LOL! Doorgedraaide overheid disciplineert ons tot goede monogame burgers. Want corona

LOL! Doorgedraaide overheid disciplineert ons tot goede monogame burgers. Want corona

Sybrand Buma en Kees van der Staaij. © De Dagelijkse Standaard.

De SGP kan haar hart ophalen: de Nederlandse overheid is dan êindelijk bewust bezig met het promoten van monogamie. Van trouw en loyaliteit in het huwelijk (of in ieder geval in een relatie). Jawel, je hóórt Kees van der Staaij bijna "amen!" roepen.

Sujet Shams heeft nog eens naar de richtlijnen, adviezen en regels gekeken die de overheid gemaakt heeft voor ons, domme burgers. Dit in verband met coronabestrijding, natuurlijk. En kijk, wat viel haar daarbij op? Jawel, de overheid gebruikt deze crisis om Nederlanders te doordringen van het belang van monogamie. Trouw zijn aan elkaar, loyaliteit. En als je niet bij elkaar in huis woont / getrouwd bent moet je eigenlijk ook gewoon geen seks hebben nu.

Yay, geen seks voor het huwelijk, zouden ze bij de SGP blij roepen.

Wie had gedacht dat de overheid dit soort dingen zou vertellen? Ooit? En dat allemaal vanwege een coronavirus. Niet vanwege ebola ofzo, of de Zwarte Dood. Maar vanwege corona. Oké, ja, het is een serieus virus, maar het is ook weer geen blinde massamoordenaar a la ebola.

Nou ja, traditionalisten zullen het wel prima vinden. De overheid neemt zowaar een positie in die cultureel conservatieven moralistisch en ethisch zouden noemen. Prima dus! Aldus Keessie en co.

En wat ik ervan vind? Nou ja, het is betutteling tot en met he?

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en steun De Dagelijkse Standaard met een klein bedrag op BackMe: alleen met de steun van onze lezers blijven we in deze moeilijke tijden in de lucht!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties