1024px Arie Slob 9518

Kabinet benadeelt massaal ouders door verlenging schoolsluiting, met gebruikelijke smoes: 'Helaas onvermijdelijk!'

Geen categoriejan 17 2021, 18:00
Het kabinet gaat de verlenging van de lockdown ook invoeren voor basisscholen en kinderopvangcentra. De (thuis)werkende ouders kunnen de komende weken opnieuw hun borst nat maken: de stress zal voor hen de komende weken niet verminderd worden. Ouders zullen de komende tijd naast de gebruikelijke werkstress zich ook in allerlei bochten moeten wringen om hun kinderen te helpen met het schoolwerk.
Het rampzalige nieuws ‒ tot 8 februari blijven basisscholen en kinderopvangcentra gesloten ‒ wordt door minister Slob gebracht met het gebruikelijke, en nikszeggende, 'sorry, we kunnen niet anders'. Een excuus waar de ouders helemaal niks aan hebben:

"Ik realiseer me dat dit voor ouders, leraren en leerlingen een klap is. Je kinderen helpen met school terwijl je tegelijk je werk moet doen, is ontzettend zwaar."

Naast de werkstress maakt men zich terecht zorgen om de opgelopen leerachterstanden. Zo ook het kabinet: de betrokken ministers gaan opnieuw 'onderzoeken' hoe ze dit probleem kunnen tackelen. Dit is echter al de houding van het kabinet sinds de eerste lockdown. Ze beloven veel problemen en beleidskeuzes te gaan onderzoeken, maar een echte oplossing wordt er nooit gevonden of aangedragen. Ondertussen proberen ouders wanhopig te balanceren tussen hun werk en het schoolleven van hun kinderen. Werkende ouders zijn op dit moment onbetaalde en ongekwalificeerde halve docenten geworden.
Ondertussen gaat het kabinet om tafel met werkgevers en vakbonden om te kijken of er een vorm van 'coronaverlof' mogelijk is. Het kabinet wil hieraan financieel bijdragen en hoopt op deze manier de druk te verlichten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten