Verrassing! Asscher blijft gewoon PvdA-lijsttrekker ondanks toeslagenaffaire-wanbeleid: ‘Lessen voor volgende keer!’

Lodewijk Asscher blijft gewoon lekker lijsttrekker van de PvdA. Hij heeft als minister jarenlang signalen genegeerd waaruit bleek dat er iets héél hard mis aan het gaan was bij de kinderopvangtoeslag. Maar een paar keer ‘sorry’ zeggen moet toch voldoende zijn om dat te compenseren? Bij de PvdA vinden ze van wel!

Kamerleden, brancheorganisaties en ambtenaren trokken meerdere keren aan de bel toen duidelijk werd dat burgers genadeloos werden verdrukt door het staatsapparaat. Asscher legde het allemaal gevoelloos naast zich neer. De ene keer had hij een belangrijke memo van oud-staatssecretaris Weekers niet gelezen. En de andere keer maakte hij zich er gemakkelijk vanaf door “een koude brief” te sturen naar één van de gedupeerde ouders, waarin hij zei dat hij niet inging op individuele gevallen.

Alleen al die twee gevallen maken hem verantwoordelijk voor het in stand houden (en zelfs verergeren) van de toeslagenaffaire. Daar neemt hij nu dus op geen enkele manier politieke verantwoordelijkheid voor! Gedupeerden moeten het wat hem betreft maar doen met excuses via Facebook en met ‘lessen voor de volgende keer’.

Binnen de PvdA gingen er in december ook kritische geluiden op die riepen dat Asscher zijn verantwoordelijkheid moest nemen, maar die zijn nu bestempeld als een “kleine minderheid”. Bij de PvdA zijn ze volgens mij gewoon snel tot de conclusie gekomen dat ze geen goede vervanger hebben voor Asscher. En dus blijft Asscher. Als partijleider, als kandidaat-premier en als lijsttrekker bij de aankomende Kamerverkiezingen.

Je zou bijna medelijden met die partij krijgen. Staan ze eindelijk weer een beetje op winst na de enorme nederlaag die ze mede door Asscher te verduren hebben gekregen, krijgen ze die toeslagenaffaire op hun bord ‒ óók mede veroorzaakt door Asscher. Ze kunnen op het moment gewoon niet zonder hem maar eigenlijk ook niet echt mét hem. Dus incasseren ze de volgende klap maar en hopen ze dat het dit keer mee gaat vallen… Succes ermee, hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Monty

  De kiezer bepaald.

  1. Peter Loosduinen

   bepaalt !
   Helaas zal de kiezer wederom op partijen te stemmen die ons naar de kloten helpen.

   1. Cor Grijpstra

    Er is geen alternatief!

    1. ManX

     Het Nederlandse volk bestaat uit schijtebroeken. Daar ben jij het beste voorbeeld van Tante Cor: in hart & nieren een PVV’er maar blijvend een kasthomo die op het kartel stemt. Lafaard.

     1. Cor Grijpstra

      ”Het Nederlandse volk bestaat uit schijtebroeken.”

      Slap gelu@ van een gevluchte Nederlander.

      De kiezer ziet dat een stem op de PVV een verloren stem is.
      Jij gaat dus stemmen op een partij die de grondwet met de voeten treedt en daardoor kansloos is voor deelname aan een coalitie.

      Geert wil graag de rechtstaat van Hongarije copyeren naar Nederland, daar zijn niet veel liefhebbers voor te vinden.

      Wie is hier de lafaard, hij die een beetje van zijn stoel voor de openhaard zijn inhoudsloze commentaar levert op de politiek in NL.

     2. ManX

      Cor G. vindt dat de godsdienstvrijheid boven alles gaat en daar nimmer aan getornd mag worden uit angst van het totaal instorten van de democratische rechtsstaat. Voorts ziet hij graag dat de toestroom van voornamelijk kansloze immigranten ongehinderd doorgang vindt en dat moslims geen strobreed in de weg gelegd mag worden.

      Voorts vindt hij het gevoerde beleid van 3 kabinetten Rutte eigenlijk heel prima en is hij het met het gros van de maatregelen wel eens. Hij steunt een verdere uitverkoop van Nederland aan Brussel, zowel soeverein, economisch als cultureel.

      Ik heb me vergist Cor en jij hebt gelijk: de PVV is niks voor jou, dat is voor echt kerels en niet voor natte dweilen, makke schapen en afgedwaalde SP’ers zoals jij.

    2. Cootje

     Er is wel alternatief . De Engelse variant Corona gaat de laatste blaadjes van de oude verrotte Rutte boom vernietigen , de hele oude politieke meute die altijd aan die boom heeft gehangen en alles wat groen was er van af gevreten . Wilders hoef geen oplossingen te hebben want die heeft de oude politieke zooitje verkwanselt . Die zijn in de jaren 80 operatie afbraak begonnen waar een Democraat Hans Janmaat zei vol is vol . Ging de oude politieke elite over lijken , kost wat het kost de multinationals voorzien van goedkoop werkvee , met een invasie analfabeten werd ons een verplichten cultuur aandoening gepresenteerd . Niets werd bespaard vakantie en bungalow parken mochten pertinent worden bewoon , oost blokkers wonen als chauffeurs in hun auto’s en schijten ons nationale parkeerplaatsen onder , banken verdoezelen hun criminelen activiteiten met het betalen van 750 miljoen € boeten , en we hebben 12 jaar een premier die de rechtsstaat ondermijnd met zijn doctrine en achterkamertjes plus zwart gelakte pagina’s , welk alternatief is er dan nodig in een bananen republiek . Eentje die er voor zorgt Nederland EERST

     1. Thant dolpf

      was jij als kind vroeger ook al zo?

     2. Telex

      Waarvan akte!

    3. Duckday

     Stem gewoon PVV en open Uw ogen

  2. Sando

   Wat is dit een partij geworden.Het is puur onderwereld wetten maar dan met een vergunning.

 2. Rene van der Grijp

  Als een partij als de PvdA echt niets beters heeft dan deze grijze muis getuigt dat wel van grote personele armoede.

  De man heeft het charisma van een ingezakte kaassoufflé en is een garantie voor de continuering van de erosie van wat ooit de grootste partij van Nederland was.

  1. Jack Flash

   Hij wordt vast burgermeester van Den Haag.

 3. Bunky01

  Je wel verkiesbaar stellen maar de daaruit voortvloeiende verantwoordelijkheden zoveel mogelijk naast je neerleggen en uiteraard delegeren. Dat is politiek. Laat deze mijnheer maar lekker lijststrekker blijven dan kan er tenminste worden prijs-geschoten tijdens de verkiezingscampagne. Altijd raak. Op naar 1 zetel. Aan de andere kant is het te triest voor woorden en de schaamte voorbij dat deze man door zijn partij gehandhaafd blijft. Dus ook in dat opzicht klopt het een en ander niet aan de integeriteits-antenne binnen de partij van deze man.

  Wellicht dat er nog geen nieuwe baan vrij is als commissaris van de Koning dan wel burgemeester van een grote stad. De directeursfunctie van een vervoersbedrijf of CBR zijn nog niet zolang geleden al vergeven aan andere maatjes uit de business en je moet er rekening mee houden dat er nog meer bewindslieden binnenkort als concurrenten bij komen. Per slot van rekening moet de koek wel eerlijk worden verdeeld, nietwaar ?

 4. HD

  De gemiddelde kiezer denkt enkel aan voetbal en pils.

 5. Response

  Burgers belogen, bedrogen, geïntimideerd, machtsmisbruik, etc. Zonder ook maar een greintje gêne is er weer een emmer lijm uitgesmeerd over het pluche en plakt PvdA-er Asscher de geldverbrasser zich weer voor een langere tijd aan de politieke bankjes vast.
  SCHAAMTELOOS!!!!!

 6. Pieter48

  In Zimbabwe gaat het ook zo. Daar heb je regeringen gehad die dat land totaal de afgrond in hebben gejaagd. Deze schaamteloze pvda bobo zal nooit aftreden. Verantwoording nemen voor de onkunde en leugens is hier steeds meer een zeldzaamheid. Er is een mijnheer in de 2 e kamer met blonde lokken die vind dat het in ons land een bananen republiek is geworden. Er groeien hier nog geen bananen maar de kans dat het gaat gebeuren is zeker aanwezig met zulke ruggengraatloze politici.

 7. ropart

  vvd,cda,d66,pvda kartel weer een stapje dichterbij.

 8. Monty

  Gelukkig blijft hij aan. Des te meer kiezers zullen hun stap over maken naar bijvoorbeeld Wilders.

 9. Duckday

  Dit is onbegrijpelijk. De PVDA heeft geen enkel moraal .Zijn gewoon zakken vullers .Deze partij is niet voor de bewoner maar eigen ik speeld de hoofdrol.Hoogmoed waanzin en belust op macht. Wie op zulke partijen zou stemmen hebben ook geen moraal.
  Stem gewoon PVV die opkomt voor de belangen van Nederland en zijn bevolking.Laat U niet bang maken dit is de partij die misschien dit land nog op een goed spoor kan krijgen.Laat ze het nu maar eens bewijzen wat zou ons voorhouden.Dan weten we gelijk wie er gelijk heeft en dat de andere steeds leugens hebben gebruikt om ons op een dwaalspoor te zetten.

 10. Cootje

  Als Vlaams belang in Vlaanderen in de peilingen op 38/42% staat . Dan kan Wilders dat ook makkelijk halen , won de laatste 10 jaar altijd de schoolverkiezingen , en deze mensen zijn er nog , de oude meute die stemmen op partijen waar hun vader of moeder ook nog op stemde zijn zwaar aangetast door het corna virus , dus het electoraat hernieuwd zich duidelijk. , en Vlaanderen en de stedelijke Nederlanders kan je buiten de Amsterdamse grachtengordel op één lijn zetten , kerken waren al leeg , en de socialisten en de vakbondsleden zijn stervende dus pluche zitten Asscher predikt voor een lege Corona tribune

 11. Yoyo

  Deze “politicus” is echt alle schaamte voorbij.
  Ongelooflijk wat de PVDA hier mee uitdraagt .
  Zullen we deze meneer nu Lodewijk Whitew-Asscher noemen?

 12. Wally

  Goh. Wat een verrassing.
  PvdA. De afkorting zegt toch al alles?

 13. Piet Klein

  Nederland krijgt wel een heel bijzonder politiek landschap voor de verkiezingen in maart. Asscher die weigert conclusies te trekken uit zijn falen en bovendien niet kan bogen op een sterke oppositie, met sinterklaas verhalen komt zoals voor iedereen werk etc. Baudet die kennelijk het vertrouwen verloor van veel FD-ers. De politieke leiding van CU en CDA beklagen zich er over dat ze moeilijke problemen moesten oplossen (maar alleen maar verward zitten coalitieakkoord waarin ze hun kiezers verloren zijn net zoals de PvdA onder Rutte). De VVD waar bijna alle sterke spelers vertrekken waaronder Klaas Dijkhoff. Een scala aan kleine partijen. Eigenlijk de enige stabiele partij is de PVV. Groenlinks die een alliantie met moslimbroederschap is aangegaan en iedere jonger 10.000 euo wil geven, of D66 die van plan is uit te verkopen aan de EU, nog meer geld en macht naar de EU. U zult zich moeten beraden of u gaat kiezen de bijna totaal verloederde kartelpartij partijen waarbij u een mislukt coronabeleid cadeau kreeg, het weggeven van miljarden aan de EU, een warboel op pensioenen, de duurste zorg die onvoldoende capaciteit op IC en ziekenhuisbedden heeft, een totaal uit de hand gelopen woning markt. Stem op de verloederde kartel partijen of ga nadenken over een koerswijziging en wellicht moet u dan serieuzer naar de PVV gaan kijken.

  1. Logica

   Erg sterk geschreven Piet Klein. Ik sta er helemaal achter.

  2. Telex

   Lijkt mij een juist betoog. Asscher speelt eigenlijk hetzelfde spel als Rutte de vermoorde onschuld spelen.

 14. Logica

  Daar waar ze bij het FVD om principiële redenen weg liepen, daar blijven mensen als Asscher, Spekman, Cohen en Samson gewoon lekker zitten. En maar lekker vanuit hun riante villa s zitten zeiken op anderen.

 15. Lucky Luke

  Ik denk dat hij het volgende politieke programma in zijn harses heeft,”Ik ben nog niet klaar om Nederland naar de kloten te helpen, we zullen doorgaan”

 16. Realist

  Dit is een uitstekende keus, kan niet beter. De mensen weten nu ook dat de PvdA een partij van de afbraak is en niet opkomt vd mensen, maar ze juist bewust de afgrond in stort. Op naar de 0 zetels.

 17. Graaf1807

  Linkse mensen kan niets aangerekend worden (vinden ze zelf); hun motieven zijn immers puur en goed en moreel boven anderen verheven. Dan zijn de resultaten niet relevant; al faalt elk beleid dat uit hun pen vloeit op gruwelijke wijze, en levert elk besluit talloze slachtoffers op, dan nog zijn zij (links) niet laakbaar. Dat zie je hier ook weer; deze elitaire deugridder Asscher kan gewoon niet schuld erkennen. Het lukt hen pyschologisch gewoon niet. Het fundament zou onder hun eigenwaan vandaan smelten als ze dit wel zouden doen als normale mensen. Het zijn waarlijk de meest walgelijke soort mensen; 100% kwaadaardig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.