Smullen! Johan Derksen sloopt kersverse PvdA-drammer Ploumen: ‘Je zult maar met zo’n zeurpiet getrouwd zijn!’

Johan Derksen is absoluut niet gecharmeerd van Lilianne Ploumen. Dat liet hij in het tv-programma Veronica Inside weten. Ploumen is een “drammer” en heeft gewoon geen charisma. Met Ploumen aan het roer is de PvdA het zelfde pad ingeslagen als D66: een partij die weinig zetels gaat scoren in de aankomende verkiezing, meent Derksen.

Johan Derksen, zoals we wel vaker van hem gewend zijn, kon het niet laten om zijn ongezouten mening te geven over de nieuwe lijsttrekker van de PvdA: Ploumen is een zeurpiet zonder charisma. Wat eigenlijk alleen maar prima is, want dat betekent dat de PvdA mogelijk keurig rond de tien zetels blijft. Niemand zit echt te wachten op een opleving van de PvdA. Derksen:

“Ik heb nog nooit zo’n zeurpiet meegemaakt als die Ploumen met dat lijzige Limburgse accent en maar drammen, drammen, drammen. Je zult ermee getrouwd zijn, zeg, met zo’n drammer in huis.”

Voor een opleving van de PvdA hoeven we daarom niet te vrezen, aldus de besnorde voetbalcommentator. Het naar voren schuiven van Ploumen is eigenlijk een rampzalige zet van de partij. Ze heeft geen charisma en zal mogelijk niet in staat zijn om de partij een duidelijk profiel te geven.

De partij had mogelijk beter Kamervoorzitter Arib of burgemeester Aboutaleb naar voren kunnen schuiven. Maar beiden willen waarschijnlijk hun handen niet branden aan het leiderschap op dit moment.

Derksen is daarom stiekem juist blij met de keuze van Ploumen, want de PvdA kunnen we wel afschrijven:

“Ze is er niet klaar voor, ze komt er nooit klaar voor, ze heeft geen charisma, ze heeft niet de gunfactor. Dit wordt helemaal niks.”

U hoort het: Ploumen kan beter de eer aan zichzelf houden en meteen maar aftreden. Maar ja: politici en hun ijdelheid, hè? Die staan erop om eerst zelf als  de eerste de beste ezels loeihard tegen die steen te stoten. Dan zeggen we in goed Hollands: your funeral!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Spaanse_K0K

  ‘Je zult maar met zo’n zeurpiet getrouwd zijn!’

  Mevrouw Derksen moest ook hartelijk lachen om deze uitspraak.

  1. lucinde

   😂😂

  2. Nostradamus

   Ja, ze zal niet eens doorgehad hebben dat het over haarzelf ging. Hahahaha..

  3. Oepsie

   Maar die vrouw bestaat echt! Jij zit, in je eentje weg te rotten helemaal, zielig kereltje Cockje!

 2. agenda2030

  en mevrouw spaans micro cock ?

  1. Oepsie

   Doe nou niet joh! Hij is al zo zielig!

 3. Henry Higgins

  Uiteraard heeft dit zwakzinnige gebral niets met seksisme te maken.

  1. RvdBe

   Weer een bewijs dat vrouwen niet geschikt zijn voor dergelijke functies, ok, een Thatcher bv is de uitzondering.
   In USA durfde ze het niet eens aan om Harris tegenover Trump te zetten, de inzet van sokpop Biden bleek goed uit te pakken, die wordt gedurende zijn periode wel omgelegd of onbekwaam verklaard zodat Harris alsnog president kan worden.

  2. agenda2030

   KLOPT , geen kind gezien dus niets van je gading !

  3. werikke

   klopt

 4. lucinde

  Bart meent dat de mening van de heer Derksen belangrijker nieuws is dan de inauguratie van Joe Biden.

  Die Bart heeft echt een neusje voor water toe doet! Ga zo door!

  1. Cootje

   Wat trump in vier jaar heeft opgebouwd wordt weer afgebroken , misschien Biden gauw voorstellen voor de Nobelprijs zijn democratische vriend kreeg hem ook zonder er wat voor te doen.

   1. Henry Higgins

    Wat Trump in vier jaar heeft vernield mag Biden in vier jaar weer repareren.

    Een ferme klus.

    1. Cootje

     Gaat niet gebeuren in Amerika net als in Nederland bestaat er een zuivere tweedeling alleen heeft Amerika geen thee cultuur

    2. Cootje

     Biden gaat lichamelijk geen 4 jaar halen trouwens geestelijk ook niet .

     1. Rieks

      Ben ik ook bang voor. Ook omdat we dan Kamala als president krijgen die er altijd glunderend bij staat, denkend: hoe kan het dat ik dit mag doen! Vond de start van Biden niet geweldig. Dat hameren op herstel van de eenheid van de natie, alsof Amerika in een soort tweede burgeroorlog zit door die eenmalige actie van dat stelletje hillbilies in het Capitool. Door te overdrijven, kenmerk toch van deze tijd, kun je ook dingen over je afroepen die je niet wilt. Tuurlijk hadden die trailer park bewoners niks te zoeken in dat gebouw maar ze verlieten het wel vrijwillig, hoor ik nergens in de commentaren.

     2. Meriadoc Brandebok

      Maar het is wel een beetje de Amerikaanse cultuur om te overdrijven.

     3. jennifer

      Hij gaat nog geen half jaar halen, dit is allemaal allang van te voren afgesproken. Dan krijgt Amerika die ene heks op de bezem, die andere heks polosie zal er wel achter aan vliegen dan. Dit politieke spel wat ze daar spelen met die bejaardenclub is van te voren al allemaal geregeld.

    3. Rieks

     Goed dat Trump weg is, alleen zijn afkeer van de klimaathysterie vond ik positief. En Biden gaat dit direct weer corrigeren helaas. Gewoon een concessie aan de achterban want milieu is niet zijn ding. Zijn sterke punten zijn onderwijs en gezondheidszorg.

   2. jennifer

    Jawel hij was toen al met die muur begonnen, misschien heeft hij die prijs daarom gekregen, en geloof dat Biden hem weer gaat afbreken. Zo hou je de mensen wel aan het werk toch. Kan Biden straks daar mee pronken, meer zal het niet worden, het is niet alleen die muur de rest van het land wordt ook afgebroken door hun.

 5. Meriadoc Brandebok

  16:50, live op NPO1, de inauguratie van president-elect Joseph R. Biden. Kijken!

  1. Nostradamus

   Yuk, ik kijk nog liever naar Derksen dan naar een oude seniele man die zijn termijn niet eens gaat halen en binnen een paar uur al een aantal foute beslissingen door gaat voeren.

  2. FVD

   KIJKEN!… Meriadoc, als je zo graag naar een opgewarmd lijk wilt kijken, probeer het eens in een crematorium.

  3. Cootje

   Dat is net zo erg als met een button 1873 rondlopen . Sins ze daar een ex president hebben als Nobel winnaar is het afgelegen tot een Ongeloofwaardig land , de eerste gekleurde president daar had geen ballen en de rode lijnen zijn minstens 5 x overtreden en dan ben je je gezag kwijt .

   1. Cootje

    Afgegleden

  4. Linksbuster

   Ben een beetje te oud en dus niet naief genoeg om naar het pravda jeugdjournaal te kijken brandebok…maar begrijp dat het voor jou smullen is..geniet ervan..je wordt er echter geen eurocent beter van…dus begrijp de euforie niet….of bent u zwart onder uw zwarte kousen en gaat u emigreren naar de usa..daar barst het ook van de godt wappies.

 6. L. van Almelo

  De Engelsen gingen in de jaren 50 door met het ontwikkelen van stoomtreinen. Dit terwijl die technologie toen natuurlijk al achterhaald was. De stoomtrein was echter een Engelse uitvinding en dus waren de Engelsen ervan overtuigd dat deze veel beter was dan diesel en elektrische treinen, maw ze waren overtuigd van hun eigen gelijk, terwijl ze eigenlijk verder gingen op de verkeerd ingeslagen weg.

  Dit doet de PvdA ook. Ze zijn zo overtuigd dat hun beleid goed is, dat ze weigeren het aan te passen. Ondertussen blijven ze zich maar afvragen waarom de kiezer niet meer op hun stemt.

  Ze gaan maar door met het uitleggen van hun standpunt (“we gaan het nog beter uitleggen”), zij weten immers wat sociaal is. Naar de weggelopen kiezen luisteren ze niet. Dat zijn toch maar xenofoben.

 7. Cootje

  Hij bedoelde een gat in je hand en alles mooi vinden . Het moet in een bepaalde DNA zitten . Er zijn er zelfs bij die zich liggende staande kunnen houden . Maar in de gelederen van de PvdA hoef van mij het licht niet aan een vrouw met een socialistische inslag is vloeken in de kerk

  1. EvertB

   Ploumen is geen socialiste, hè, Cootje, maar een sociaal-democrate. En beide politieke stromingen kunnen oprechte gelovigen representeren.

   Wat ik met jou deel is het bekritiseren van naamchristenen: op zondag keurig op de eerste rij in de bankjes en doordeweeks zich (bewust) bezondigen aan alles wat God verboden heeft.

   1. Cootje

    Sociaal Democraten zijn in hart en in nieren socialisten.

 8. Eppo123

  Wat Johan ziet, ziet toch iedereen. Die Ploumen heeft inderdaad totaal geen charisma. Ik vraag mij ook af, in hoeverre het naar voren schuiven van een vrouwelijke lijsttrekker het goed doet, bij de nog overgebleven (allochtone) PvdA stemmer. Je kunt als goed Moslim toch niet op een vrouw stemmen! Maar goed als de PvdA achteruit gaat, vind ik dat prima.

  1. L. van Almelo

   Het probleem met hen is dat ze zelf wel weten hoe ze sociaal moeten zijn. Daar hebben ze de kiezer niet bij nodig. Die leggen ze het graag (volledig overtuigd van hun eigen gelijk) duidelijk uit. Naar de domme kiezer luisteren? Haha, alsof die kan vertellen hoe je sociaal moet zijn.

 9. Yoyo

  Deze vrouw is niet te Ploumen of te benijden.

 10. M.Dikker

  Ze sloeg de plank ook al helemaal mis tegen Wilders. Net zoals Azarkan overigens. En dit is pas het begin.

 11. Rieks

  Laten we haar niet teveel naar beneden halen, straks ziet de PvdA nog van haar af. En dat moet natuurlijk niet, deze Ina Brouwer moet blijven en de partij verder het graf in helpen.

  1. agenda2030

   😂🤣😂👍

  2. jennifer

   Inderdaad stel je voor straks haalt ze nog zetels met haar verschijning binnen.

 12. Rieks

  Keek trouwens wel op toen ik las dat deze limbo moeke nog maar 58 is, want ze ziet er uit als 68. Daarom heeft de persdienst van de PvdA een foto in het persmapje gedaan van 10 jaar geleden.

 13. lucinde

  Dat valt te bezien…

  Corona laat wel zien dat al die ondernemers die VVD stemmen en neerkijken op mensen in de bijstand nu als eerste hun handje ophouden (en topomzet draaien)

 14. Drollevanger

  Zelf heb ik een sociale imborst. Mijn opa beweerde al dat al zijn mederwerkers hun loon waardig waren en dat daarom ook volledig moesten krijgen.
  Maar de huidige, zich socialist noemende partijen hebben al na de wel sociale dr Drees een verkeerde afslag genomen.
  Ze denken dat behoeftigen zonder wederdienst van gratis geld moeten worden voorzien.
  Dat is een verkeerde gedachtegang. De ontvanger van gratis geld of goederen zal uit geketste trots, een hekel aan de aalmoes verstrekker gaan krijgen. Dat is een wet van Meden en Perzen waar onze Linkse broeders nu gezien de peilingen onder gebukt gaan.
  Tegenover het verstrekken van gratis geld hoort een tegenprestatie te staan. Altijd. Al laat men de ontvanger desnoods de rijkswegen schoffelen, de straat aanvegen of boodschappen halen voor onze bejaarden. Dit zal de trots van de ontvanger strelen. Hij zal weer belangrijk worden in de ogen van zichzelf en een ander. Hij is dan geen luie opvreter meer.

 15. Drollevanger

  We hebben de laatste 50 jaar een maatschappij geschapen waarin(zoals ik laatst ergens las) 90+ van de zwarte asielzoekers uit Eritrea zonder werk in gratis flats op Qwat zit kauwen, en steeds saggerijniger wordt. Een gemoedtoestand die volgens hen de schuld van de boze blanke man is.
  Zet ze verplicht aan het werk. Laat hen het terein aanvegen van de hoogovens of sloten handmatig uitdiepen in de polders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.