinationals minder belasting te betalen, Daardoor blijven lonen hier stil staan en de bevolking hier elkaar de pan maar uitvechten.

    Maar goed bij mensen in een slachtofferrol werkt populisme uitstekend.

    1. Linksbuster

     In je mand Queer!

  4. Duckday

   Als er een partij is die opkomt voor dit land en zijn inwoners dan is het de PVV.Verlopig heeft hij het bij het rechte eind Breek het kartel en stuur de verraders weg zij verkwanselen Nederland voor eigen belang hoogmoed waanzin en belust op macht Als zij de waarheid moeten vermelden krijgen op staande voet een geheugen verlies zuleke zakken vullers wil je toch niet op stemmen. Nu al moet je een vetaalcomputer op zak hebben en een veiligheids vest dank zei deze partijen

   1. Queen

    Ik zou zeggen bekijk zijn stemgedrag. VVD belangen.

 3. eenling

  Hé DDS, heb ik onwelgevallige zaken geschreven in mijn vorige reactie dat die niet geplaatst is? Chinese censuurpraktijken hier.

 4. Heras

  Ze moeten elkaar wel uit de wind houden en samenbinden ; want links voelt de hete adem van rechts. Er komen steeds meer partijen met geweldige initiatieven, k denk aan viruswaarheid.

 5. Yoyo

  Het is net of er een wedstrijdje gedaan wordt in ” wie is de slapste slapjanus onder de slapjanussen”.
  Beschamend.

 6. Wally

  Klaver… ik kan die figuur echt niet serieus nemen.

 7. Emma Louise

  Bij de klassiek liberalen kijken wij naar Asscher. De sociaal-democraat is lang niet zo verwijtbaar als onze bewindslieden Wiebes en Rutte. En dan kijken wij nog niet eens naar Wobke van het CDA die alles weet van wat er misging.
  Dus als Asscher opstapt kunnen Wiebes en Rutte (als eindverantwoordelijke) niet achterblijven.

  1. 2030

   uiteraard asscher speelde geen enkele rol 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

   wat heb je een dom hypocriet volk over links

  2. Niet L niet R

   Eenieder, die onze democratie de nek om heeft gedraaid, met hun verfoeilijk belijd moeten opstappen, zo niet zijn wij een bananen republiek geworden!

 8. 2030

  de beruchte lijstverbinding om het restzeteltje binnen te slepen zetten deze linkse adepten echt niet op de tocht

  Verachtelijk hypocriet volk

  hjoe brandt je alles brandertje yasser ?

 9. Niet L niet R

  Jesse klaver, is al vast aan het formeren van een nieuw kabinet, en houdt de leider van de de PvdA geheel uit de wind, wat een doorzic politiek!

 10. rexm

  Communisme is altijd, falen van een ideologie, dat begrijpt Vazal Klaver nog niet.

 11. macsjang

  Welk soort mensen denkt die gluiperd nog te vertegenwoordigen? Samen met Asjer en hun partijtjes alleen maar geweldig goed in het ontfutselen van Euro’s bij hardwerkende mensen. Hebben zelf nog nooit vuile handen gehad. Get a decent job.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.