Thierry Baudet: ‘Nederland is een angstig land. Hysterisch paniekverhaal maakt ons volgzaam en onderdanig!’

In een reeks tweets benoemt Thierry Baudet precies wat er volgens hem mis is met de houding van Nederlandse ten opzichte van het coronawanbeleid van het rampenkabinet Rutte III. Nederland is, schrijft hij, “na bijna een jaar lockdown een angstig land geworden… Onze cultuur van eigenzinnigheid [heeft] plaatsgemaakt voor de gewoonten van volgzaamheid en onderdanigheid.”

Als je dacht dat de héle Tweede Kamer klakkeloos het corona-narratief van de regering onderstreept heb ik nieuws voor je: nee, niet iedereen gaat erin mee. In een reeks tweets die hij gisteravond online zette bekritiseert Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet namelijk het gedrag van Nederlanders, die zich in zijn ogen veel te gemakkelijk laten opsluiten en beperken door het kabinet.

“Na bijna een jaar lockdown is Nederland een angstig land geworden,” schrijft Baudet. “We accepteren een hysterisch paniekverhaal,” stelt hij, over een virus dat heus niet prettig is, maar — zoals ik pleeg te zeggen — nou ook weer geen Ebola 2.0 is. “We sluiten 100% van de bevolking op terwijl 99% gewoon weer beter wordt na een tijdje ziek te zijn geweest door corona — en 98% überhaupt geen ernstige klachten ondervindt. We weigeren op te schalen in de zorg, en niemand vraagt zich af waarom dat toch alsmaar niet gebeurt.

Die uitspraken zullen hem vast op kritiek komen te staan van het media- en partijkartel, maar hij was nog niet klaar.

Als we op 17 maart niet kiezen voor een ommezwaai komt het wellicht nooit meer goed,” gaat Baudet verder. “Dan heeft onze cultuur van eigenzinnigheid plaatsgemaakt voor de gewoontes van volgzaamheid en onderdanigheid. Dan is het MKB kapot, is een hele generatie scholieren en studenten verpest, zijn onze ouderen compleet vereenzaamd en verschrompeld, is de staatsschuld onbetaalbaar geworden en de macht van de globalisten als ondoordringbaar vlechtwerk dichtgeschroeid.”

Vervolgens sluit hij af met: “FVD of de gladiolen!” en linkt hij naar de website van FVD.

Zo. Dat laat geen onduidelijkheid bestaan over de vraag wat Baudet én FVD niet alleen vinden van het wanbeleid van het kabinet, maar óók van het feit dat de gemiddelde Nederlander het allemaal slikt.

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en steun De Dagelijkse Standaard met een klein bedrag op BackMe: alleen met de steun van onze lezers blijven we in deze moeilijke tijden in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. jennifer

  Dit ben ik wel met hem eens, laten we hopen dat de burgers wakker worden,en 17 maart het partijkartel de hakken laat zien.

  1. Cycle25

   Gebeurt niet, Rutte heeft de macht overgenomen en met 200 miljoen nieuwe “oud en nieuw” burgers in februari gaat Rutte gewoon nog een paar jaar door.

 2. Twelve Bar Blues

  Brrr eng figuur met enge gedachten.

  1. werikke

   mensen zoals jij bedoeld hij ook. wat is er nu eng aan ? Volgzame mensen die niet zelf nadenken zijn enger.

  2. Nostradamus

   Jij bent vast iemand die de gedachten van Mao minder eng vindt.

 3. Piet151

  “We accepteren een hysterisch paniekverhaal over een virus met dezelfde mortaliteit als de griep”

  Dan moet je wel eerst aangeven wat je precies onder mortaliteit verstaat. Er zijn enkele aansprekende mogelijkheden. De mortaliteit is:
  * Het percentage doden onder de bevolking
  * Het percentage doden onder de besmettingen
  * Het percentage doden onder de zieken.

  Zo maar een getal noemen staat gelijk aan het vergelijken van appels en peren.
  Feit is, dat het aantal doden onder de bevolking, ondanks de strenge maatregelen, tot vandaag het dubbele is van een zwaar griepseizoen.
  Wereldwijd sterven er jaarlijks aan griep nog geen half miljoen mensen, terwijl de teller voor covid19 nu al op ruim 2 miljoen staat en het eind nog niet in zicht is.

  1. jennifer

   Ze zeiden dat er 6miljoen mensen teveel op aarde waren, dus nog 4 miljoen te gaan gaan, hebben de regenten hun zin ook weer. Dat er veel niet klopt moet toch ook bij jou inmiddels wel aangekomen zijn toch.

   1. ropart

    6miljoen niet productieve geld kostende ouderen ruimen,zou het virus dan toch van duitse herkomst zijn?.

    1. jennifer

     Replay onzin wat je hier zegt, je praat over niet producerende ouderen zo minachtend. Je vergeet erbij te zeggen dat deze ouderen, na de oorlog het land opgebouwd hebben en hun leven lang voor de oude dag betaald hebben.

     1. ropart

      jennifer,jammer dat je het sarcasme in mijn schrijven niet herkent,als je mijn comentaar alhier over het ruimen van bejaarden ruimen en genocide had gelezen zou je beter weten.

    2. jennifer

     Oke moet toegeven dat zag ik inderdaad niet, en dacht wat zegt hij nou, het is je vergeven.

   2. Piet151

    @jennifer
    Wie zei dat van die 6 miljoen overbevolking? Op een wereldbevolking van ongeveer 7,8 miljard, minder dan een promille, lijkt me dat een verwaarloosbaar probleem.

    1. jennifer

     Er was laats n docu op Nationaal Geo en daar ging het over de overbevolking van de wereld en toen werd er over dat aantal gesproken.

     1. Piet151

      @jennifer
      Dat lijkt me dan onzin. Nog geen 1 promille teveel zou ik geen overbevolking noemen. De groei per jaar is iets al minder dan 100 miljoen.

     2. Crassus

      Mooie docu’s, geven een goed inzicht in hoe, als wij doorgaan met de vernietiging van onze bossen, en nog aanwezige energiebronnen, wij (u en de uwen) er voor staan in 2050! Mooi dat u dat ziet.

    2. ropart

     Piet151.het ruimen is pas een jaartje bezig,het is nog maar het begin.

    3. ManX

     Op de G e o r g i a G u i d e s t o n e s staat een maximaal toegestaan aantal aardebewoners van 500 miljoen. Nog 7,3 miljard do*den te gaan dus.

     1. jennifer

      Dat heb ik zeker niet gehoord in die docu, maar zou ook best mogelijk kunnen zijn wat je zegt. Dan wordt het zeker tijd voor overleg denk ik bij de regenten, hoe ze dat dan weer aanpakken gaan.

   3. Linksbuster

    Quote…Ze zeiden dat er 6miljoen mensen teveel op aarde waren, dus nog 4 miljoen te gaan………
    Dat is onjuist Jennifer…het moet zijn: 6 miljoen teveel in nederland..en 6 miljard teveel op aarde.
    Zes miljoen werpen alleen indische vrouwen er al per dag .

    1. jennifer

     Dat werd niet gezegd in die docu, Nederland werd niet eens genoemd, het werd meer op continenten gemeten denk ik.

  2. werikke

   2.3 miljoen Nederlanders hebben al natuurlijke anti stoffen en inderdaad er zullen nog vele doden vallen dat is de natuur. Maar uiteindelijk zal meerderheid immuun zijn hiervoor zoals al eeuwen gaat. En wees niet bang deze shit regering zal genoeg buitenlands tuig binnen halen om dit weer aan te vullen .

   1. Edjan

    wer ++++++

  3. jennifer

   Ja Piet ik zeg alleen wat er gemeld werd, het continent Afrika en Midden Oosten werd er wel vaak bij genoemd. Misschien dat dit de continenten zijn waarvan ze hopen dat daar minder burgers tevoorschijn komen ieder jaar.

  4. usb3.0

   Waar pietje aan refereert is 0.025974025974% van de wereldbevolking dus een mortaliteit van 0.025%

   1. Piet151

    @usb3.0
    Klopt qua cijfers (% van de wereldbevolking) maar graag wel bij de les blijven. Ik maakte bezwaar tegen de bewering dat de mortaliteit van corona hetzelfde is als van griep en dat is de grootste onzin of leugen. Het aantal doden is wereldwijd nu al, binnen een jaar dus, ruim viermaal zo hoog en het eind is nog niet in zicht.

    1. usb3.0

     Je moet niet zo bijdehand doen, je vraagt aan anderen vanuit welk kader dit allemaal is,
     “* Het percentage doden onder de bevolking
     * Het percentage doden onder de besmettingen
     * Het percentage doden onder de zieken.”
     en ik zeg je vanuit welk kader jij dit doet en bereken dit ook en nu moet ik bij de les blijven? hou toch op man angstprediker dat je bent, je gooit het zoals gewoonlijk op de nuance en gaat zoals gewoonlijk voorbij aan de achterlijkheid die de regelgeving met zich meebrengt als we het hebben over 0,025% daar hoort niemand jou over, je prietpraat wat over cijfers en nuanceert en vergoelijkt het net zolang totdat je uitspuugt wordt…

     1. Piet151

      @usb3.0
      Maak je niet zo druk. Die 0,025% is veel meer dan het aantal griepdoden in dezelfde periode. Meer zeg ik niet en iedereen mag daar zijn eigen conclusies uit trekken: “Is corona even bedreigend als griep?”

     2. usb3.0

      Ik maak mij niet druk, het gaat, net als de griep, nagenoeg om helemaal niets procentueel gezien, en coronafetisjisten doen net alsof de wereld vergaat en een regering onderdrukt dus een heel volk, ze maken de economie kapot en pretenderen dat een vaccin, slechts getest op een zeer klein aantal mensen, dé uitkomst is.
      Ik irriteer mij daarin tegen wel aan kwiebussen die helemaal meegaan met de hoax die gebaseerd is op foutieve leugenachtige informatie op basis van een pçr test die niet voldoet aan de eisen die wetenschappelijk gesteld is om een virus op te sporen…

  5. Gerda2

   Piet@ Feit is, dat het aantal doden onder de bevolking, ondanks de strenge maatregelen, tot vandaag het dubbele is van een zwaar griepseizoen.

   Klopt dat?
   Je kent toch het griepseizoen 2017/2018?
   9444 oversterfte, we beginnen natuurlijk straks weer bij 0 te tellen, anders valt er niets meer te vergelijken.

   1. Piet151

    @Gerda2
    Het seizoen 2018/2019 was in Nederland een heel uitzonderlijk seizoen met 9.400 doden. Een “normaal” zwaar griepseizoen kost 7.000 doden of meer. De afgelopen 10 jaar kwam dat 4x voor, waarvan dus eenmaal ruim 9.000 doden. Gemiddeld waren er de afgelopen 10 jaar ruim 4.000 griepdoden, maar er waren ook 4 jaren met slechts enkele honderden doden.
    Dat dubbele van mij moet je dus wat genuanceerd nemen, want het hangt ervan af waarmee je het vergelijkt. Maar de conclusie zal wel altijd zijn, dat het dodental nu al heel veel hoger is dan de oversterfte bij een griep, zelfs bij een heel zware griep.
    Op wereldschaal is dat nog veel duidelijker en die vergelijking mag je bij een pandemie m.i. zeker maken. Wereldwijd zijn er jaarlijks bijna 500.000 griepdoden, maar er zijn nu al ruim 2 miljoen corona-doden.

    1. Gerda2

     Piet@ Het seizoen 2018/2019 was in Nederland een heel uitzonderlijk seizoen met 9.400 doden.

     Dit voorbeeld mag ik zeker vergelijken met het uitzonderlijke seizoen 2020.

     Griepijfers wereldwijd jaarlijks 500.000 – 700.000 ( doden).

     1. Piet151

      @Gerda2
      Ik begrijp je punt niet. Het aantal griepdoden zou kunnen kloppen al vond ik iets lagere cijfers (iets minder dan 500.000). Kwestie van definities, misschien. Maar corona is en blijft meer dan 2 miljoen en stijgend, nog steeds.
      Ook in Nederland zijn de corona-doden veel meer en eveneens nog stijgend. De griepprik maakt een vergelijking wat moeizaam, maar de indruk en door wetenschappers ook zo uitgedragen, is dat corona heel veel ernstiger is. Voor zorgmedewerkers is er in ieder geval geen enkel verschil van mening: corona en convid19 zijn ongekende drama’s.

     2. Gerda2

      Piet, vreemd dat je mijn punt niet begrijpt.
      Ik heb het kort en bondig gehouden .
      Het gaat erom dat jij een beeld schetst, dat niet altijd klopt.

      De griepcijfers wereldwijd kun je vinden op WHO site ( A recent study found that worldwide up to 650 000 people die of respiratory diseases linked to seasonal influenza each year) en Reuters 2017 (646,000 people).
      In de gauwigheid even opgezocht.

      In Nederland is het aantal doden 2 x zoveel als bij de griep, zeg je.
      Maar haal je de cijfers van 2017/2018 erbij dan klopt dit natuurlijk van geen kant. De cijfers gaan trouwens niet gehaald worden ook.

      Je zegt: Maar corona is en blijft meer dan 2 miljoen en stijgend, nog steeds.

      Wanneer gaat bij jou de nieuwe telling weer vanaf 0 beginnen?
      Wereldwijd is dit natuurlijk al aan de orde, de eerst doden vielen in China in januari 2020 of nog eerder.

     3. Gerda2

      Je kunt de cijfers Covid doortellen, maar dan mag je ze niet meer met de jaarcijfers influenza vergelijken!

     4. Piet151

      @Gerda2
      Een paar antwoorden:
      * Ik tel die corona-doden niet door, maar ze stijgen nog wel een beetje, afhankelijk over welke periode je telt. Ik zou dat per epidemie doen, die voor covid19 langer dan een jaar duurt en voor een griepgolf altijd veel korter.
      * Ik zou niet de corona-doden in 2020 willen vergelijken met een “top-jaar” v.w.b. griep-doden.
      * Ik weet niet meer waar ik de griepcijfers heb gevonden, een tijdje geleden al. Maar daar werden er iets minder dan 500.000 genoemd, wat ik voor deze discussie overigens niet zo vind verschillen van de WHO-cijfers.

     5. Gerda2

      Piet@ Maar daar werden er iets minder dan 500.000 genoemd, wat ik voor deze discussie overigens niet zo vind verschillen van de WHO-cijfers.

      Nou nou, van 500.000 naar 650.000 is toch wel een verschilletje van meer dan 25%. Dat houdt in dat het aantal corona doden niet verviervoudigd is, maar ca. 3 x

      Het gaat mij om de cijfertjes en de beeldvorming die door het gebruik ervan, ontstaat.
      Wat mij betreft ben ik wel klaar met deze discussie.

  6. Gerda2

   Piet@ Feit is, dat het aantal doden onder de bevolking, ondanks de strenge maatregelen, tot vandaag het dubbele is van een zwaar griepseizoen.

   Klopt dat?
   Je kent toch het griepseizoen 2017/2018?
   9444 oversterfte, we beginnen natuurlijk straks weer bij 0 te tellen, anders valt er niets meer te vergelijken.

 4. Meriadoc Brandebok

  “Vervolgens sluit hij af met: “FVD of de gladiolen!” en linkt hij naar de website van FVD.”

  Het is *de dood of de gladiolen* en Baudet maakt daar *FVD of de gladiolen* van.

  Doe mij dan maar de gladiolen.

 5. Yoyo

  Precies, de gelatenheid die vele landgenoten tentoon spreiden, verbaast mij.
  Bijna iedereen loopt als kippen zonder kop, als lemmingen of makke schapen achter het Rutte- orgel aan.
  Tijd voor wakkere en scherpe geesten, grappig dat de revolutie nu uit conservatief-rechtse hoek moet komen.
  Dat was ooit anders.
  Het kan verkeren.

  1. Edjan

   yy ++++++++++

 6. usb3.0

  Thierry heeft natuurlijk gelijk, punt is dat veel van zijn aanhangers niet angstig zijn net als heel veel gezond weldenkende Nederlanders die zich niet gek laten maken..

 7. Queen

  “Als we op 17 maart niet kiezen voor een ommezwaai komt het wellicht nooit meer goed,” gaat Baudet verder. “Dan heeft onze cultuur van eigenzinnigheid plaatsgemaakt voor de gewoontes van volgzaamheid en onderdanigheid. Dan is het MKB kapot, is een hele generatie scholieren en studenten verpest, zijn onze ouderen compleet vereenzaamd en verschrompeld, is de staatsschuld onbetaalbaar geworden en de macht van de globalisten als ondoordringbaar vlechtwerk dichtgeschroeid”

  Wie is er nu eigenlijk bang?

  Weer het gebruikelijk gejammer van angsthaas Baudet. Baudet wil jongeren ophitsen, ze een complex aanpraten. Vaak moet ik lachen om leeftijdsgenoten. Het kleinste beetje tegenslag en ze zijn helemaal van de kaart. Dat gaat NL opbreken, niet kunnen afzien en relativeren.

  Mensen die deze volksmenner serieus nemen zullen in de wederopbouw niets betekenen. Ze hebben niet het lef een bedrijf te beginnen of de vermogens om in deze barre tijden aan bijscholing te doen waardoor ze hun eigen kansen vergroten. Ze praten elkaar steeds in een slachtofferrol, kijk ons eens zielig zijn.

  Dit soort ophitsers bah.

  1. usb3.0

   Het is de schuld van Afrika aytas en leugenclown rutte

  2. werikke

   je moet de postbode niet veroordelen maar blij zijn dat de post wordt geleverd

  3. werikke

   Je moet de postbode niet veroordelen als het bericht wat je krijgt je niet aanstaat. Geweldige man die ondanks dat hem alles voor voeten wordt geworpen gewoon doorzet dat levert mijn respect op. Ik blijf PVV stemmen maar mijn steun heeft die.

   1. Queen

    Het bericht is onjuist. Weerbaarheid ipv zielig zijn.

    1. werikke

     nou daar heb je me hahahaha kom op je kan beter

  4. SubTec

   Jij vindt het normaal om een heel land kapot te maken voor een ziekte waar 98% van de bevolking niet eens last heeft?
   Bij gebrek aan echte slachtoffers moet Rutte zelfs doen alsof “besmettingen” (met een nauwelijk dodelijke ziekte!) al heel vreselijk zijn.

   Als je besmet bent met een verkoudheidje ga je dan ook al het land kapot maken?
   Ongelofelijk waar jullie allemaal in geloven!

   1. usb3.0

    @Subtec 99,8% van de bevolking bedoel je toch zeker..

   2. Piet151

    @Subtec
    Je begrijpt het blijkbaar nog steeds niet. Maar al die corona-zieken en -doden zijn heel erg en dat vind jij vast ook. Maar het maakt het meer dan dubbel erg, omdat al die zieken een beroep doen op onze gezondheidszorg. Die gezondheidszorg, dus artsen, ziekenhuizen en IC’s raken daardoor overbelast, waardoor veel meer andere zieken ook niet geholpen kunnen worden. Dan is de schade veel hoger dan alleen die corona-zieken en -doden. En precies dat is de grote zorg van onze overheid. Maar dat schijnt hier maar een enkeling te begrijpen. Het treft ons namelijk allemaal, dus rona-besmetten, covid19-zieken, alle andere zieken en zorgbehoeftigen en de (nog) gezonde mensen. Geloof je het niet, kijk naar Engeland wat gebeurt.

    1. Gerda2

     Piet, ik hoorde dat in de UK de ambulances in vorige jaren bij griepuitbraken net zo in de rij stonden . Eigenlijk hetzelfde verhaal als we eerder in oudere berichten konden lezen in het AD in Nederland. Verder hetzelfde liedje als in NL, bezuinigingen en veel minder ic bedden.

    2. usb3.0

     De overbelasting is de schuld van leugenclown rutte die, zelfs toen bekend werd dat er te weinig capaciteit zou zijn, niets maar dan ook helemaal niets deed.

     Wat gebeurt er in Engeland? ze laten structureel een colonne ambulances zien van 1 en hetzelfde ziekenhuis…

     “Het treft ons namelijk allemaal”

     Klopt daar heeft leugenclown rutte en co voor gezorgd en jij beschermt dit beleid

  5. ManX

   “Vaak moet ik lachen om leeftijdsgenoten. Het kleinste beetje tegenslag en ze zijn helemaal van de kaart. Dat gaat NL opbreken, niet kunnen afzien en relativeren.”

   Helemaal eens.

 8. ikweetwatikwil

  Als ik de mensen in mijn omgeving zie zelfs familie, krijg ik een brok in mijn keel en denk, hoe moet dit ooit weer goed komen, wat een angst.

  1. Pauline Kummer

   U gaat dus nog steeds goed met uw famillie om? Dat is ook niet overal het geval.

  2. werikke

   gelukkig voor jou en je familie maar ik ken echt anderen . Jammer dat je niet aan anderen denkt is toch een tekortkoming

   1. ikweetwatikwil

    Lees mijn reactie een paar keer over.
    Zeker ga ik goed met mijn fam om maar zie de angst en dat verpest een hoop.

 9. Brenda Welsh

  Waarom niet een foto met de nieuwe looks van Thierry i.p.v. deze onheilspellende afbeelding uit persoonlijk album van DDS?

 10. SubTec

  Helaas heeft hij gelijk

 11. Heras

  Baudet, zorg dat de verkiezingen doorgaan. En je zult verstelt staan..

 12. RvdBe

  Vooral de linksmens loopt kritiekloos achter hun leiders aan, daar kunnen ze weinig aan doen want zo zijn ze opgevoed.
  De rechts denkende mens zal de linksmens in bescherming moeten nemen tegen over hun almachtige leiders.
  Dat word een hel of a job om ze zover te krijgen dat het doordringt dat het voor hun eigen bestwil is.

 13. fretFred

  Pas geleden zaten Baudet en Haga bij Op1.
  De klinkklare onzin die ze toen uitkraamden!!! Van ‘als we direct het aantal IC’s hadden vergroot, had alles gewoon open kunnen blijven’.
  Ja, alsof je zo maar even een blik IC-verpleegkundigen opentrekt. Want zonder goed opgeleid personeel kan een IC niet draaien (opleiding duurt 18 maanden voor een ervaren verpleegkundige).
  Ik heb nog het meest genoten van al die grimassen die Baudet trok omdat hij geen goed tegenwoord kon geven tegen veel betere studiogasten als Marietje Schaake en Rosanne Hertzberger.

  1. Edjan

   Tuurlijk jochie, je hebt weer braaf naar de Nederlandse Propaganda Omroep gekeken en komt dat nu hier vertellen. Goed zo! De IC’s zijn eerst fors ingekrompen om geld te besparen. Dat ging heel gemakkelijk. Het aantal vergroten was helaas “niet mogelijk”. Ga maar weer fijn NPO kijken.

   1. jennifer

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 14. gargamel

  ” We leven in een uniek tijdperk waarin onze intieme momenten zoals ziekte, pillen en vaccins plotseling een wereldwijd politiek probleem zijn geworden. En particuliere farmaceutische bedrijven, Big Farm, leggen niet alleen vaccins op aan Amerikaanse en Europese consumenten, maar promoten ook het idee van “immunologische paspoorten” en verdelen mensen in gevaccineerd en niet-gevaccineerd.

  Er wordt stilzwijgend gesuggereerd dat gevaccineerde burgers alle lof verdienen, en dat degenen die niet willen worden gevaccineerd achterdochtig zijn en dat sommige rechten moeten worden beperkt.

  Onlangs verklaarde de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Layen, dat “een paspoort van gevaccineerde mensen” absoluut noodzakelijk is. “Later zullen we beslissen welke rechten we geven aan de eigenaren van deze paspoorten.” ‘Dit alles zal worden besproken,’ zei ze. Groot-Brittannië is ook van plan zijn eigen “covid-paspoort” in te voeren.

  Als je naar sociale netwerken kijkt, kun je zien hoe bang Europeanen zijn met dit idee. Ze zijn bang dat ze zonder een dergelijke bevestiging niet mogen werken, reizen of openbare evenementen bijwonen.

  De voortzetting van het onderwerp was een populair gerucht over het sluiten van de Europese grenzen voor degenen die niet specifiek waren ingeënt met het “Pfizer / Biontech” -vaccin. Pure paradox: Russen en Chinezen die zijn ingeënt met uiterst veilige vaccins, geproduceerd in overheidsinstellingen, lopen het risico de EU niet binnen te komen.

  Ondertussen zullen Europeanen zonder toeristen hulpeloos blijven nadenken over het vernietigen van hun economie, huilen en “Pfizer” injecteren. Als ze vaccinatie proberen te vermijden (en 30 tot 60 procent van de bevolking van Europese landen droomt ervan), zullen ze de eenvoudigste mensenrechten worden ontnomen, zoals naar een concert gaan of een vliegtuig besturen” .

 15. Kleurloze Politiek

  En dat zegt de man die een hele arsenal aan complottheorieën over hoe de dit virus tot leven is gekomen..
  “het zou volgens Baudet door een Joodse man zijn ontwikkeld”
  En dit komt uit de mond van een partijvoorzitter
  Sorry ik maar baudet is nu wel heel ongeloofwaardig.

  Feitelijk bagatelliseert hij gewoon de ernst van dit pandemie.
  Nou is iedereen vrij om dat op zijn manier in te vullen maar als partijvoorzitter zo iets ongegrond te gaan roepen is ronduit zeer onverstandig.
  En juist hij zou beter moeten weten dat zijn partij geen tweede val kan permitteren.

  1. usb3.0

   jij liegt dat je barst

 16. StanleyC

  Juist die volgzamen zijn medeverantwoordelijk voor al het dood en verderf van de vorige eeuw. Het is duidelijk dat de lessen uit de geschiedenis vergeten zijn

 17. de ziender

  Helaas; onder een fascistisch regime volgt de massa de fascistenleider, net zoals in het jaar 1933.. Schijnt het Stockholmsyndroom te heten, maar ik vermoed dat het dit keer het syndroom van lockdown betreft.
  Komt ook door de mondkapjes (hier op de DDS als eerste propaganda voor gemaakt, stel hufters!!!) waardoor mensen minder zuurstof binnen krijgen en teveel co2 (Tja…) inhaleren en daardoor angstig en bang worden en dáárdoor weer dom.

  Dat verklaart het vaxiwappiegedrag van de volgelingen van de Vaxias!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.