Toenemende frustratie in Tweede Kamer om prutsbeleid en leugens van faalminister De Jonge

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaat het héél zwaar krijgen tijdens twee zware debatten de komende week. In de Tweede Kamer is er steeds meer frustratie te merken over het waardeloze beleid dat De Jonge voert op allerlei terreinen en het geduld raakt op.

Inmiddels wordt er kritiek geuit op De Jonge vanuit de PvdA, GroenLinks, SGP en zelfs coalitiepartner D66. Een korte opsomming: het vaccinatiebeleid lijkt he-le-maal nergens op; de logistiek rondom dit beleid was ook een totale ramp; hij loog over het datalek bij de GGD en; de corona-app is praktisch waardeloos gebleken.

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken spreekt openlijk haar twijfels uit en zegt: “Ik heb steeds meer vraagtekens of hij de touwtjes nog stevig genoeg in handen heeft. Wat mij betreft moet premier Rutte de regie gaan voeren.”

GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger ziet ook dat De Jonge keihard heeft gefaald: “We moeten die vaccinatie als een militaire operatie aanpakken. Er zijn mensen te vinden met logistieke ervaring die eerder met dit soort operaties te maken hebben gehad. Het moet veel sneller en effectiever.”

D66-Kamerlid Kees Verhoeven zei op Radio 1 dat de minister “tegen de grenzen van zijn geloofwaardigheid aan loopt”. Volgens Verhoeven ‘onderschat’ de minister zijn taken. Nou, en niet zo’n beetje ook!

Eigenlijk heeft De Jonge helemaal niets kunnen leveren zoals hij de burger eerst heeft voorgeschoteld en was hij van begin af aan vooral bezig met positieve beeldvorming. Zodra er iets mis leek te gaan of mensen hun zorgen begonnen te uiten, dan stond hij al weer voor de camera’s om te zeggen dat het allemaal wel goed zou komen en dat het zelfs onderdeel was van zijn strategie. Wanneer hij zich er dan écht niet meer onderuit kon lullen, dan ‘leerde hij van z’n fouten’ en ging hij weer even vrolijk verder met de boel verder te verknallen.

Niet zo gek dus dat er steeds meer geluiden opgaan die pleiten voor een centrale regie en het liefst door Rutte. Omdat het kabinet demissionair is heeft het namelijk toch weinig zin om De Jonge er nu nog uit te knikkeren en er een nieuw iemand neer te zetten.

Maar waarschijnlijk verandert er helemaal geen ene moer. Rutte kijkt wel uit en laat deze hete aardappel mooi aan zich voorbijgaan. Hij snapt als geen ander dat het er slecht uit zal gaan zien voor zowel de VVD als het CDA (als mogelijk toekomstig coalitiepartner) om nu nog het roer over te gaan nemen. En zo blijft Nederland dus lekker falend deze coronacrisis doorgaan. Straks verlaat Hugo de politiek, kijkt hij terug op een ‘zeer leerzame tijd’ en komt hij ergens bij een joekel van een zorginstelling aan het roer te staan. Wat een grap.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. hans-e-pans

  Nu pas, zit de tweede kamer soms te slapen?

  Als dat zo is verwonderd mij dat dus niets.

  1. Henry Higgins

   verwondert

   1. usb3.0

    higgins gaat hier de trieste taalnazi uithangen

    1. Catharina Malmenthe

     Een buitenlander de maat nemen omdat hij of zij de taal niet beheerst en zelf alle taalregels overtreden is ontstellend dom. Meen ik oprecht.

 2. HD

  Liegen bedriegen is schering en inslag, Mark kan zich op deze werkwijze al 10 jaar staande houden, en het ergste de gemiddelde Nederlander verafgood hem.
  Nu ook Rouvoet heeft een na een nutteloze carrière in de tweede kamer een baantje bij de GGD, hij geeft nu toe dat het systeem van de GGD al in april niet gebruikt kon worden.
  We worden geregeerd door de inferieure van de samenleving.

  1. Henry Higgins

   verafgoodt

 3. Cootje

  Wij zijn in onze democratische bubbel gewend aan top bestuurders onderleiding van Pinokkio . Het is alleen jammer dat de snelle media elk woordje op een goud schoteltje legt , en dat wetenschappelijke ambtenaren de teksten niet meer kunnen aanpassen , de doctrine op zijn laatste benen loopt. De pagina’s niet meer zwart gelakt kunnen worden aangeleverd. Dat het korte termijn geheugen niet is aangetast . En de ene na de andere blunder in het jargon 6 weken voor de verkiezingen niet dodelijk is , want deze top bestuurders moeten daarna nog met elkaar samenwerken , en op een paar na zitten alle politici er voor zich zelf , en Pinokkio is een overlever eerste klas en die gaat zijn demissionaire minister niet laten vallen . De politieke rekening komt later wel te voorschijn in een van zijn achterkamertjes

 4. Henry Higgins

  Welja, laten we voor de tweede keer een minister afserveren op dit dossier en Wout Willemsen benoemen als de volgende minister die het mag proberen. Hij schijnt er veel kijk op te hebben.

  1. Nostradamus

   Vast meer dan jei. Jij corricheerd alleen op taalvouten en staad dus fer van de inhoudt.

  2. usb3.0

   Het probleem van taalnazi’s als heinrich higgins is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat hij uitslaat, maar dat hij door zijn gezever de aandacht verschuift van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om zijn gebrek aan argumenten te verhullen.

   1. Jack Flash

    Ik zou het eerder negatieve aandacht trekken noemen usb3.0.
    Kwestie van negeren.

   2. Catharina Malmenthe

    U baadt zich in de aandacht die u krijgt op uw reacties, als u die fouten niet meer maakt is die aandacht voorbij. De inhoud is over het algemeen verwaarloosbaar.

    1. usb3.0

     koolvis catherina meent ook een reactie te moeten geven en daarmee te kennen geeft dat hij taalnazi’s fijne mensen vindt, prietpraat dan wat over de inhoudt die in deze ver te zoeken, zeg maar nihil, is..

  3. Cootje

   Hij is er ieder geval niet bij gaan liggen . Maar als je zijn schoenen ziet heeft hij ook niet met zijn poten in de modder gestaan . Maar als je de CV van zijn 10 jarige aan het bewind zijnde baas Rutte ziet hoef hij niet te vrezen , doctrine dementie zwart gelakte pagina’s , 1000€ euro beloven. Afschuiven , en bedonderden van het electoraat . En 85 miljard weggeven aan Europa . Het is net als bij de banken die komen ook alleen met een boete weg .

 5. Nostradamus

  Waarom zit die man daar nog? Die had een half jaar geleden al op moeten stappen. Samen met MR.

 6. Emma Louise

  Deze minister doet erg zijn best en hij heeft de zwaarste baan in dit land. Onze gezondheidszorg is zeer sterk decentraal georganiseerd en kent veel (in)directe belangen van veel partijen. Compassie met De Jonge is wel op zijn plaats.
  Toch is onderhand een centrale regie van een non-politieke organisatie, die veel verstand heeft van logistiek, gewenst. Zo wordt geen kostbare tijd verspild met Haagse debatten en ligt alle focus op voortvarende vaccinatie.

  1. Nostradamus

   Hij krijgt van mij compassie als hij opstapt. En dan ook volledig. Ik heb geen compassie op deze schaal van incompetentie.

  2. Cootje

   Rutte heeft altijd de regie maar andere zijn altijd de pineut , hij overleeft al ruim 10 jaar zo. Maar Corona is een lelijke spelbreker en die is voorlopig nog niet over hij wordt de koning van de peilingen . Maar gaat op 17 maart de rekening krijgen want zo als het zelf zegt Corona is voor sommige dodelijk en hij kan die niet manipuleren zelfs niet met een doctrine

 7. HD

  Dank 👍

 8. plakband

  Tjonge, jonge, de Jonge.
  Normaliter zijn de 2e-kamerleden onthutst, verbijsterd of geschokt.
  Nu komt een nieuwe stemming bij. Ze zijn gefrustreerd.
  Ik zou zeggen, mensen, handen uit de mouwen en ga de minister helpen.
  Tijd zat nu het klimaat is bedwongen met windmolens.

 9. Piet Klein

  Nederland faalt dramatisch op dit dossier. Het bijzondere is dat het toch vooral een tweemanschap is dat aan het roer staat de Jonge en Rutte. De Jonge mag boeten, Rutte krijgt de stemmen. Rutte benut de zendtijd in de ene na de andere persconferentie, want in beeld zijn is goed. De Jonge krijgt de rekening terecht gepresenteerd en Rutte wint electoraal en lijkt onterecht de rekening niet gepresenteerd te krijgen. Zotter kan het niet, maar het zijn de ijzeren wetten van de media. Dankzij de main stream media die kritiekloos dit falende kabinet en Rutte blijven steunen. Het is niet uniek. Op bijna alle dossiers is Rutte er in geslaagd er een puinhoop van te maken maar nergens komt het zo duidelijk voor het voetlicht als op het corona dossier. Zoals het in de liefde makkelijker is om verliefd te worden op een mooie uitstraling dan op een goed verstand lijkt de altijd lachende mogelijke schoonzoon Rutte makkelijk kiezers te winnen hoe groot de puinhopen ook mogen zijn die hij weet te maken.

 10. Benny

  Net nog op sbs een pol…. Hoeveel vertrouwen er nog is in hugo de j…. Ongeveer 50/50…….ik denk dat ze die pol in een psychiatrische inrichting hebben gehouden…… Wie er nu nog vertrouwen heeft in huugje is helemaal de weg kwijt…….. Wat een prutser is die gast

  1. Henry Higgins

   Weet je wat we doen? We benoemen Benny tot minister van Coronazaken.

   🙂

   1. Loelap

    Mmm ik vind dat meer iets voor jou eerlijk gezegd!

  2. usb3.0

   Ja een pol onder 1600 mensen en wat was de vraag?

 11. Eric Donkaew

  Hugo de Jonge stapelt fout op fout en is daardoor volslagen incompetent. Ook zijn hele houding bevalt me niet. Hij straalt uit alsof al die mensenlevens hem totaal niet interesseren. Die feestschoenen kunnen wel weer bij de carnaval, maar zijn in deze ernstige situatie totaal ongepast.
  En met opmerkingen als:
  “Een week eerder of later maakt geen verschil.”
  “Ik ben nog aan het puzzelen over de volgorde van vaccineren.”
  “Ik kijk niet naar het buitenland.”
  is het laatste beetje twijfel de bodem ingeslagen.
  Wat mij betreft zetten ze per direct een topmilitair op het vaccinatieproces.

 12. Yoyo

  Ik zou niet graag naast de schoenen van Hugo willen lopen.

 13. Telex

  De Jonge of Rutte 2x niet blijft niets Weg ermee!

 14. Drollevanger

  Ik weet niet of de Jonge dommer is dan de rest van het kabinet.
  Wel zie ik dat Rutte iedere keer dat hijzelf schade van een maatregel kan krijgen, heel slim dat onderwerp doorschuift naar de Jonge, die ook nog eens zo gek is om voor een schadelijke argument op te draaien.
  Daarmee houdt Rutte zichzelf, en de VVD lekker uit de wind, en moet het CDA op de blaren zitten.
  Een buitengewoon slimme zet van ons aller leider
  Het is natuurlijk niet zo slim van de Jonge dat hij daar steeds weer intrapt.

 15. Drollevanger

  Ik ben niet zo van het complotdenken.
  Maar is er een mogelijke reden dat bij dit Corona kabinet werkelijk alles mislukt?
  Gelukkig zijn we niet het slechtse land in Europa wat puinhopen betreft.
  Bulgarije schijnt nog lager te staan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.