Toeslagenaffaire-heldin Renske Leijten veegt vloer aan met arrogante mainstream media: ‘Moeten eens hun werk doen!’

Renske Leijten veegde vandaag in het programma Buitenhof de vloer aan met lakse Kamerleden en journalisten, na het systeeminfarct genaamd de toeslagenaffaire. Kamerleden zouden weer wat onafhankelijker moeten worden van hun partij en de Haagse journalisten moeten eens uit hun bubbel stappen en hun werk naar behoren doen! 

In de Tweede Kamer heeft naast de buldog Pieter Omtzigt (CDA) ook Renske Leijten (SP) zich ontpopt tot een dossiervreter eerste klas. Samen met haar christendemocratische medestrijder heeft ze zich volledig gestort op de toeslagenaffaire, en met succes. Nu de meeste smurrie boven tafel is gekomen heeft zij flink wat kritiek te uiten op andere Kamerleden én journalisten:

Volgens Leijten zou het goed zijn als iedereen die behoort tot de zogeheten ‘Haagse bubbel’, waar zij Kamerleden en journalisten onder schaart, eens kritisch naar zichzelf kijkt. ‘Kijken wij niet neer op gewone mensen?’, zoals Renske Leijten zich retorisch afvraagt. Die zelfreflectie moeten veel Haagse bobo’s eens tonen. Momenteel mensen ze nog te vaak dat zij de waarheid al in pacht te hebben. Enige probleem: deze ‘waarheid’ klopt voor geen meter.

Het is knap van Leijten dat ze op landelijke televisie Kamerleden en journalisten op hun dedain durft te wijzen. En overigens heeft ze ook helemaal gelijk: veel van deze mensen staan mijlenver af van onze samenleving. Zij weten echt niet wat de gemiddelde Nederlander denkt en meemaakt, maar beweren wel op te komen voor deze mensen.

Helaas voor hen trapt niemand daar meer in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Renske Leijten, die is toch van de PVV of toch van het FvD.

  1. ManX

   Het zou zo maar kunnen, Cor. Jammer dat deze topvrouw nog steeds bij de SP zit. Bij de PVV zou ze beter op haar plaats zijn.

  2. Edjan

   Maar Cor toch, ze zit bij je eigen partij! De SP! Of wil je haar niet meer kennen omdat ze zich samen met een CD’er tegen het door god gezonden gezag heeft gekeerd?

   1. Edjan

    CDA’er

  3. Nostradamus

   De hele dag zitten loeren op de eerste reactie en dan is die geheel inhoudsloos.
   Ga toch van je pensioen genieten. Maak een wandelingetje in het park als je nog uit die stoel kan komen. Als je zo doorgaat dan ben je er straks niet meer.

  4. Jack Flash

   De domme verveling straalt er bij jou aan af griepstra.

 2. Janna47

  Het Haagse Journaille is niet zo geinteresseerd in de fouten van Rutte. Die houden ze het liefst onder tafel. Des temeer jagen ze op partijen als PVV en FvD. Ieder woord van hen, wordt breed uitgemeten, benoemd en bespot. Daar verdoen ze hun tijd mee…
  Bij de andere media is het niet anders….wat een bananenrepubliek

 3. lucinde

  Heeft Bart zijn baas wel om toestemming gevraagd?

  Persoonlijk vind ik SP te links, maar DDS ruikt meteen frisser

  1. Forlan

   Lamme Lucie heeft het over stinken terwijl ze zelf nooit deo over haar behaarde oksels spuit.

 4. Edjan

  Citaat: ‘Kamerleden zouden onafhankelijker van de afspraken van hun partij hun werk moeten doen.’ /

  Dat zou moeten. In de grondwet staat dat volksvertegenwoordigers zonder last of ruggenspraak hun werk zouden moeten kunnen doen. Nou is dat nooit helemaal zo geweest, maar sinds de regeerakkoorden is de volksvertegenwoordiger vrijwel 100% een partijvertegenwoordiger geworden. Hij/zij zou net zo goed thuis kunnen blijven. De stem van het partij-opperhoofd zou dan vermenigvuldigd worden met het aantal zetels dat die partij behaald heeft.
  Wijkt een partijvertegenwoordiger af van het partij-dictaat, dan wordt hij bestraft: voor hem of haar na het lidmaatschap van de tweede kamer géén mooi en vetbetaald baantje.
  Wat dat betreft: hulde voor Omtzigt en Renske.

 5. Rieks

  Opkomen voor gewone mensen….met dat soort teksten scoor je altijd,denkt Renske. Oh ja, en Rutte moet weg, dat gaat er ook in als koek. Zo kennen we de SP uit Oss weer. Simpelheid troef.

  1. halo1

   Ja.. ik vind haar toch ook steeds meer een irritante betweterigheid aan de dag leggen.. aan die zeurderige stem kan ze niets doen… het is waar.. maar dat “Kijk ik eens!”.. brr.! Leuk trouwens dat het de SP geen zetel extra oplevert.. welnee : 2 voor Rutte erbij!

   1. Thant dolph

    Het is toch ook niet snel goed hier he?

   2. Logica

    Ze doet haar werk uitstekend. Er zijn al genoeg figuren die alles met een poeslief stemmetje politiek correct gestuurde vragen stellen en dus de waarheid niet boven tafel krijgen.

    Renske zou van mij zo naar de PVV of FVD mogen overstappen. Maar inderdaad, 2 zeteltjes voor Rutte erbij. Nederland zal krijgen wat het wil.

 6. M. Brandenburg

  Mochten de links totalitairen de noodwet niet kunnen gebruiken om de verkiezingen uit te stellen dan komen die er dus aan, vandaar dat je dan ook ineens die figuren ziet die ineens zalen willen aanpakken waar ze al jaren met de mondjes dicht aan meewerken, zeker bij partijen als het CDA,VVD en PvdA is dit het bekende spelletje. na verkiezingen gaat deze dame dan ook ineens haar hok weer in en horen we haar niet meer tot de volgende verkiezingen waar ze gaat klagen over zaken die moeten veranderen.

  1. EvertB

   Renske Leijten is een uitstekend en effectief kamerlid. Begin december 2019 heeft zij samen met Omtzigt en Azarkan in een procedurevergadering van de commissie van Financiën een opmerkelijk advies gevraagd: kunnen ambtenaren in de toeslagenaffaire strafrechtelijk vervolgd worden?
   Het drietal werd hierover kamerbreed weggehoond.
   Amper zes maanden later deed de Belastingdienst aangifte tegen eigen medewerkers.

   1. Emma Louise

    Hoewel de VVD uitstekende Kamerleden heeft die goed werk verrichten vind ik dat wij klasbakken als Renske Leijten ontberen.

    Maar ik heb goede hoop dat Bente Becker een powerhouse wordt nu zij het rechtse geluid op immigratie luid en duidelijk vertolkt!

    1. agenda2030

     💩 wat een aperte nonsens

     de linkse vvd heeft enkel symboolpolitiek conform de linkse agenda
     wel opletten wat de sturmbahnfúhrer zegt in de interviews anders blijf je onzin preken

     2 miljoen gelukszoekers erbij volgens de agenda ! bij de vvd is geen rechts geluid waarneembaar en zeker geen inperking van migranten

     De volgende doelgroep voor financiering van zijn linkse agenda is de forens.

     stem sociaal , stem PVV

     1. Niet L niet R

      Deze partij behartigd de belangen van het groot kapitaal, goedkope arbeiders importeren, kunnen zij nog meer geld verdienen, en ons land naar de verdoemenis brengen, onder leiding van Rutte !

 7. sonny

  Renske Leijten zit in een egocentrische aandachtsgeile bubbel, eindelijk in het felle lamplicht van het politieke podium!
  Een vrouwelijke Don Quichotte, vechtend om sluwe toeslag fraudeurs de schijn van eerlijkheid te verschaffen!
  Immers je bent eerlijk totdat de belastingen het tegenbewijs leveren!!

  1. Thant dolph

   Als je dat nou de afgelopen weken ook een paar keer tegen de schrijvers van diverse artikelen over de toeslagenaffaire had gezegd was je meteen een stuk geloofwaardig geweest.

  2. halo1

   Gelukkig ook iemand die minder enthousiast over haar is. Je bent hier in NL veel te gauw een held als je het maar kritiekloos “voor de onderkant” opneemt, voor zgn. “kwetsbare” mensen.. de nieuwe term van links… je hoort niemand over die 25 % (?) wel-fraudeurs. Als dat zo ongebreideld doorgaat worden die “kwetsbaren” eigenlijk tamelijk onkwetsbaar en zal het aantal alleen maar toenemen…

   1. 56RdK

    Inderdaad Halo1,
    in deze tijd van waanzin, de waanzin van de politiekcorrectheid, de waanzin van de inclusie en diversiteit, de waanzin van de woke. past het niet om het grote aantal fraudeurs te benoemen.
    Nee, beter is het de Gekke Henkie uit te hangen die je alles kan wijsmaken.
    En zeker in kader van de komende verkiezingen.
    Dat je daarmee de deur openzet voor nog meer en grootschaliger fraude, ach, als je maar deugt!

   2. Niet L niet R

    Iedere fraudeur moet men aanpakken, maar wel op een eerlijke en correcte wijze !

 8. kees cup

  Renske zegt het heel treffend, en het mag ook gezegd worden.

  MAAR SP !? oei!! socialisten, ja die kunnen vaak mooi praten, iets van “eerlijk” en “verdelen”.
  Toch maar liever niet Renske for president. Helaas zit ze in de verkeerde partij.

  Waar het socialisme toe leidt zien we aan;
  de nazi’s, Stalin, Mao, de Kim Jong clan, Pol Pot, Castro, Chaves, het vorige regime van Myanmar, plus de vele alom erkend terroristisch clubjes zoals de sendero’s uit peru en het farc van onze eigen Tanja Nijmeijer.

  Er bestaat geen enkel land in de wereld waar het socialisme vrede vrijheid en welvaart voor het volk heeft gebracht.
  In tegendeel! slechts (staats)terreur, onderdrukking en armoede.

  Dat laatste geldt overigens in nog veel sterkere mate voor de islam, maar ja … dàt is allah’s wil.

  1. usb3.0

   allah heeft geen wil..

  2. Niet L niet R

   Je kan beter Rutte kiezen, dan krijg je de grootste leugenaar alweer als president !
   Ga over mijn nek van deze man !

 9. agenda2030

  in eerste instantie had ook deze muts geen gehoor voor de slachtoffers
  niemand wou geloven dat een ambtenarrenapparaat zich zou ontwikkelen als een stasi apparaat

 10. Arbeider65

  Op 17 maart krijgt Renske mijn stem. Zij legt precies bloot wat er mis is. Je ziet nooit een politicus in een klein dorp. Idd., te dedain.

 11. StanleyC

  Jullie vergeten Farid Azaria te benoemen, zijn rol was minstens zo groot. Renske Leijten is van de SP

  1. Egbert van Zutphen

   Azaria?

  2. Marija

   Vanwege de kleur toch?

 12. Graaf Tomsky

  Toch is duidelijk te zien dat het volk er kennelijk geen genoeg van kan krijgen.
  De VVD van rubberen Rutte weer 2 zetels erbij.
  Onder ede toegeven dat je de wet opzij schuift wanneer het politiek uit komt en er mee wegkomen. Het bestuur in dit land en de Haagse bubbel is echt doodziek.

 13. Niet L niet R

  Heel veel respect voor deze twee kamerleden, die boven hun partij zijn uitgestegen!
  Hoop dat wij eindelijk verlost worden van die gladaal Rutte, maar ik betwijfel of dat gaat gebeuren!

 14. Graaf1807

  Een mogelijke maatregel om Kamerleden wat kritischer te maken t.o.v. het Kabinet (ook al zitten daar partijgenoten in) is deze: elk kamerlid zal pas 10 jaar naar aftreden in de regering mogen. Te veel van deze mensen ambieert heimelijk naar een ministerspost en slijmt met het kabinet ipv er hardhandig toezicht op te houden.

 15. saddy

  “Helaas voor hen trapt niemand daar meer in.”

  Dit keer ben ik het niet met Bart eens. Als ik zie hoe het fake-news van de MSM geslikt worden door het overgrote deel van de bevolking, tjonge jonge.

  En over de Cojona dictatuur: Ook al draaien ze in Den Haag 180 graden van de ene op de andere dag, en hebben ze zelf geen familielid verloren, kennen zelf niemand die op de IC heeft gelegen: zelden dat iemand eens nadenkt.

  Als je een jaar lang te horen krijgt dat er licht is aan het eind van een tunnel van 2 weken?

 16. ervi

  Van mij mag deze communistische kudho@r zich kapot rijden in haar elitaire E-tron, op weg naar haar datsja.

  1. halo1

   Nou ervi… houd je in.. 2 weken na dato.. opgelucht nu?

 17. Niet L niet R

  Niet mij partij, maar deze vrouw heeft verschrikkelijk veel goeds gedaan voor de gewone doorsnee burger, samen met haar collega in deze strijd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.