Seksistisch BIJ1 wil “menstruatieverlof”: “Als je dit niet steunt word je gedreven door vrouwenhaat!”

Bij BIJ1 hebben ze een nieuw, achterlijk plan. Zo achterlijk, zelfs, dat Marieke Derksen (inderdaad, de dochter van bromsnor Johan) de noodzaak voelt zich er publiekelijk tegenuit te spreken. maar dat had ze niet moeten doen! Want wat zij niet weet is dat dit soort kritiek overduidelijk bewijst dat ze “gedreven wordt door vrouwenhaat.” Dat zeg ik niet, dat zegt BIJ1-prominent Quinsy Gario. 

Marieke Derksen vindt het volstrekt belachelijk dat de mafketels bij BIJ1 in hun partijprogramma hebben opgenomen dat er iets moet komen als “menstruatieverlof” voor vrouwelijke werknemers. Zodat ze lekker thuis kunnen uitbloeden ofzo, met hun chagrijn en buikpijn.

“Echt? Menstruatieverloff van BIJ1? Ik snap het oprecht niet,” schrijft Derksen. “Vrouwen hebben decennia lang gevochten voor de pil, het spiraaltje, tampons, vrijheid. En ik zit nu in een generatie van free bleeding, menstruatiecups en vrouwenluiers? We zijn terug in de jaren vijftig! Vre-se-lijk.”

Natuurlijk is er één ding dat Derksen niet helemaal lijkt te begrijpen: de nieuwe Woke-beweging is anti-feministisch. Deze linksradicalen willen helemaal niet dat vrouwen gelijkwaardig behandeld worden. Oh nee, net als alle andere ‘minderheidsgroeperingen’ moeten ze eerst en vooral gezien en behandeld worden als slachtoffers. Arme donkere mensen kunnen niet voor zichzelf zorgen, en zielige vrouwtjes kunnen niet gewoon werken als ze ongesteld zijn. Stuk voor stuk hebben ze récht op een spéciale behandeling. Want ‘witte mannen’ hebben ze al te lang ‘onderdrukt.’

Kijk maar naar hoe professioneel slachtoffer Quinsy Gario reageert op kritiek op het idiote plan om menstruatieverlof in te voeren. Volgens dit verlichte Woke-mannetje zijn mensen als Marieke Derksen smerige vrouwenhaters.

“Trouwens, als je het programma van BIJ1 niet serieus wilt nemen omdat we in het hoofdstuk ‘Werk, Inkomen en Participatie’ menstruatieverlof hebben opgenomen wordt [sic] je gewoon gedreven door vrouwenhaat,” aldus Gario.

Maar wacht eens even! Dit is wel heel raar. Volgens de regels van de identiteitspolitiek mogen mensen die niet zwart zijn geen kritiek hebben op donkere mensen… Mensen die geen vagina hebben zouden dan dus ook geen kritiek mogen leveren op vrouwen. Doen ze dat wel dan zijn ze… seksisten. En nee, hij noemt Derksen niet bij naam — die schreef haar tweet nadat hij zijn tweet online zette — maar aangezien zij ook kritiek heeft op menstruatieverlof bedoelt hij haar natuurlijk óók. Ik bedoel maar: hij maakt geen uitzonderingen in zijn tweet.

Met andere woorden, Quinsy Gario is niet een Woke-agent, maar een verlepte seksist! Hij kijkt overduidelijk neer op vrouwen!

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en steun De Dagelijkse Standaard met een klein bedrag op BackMe: alleen met de steun van onze lezers blijven we in deze moeilijke tijden in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. usb3.0

  Dat betekent dus dat deze swa een racist is die discrimineert

  1. jennifer

   Dat is hij zeker opgehits door de opperhoofd, die een nog grotere racist is.

 2. HD

  Er gaat geen dag voorbij of die zwarten hebben weer te klagen, in Nederland mag je alles krijg je alles, uitkeringen voor als je niet wil werken. Dus hoe kan je vrij vragen als niet werkt.
  Ga dat eerst eens doen, en als je werkt ( is geweldig je eigen geld verdienen ) en je wilt een dagje thuisblijven vraag je een snipperdag.

  1. WayneGretzky99

   Zwarten verzinnen vanalles om maar vooral niet te hoeven werken.

 3. jennifer

  Het moet niet gekker worden, als dit in hun verkiezing programma staat wordt het nog lachen. Deze partij behoord niet 1 zetel te krijgen. Ze zijn met die onverzorgde bijeengeraapte rotzooi wat in die partij zit een schande voor het land geworden. Weg ermee, geen vrouw die zich hierop aangesproken zal voelen, behalve in die verlepte groep van hun dan.

  1. WayneGretzky99

   Gaat hun niet om de menstruatie. Ze willen enkel weer een middel er bij om betaald op hun luie reet te kunnen zitten.

 4. Jannes-46

  De volgende eis van BIJ1 wordt “ejaculatieverlof” teneinde het tempo van de islamisering en verkleuring van Nederland drastisch op te voeren.

 5. werikke

  En dan vreemd opkijken als werkgevers geen vrouwen aannemen omdat ze te duur worden.

 6. Spoetnick

  Opperste gelijkheid nastreven, dus niet alleen menstruatieverlof.
  – subsidieuitkering, voor alle mensen die nog geen subsidie ontvangen,
  – bijstandsverlof voor iedereen, want gelijkheid met mensen die in de bijstand zitten,
  – gratis hulpverleners voor alle mensen die nog geen hulp krijgen,
  – gratis telefoons voor iedereen die deze nu nog zelf moeten betalen,
  – subsidie voor kick-out-blm en kick-out-idioten,
  – loterij voor het verkrijgen van een sociale huurwoning ipv het zg prioriteitstelsel,
  – recesdagen en wachtgeld voor iedereen die niet in de politiek rondhangt.

  1. jennifer

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 7. ropart

  zaadlozingsverlof een mooie tegenhanger?

 8. Mireille

  Wat een armoe om zo’n artikel te schrijven, daar win je prijzen mee!

  1. ikweetwatikwil

   Is het artikel niet waar dan Mireille?

   1. Mireille

    Een artikel over de korte broek van Madonna is interessanter. Zoek een psycholoog!

    1. ikweetwatikwil

     Mireille . Heb je ervaring met Psychologen. Je raad ze nogal snel aan. Vertel.

     1. Mireille

      Dit artikel is geschreven voor de reacties. DDS wil in de lucht blijven. Dus ik stel,” kom op de proppen met een melodramatisch artikel en je scoort. ” Gewoon een winmodel. Laat deze humbug over aan een vrouwenblad.

 9. ikweetwatikwil

  Ik sta helemaal achter Marieke Derksen. Bij 1 wil de vrouwen zo,n 50 jaar terug plaatsen. Bij 1 , bestaat die niet uit wat Zwarte mensen? Gelukkig maar een handje vol. Een schande voor de gekleurde mensheid.

  1. jennifer

   Een schande ja net zoals die BLM beweging die teren op onze belastingcenten.

   1. Brenda Welsh

    Hoezo jongeman, bent u van mening dat die vrouwen teren op jouw centjes? En als dat zo is, dan vind ik dat prima!

    1. jennifer

     Sorry maar als je jongeman bedoeld zal die reactie wel niet voor mij bedoeld zijn toch.

    2. jennifer

     En begrijpend lezen is schijnbaar ook moeilijk voor jou. De partij zelf is een schande maar dat snap jij natuurlijk niet.

 10. Beukman

  Zo heel raar is dit plan nou ook weer niet.
  Zat vrouwen, vooral jonge, die iedere maand creperen van de pijn, en zich noodgedwongen ziekmelden. Zij melden zich dan vaak ziek, en dit kost de werkgever een hoop geld. Bij een gemiddeld inkomen komt dit de werkgever bij 1 dag ziekmelden per maand al gauw op zo’n 5000 euro te staan. Waarom zou de staat deze kosten niet deels op zich mogen nemen? Zo gaat het ook met zwangerschapsverlof. Hierbij wordt de werkgever ook deels gecompenseerd door de overheid.

  Niet voor niets bestaat er allang menstruatieverlof in een aantal landen. Naast zo’n verlof zou het natuurlijk ook mooi zijn als er wordt gezocht naar alternatieven, bijvoorbeeld de mogelijkheid om thuis te werken.

  1. ikweetwatikwil

   Beukman. Toch maar beter alleen mannen aannemen?

   1. Beukman

    Dat lijkt me niet. Hoezo?

    1. ikweetwatikwil

     Zo heel raar is dit plan nou ook weer niet.
     Zat vrouwen, vooral jonge, die iedere maand creperen van de pijn, en zich noodgedwongen ziekmelden schrijft u.

     Zegt genoeg dacht ik. Mannen hebben daar geen last van.
     Zelf sta ik er niet raar van te kijken als vrouwen met dit soort klachten en meer aanverwante verschijnselen minder betaald krijgen dan mannen. Verzuim hé.
     Daar vraagt geen baas om.

     1. Beukman

      Vrouwen kunnen weer andere dingen, ikweet.

  2. Loelap

   Genoeg vrouwen die er nauwelijks of geen last van hebben maar die komen niet in het nieuws.

 11. Cycle25

  Radicalisme van de hoogste soort, gelukkig bestaat er een slot, geen vervuiling meer van de belasting betaalde waanzin. De NPO polariseert, stigmatiseert, maar gelukkig is dit oude medium straks niet meer relevant, de nieuwe generatie heeft niets meer met t.v.

 12. trutje

  Dit doet mij denken aan moslim- en derde wereldlanden daar worden vrouwen als onrein gezien als ze menstrueren. In bv. Nepal moeten vrouwen een week buiten of in een hutje in de tuin verblijven als ze menstrueren. Bij1 bestaat ook bijna uit mensen die uit de derde wereld komen dus geen wonder dat ze zulke rare gedachten hebben. Schijt ziek word je van die lui. Waarom zouden ze willen dat vrouwen verlof krijgen ze werken toch al bijna niet of parttime. En ja ik ben een vrouw en nog nooit van zo’n onzin gehoord. Die Quario is toch ook een halve gek.

 13. A-BBa

  Door de MeToo gedachte worden nu voor managemenfuncties ca. 20 procent minder vrouwen aangenomen dan voorheen. En als ze dan al vrouwen aannemen dan het liefste géén knappe vrouwen. Bewezen feit, onderzoek Harvard.
  Menstruatieverlof zou hetzelfde tot gevolg hebben. Wie wil er vrouwen aannemen die iedere maand recht op verplicht betaald extra verlof hebben?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.