Toeslagenaffaire-buldog Pieter Klein onthult nog meer Rutte-schandalen: ‘Machtsmisbruik, knevelarij!’

Gisteravond heeft toeslagenaffaire-buldog Pieter Klein een nieuwe bom gedropt: tal van documenten zijn boven water gekomen waaruit blijkt dat bepaalde zaken toch anders liggen dan enkele betrokken beweerden. Zo zou onze premier Rutte wel degelijk weten dat er buiten de toeslagenaffaire om mensen gedupeerd zijn. 

Klein was gisteravond op dreef en niemand werd gespaard. Premier Rutte beweerde tijdens de verhoren rondom de toeslagenaffaire nog dat er ‘geen signalen’ waren dat ook mensen buiten de kindertoeslagaffaire om onterecht gekort zijn.

Echter heeft Rutte waarschijnlijk zitten jokken over dit punt, want uit interne documenten blijkt een ander verhaal naar boven te komen: Rutte wist daar wel degelijk van. De eerste politieke partijen vragen zich inmiddels hardop af of de premier geen meineed gepleegd heeft. Oftewel: liegen terwijl je onder ede staat. Dat is een strafbaar vergrijp.

Ook de onderzoekscommissie-Donner moet het ontgelden. Deze club was vaak niet kritisch genoeg met hun onderzoek, zo stelt Klein. De commissie leunde volledig op de aangedragen informatie van de Belastingdienst. Het ging zelfs zo ver dat gehele formuleringen werden overgenomen.

De belastende informatie over de gang van zaken neemt met de week toe. De schandalige onthullingen volgen elkaar snel op, maar tot nog toe stapt geen enkele verantwoordelijke op. Neem nu de immer hypocriete en schijnheilige PvdA-leider Lodewijk Asscher. Hij erkent dat duizenden (!) mensen onterecht zijn benadeeld. Toch blijft hij gewoon aan als lijsttrekker voor de komende Tweede Kamerverkiezing. Hoe is dat nu mogelijk? Hebben ze allemaal boter op hun hoofd bij de PvdA? Of heeft Asscher de touwtjes strakker in handen dan men denkt?

Over de VVD en haar rol binnen deze affaire zijn we ook nog niet uitgepraat. De belastende informatie stapelt zich op, maar Rutte weet zich er keer op keer handig uit te praten. Onlangs gaf hij zelfs aan dat het niet over zijn rol binnen de affaire moet gaan, maar over de gedupeerde ouders. Keer op keer weet hij handig de aandacht te verleggen.

Toch blijft de vraag hoe lang deze Rutte-salamitactiek nog zal werken. Zeker als hem een strafrechtelijke vervolging boven het hoofd hangt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. nexit_nooit

  Het wegkijken is door Bart naar een hoger niveau getild.

  In de Televaag stond ook een artikel over vegetarische erwtensoep.
  Schrijf daar eens een interessant artikel over.

 2. eenling

  Nog geen Hiddema artikeltje??

  Ok, on topic dan. Aftreden dit kabinet, Asscher ook wegwezen.
  Verantwoordelijkheid nemen en geloofwaardigheid politiek weer iets terugbrengen.
  Vrees dat dit geen realiteit wordt.

 3. lucinde

  Wat kan de DDS-lezer dit nu boeien?

  We willen de laatste BAM! KNAL! meesterlijke zetten van van Haga horen en de laatste inzichten van de grote leider.

  Ze betalen er goed voor en natuurlijk deelt iedereen hier het FAN-TAS-TISCHE programma van de FVD.

  En oh ja… goed dat Thierry die bejaarde Hiddemeister heeft gedumpt!

  Ik zou graag meer willen lezen over deze meesterzet van Baudet

  1. Cor Grijpstra

   Lees Michael’s Twitter en je weet waarover zijn volgende Topic gaat.
   Dat zal niet over Hiddema gaan, zal het dan toch een hoax zijn?

   1. lucinde

    Hij maakt ruzie met B-sterren, zoals Bastiaan Ragaars.

    Hij zakt diep

    1. Logica

     Mij vraag aan Cor van een maand geleden is zoals verwacht onbeantwoord gebleven. (T)drollen bestaan dus echt.

   2. Logica

    Cor, reageer eens op dit artikel. Maar dan wel graag inhoudelijk zonder gedraai. Kun je dat?

  2. driewerf

   flikker hier eindelijk eens op akelige zuigstengel stop met ademhalen links adept . Hoop dat ze jouw een 10 dubbele dosis vaccin in je balg rammen . je bent een minderwaardig mens .

  3. Logica

   Lucinde, je kunt zeggen wat je wilt maar alle betrokkenen blijven zitten na al die leugens en ontkenningen. Bij het FVD stappen ze massaal op als een uitspraak va n de leider, met een paar borrels op, niet bevalt.

   En wat doe jij? Je probeert de aandacht te verleggen. Maar praat dus niet meer over ethiek of moraal.

  4. Logica

   Het verhaal gaat over de slachtoffers van de toeslagaffaire. Jij probeert de aandacht weer naar Baudet te verleggen. Het gaat hier toch echt over Rutte, onze MP.

   Je weet dat onder de slachtoffers allochtonen zitten. Jij laat hiermee zien dat je schijt hebt aan mensen., ook allochtonen. Je bent
   Isselijkmakend.

 4. Cootje

  Met de Engelse variant heerlijk die toeslagen affaire laten koken tot begin maart boven de betreffende politici . Elke avond de politieke talk shows waar ze over elkaar heen vallen om hun gelijk te halen in deze bananen republiek . Het laten etteren van ongekend onrecht , wordt een zegen voor het recht , Wilders krijgt er een optie bij zout strooien in de Corona wonden en zout strooien in de ongekende onrecht in deze bananen republiek is aangedaan door politici en top ambtenaren . Wilders hoef geen campagne te voeren zei ik al maanden geleden . Maar dat het zo makkelijk zou worden .

 5. HD

  Denk dat we toe zijn aan een quatorze juillet.

  1. Bunky01

   HD, Dit lijkt mij een zeer strak plan. opruimen die boel.

   1. siemoon

    14 juli zeer goed plan. nu in deze tijd blijven ze lekker zitten . na verloop van tijd verdwijnen ze . om een jaar later weer een andere vet betaalde baan te vinden .met natuurlijk behoud van wachtgeld..

    1. Cor Grijpstra

     Om oud-politici te stimuleren nieuw werk te zoeken, mag het salaris worden aangevuld met wachtgeld. Maar alleen als een politicus minder verdient dan in zijn vorige functie. Stel een politicus verdiende 100.000 euro per jaar, dan ontvangt hij in zijn eerste jaar zonder baan 80.000 euro wachtgeld. Vindt hij een nieuwe baan met een salaris van 60.000 euro, dan mag hij dat aanvullen met 20.000 euro uit de wachtgeldregeling.

     Op het moment dat er een nieuwe baan wordt gevonden met een vergelijkbaar of hoger salaris wordt de wachtgelduitkering stopgezet.

     1. 2030

      Vreemd , de rest van Nederland komt gewoon bij het UWV terecht

      regenten zorgen goed voor zichzelf en elkaar

 6. Nostradamus

  Voor de verantwoordelijken;
  Stap 1: Aftreden
  Stap 2: Arresteren
  Stap 3: Berechten
  Straf: Voor de rest van het leven herstelbetalingen aan de slachtoffers.

 7. Drollevanger

  Ik schreef het al vaker. De leden en aanhangers van het CDA zijn voor 2/3de uit het goede hout gesneden. Der rest bestaat uit een stel deugende kwezels, die van anderen zoals de Barmhartige Samaritaan, vinden dat ze een beroofd medemens het land in moeten manoeuvreren.
  Beste goedmens, die Samaritaan schopte zijn kinderen niet naar buiten en nam zijn beroofde medemens niet in zijn eigen huis, wel betaalde hij bij een herberg voor onderdak en verzorging tot de verwondingen waren geheeld.
  Daarna ging een ieder zijns weegs.

 8. Bes Tolen

  Mijn ernstige bijdrage is blijkbaaar verloren gegaan. Te ernstig?

 9. 2030

  rutte is niet in zijn eerste leugen gestikt . Op zoek naar de onderste steen is hij de 1000 euro vergeten en wist niet meer waar hij was en tekende daarom per ongeluk bij het kruisje van het inlegvelletje

  stem sociaal, stem PVV

 10. Duckday

  Leugens Bedrog Hoogmoed Waanzin dit kabinet belazerd de boel op alle kanten.Maar de kiezer blijft stemmen op de zelfde ministers en partijen. De media maakt de kiezers bang Breek nu eens het kartel en stem PVV geef die partij nu eens de kans om te bewijzen van wat zij beloven ten uitvoer te brengen.Ook weten we dan dat de huidege huigenlaars inderdaad de boel belazerd hebben door zich zelf te verrijken. Wat zal er gebeuren indien de top gelogen zou hebben 😎

 11. Duckday

  Wanner komt het inleg velletje boven water?

 12. Graaf1807

  Rutte en Asscher hebben een pistool op elkaar gericht; ieder heeft vuil over de ander. Zonder deze uitleg is niet te snappen waarom er niks gebeurt.

 13. C.A.Barstow

  Landverrader Rutte liegt, bedriegt en misleid wanneer het hem uitkomt, je kunt er een boek mee volschrijven.
  Dat is toch geen nieuws?

  Stem PVV.

 14. rexm

  Ze hoeven niet meer aftetreden, bij meineed, oppakken en vastzetten tot voorgeleide aan tribunaal.
  Maximale straf eisen voor die gasten, anders gaat het spelletje gewoon door, goede voorbeelden stellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.