Strijdlustige Wilders veegt de vloer aan met Rutte na anti-Trump tweet: ‘Stap zelf op!’

Mark Rutte sprak Donald Trump gisteravond direct aan op Twitter in verband met de volstrekt onacceptabele bestorming van Capitol Hill door doorgeslagen supporters van de president. Dit kon zo niet, hij moest Joe Biden onmiddellijk erkennen als rechtmatige opvolger.  PVV-aanvoerder Geert Wilders heeft daar nu op epische wijze op gereageerd: “Corruptie in de Toeslagenaffaire… Stap zelf op,” eist hij op Twitter.

“Vreselijke beelden uit Washington D.C.,” schreef de altijd vermoeiende Rutte gisteravond op Twitter: “Beste Donald Trump, erken Joe Biden vandaag nog als de volgende president.”

PVV-leider Geert Wilders was bepaald niet onder de indruk van deze oproep van Rutte: “Vreselijke corruptie in Nederland minister-president, waarbij Nederlandse burgers gecriminaliseerd werden (Toeslagenaffaire) en de rechtsstaat beïnvloeden door de oppositieleider in het Parlement crimineel te vervolgen,” reageerde hij op Twitter. “Erken dit en stap zelf op!”

Laat er geen misverstand over bestaan: de manier waarop Trump supporters vannacht Capitol Hill bestormden is totaal onacceptabel. Wij veroordeelden dat soort wangedrag eerder vandaag in bijzonder heldere woorden.

Maar de manier waarop Geert Wilders de vloer aanveegt met Rutte en diens hypocrisie is natuurlijk wel episch. En hij heeft nog een punt ook. Want Rutte heeft het wel over de splinter in het oog van een ander (Trump), maar waarom doet hij niets aan die balk in zijn éígen oog? In ons land heeft zo ongeveer iedere waarnemer geconcludeerd dat het kabinet naar aanleiding van de Toeslagenaffaire moet opstappen, omdat de beginselen van de rechtsstaat met voeten zijn getreden. Maar Rutte blijft gewoon zitten. Over een gebrek aan respect voor de rechtsstaat en de democratie gesproken!

Trump gaat over veertien dagen echt wel weg. Die zien we niet meer terug in de politiek ‒ en gezien zijn reactie gisteren op het hooliganisme van zijn fanatieke achterban is dat maar goed ook. Nu Rutte nog!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. ropart

  trump zal wel denken; als iemand als rutte de verkiezingen in nederland elke keer wint, kan ik het ook.

  1. FreeThinker

   Bijna alle presidenten/politici komen overal mee weg. Obama kwam weg met zijn wanbeleid in Libie, Merkel komt weg met haar massale immigratie, Biden komt weg met zijn corruptie in Oekraine en Hillary Clinton komt weg met haar email affaire. Uiteindelijk zijn het allemaal bureaucraten die er niet voor het volk zitten. De laatste president die afgestraft werd was Nixon en hij was zich niet eens bewust van Watergate.

   1. Monty

    En waar komt Trump mee weg?
    Of heeft hij niks fout gedaan of gezegd

    1. jennifer

     De fout wat hij in mijn ogen gemaakt heeft,was het oproepen op een verkeerde manier tot een demonstratie. Dit is uit de hand gelopen dat hierdoor de republikeinen geen bezwaar meer hebben aangetekend tegen de benoeming kon niet uitblijven, en zo heeft trump zich zelf in de voet geschoten hiermee. De vice voorzitter had geen andere keuze meer dan het goedkeuren te benoemen,anders zou dit n groot gezicht verlies voor hun geweest zijn.Terwijl ze gister nog van plan waren geweest hier bezwaar tegen te maken.

 2. Bokse

  Spijkers met koppen Geert

 3. DubbelZout

  Geert veroordeeld de gebeurtenissen in de VS dus niet
  Check !

  1. Stanly2000

   DZ,
   Check, even googlen en u wordt op uw wenken bedient.
   Geert Wilders
   @geertwilderspvv 14 u
   Shocking images from Washington D.C. The rule of law is stronger than violence. America stands for liberty and freedom, and democracy will always prevail. And the outcome of democratic elections should always be respected, whether you win or lose.

  2. Cor Grijpstra

   @D
   Wat wil je, hij is fan van Trump, Orban, Poetin en Baudet.

   1. werikke

    ik ook en met mij vele anderen dat jij dat niet bent is je goed recgt net als mijn recht hun wel goed te vindebn

  3. werikke

   ik ook niet . als je 4 jaar door media en democraten als niksnut en racist bent weggezet dan krijg je keer kous op je kop.
   Mijn steun hebben ze. maar linkse kerk altijd verontwaardigd als dat wat ze in een hokje proberen te duwen in opstand komt.

  4. Queen

   Widers bedient zich van dezelfde retoriek, is net zo gevaarlijk voor de democratie als Trump.

   1. jennifer

    je gebruikt de naam Queen dan wel, maar ik zie in de antwoorden van jou overal meer gevaar wat de democratie betreft. Jij bediend je alleen van je domheid merk ik hier, heeft ook weinig met je genoemde retoriek te doen

  5. jennifer

   Dubbelzout. Leer begrijpend Engels lezen mocht dat je lukken, wat n dom antwoord zeg.

  6. JochemX

   Het is nogal gecompliceerd, er zaten heel veel Antifa’s tussen, die komen op iedere rel af.

  7. Seneca

   @korreltje zout
   de ultieme vorm van democratie is: ‘de overheid dient de burger te respecteren’. indien de overheid dat niet doet, dan heeft de burger het recht om de overheid te vervangen voor een apparaat dat de burger wel respecteert. het behoeft geen betoog dat de afgezette overheid vervolg en bestraft wordt. onze ‘democratie’ en met onze verwijs ik eveneens naar de overige Europese landen en de VS, is dermate gedegenereerd, dat de burger bang is voor de overheid. deze demonstratie toont duidelijk aan, dat de kruik op het punt van barsten staat en wederom, niet alleen in Europa maar ook in de VS. het wordt tijd dat de overheid wederom in dienst komt van de burger en niet zoals hu, de burger in dienst van de overheid. overigens zijn deze rellen wel een duidelijke waarschuwing richting alle overheden; doet men niet waarvoor men betaald wordt, respecteert men de burger noch diens beslissingen, dan gaan er klappen vallen.

 4. Cor Grijpstra

  Ach die Mike, de man die er nog steeds van overtuigd is dat Trump verloren heeft door fraude.

  Nu afgeven op Rutte, maar niet zien dat zijn vriend en grote leider Baudet een waardeloze politicus is met banden met ext@@em rechts.

  1. Stanly2000

   Corretje, kan het niet laten. Even Baudet erbij slepen en weer een domme opmerking meer!

  2. werikke

   ik ben extreem rechts als dat je woord is om iemand te krenken ben je verkeerd bezig . alles wat niet links is is volgens velen extreem rechts . ik vind wel ok

 5. yellow thread street

  Rutte zal zichzelf wel trots op de borst kloppen en denken, moet je zien wat ik durf.
  Als hij ballen getoond had dan had hij Trump opgebeld en het hem persoonlijk gezegd.
  Maar Rutte toonde weer zijn ware aard, het is een genieperig en achterbaks mannetje.
  Stem nooit op deze man, hij hangt van leugens aan elkaar.

 6. Beukman

  Stel je nou toch eens voor dat Trump Geert volgt op twitter, diens berichtje leest, en vervolgens naar Rutte twittert: “Man, lazer zelf op, ik heb weliswaar geprobeerd om de democratie te ondermijnen, een staatsgreep te plegen, en mijn aanhangers opgeroepen om het Capitool te bestormen. Maar jij, Mark, bent ook geen lieverdje hoor. Jij hebt geen verantwoordelijkheid genomen voortoeslagaffaire. Zo! Steek die maar in je zak!”

  Wat hebben we daar van gevonden?

  1. ManX

   Dat Trump groot gelijk had met zijn tweet.

  2. Seneca

   @beukman
   dat had ik fantastisch gevonden. altijd maar dat vervelende belerende vingertje terwijl men zelf tot op het bot niet deugt. overigens het hangt er maar vanaf waar je in politieke zin staat om zo bot te concluderen dat Trump de democratie (voor zover die bestaat) ondermijnd zou hebben. tijdens de DDR periode waren veel Nederlandse politieke partijen dermate gecharmeerd van dit systeem dat men zich kan afvragen of dat systeem geschikt voor NL zou zijn. of was dat democratie à la Beukman? bovendien was men ook zeer gecharmeerd van het Vietnamese systeem en Ho Chi Minh werd door o.a. de PvdA (Joop den Uyl) aanbeden. laatstgenoemde heeft KLM zelfs gedwongen om een wekelijkse lijndienst Amsterdam-Saigon in haar dienstregeling op te nemen. lekkere partij dat PvdA… maar jij vindt het fantastisch, hè Beuk.

   1. Beukman

    Vind jij het dan niet fantastisch, Seneca?

    1. Seneca

     @beuk
     mijn reactie: ‘verknipt figuur’. als het te moeilijk wordt probeer je de aandacht van het onderwerp af te leiden. redenering en democratie à la Beukman, ten voeten uit…

 7. Monty

  ”Strijdlustige Wilders veegt de vloer aan”

  Gelukkig is Wilders niet zo inspirerend als Trump en weet hij niet zoveel mensen op de been te krijgen.

  1. Seneca

   @monty
   helaas!

 8. joost2

  Rutte zal natuurlijk wel MP blijven.
  Zeker met de hulp van veel Nederlandse vooral linkse media.
  Straks in maart a.s. zullen jullie de propaganda en indoctrinatie van die kliek van de NPO avond na avond moeten aanhoren.

  Wie dat allemaal zijn heeft U gisteravond op NOp1 kunnen zien. Daar zal dat hele linkse hofje weer, die ons over een paar maanden wel zullen gaan vertellen wie wij moeten stemmen.
  Jammer dat al die ongenuanceerde jokkebrokken ons gisteravond niet duidelijk maakten, waarom er 74 miljoen mensen op Trump gestemd hebben.
  Dan is er wel iets aan de hand, toch ?

  In maart a.s. zullen er ook minstens 2 miljoen Nederlanders niet op links,
  ( t.w. VVD, D66, CDA, CU, groenlink, pvda, sp ) stemmen, net zoals 4 jaar geleden.
  Maar ook naar die mensen werd en wordt nooit geluisterd door het huidige elite kartel.

  1. Cootje

   Ik ben benieuwd of Rutte nog een meineed zaak aan zijn broek gaat krijgen , een premier met een strafblad is geen vertoning of zou het toneelstuk de toeslag affaire de doofpot in gaan en voer worden van het old boys netwerk

 9. Flach

  Het gevaar zit erin dat tientallen miljoenen Amerikanen vinden dat de democratie is verkracht en de troep is belazerd. Los van wat je daarvan vind, bestaat gewoon het gevaar dat zij zich gaan beroepen op de grondwet, waarin het volk het recht heeft om zelfs gewapenderhand de regering omver te werpen. En daarom is deze situatie erg gevaarlijk. Daarbij komt ook nog dat er een jonge blanke vrouw is neergeschoten, als ze net zoals BLM zouden gaan reageren met een WLM ‘white life matters’ en dat gebruiken om er olie mee op het vuur te gooien, heb je de poppen aan het dansen.

  Men heeft het wel over de USA, de verenigde staten, maar zo héél erg verenigd is dat nu ook weer niet. Er is best een enorm verschil tussen de staten onderling op alle gebied. Er is echt niet zoveel voor nodig om de boel te laten escaleren. En wat mensen geloven, dat geloven ze nu eenmaal, en meestal wordt dat diep gevoeld, of tegen beter weten in maar verdedigen dat met had en tand (neem de virusontkenners hier ;))

 10. Cootje

  Wilders heeft gewoon gelijk , Pinokkio wijst graag met het vingertje naar andere en heeft zelf boter op zijn hoofd , geeft leiding aan Justitie ministers en staat secretarissen die zelf met de WODC affaire nog zaakjes onder het vloerkleed moesten vegen ,geen herinnering aan 70 burgerslachtoffers bij een verkeerd bombardement , is last hebben van dementie . Niets weten van een zakelijke deal met een crimineel en zwart gelakte pagina’s en bonnetjes kwijt . Een democratischs gekozen leider van een Europees land wegzetten als dictator terwijl je zelf je ambtenaren een Rutte doctrine voorschotelde . En nu nog een meineed onderzoek bezig is . Plus 85 miljard weggegeven van onze kleinkinderen . Waar zelfs de paus elk jaar voor zegt bedankt voor die bloemen. Als Wilders in maart 30 /40 zetels haalt wil de oude politiek zijn kiezers dan aan de kant zetten en weg demoniseren . Prettige partij

  1. Cor Grijpstra

   Repost.

   36 extra zetels heeft hij dan nodig

   Je begrijpt nog steeds niet dat deelname aan een regeringscoalitie betekent, water bij de wijn.

   Hij krijgt vast wel een uitnodiging, wie weet wordt hij de grootse en is hij aanzet.
   Tja, moskeeën neerhalen enz. dat levert hem de steun op van de SGP.
   Een blinde ziet nog dat zonder concessies de PVV buitenspel staat.

   Alleen redt hij het nooit.

   1. Cootje

    Water bij de wijn hebben eerlijke belasting betalers ook niet gehad , water bij de wijn hebben de profiteurs in zuid Europa wel gehad . Trump heeft met amerika eerst nog steeds heel veel steun onder de bevolking . Water bij de wijn doen is wat Rutte doet met Nederlanders NEE zeggen hier en JA zeggen in Europa. NEE tegen het corrupte oekrainse zooitje werd JA met een inlegvel

    1. Cor Grijpstra

     M.a.w. Geert blijft mooi de oppositie.

   2. usb3.0

    corretje is van het soort die niets met Nederland op heeft, sterker nog, een fascist die ons land graag overgeeft aan de EU, met zo’n verrader, tevens antichrist, hebben we hier te maken

   3. 2030

    wat deed de PVV in het pensioen vraagstuk in de gedoogconstructie linkse aars leugenaar ?

    stem sociaal, stem PVV,
    Elke zetel minder naar het partijkartel is een zege voor de burger.

  2. Flach

   Een arrogante houding waar Nederlandse politici wel vaker last van hebben.

   We doen zo’n beetje alles verkeerd. De meerderheid vertrouwt en gelooft de overheid niet meer, we hebben het ene faalbeleid op het andere op ongeveer elk gebied. We waren ooit een land dat met al het goede zo’n beetje in de top tien stond, nu ook op steeds meer terreinen zakken we elk jaar verder naar beneden. Analfabetisme, armoede, onderwijs, gezondheidszorg, woningbouw, ongewenste instroom, terreurbeleid (gelden naar terreurbewegingen nb) afin, het ene debacle na het andere en ook nog eens in een neerwaartse spiraal. Niet best!

 11. Cootje

  Ik ben benieuwd hoe de Franse bevolking dadelijk reageert als de werkeloosheid verschrikkelijk oploopt en hun begroting ontspoort en ze de rekeningen voorgeschoteld krijgen . Ik vond de gele hesjes het afgelopen jaar een toonvoorbeeld van manieren en het democratische gedachtengoed hoog in hun vaandel . Ik ben benieuwd hoe de Spanjaarden en de Italianen hun temperament in bedwang houden als ze de Corona rekening krijgen met oplopende werkeloosheid en faillissementen zijn gelukkig allemaal een vreedzaam volkje wat armoede gewend is . Het wegzetten van minderheden mag niet , maar omdat het niet uitkomt. Het demoniseren van rechts wel met steun van de publieke zenders

 12. LifeBuddy

  “Beste Donald Trump, erken Joe Biden vandaag nog als de volgende president.”En dat zegt de Grootste arisch sLinkse VVD huigchelaar aller tijden.
  Rutte VVD&CO ,Waar zijn die kinderen. Dit is een Misdaad tegen de Mensheid van de VVD&CO. En als het Over kinderen gaat dan heeft de VVD&CO daar Patent op ,want ze doen zaken met de taliban die kinderen van 8 jaar in de kalk laten werken. RUTTE, pak je P*do biezen en maak dat je wegkomt!!!
  h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/

  1. Cor Grijpstra

   Je hePt zo te zien nog steeds die ketel met hallucinerende brouwsel.

 13. Telex

  Dubbelzout het is niet de taak van Wilders om in de VS iets te veroordelen evenmin als dat de rol van Rutte is. Zo lijkt het of hij namens het hele Nederlandse volkspreekt. Ik weet zeker van niet

 14. Telex

  In Nederland is het politieke landschap verspreid over inmiddels 32 partijen. In het werelddeel USA zijn dat er effectief slechts 2. Wellicht een beetje weinig te kiezen als je ziet uit welke kandidaten er daar naar voren geschoven worden.

 15. liefdevol rechts

  Trump heeft ons de laatste vier jaar de weg gewezen van hoe het ook kan, laten we nu met z’n allen zijn voorbeeld volgen en er rekening mee houden met de volgende verkiezingen, we gaan hem niet teleur stellen.

 16. Realist

  Rutte loopt net als Biden aan het handje vh linkse kapitaal. Ze brengen de democratie in gevaar. Trump is het beste wat de wereld heeft gebracht. Nog steeds vertrouw ik erop dat Trump blijft. Beter dan die landverraders die er nu zitten. De strijdt is nog niet gestreden, wanneer Trump aanblijft is het einde E. U Hij zal het linkse kapitaal aanpakken. De demonstraties van gisteren zijn gecreëerd door anti fada, met hulp vd politie die hier mede bewust voor gezorgt heeft. Het is allemaal zo doorzichtig, hadden wij ma een Trump ipv een watje.

  1. LifeBuddy

   100%++++++++++++++

 17. rexm

  Die Rutte heeft inderdaad een beton blok voor zijn kop, hypocrisie ten top.
  Het hele coalitie zooitje die maar steeds ja zitten te knikken met Rutte, omdat zij zelf ook incompetent zijn in het functioneren.
  Rutte steeds met zijn woorden, onze democratie, maar de democratie die hij zaait, gaat hij ook oogsten, de tweede grootste partij buiten spel zetten, die zijn gekozen door de burgers, is dat democratie.???
  Rutte die zich steeds afgeeft op Orban, Putin en Trump en zelf geen knip voor de neus waard is, wat een schlemiel.

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord!!!

 18. usb3.0

  Wederom slaat Wilders de spijker op z’n kop…

 19. C.A.Barstow

  Wat zal Trump denken wanneer een miserabele ondemocratische MP van een postzegel aan de Noordzee hem aanspreek op zijn functioneren?
  van een MP die er niet voor terug deinst zijn eigen land en volk te verraden, te verkwanselen, misleid, besteelt, bedonderd,
  de soevereiniteit van het land dat hij bestuurd weggeeft aan een machtsbeluste links fascistische bende in Brussel?
  Trump lacht, haalt zijn schouders op en gaat verder met zijn ding.

  Stem landverrader Rutte weg,
  Stem PVV.

 20. Niet L niet R

  Keur wat er in Amerika is gebeurd, beslist niet goed!
  Maar waar haalt onze slechtste premier die er ooit geweest is, commentaar te geven op Amerika, die zelf geheel ondemocratisch heeft gehandeld!
  Waar haalt hij het lef vandaan?

 21. Drollevanger

  Iedereen schijnt te vergeten dat Trump nog steeds president van de VS is en nog steeds de baas is van het Capitool. Als daar wat gebeurt is het voor Trump om daar op te reageren, en niet een dwerg uit een minilandje aan de andere kant van de oceaan.
  Zullen we het ook nog over het Groninger aardgas hebben, de Toeslagenaffaire misschien. Van het gas af, Bio-centrales, achterhaalde windmolens, vaccinperikelen, mondkapjes?

 22. H.Vaes

  Trump levert tenminste nog een gevecht voor het welzijn van zijn eigen volk. Dat kun je van oa Rutte en Merkel niet zeggen. Die sluiten hun volk op en leiden het dan naar de slachtbank. En Trump is zeker geen gevaar voor de democratie…..maar wel een gevaar voor de elites die als makke schapen THE GREAT RECET accepteren.

 23. macsjang

  Prutte ziet de biels in zijn eigen bakkes niet eens. Nare paternoster.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.