Van der Gijp en Derksen storen zich aan Diederik Gommers: ‘Hij wordt enorm overschat!’

“Ze weten niks!” aldus René van der Gijp bij Veronica Inside. Hij en Johan Derksen ergeren zich mateloos aan zowel Diederik Gommers als Ernst Kuipers. Beiden zijn geen viroloog maar lopen ons wel de les te lezen over het coronavirus. Beide heren hebben genoeg gehoord van die twee. Van der Gijp ergert zich groen en geel aan Gommers en Kuipers die zich als een autoriteit gedragen als het gaat over corona. Volgens Van der Gijp, en Derksen, zijn beiden een specialist op een heel ander vlak. Gommers moet zich meer bezig houden “met de bedjes in het ziekenhuis” dan ons de les lezen over het virus. Ook Kuipers is een specialist in een heel ander werkveld, namelijk dat van de maag- en darmziekten.

Van der Gijp en Derksen vinden het raar dat beide heren dag in dag uit op de televisie verschijnen vanwege het coronavirus terwijl dit helemaal niet hun vakgebied is. Ook ergeren de heren bij VI zich aan het feit dat Gommers verdacht vaak van mening verandert. Volgens Van der Gijp moet Gommers zich gewoon bezig houden met één vraag: “Hoe staat het met de bedjes?”

Beide heren zijn geen viroloog maar worden continu naar voren geschoven alsof ze het wel zijn, dit is volgens Van der Gijp om moedeloos van te worden. Het liefst heeft hij minder Gommers op de televisie, dan kan de IC-arts zich bezig houden met de IC’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Henry Higgins

  In dit geval ben het eens met de heren: Kuipers en Gommers is de roem van dagelijkse tv-optredens naar het hoofd gestegen en ze zwetsen over zaken waar ze weinig verstand van hebben. Ze zouden zich bij hun leest moeten houden.

  1. driewerf

   Het lijkt wel of je over jezelf mijmert .

  2. werikke

   ja daar kan jij nog wat van leren. Dus gewoon je mond houden als je er niets van afweet.

 2. ervi

  Tja, mochten Kuipers en Gommers van het scherm verdwijnen zullen er wel weer andere deskundigen worden ingezet om de angst er in te houden. Waarschijnlijk virologen maar evengoed bruikbare idioten.

 3. jennifer

  Ze hebben er een punt mee vind ik, het is ook te gek voor woorden als je ze allemaal op TV ziet. De onwetendheid en laksheid van de voormalige regenten mag je er ook nog bij zetten. Ze zetten bij het RIVM een voormalige omstreden arts aan het roer, er zijn zelf virologen die het niet eens weten. En toch stellen ze hun beleid hierop af. Dat is foute boel. Over het verloop van de vaccinatie s wordt ook alles bij elkaar gelogen door Rutte en de Jonge.

 4. Kleurloze Politiek

  Nee de heren van VI die zijn serieus te nemen maar niet heus..
  De heren nemen iedereen de maat..
  Maar als de heren zelf een keer aan de beurt zijn dan is dit land te klein. En breekt letterlijk de pleures uit..
  De meest onsmakelijke woorden en benamingen worden over en weer naar elkaar toe geroepen..
  Dus van Professionaliteit is al niets meer over.

  1. usb3.0

   Je gaat niet in op de inhoudt, je hoeft het niet met hun eens te zijn maar hierin hebben ze echt de spijker op z’n dikke harses geslagen hoor..

   1. Brenda Welsh

    “Je hoefd het niet meg hun eens te zijn” maar ondertussen lachen ze zich een kriek om zoveel aandacht. Alleen maar reclame, geld.

    1. jennifer

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  2. Logica

   Voorbeeldje graag, Kleurloze.

 5. Mireille

  Duidelijk is VI sponsor van DDS, de heren krijgen wat spreektijd.

  1. usb3.0

   De mireille’s hier gaan nooit in op de inhoudt

 6. Mireille

  Straks thee drinken met werikke en Jenny? in je uppie? Ik kan Woeste Hoogte aanbevelen.

 7. Spaanse_K0K

  Mag ik aannemen dat Derksen, meer verstand van blues dan van voetbal, en van der Gijp, meer verstand van … dan van voetbal, Marion Koopmans wel als autoriteit zien?

 8. usb3.0

  Klopt als een bus natuurlijk, er zitten mensen aan tafels die praten over dingen waar ze niet voor hebben gestudeerd die vervolgens wel hun “mening” geven…

  1. Ertho Mobrust

   Dat màg. Het gebeurt hier ook. Hier mogen vaders, en moeders met hun kinderen op eigen wijze reageren.

 9. Yoyo

  Ik zap weg mocht er een liegende – loog opdoemen.
  Veel wijzer word je er niet van hun gezwets.
  Angstzaaien en verkondigen aan het slapende NPO publiek.
  Dat is zo’n beetje waar ze voor ingezet worden.

  1. usb3.0

   Sws kijk ik niet want het is alleen maar negatief, het is 1 grote propaganda voor de vaccinatiedrammers..

 10. tata

  Mwa. Met van der Gijp en Derksen gaan we de strijd tegen dit virus ook niet winnen hoor. Blijf bij je eigen leest: voetbal.

  1. ikweetwatikwil

   Eens met van der Gijp en Derksen. Zo dacht ik er ook al over. Je hoeft alleen maar aan het tekort van IC bedden denken waar Gommers over gaat.

 11. jhak

  Gijp en Derksen jullie mogen van mij alles en iedereen in de maling nemen, maar als jullie Kuipers en Gommers gaan afzeiken over hun deskundigheid, wie zijn jullie dan wel niet, stelletje domme klojo’s.

  1. Cycle25

   Moet Gommers maar niet roepen dat we nooit van corona afkomen, dan vraag je om kritiek. Hij heeft het verkocht als 11 september, de periode toen Bush de wereld aansprak dat alles permanent gaat veranderen.

 12. 56RdK

  Het is zo jammer, tot die clash vorig jaar had ik die Van der Gijp en die Snor aanzienlijk hoog zitten.
  Maar nadat ze na die clash éérst heel hoog van de toren hadden geblazen, bleken ze uiteindelijk geen ruggegraat te hebben.
  Tja, voordien keek ik graag naar ze, maar nu, …

 13. Logica

  Als je het mij vraagt hebben we tegenwoordig net zoveel virologe als Amerikadeskundigen . Je voelt je zowat een wappie als je jezelf niet zo kunt noemen.

 14. Niet L niet R

  Ik denk met mij, dat velen zich dagelijks ergeren over al die programma’s met zogenaamde deskundige over corona!
  Ik heb nog niet een keer een bericht gelezen, hoeveel griep patiënten zijn overleden, wat ieder jaar het geval is, maar door niemand over wordt gesproken!
  Ook geen enkel bericht over overleden asielzoekers!
  Verder heb ik niet eenmaal gelezen, hoeveel ouderen zijn overleden aan corona, maar toch binnenkort zouden overlijden aan hun diverse kwalen, o.a. overgewicht!
  Ik ben zelf bejaard 173 _70 kg in de tachtig!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.