vlcsnap 2021 01 18 09h32m48s921

Toeslagenaffaire-heldin Renske Leijten veegt vloer aan met arrogante mainstream media: 'Moeten eens hun werk doen!'

Geen categoriejan 17 2021, 19:00
Renske Leijten veegde vandaag in het programma Buitenhof de vloer aan met lakse Kamerleden en journalisten, na het systeeminfarct genaamd de toeslagenaffaire. Kamerleden zouden weer wat onafhankelijker moeten worden van hun partij en de Haagse journalisten moeten eens uit hun bubbel stappen en hun werk naar behoren doen!
In de Tweede Kamer heeft naast de buldog Pieter Omtzigt (CDA) ook Renske Leijten (SP) zich ontpopt tot een dossiervreter eerste klas. Samen met haar christendemocratische medestrijder heeft ze zich volledig gestort op de toeslagenaffaire, en met succes. Nu de meeste smurrie boven tafel is gekomen heeft zij flink wat kritiek te uiten op andere Kamerleden én journalisten:
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1350767445372530688?ref_src=twsrc%5Etfw
Volgens Leijten zou het goed zijn als iedereen die behoort tot de zogeheten 'Haagse bubbel', waar zij Kamerleden en journalisten onder schaart, eens kritisch naar zichzelf kijkt. 'Kijken wij niet neer op gewone mensen?', zoals Renske Leijten zich retorisch afvraagt. Die zelfreflectie moeten veel Haagse bobo's eens tonen. Momenteel mensen ze nog te vaak dat zij de waarheid al in pacht te hebben. Enige probleem: deze 'waarheid' klopt voor geen meter.
Het is knap van Leijten dat ze op landelijke televisie Kamerleden en journalisten op hun dedain durft te wijzen. En overigens heeft ze ook helemaal gelijk: veel van deze mensen staan mijlenver af van onze samenleving. Zij weten echt niet wat de gemiddelde Nederlander denkt en meemaakt, maar beweren wel op te komen voor deze mensen.
Helaas voor hen trapt niemand daar meer in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten