Relschoppers zijn geen “betogers” maar plunderende hooligans die alles voor iedereen verpesten

De vernielingen die vannacht in enkele grote steden aangericht zijn, zijn een schande. In Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en zelfs in Venlo gingen zotten de straat op. Ze mis- en gebruikten de  onrust over de avondklok om een ongelooflijk potje te rellen. Maar vergis je niet: dit soort wangedrag heeft niets te maken met “het recht om te demonstreren.” Dit zijn puur misdadige praktijken en moeten bestraft worden.

In Eindhoven begonnen gisteravond de gewelddadige onlusten vrijwel zeker met blanke tokkies die zich daar als een stel walgelijke figuren gedroegen. Ze kaapten een “betoging” tegen de avondklok, en begonnen met stenen én vuurwerk naar de politie te gooien. Zoals bekend was het wanstaltige, racistische Pegida betrokken bij de demonstratie in Eindhoven. Het was abominabel, beestachtig gedrag… en het was nog maar het begin.

Want er werden zelfs winkels geplunderd. Op de video hieronder werd deze kraak uitgevoerd door een stel kansenparels die hun kans schoon zagen:

In Enschede gingen de relschoppers zelf naar een ziekenhuis wat ze vervolgens aanvielen. Ja, echt waar. Een ziekenhuis aangvallen. Hoe haal je het in je botte harses? En ja, alweer: dit bewijst dat deze hooligans helemaal niet bezig waren met “hun onvrede kenbaar maken over de avondklok.” Ja, misschien dat ze door alle beperkingen steeds gefrustreerder waren geworden, maar voor hen was dit eerst en vooral een mogelijkheid om zoveel mogelijk schade te veroorzaken en zoveel mogelijk te vernielen. Het was wangedrag van de bovenste orde.

Wangedrag. Totaal onacceptabel. Walgelijk om te zien.

Maar wacht, het kan nog erger. Zie hier hoe een stel randdebielen losgaan in de Haagse Schilderswijk:

Dit is ongelooflijk. Maar je ziet ook aan de beelden ‒ overal, in heel Nederland ‒ dat de rellers geen 50-jarige Henk en Ingrid waren, of de 50-jarige Mo en Fatima om even een ander voorbeeld te noemen. Het waren stuk voor stuk jonge, mannelijke hooligans ‒ van elke soort, kleur, en achtergrond. Wat nog eens onderstreept dat ze er bewust op uit waren te rellen, én dat het hier dus niet om ‘normaal vreedzame betogers’ ging die opeens doorsloegen, maar om half-professionele raddraaiers.

Het moge duidelijk zijn: iedereen in Nederland, van links tot rechts, van autochtoon tot allochtoon, man of vrouw, moet dit wangedrag veroordelen én de plunderaars duidelijk maken dat dit niet geaccepteerd wordt.

Oh, en dan nog iets: dit soort wangedrag zorgt er uiteindelijk natuurlijk voor dat de overheid straks álle demonstraties tegen het coronawanbeleid gaat verbieden, en er meteen hard op laat inslaan als mensen tóch denken de straat op te kunnen gaan om hun ongenoegen wél op vreedzame wijze te uiten. De rellers gedroegen zich dus als een stel hooligans én zorgen er straks ook nog eens voor dat vreedzame demonstraties niet meer kunnen. Dubbel schande!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. janrama

  Met de schrijver eens.

  1. Nationalist

   IKKE NIET.

 2. Spaanse_K0K

  Wie riep ook al weer: “FVD of de gladiolen!”

  1. Jack Flash

   De doorgesnoven hooligens van MP rutte.
   Romeo’s. En ander inzetbaar tuig.
   Heeft niets te maken met FvD kokkie.
   Jouw domheid blijft mij verbazen.

   1. Spaanse_K0K

    De doorgesnoven hooligans van MP Rutte.
    Jouw domheid blijft mij verbazen.

    1. Jack Flash

     Haha!
     Kokkie weet blijkbaar niet eens waar het over gaat.

 3. Servio

  Gewoon met scherp schieten de volgende keer!

 4. Meriadoc Brandebok

  De wappies zijn een gevaarlijke randbeweging. Overal waar zij komen is geweld, bedreiging en brandstichting. Anderzijds is dat overeenkomstig de vele wappie-oproepen op het internet om als “verzetsstrijders” tegen de overheid in opstand te komen. De Neurenburg-rechtszaken, nietwaar, de geweldaddige opstand; de gewenste rellen en het vermoorden van politici. Riep Ossenbaar niet op om Rutte neer te schieten? Werden OMT-leden niet bedreigd? Bedreigde men Pieter Omtzigt niet? Schreeuwde men niet “pēďöfielen!” naar kamerleden? Bedreigde men niet een zorginstelling? Alles draait bij wappies om agressie, agressie en nog eens agressie. De rellen waren daar een goed voorbeeld van.

  Het zijn niet hooligans die beginnen met geweld – zij profiteren alleen van de agressie die wappies reeds tegen de politie zijn begonnen. Het waren de wappies die ervoor kozen zich te positioneren op plaatsen waar dat niet mocht. Het waren de wappies die geweld gebruikten.

  De wappues zouden moeten worden opgesloten.

  1. ManX

   “De heroische Strijd van Meriadoc Brandebok tegen de Wanstaltige Wappies” – morgen ligt deel drie van deze spannende jeugdserie in de erkende boekhandel. Wees er snel bij!

   1. Spaanse_K0K

    Al ligt de Fußball voor zijn Füße
    Al roept de hele menigte: schießen
    Dan nog geeftt de Duitse plantsoenendienstmedewerker liever iemand een schop tegen de schenen.

   2. jennifer

    Dat wordt straks n film voor de volgende generatie.

   3. Edjan

    ManX. Waarbij tevens het Complot wordt onthuld om het Wettige Gezag Omver te Werpen onder leiding van Duistere en Verborgen Machten: Wilders, Baudet en Trump.
    Uiteindelijk echter zullen Zij in het Verderf gestort worden en de Wappies worden opgesloten op ed Canarische eilanden.
    Het Wettige Gezag leefde nog lang en gelukkig en voerde vele verbeteringen door voor het volk. Zo hoefde het volk niet meer te gaan stemmen en neuken hoefde alleen nog maar om kinderen voort te brengen.

    1. ManX

     🙂

    2. Meriadoc Brandebok

     Ik ben het eens met het pleidooi van Edjan om de wappies op te sluiten op de Canarische eilanden.

     1. Edjan

      Fijn, Meriadoc, zijn mooie eilanden, heb ik gehoord. Wel niet meteen verzwaard geven, hè.

     2. Meriadoc Brandebok

      Allicht, mogelijk komen ze er tot rust in de natuur.

  2. Nationalist

   Ik denk eerder de slappies.

   1. Queen

    Dit zijn voornamelijk PVV en FvD stemmers. De ophitsende rol van politici van die sektes is duidelijk. Daarnaast is de hysterische toon van enkele media platforms ook destructief. Hoe propaganda werkt en welke uitwerking dat heeft is al jaren bekend.

    1. Oepsie

     Je liegt, dat je wit ziet. Oh wacht even, proest!

    2. jennifer

     Helaas voor jou met je gebral, de beelden die wel goed kenbaar waren gaven aan dat het zo n import ratten zijn zoals jij ook bent.

     1. Loelap

      In Eindhoven veel Marrökanen bij de relletjes maar dat mag van Linkse mensen niet gezegd worden.
      Altijd een en al verontwaardiging als ze denken dat PVV iets uitgespookt heeft maar als rif figuren iets uitspoken zijn ze muisstil of buitelen ze zich over elkaar heen om het te ontkennen /te bagatelliseren.
      Dat hullen met de vijand is een typisch Links dingetje.

     2. Queen

      Dus alleen blanke mensen stemmen pvv?

     3. ManX

      Wil opgefokte en agressieve Queen soms beweren dat het gros van het Rif-tuig op de PVV stemt?

     4. NO8DO

      Michael Van Der Galien:
      In Eindhoven begonnen gisteravond de gewelddadige onlusten vrijwel zeker met blanke tokkies die zich daar als een stel walgelijke figuren gedroegen.

      Sommige reageerders zien liever hun eigen realiteit.

     5. Loelap

      Kijk eens in de spiegel, je doet precies hetzelfde!

    3. ikweetwatikwil

     Queen draait de zaken gewoon om. Dat doe je als je er geen verstand van hebt. Nou ja ,is ook geen Nederlander.

    4. Loelap

     Je hebt dit gelezen op de (extreem) Linkse haatsite Joop waar gefrustreerde kneusjes stukjes op plaatsen. Ophits en haatzaai site. Niet serieus te nemen dus.
     Ik denk overigens dat heel veel van die rellers het alleen om het rellen gaat en dat dit niet persé mensen zijn die zich met politiek bezighouden.

    5. RvdBe

     30 jaar wegkijk politiek, 30 jaar slap optreden tegen misdragingen, 30 jaar knuffelpolitiek tav kansparels.
     30 jaar andersdenkenden wegzetten als fascist.
     30 jaar rechts die waarschuwt voor deze splijting en misdragingen in de maatschappij.
     Wie krijgt de schuld: Rechts.

   2. Meriadoc Brandebok

    Wappies zijn dan ook slappies.

  3. Oepsie

   Gooi er maar weer eens een ‘Godwinnetje’ tegenaan Guusje. Dat helpt de discussie geweldig. heb je je ouderling vriendjes, het weekeinde, weer naar hun zin gemaakt?

   1. Thant dolph

    Gooi maar weer eens een stropopje tegenaan, speknekje.

 5. jennifer

  Zal moeilijk worden te zien welke mensen het waren die daar rellen. Men kan wel met n vinger naar bepaalde groepen wijzen, maar met het verplicht mondkapje en de kou buiten door al die mutsen, wordt het nog een hele klus om te zien wie het waren, alleen bij de plunderingen zag men wel duidelijk dat dit de import was, wat zich daar bediende.

  1. Gerda2

   Moeten ze maar een verbod op het dragen van mondkapjes uitvaardigen.

   1. Jack Flash

    Gerda2.
    ++++

   2. jennifer

    Daar hebben ze van te voren niet echt aan gedacht toch, dat dit n belemmering zou worden .

 6. Tedje Kruis

  Het is me duidelijk:

  1 groep zijn de wappies…die demonstreren, maar rellen niet
  De andere groep zijn de hersenloze gasten die opgefokt door PVV/FvD-taal.

  1. ManX

   Welke opgefokte PVV-taal, Teddy?

   1. Bolkestein

    Misschien dit Mocrotaaltje van MoElJackson 😀

    MoElJackson heeft ook een Instagramaccount:
    h**p://dutch.faithfreedom.org/forum/%5Bcolor=#000080%5Dhttps%3A//instagram.com/p/CE-BySspNwB/?igshid=1t84vpif13126%5B/color%5D

    ‘Hobbemaplein, ik wil daar iedereen zien! Deel dit massaal, we kunnen onze broeders niet alleen laten van Amsterdam, Eindhoven etc.!!’. Boven zijn oproep staat nog: ‘Organisator: MoEl Jackson, ik draag alle lasten hiervan’.

    h**ps://regio15.nl/images/2021/01/24/ck2z5h3XeqhMFi8lJYWSAxQ4sKDq4YHwKKkfLqw0GEBiD6mrjzlVmMCUp4OEmL0sathK0m4oTUgacdfoEQp2ypGKi918FeI8OzZe.jpg

    1. ManX

     Het Mocrotaaltje is niet de taal van Wilders, Bolkestein. Wat wil je nu precies zeggen?

   2. Piet151

    @ManX
    Misschien bedoelde Tedje Kruis de volgende uitspraak van Urker PVV-raadslid en kandidaat-Kamerlid Hendrik Wakker: “Wij als PVV zullen er alles aan doen om te zorgen dat de avondklok niet gehandhaafd wordt.” Vervolgens werd uit
    liefde voor de nagestreefde vrijheid een GGD-testlocatie in brand gestoken.

    1. ManX

     Knap lu*llig van je Piet51 dat je ‘vergeet’ te vermelden dat de partij ‘Hart voor Urk’ (deel uitmakend van B&W) OOK de afgelopen dagen heeft opgeroepen tot het negeren van de avondklok.

     Dat valt me van je tegen. Zo lijk je wel een hypocriete, huichelachtige schijnheilige. En dat wil je toch niet?

     1. Piet151

      @ManX
      Maar als de één iets doet wat eigenlijk niet kan, betekent dat dat iedereen hetzelfde mag doen?
      Met mijn reactie wilde ik trouwens een antwoord suggereren op jouw vraag naar “opgefokte PVV-taal”. Meer niet. Als je dat liever niet hebt, moet je ook de vraag niet stellen. Simpel, toch?

  2. jennifer

   Niet dom praten de beelden gaven duidelijk aan dat zich hier meer import onder bevond als Nederlanders. Dus ga je gal ergens anders uitkotsen.

   1. Loelap

    Ik vermoed dat Ted Kruis eigenlijk Ahmed heet of zo.

    1. jennifer

     Ja zoals hij het hier neerzet zou je inderdaad denken dit is allochtonen praat en schrijven kan niet anders.

  3. Loelap

   Ik raad je aan een cursus Nederlands te volgen!

 7. Monty

  ”dit soort wangedrag zorgt er uiteindelijk natuurlijk voor dat de overheid straks álle demonstraties tegen het coronawanbeleid gaat verbieden’

  Ben benieuwd wanneer de eerste complot denkers naar voren komen en verklaren dat de overheid zelf achter de rellen zit om bovenstaande af te dwingen.

  Volgens sommigen leven we in een Noord-Korea aan de Noordzee.

  1. Spaanse_K0K

   Jack Flash 60 minuten geleden

   De doorgesnoven hooligens van MP rutte.
   Romeo’s.( In burger operende units) En ander inzetbaar tuig.

 8. AS210854

  Deze reacties kun je verwachten met tich jaren pappen en nathouden. En de politiek maar weereens geschokt zijn.🤮🤮🤮🤮🤮

  1. Spaanse_K0K

   AS210854 met tich jaren

   Jennifer 33 minuten geleden
   Ja zoals hij het hier neerzet zou je inderdaad denken dit is allochtonen praat en schrijven kan niet anders.

   Loelap 39 minuten geleden
   Ik raad je aan een cursus Nederlands te volgen!

   1. jennifer

    Moet er bijna mee lachen wat jij hier schrijft toch.

 9. Red52

  Corona tegenstanders zijn in mijn ogen alleen maar egoïsten, die niet verder denken dan hun neus lang is.
  Deze site, welke ik normaal prima vind, ondersteunt dit en denkt blijkbaar, dat je hiermee iets wezenlijks bereikt.
  Niets minder is waar, zoals je kunt zien, je steunt de ratten die nu uit het riool kruipen en het schuim van de maatschappij, waar men hier regelmatig tegenaan schopt krijgt geen podium, maar de gelegenheid op rooftocht te gaan.

  De politie mag met scherp schieten wat mij betreft.
  Schakel een paar aanvoerders uit en je zult zien hoe snel de rest verdwijnt in het riool

  1. jennifer

   Natuurlijk laat ze met scherp schieten, waarom ook niet. Komen we wel van n hoop ongewenste import en Nederlandse rotzooi af toch.

 10. Cootje

  Dit is 30 jaar beleid in wisselende samenstelling PVdA CDA D66 VDD en de christelijke gedoog clubjes . 30 jaar de rechtsstaat totaal wegbezuinigt. Een eerste klas narcotica staat met onder aan de ladder de in opleiding zijnde . Waar de broederschap in Europa en de kosten daarvan belangrijker waren en zijn dan het bekostigen van een rechtsstaat . Het gedogen voor de multinationals van goedkoop werkvee op camping en bungalow parken en de vele huisjes van de bewuste melkers . Het wegkijken van problemen in steden en dorpen , elke jaar roepen bij de bekende tolk shows na ouderejaars avond je blijft met je poten van onze hulpverleners af , 30 jaar roepen en niet handhaven ga je eens de rekening er van krijgen

 11. Kleurloze Politiek

  Jonges laten we asjeblieft ophouden met elkaar te verwijten .. linkse of rechtse hooligans dit is gewoon fout punt.
  Overal is het een puinhoop en of dit nu Marokkaanse jongeren waren in Eindhoven of Hollandse jongeren in Urk het is gewoon een hersenloze actie..

  Winkels Auto’s Bushalte’s en GGD Zorg ruimtes vernielen is gewoon een schandalige actie en heeft totaal niets met Demonstreren te maken.

  En of je nou politiek bent of politiek rechts bent dit is gewoon onmenselijk.

 12. de ziender

  Doe niet mee met dat framen van een groot aantal gewone demonstranten.
  Vertel ook eerlijk dat een groot aantal rellen door politie (met zogenoemde romeos) werden “georganiseerd” en uitgelokt. Deden ze trouwens tijdens de provotijd ook hoor, niets nieuws onder de zon.

  1. jennifer

   ++++++++++++++++++

 13. P. Puk

  Dit moet veel harder worden aangepakt. Niet: mensen het is 9 uur, wilt u naar huis gaan! Schiet er desnoods een paar af (ok, met rubber kogels dan) en het tuig wat opgepakt is eens een flinke celstraf geven. Maar ja, daar zal wel weer een taakstrafje uitkomen.

 14. Brenda Welsh

  Denk hier maar over na “Thierry Baudet: ‘Nederland is een angstig land. Hysterisch paniekverhaal maakt ons volgzaam en onderdanig!’ Ik ben zeer benieuwd naar de peilingen na de recente gebeurtenissen.

 15. HD

  Voor wie verpesten ze het? Voor Rutte en zijn clan.

  1. Emma Louise

   Onze premier Rutte (VVD) heeft in duidelijke bewoordingen zijn oordeel gegeven over de wantoestanden van zondag. Hoewel Nederland al massaal achter onze premier staat is het nu vooral te hopen dat de raddraaiers bij zinnen komen.

   „Groot respect voor journalisten en de politie.” Zijn speciale aandacht ging uit naar journalisten, die op sommige plekken werden belaagd. „Van journalisten blijf je af.”

   De rellen hebben volgens hem ’niks te maken met strijden voor de vrijheid’. „We nemen de maatregelen niet voor onze lol. Door het virus moeten we die rotmaatregelen nemen. Die strijd moeten we winnen, alleen zo krijgen we onze vrijheid terug. Zeker in Eindhoven en Amsterdam was het onacceptabel. We zijn het al aan het analyseren.”

   Dit geeft vertrouwen voor ons allemaal.

 16. Vrijedenkert

  Als gespuis massaal een winkel binnenwandelen om te plunderen waarom is de ME daar dan niet terplekke aanwezig om dat gespuis terplekke af te tuigen met wapenstok als met winkel binnengaat of uitkomt?

  1. Bolkestein

   Bij deze dadergroep moet kennelijk teruggetreden worden in plaats van opgetreden en dan heet het deëscalleren.

 17. gargamel

  Rechten die met geweld zijn weggenomen, kunnen alleen met geweld worden herwonnen.

  1. Edjan

   Eens.

 18. Madpo

  Onze politie heeft toch ook rubber kogels? Zet die dan in tegen dit tuig! Ze ontwrichten de gehele samenleving.

 19. Bolkestein

  Wie kent MoElJackson?

  Rellen in Haagse Schilderswijk na oproep op social media

  Zondag 24 januari 2021 20:57

  Den Haag – De Mobiele Eenheid (ME) is zondagavond ingezet na een oproep om social media om te gaan rellen.

  Eerder vandaag is er opgeroepen om te komen rellen op het Hobbemaplein in de Haagse Schilderswijk.

  Rond 20:00 begon het inderdaad onrustig te worden. Auto’s reden toeterend door de wijk; er werden vuilbrandjes gesticht, en er werd met vuurwerk gegooid.

  De politie hield een afwachtende houding aan, mogelijk om te kijken of de mensen om 21:00 naar binnen gaan in verband met de avondklok.

  Uiteindelijk keerde de groep zich tegen de politie. Er werd versterking gevraagd en de Mobiele Eenheid (ME) werd ingeschakeld.

  Een motoragent moest vluchten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en er werden stenen gegooid richting de agenten.

  Er werden diverse politievoertuigen vernield en ook moesten de ruiten van diverse winkels eraan geloven.

  Ook de ramen van buurtpunt ‘Het Karmijn’ zijn bij de rellen in de Schilderswijk vernield. Bij het buurtpunt werken mensen met verstandelijke beperking.

  Want MoElJackson heeft een fraaie oproep gedaan om naar het Hobbemaplein in Den Haag te komen.

  Om 17.10 uur heeft ene ‘MoElJackson’ een oproep gedaan. ‘Hobbemaplein, ik wil daar iedereen zien! Deel dit massaal, we kunnen onze broeders niet alleen laten van Amsterdam, Eindhoven etc.!!’. Boven zijn oproep staat nog: ‘Organisator: MoEl Jackson, ik draag alle lasten hiervan’.

  Screen shot van zijn oproep:

  h**ps://regio15.nl/images/2021/01/24/ck2z5h3XeqhMFi8lJYWSAxQ4sKDq4YHwKKkfLqw0GEBiD6mrjzlVmMCUp4OEmL0sathK0m4oTUgacdfoEQp2ypGKi918FeI8OzZe.jpg

  MoElJackson heeft ook een instagramaccount:

  h**ps://www.instagram.com/moeljackson/

 20. 56RdK

  @RvdBe
  @Cootje

  Helemaal raak!!
  ++++++++++++++++++++!!

 21. usb3.0

  Alle fascisten veroordelen dit terwijl ze zelf schuldig zijn

  1. Mireille

   Crisis expert? Coordinaten al doorgekregen, boy?

 22. Bes Tolen

  In de toekomst wordt het alleen maar erger dus zou je moeten stellen, dat het nu nog meevalt. Immers de vernielingen doen zich voor in de centra van diverse steden en daar in die steden groeit de bevolking zoals door de regeringen wordt gewenst op internationaal bevel, in de nabije toekomst fors. Dat blijft niet uit omdat de massa immigratie is onderworpen aan en door Rome, die ook de ongebreidelde bevolkingstoename in grote delen van de wereld steunt, ja juist wil. Plan is toenadering tussen rooms katholiek en islam (1) (op de duur fusie) en Rome als middelpunt van het te overlopen Europa en het te bemoedigen Afrika (2). Op het Amerikaanse continent gaat Rome door met de verovering van de VS. De overwinning van Biden heeft een definitieve overwinning in het zicht gebracht. Gesteund door Rooms katholiek, joden, diverse minderheden als latino’s uit Midden en Zuid Amerika, eigen zwarte bevolking en moslims en diverse immigrantengroepen uit Afrika en vooral Azië. De internationale drive is bezig te overweldigen en de milieuproblematiek wordt buiten deze drive gehouden. Wat vanaf het begin al zo is. De toekomst brengt alleen nog grote massa’s met oplopende problemen. Wie jong en verstandig is, houdt daar rekening mee door zichzelf maatschappelijk te sparen en tot nuchtere afwegingen te komen.

  1. Piet151

   @Bes Tolen
   Duidelijk en dank voor de uiteenzetting. Maar ik blijf nu nog wel zitten met de vraag hoe Bill G*ates, George Sor*os en de Bilderberg*groep in dit verhaal passen. Om maar niet te spreken van de Il*uminati en Ma*xima.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.