Video! Wannabe dictator Rutte lacht zich suf: ‘Wij hebben meer macht dan vorige week… U kunt ons niet wegsturen!’

De Nederlandse economie ondergaat de ene na de andere klap, ons zorgbeleid is rampzalig op dit moment en we zitten opgescheept met een waardeloze coronaminister. Toch vindt Mark Rutte dit het ideale moment om te grappen dat hij “niet meer naar huis kan worden gestuurd” en dat “hij meer macht heeft dan vorige week”. Een bizarre uitspraak om te doen, uiteraard. 

In het debat over de invoering van de avondklok liet Rutte vanmiddag ineens het achterste van zijn tong zien. Al lachend merkt hij op dat hij op dit moment machtiger is als demissionair premier dan als een zittende premier. En hij kan ook niet meer worden weggestuurd, vertelde hij de Tweede Kamer ook nog terwijl hij het uitproestte van het lachen.

Een werkelijk waar stupide opmerking om te maken. Het laatste jaar van dit kabinet was een ramp in veel opzichten. En met de dreiging van een avondklok, een vrij omstreden maatregel, waagt Rutte zich aan een opmerking die veel te ver gaat. Maar ja kan het de demissionair premier iets schelen? ‘Ze kunnen ons toch niet wegsturen’, gelukkig wordt hij snel op het matje geroepen door Kamervoorzitter Arib en SGP’er Van der Staaij:

Ook CDA-kanon Pieter Omtzigt heeft geen goed woord over voor deze schaamteloze machtsgreep van de premier:

Het is vrij bizar dat Rutte meent dat dit grapje wel door de bocht kan op zo’n ernstig moment als nu, met de toeslagenaffaire en duizenden coronabesmettingen per dag. Ouders zijn gedupeerd door de belastingdienst onder toeziend oog van Rutte, nog eens duizenden huishoudens zijn hard getroffen door de economische gevolgen van de coronacrisis en Rutte maakt een semi-dictatoriaal grapje. Dit is gewoon enorm triest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. hollandia

  ik snap niet dat er ook maar iemand van 50 jaar of ouder is, die op zo iemand stemt

  1. Brenda Welsh

   Traditie

  2. Cycle25

   Uitbreidingen Wassenaar, Heemstede, Blaricum, deze roomwitte gemeenten groeien door, dit discriminerend financieel toetsend volk willen verder groeien met hun “geef die bal een pats” hockeyclubs methodes. Deze gemeenten hanteren hun “kuch” multicultuur door onbetaalbaarheid en inkomen, en dan is het resultaat…room/wit/blank.

   Of heb ik wat gemist in Jan Willem Ernst gemeenten ? Oke, sorry..Duinrell, een uitzondering.

   En links zag dat het goed was..

   VVD regeert voor hun portefeuille, en de grote tokkie hap is de uitspeelbal.

  3. jennifer

   Op wie?

  4. Cootje

   Traditie maar wel een uitstervend ras , zijn namelijk de grootste slachtoffers Corona en de voc mentaliteit is de ene zijn dood is de andere zijn brood , en de laatste 8 jaar heeft Wilders de schoolverkiezingen gewonnen dus de toekomst ziet er goed uit

 2. Monty

  ”Maar ja kan het de demissionair premier iets schelen?”

  In maart piept hij wel anders als de VVD niet meer de grootste is en hij door Wilders wordt uitgesloten in het kabinet Wilders 1.

  1. Heinz

   Klinkt gek, maar ik zou het wel eens willen meemaken. Het vragenuurtje bij Wilders.

   1. agenda2030

    wat verwacht je dan slimpie ?

    1. Heinz

     Leuke gesprekken en zuigende vragen van alle kanten. Zien hoe Baudet met Wilders omgaat.

 3. Meriadoc Brandebok

  Alle roeptoeters, van uiterst rechts tot links, riepen het kabinet tot aftreden. Men wilde niets weten van de opmerking dat een kabinet, in tijd van crisis, eigenlijk niets moet aftreden. Maar, zo drukte de gehele linkse pers, links, en alle uiterst rechtse PVV-ers en FvD-ers, het kabinet kan demissionair doorregeren! Nu zwiepert hun argument terug als een boemerang in hun grote vieze, anti-Rutte bek: het kabinet heeft ongebreidelde macht, het kan toch niet meer naar huis wprden gestuurd. En uiteraard zijn diezelfde roeptoeters reuze verontwaardigd dat het kabinet is afgetreden tijdens de coronacrisis en ongebreidelde macht bezit.

  Mag ik even lachen?

  1. agenda2030

   nee je mag niet lachen , een demissionair kabinet heeft de beslissing bevoegdheid niet voor deze vergaande idioterie !

   Kennelijk heb je geen idee wat demissionair betekent dom roeptoeterend wicht.
   rutte toont aan schijt te hebben aan de regels van de democratie en stoomt gewoon door met zijn extreem linkse agenda

   stem sociaal, stem PVV

   1. Mireille

    “met zijn extreem linkse agenda2030” ? Lachen met u !

    1. agenda2030

     Nou strónt vlé®k vertel even welke agenda rutte wel volgt volgens jou. rutte zelf zegt ” de forens en de auto voor woon werkverkeer zijn niet langer van zelfsprekend ”

     stem sociaal, stem PVV

   2. Meriadoc Brandebok

    Kennelijk heb jij er geen idee van, poep30.

  2. jennifer

   Helemaal niet waar wat je zegt, hij is geen premier mee en heeft dus helemaal geen macht meer en niets te zeggen.We hebben geen kabinet meer en hij mag zich niet eens meer premier noemen, kijk maar eens in de grondwet hoe dit in mekaar zit, een afgetreden kabinet heeft geen bevoegdheden meer.

   1. Meriadoc Brandebok

    Jawel, een afgetreden kabinet mag de lopende zaken afhandelen.

    1. usb3.0

     De ministers kunnen persoonlijk worden weggestuurd

  3. Cootje

   Maar alles zit mee tot maart in het voordeel van Wilders. kLM gaat toch wel langzaam naar de gallemiezen met het laatste zetje van broeder Frankrijk , die avondklok en de gevolgen daarvan . Nederland en heel Europa ligt op zijn gat en de financiële gevolgen hier en in Europa zijn niet te overzien , en al die getroffen ondernemers ,werkeloze , gedupeerde gepensioneerde, De getroffen ZZPErs , en de vele die op het randje van de brug staan , zijn het zat in maart en stemmen echt niet rationeel . Dus Rutte moet toch wel echt gaan vrezen

   1. Monty

    ‘Maar alles zit mee tot maart in het voordeel van Wilders.”

    Wilders 1 wordt een feit.
    Kan hij eindelijk zijn Amerikaanse weldoeners tevreden stellen door Nederland te de-islamiseren.

    En alle problemen in Nederland verdwijnen als sneeuw voor de zon.

    1. Cootje

     Je kan 75 jaar wanbeleid en 12 jaar totale ontwrichting van onze staat met een nummer ÉÉN positie narcotica exporteur Europa en wegbezuinigde politie douane leger zorg wankelende instellingen al uvw cbr en de belastingdienst , niet tegen Wilders zeggen knap het maar op . Aan een dood paard trekken kan niemand , maar als Orban de bootjes toeristen niet laat aanmeren kan Wilders dat ook .duurt minimaal 10 jaar puin ruimen

     1. Cootje

      Uwv

  4. Janna47

   @Meriadoc en nog wat…
   Hoe slecht en ziek kan een mens zijn….walgelijk..

   1. Thant dolph

    En wie ben jíj dan wel dat je denkt dat je dit soort beledigingen zomaar kan spuien?

    1. agenda2030

     wie jij bent weten we grafkist , een strónt vlé®k zonder enige betekenis , een onwetende ongehinderd door kennis , een tról , een misselijke kwal die geen enkele bijdrage levert aan de inhoud

     1. Thant dolph

      Aldus aldus de meest uitgescheten poepclown van het forum 🤡🤡

     2. agenda2030

      💩💩

     3. Thant dolph

      Oké, de meest meest gebande dan. Ook goed.

     4. agenda2030

      💩💩💩

     5. Thant dolph

      Voorzichtig vlekje, optellen doet een groot beroep op je grote hersenen; dat zal bij jou dus extra veel moeite kosten…

     6. agenda2030

      💩💩💩💩

  5. usb3.0

   “zo drukte de gehele linkse pers, links, en alle uiterst rechtse PVV-ers en FvD-ers”

   Typerend dat occulte fantasie de PVV wél bij naam noemt, betekent dat de PVV een zeer grote stempel drukt in het hoofd van occult fantasietje.

   “anti-Rutte bek: het kabinet heeft ongebreidelde macht, het kan toch niet meer naar huis worden gestuurd”

   Ja, nee en jawel hoor..

 4. ropart

  hij rolt straks lachend in een bed van zetels, dat is nog het ergste.

  1. leukeditter

   wacht eerst maar af

 5. Heras

  Ik denk dat het einde verhaal is voor de vvd. Er zijn het afgelopen jaar zoveel mensen gedupeerd: die gaan echt niet weer vvd kiezen.
  Trutte” met meer macht”,… walgelijk. De man heeft 0,0 empathisch gevoel.

 6. Bunky01

  Zo regeren de regenten, lachend en ongestraft maken zij zich overal vanaf.

  1. jennifer

   Hij is geen regent meer, en heeft geen bevoegdheden meer om mensen nog iets op te leggen, als de burgers dit pikken zijn ze zelf schuld.

   1. Fortiori

    Nog maar eens een klas politieke studies overdoen, Jenny !

    1. jennifer

     Helemaal niet wettelijk heeft hij geen bevoegdheden meer, staat zwart op wit in de grondwet bij een gevallen kabinet. Dat hun dit gewoon voorbij gaan en de corona als excuus gebruiken was te verwachten, maar hoeft men normaal niet te pikken.

     1. Mireille

      Zou u denken dat het demissionaire kabinet niet weet hoe de grondwet in elkaar steekt en dat ze het van buiten moeten hebben?

     2. agenda2030

      verdiep je eens in de teksten wat een demissionair kabinet mag strónt vlé®k

      De demissionaire status van een kabinet betekent dat er alleen nog ‘lopende zaken’ worden afgehandeld, en dat omstreden (ook wel controversiële) kwesties niet aan de orde komen. Daarbij dient te worden opgemerkt dat hoe langer de demissionaire status duurt, hoe meer de noodzaak kan toenemen om omstreden zaken wel af te handelen.

      domme sukkel

    2. agenda2030

     flapdrol fortiori antwoord niet en blijft maar onzin verkondigen, 1 meter gewapend beton voor zijn rood gekleurde linkse waffel

     h**ps://www.parlement.com/id/vhnnmt7j3lxp/demissionair_kabinet

     De demissionaire status van een kabinet betekent dat er alleen nog ‘lopende zaken’ worden afgehandeld, en dat omstreden (ook wel controversiële) kwesties niet aan de orde komen. Daarbij dient te worden opgemerkt dat hoe langer de demissionaire status duurt, hoe meer de noodzaak kan toenemen om omstreden zaken wel af te handelen.

     1. Fortiori

      U hebt het inmiddels doorgekregen. Vanaf 21:00 gewoon thuis, zoals vertrouwd.
      Kan dus gewoon.

     2. agenda2030

      nee , het kan niet en ja het slaafse volk volgt lijdzaam

      de geschiedenis herhaalt zich , treinen voor ongevaccineerden al klaar insider ?

 7. AidemediA

  Rutte is een heel gevaarlijk mannetje. In deze situatie (toeslagen – corona tijden) zo reageren, is niets anders, dan te zeggen, “ik heb schijt aan jullie allemaal”. En daarna met een dom lachje zijn zogenaamde standaard sorry momentje te nemen. Een walgelijke narcist is deze man/gender neutrale.

  1. Thant dolph

   Volgens mij ben je niet helemaal op de hoogte van de meest typerende kenmerken van een échte narcist..

   1. AidemediA

    WAT IS NARCISME – DE DEFINITIE EN DE SYMPTOMEN
    “Individuen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis geloven in het algemeen dat de wereld om hen draait. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een gebrek aan de vaardigheid om te kunnen empathiseren met anderen en door een opgeblazen gevoel van eigendunk. Zaken als grootheidswaan en een ernstige behoefte om aanbeden te worden komen hier ook bij kijken. Mensen met deze aandoening worden vaak omschreven als arrogant, egocentrisch, manipulatief en veeleisend. Ze kunnen er zelf van overtuigd zijn dat ze een voorkeursbehandeling verdienen.”
    Dat is de definitie die psychologen op het erkende informatieplatform Psychology Today hanteren. Herken je al iemand, in gedachten? Misschien dat de volgende typische narcistische kenmerken je verder op weg helpen. Men spreekt van een narcistische stoornis, zodra iemand 5 of meer van de volgende eigenschappen bezit:
    1 – Overdrijft hoe ‘belangrijk’ hij/zij zelf is.
    2 – Houdt zich veelal bezig met fantasieën over succes, macht, schoonheid, intelligentie of de ideale romance.
    3 – Gelooft dat hij/zij speciaal is, en alleen begrepen kan worden door andere ‘speciale’ personen of instituties.
    4 – Heeft constant aandacht en bewondering van anderen nodig.
    5 – Heeft onredelijke verwachtingen van voorkeursbehandeling.
    6 – Maakt misbruik van anderen om eigen doelen te bereiken.
    7 – Houdt geen rekening met gevoelens van anderen, ernstig gebrek aan empathie.
    8 – Is vaak jaloers op anderen en gelooft dat anderen vaak jaloers op hem/haar zijn.
    9 – Vertoont arrogante houding en gedrag.
    Wat verder goed is om te weten over narcisme is dat het merendeel van de ware narcisten van het mannelijk geslacht zijn (50-75%).

    Mevrouw dolph, Bent u hiermee tevreden?

    1. Edjan

     Ai +++

    2. agenda2030

     heb je het karakter van beukhol en malle pietje geanalyseerd ?

 8. jennifer

  Wij als burgers hoeven dit helemaal niet meer te pikken van hem. Hij is geen premier meer, en heeft dus geen recht meer om burgers nog meer verboden op te leggen. Het zou anders om moeten zijn die hele maffiaclub daar in Den Haag zouden ze moeten oppakken en opsluiten. Mij interesseert het niets meer wat hij te zeggen heeft, en als men eens na ging denken zou men weten dat wat hij doet helemaal niet meer wettelijk is toegestaan.

  1. Fortiori

   Trouw heeft hierover een mooi helder artikel. Het scheelt een hoop aan onjuiste

   Val van het kabinet?Een demissionair kabinet maakt voor het coronabeleid niet uitPremier Mark Rutte geeft een toelichting aan de pers na afloop van een extra ministerraad over de toeslagenaffaire woensdag.Beeld ANP

   Of een kabinet aftreedt of niet, ze kunnen gewoon blijven regeren. Een demissionaire ministersploeg heeft exact dezelfde bevoegdheden. 

   Esther Lammers14 januari 2021, 14:40

   Een demissionair kabinet moet nog steeds alles doen wat nodig is voor het land, zoals het bestrijden van de coronapandemie. Dat zegt bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis in Maastricht, Bert van den Braak. 

   1. Fortiori

    *onjuiste conclusies*

   2. agenda2030

    gelúl , een demissionair kabinet is niet bevoegd om zwaar wegende beslissingen te nemen. Een demissionair is zo wie zo niet bevoegd wetgeving in te voeren die na invoering een definitief karakter krijgt. Waarschijnlijk kent de m\uts het verschil tussen interim kabinet en een demissionair kabinet

    Leuk dat linkse deugmenschen denken en vinden dat een demissionair kabinet (een ontslagen kabinet ) net zoveel rechten heeft als een zittend kabinet. Veel poeppraat weinig wol !

    h**ps://www.parlement.com/id/vhnnmt7j3lxp/demissionair_kabinet

    quote De demissionaire status van een kabinet betekent dat er alleen nog ‘lopende zaken’ worden afgehandeld, en dat omstreden (ook wel controversiële) kwesties niet aan de orde komen. Daarbij dient te worden opgemerkt dat hoe langer de demissionaire status duurt, hoe meer de noodzaak kan toenemen om omstreden zaken wel af te handelen. end

   3. C.A.Barstow

    @Fortiori:

    Dit kabinet, dat op de bietenwagen zit, mag alleen nog op de winkel passen.
    Een groot voordeel voor ons land en volk is, dat landverrader Rutte geen handtekeningen meer onder Europese verdragen en inlegvelletjes mag zetten,
    verdragen die altijd nadelig voor ons land en volk zijn.

    Stem PVV.

 9. Hanselmo

  De boeren weten wel wat te doen met deze walgelijke man, gewoon even lekker met zijn kop in de sloot!

 10. Cycle25

  ht*ps://youtu.be/uLSMe1rv5j8

  Namens de bevolking Rutte !

 11. Thant dolph

  “”heeft geen goed woord over voor deze schaamteloze machtsgreep van de premier”

  Het is een schaamteloze opmerking, geen schaamteloze machtsgreep!
  Alsjeblieft wel een beetje normaal blijven doen, bart.

  1. agenda2030

   het is wel een schaamteloze machtsgreep door een demissionair kabinet !

   De opmerking is volledig correct en terecht strónt vlé®kje II

 12. leukeditter

  wat een gigantische mongool.. als baudet dit zou zeggen was de wereld te klein

 13. C.A.Barstow

  Onbegrijpelijk dat er nog iemand naar die smerige landverrader luistert

  Stem PVV.

 14. usb3.0

  Opper leugenclown rutte lacht alles gewoon weg, hier laat hij precies zijn ware aard zien natuurlijk, mooi dat van der Staaij even duidelijk maakt wat er nog wel mogelijk tegen bewindslieden…

 15. Meriadoc Brandebok

  Wat een politiek-correcte moralistische deugkneuzen lopen hier de laatste tijd trouwens rond, goeie genade. Uiterst rechts wordt steeds kleinzeriger en hangt steeds meer in de slachtofferrol. Vroeger viel er nog mee te praten, maar tegenwoordig is het de hele dag calimero-en.

  1. usb3.0

   Zegt de allergrootste calimero occultje

 16. Graaf1807

  Hij kan niet nogmaals ontslagen worden, daar heeft hij gelijk in. Maar de Tweede Kamer kan wel aangifte doen tegen hem en hem dus laten vervolgen. De toeslagen affaire kan daarvoor gebruikt worden maar de grove inbreuk op de mensenrechten van de lockdown gedupeerden is een nog veel grover schandaal. Bedrijven in het MKB zijn feitelijk onteigend zonder compensatie. Misdaden tegen de mensheid.

  1. ga stemmen

   Wat te denken van de familie van alle mensen die opgehokt zijn in de eerste golf in slecht geventileerde verzorgingstehuizen ?

   Wat te denken van de zelfmoorden omdat mensen gevangen zitten in een uitzichtloze situatie ?

   Wat te denken van de hordes leerlingen/ studenten die zwaar gedeprimeerd thuis zitten en grote zorgen hebben over de komende examens ?

   Wat te denken van alle mensen die geen zorg ontvangen omdat de zorgafdelingen gesloten zijn en de zorgverleners ook thuis zitten ?

   Wat te denken als je zit te wachten op levensverlengende behandelingen zoals chemo en transplantaties ?

   Het is een schande dat men doorgaat op de ingeslagen weg en nu zelfs een avondklok invoert. Het is een schande dat men geen gehoor geeft aan de oproep van de world health organisation die al maanden oproept om te stoppen met lock downs. Het is een schande dat overheden over elkaar heen vallen om te laten zien wie de meest gewaagde maatregel durft in te voren. Het is puur fascisme hoe met geweld en boetes regelingen worden doorgevoerd en gehandhaafd die AANTOONBAAR geen enkel doel dienen

   De opmerking baat het niet schaadt het niet is totaal misplaats gelet op de opsomming van negatieve effecten. Stop de corona idioterie , stop het fascisme !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.