Vanavond gaat de avondklok in maar: verzet ertegen groeit met de minuut

Vanavond luiden we een historische tragedie in: Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog bukken we terug naar de spertijd en ondergaan we noodgedwongen een avondklok. Wie ná 21.00 uur vanavond nog het lef heeft om zich op straat te bevinden mag zichzelf officieel een “misdadiger” noemen, aldus demissionair minister-president Mark Rutte. Maar, de kritiek op deze draconische maatregel neemt alleen maar toe.

We konden gisteren al in de column van ‘onze’ Jan Roos lezen dat hij zich niet aan de vrijheidsberovende avondklok zal gaan houden: “Die avondklok gaat mij mijlen te ver. En ik ga mij daar niet aan houden. Het is een dusdanig zwaar middel, zonder een behoorlijke uitleg, dat ik deze vrijheidsberoving door de overheid mij niet laat aandoen. Geef mij maar een boete, pak me vooral op. Maar over deze lijn ga ik niet. Want hoe is dit middel uit te leggen?”

Nadat Jan Roos de aftrap gaf om ‘in verzet’ tegen de avondklok te komen, nam op het gecensureerde Twitter ook de hashtag #AvondklokProtest trendsettende vormen aan. Steeds meer mensen geven aan dat ze vanavond juist na 21.00 uur de straat op zullen gaan om zich te verzetten tegen de ingrijpende maatregelen van het demissionaire kabinet Rutte III.

Hoewel steeds meer mensen zich aansluiten bij het protest tégen de avondklok, moeten we natuurlijk niet vergeten dat er óók mensen zijn die deze maatregel wél steunen. Zo doet ook de publieke omroep -bij monde van Nico Dijkshoorn- een duit in het zakje:

Advies aan Nico van een redacteur die vroeger notabene zelf bij een padvindersclub zat die de Hannie Schaftgroep heet: “Blijf vooral lekker binnen, schuif dus ook niet aan bij een talkshow om je ongenoegen te uiten. Blijf Twitteren, maar laat het daar dan ook bij!”

Natuurlijk, we moeten corona de baas zien te worden en daar zijn misschien ook wel vervelende maatregelen voor nodig, maar een avondklok is niet van deze tijd en zal meer schade opleveren dan dat het goed zal doen. Alsof je een besmette pleister op je wond plakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Monty

  ”Maar, het VERZET tegen de desastreuze avondklok groeit!”

  In de oorlog had je echte verzetshelden die echte acties uitvoerden tegen de bezetter.

  Ben benieuwd wie nu de echte verzetshelden worden en met welke acties zij komen om de onderdrukkers op de knieën te dwingen.

  1. driewerf

   Na de oorlog was iedereen een verzetsheld ook jouw opa waarschijnlijk al was dat meer uit angst denk ik ………..

  2. Appelstroop

   De strijders gaan NA 21:00 naar buiten en daar een foto nemen en posten op social media. Een keiharde klap in het gezicht van onze onderdrukkers.

  3. hans-e-pans

   Zij van de Roverheid kijken gewoon hoever ze kunnen gaan, volgens mij is die grens nog steeds niet bereikt, volgens mij zal die ook nooit bereikt worden wat het grootste deel van de Nederlanders is een bang, en volgzaam volk.

   Haast op het slaafse af, bijna als de Duitsers maar die denken ook nog eens dat ze veruit superieur zijn aan de andere volkeren in EU.

 2. jennifer

  Nou ja de regenten hebben zelf gezegd dat buiten het besmetten minder gevaarlijk is als binnen, dus zal er niets op tegen zijn dat deze mensen zich gaan verzetten hier tegen toch. Andere mensen gingen zo wie zo s avonds al niet meer de straat op om dat het zo veilig is geworden in Nederland en een mes in je rug onder de incidenten geplaats wordt in dit land. Dus blijf ik maar lekker binnen en kijk n goeie film.

  1. DubbelZout

   “Andere mensen gingen zo wie zo s avonds al niet meer de straat op om dat het zo veilig is geworden in Nederland en een mes in je rug onder de incidenten geplaats wordt in dit land”

   Dan mag Jan Roos wel oppassen want die wordt geheid neergestoken als ik goed begrijp

   1. jennifer

    Dat hoor je mij niet zeggen toch.

   2. driewerf

    En toch iedere minuut hier op DDS te vinden prrrtttttt

    1. Twelve Bar Blues

     driewerf zit hier de gehele dag op te letten hoe vaak iemand hier komt
     .je moer er maar lol aan hebben

 3. DubbelZout

  Die Jan Roos is een trieste figuur die zich graag laat beboeten zodat ie volgende week het zoveelste “alles is kut” verhaaltje kan schrijven

  1. driewerf

   Weet je wie hier ook een triest figuur is en werkelijk iedere minuut van de dag hier onzin neer plemt …. zubbeldout

  2. Yoyo

   Niet alles, maar veel is kudt.
   Dus Jan heeft heeft grotendeels gelijk.

 4. liefdevol rechts

  Protesteren en blijven protesteren, dat moeten we blijven doen met alle macht die we hebben, gebruik desnoods ook de jeugd zoals de media de jeugd voor hun kar spand.

  1. jennifer

   Ja die hoeven voorlopig toch niet naar school dus die kunnen goed meelopen dan. De jeugd heeft de toekomst roepen ze toch altijd. Kijken of dat nu dan ook opgaat.

   1. Mireille

    Bent u vroeger vaak de straat opgestuurd ? Ook tegen uw wil?

    1. driewerf

     En het melkwijf is er weer als de kippen bij iedere minuut van de dag prrrrtttt

    2. jennifer

     Nee malloot geen last van gehad, maar hier houden ze vanavond geen mars, wat zeg je daar nu op, en vind melkwijf nog een te nette benaming voor jou.

     1. driewerf

      jennifer
      Het is een zuigstaaf eerste klas stelt ook eigenlijk niet veel voor .

    3. liefdevol rechts

     Ook tegen uw wil?
     Het gaat hier wel om vrijheid, Ik denk dat dit nog wel iets is waar de jeugd nog voor op wil komen, als dat niet zo is dan hebben wij dat aan onszelf te danken.

  2. Mireille

   Altijd maar weer “we” en dan lekker thuisblijven. Voetbal op het prgramma, laten de anderen maar de klappen opvangen. Dat is het protesteren.

   1. driewerf

    hopelijk ben jij dat dan die de klappers krijgt, iedere minuut van de dag hier rond hangen prrrtttt

 5. 56RdK

  Het volk komt vanavond om 21.00 uur in opstand.
  En kiest vervolgens op 17 maart weer een van de partijen die mede hiervoor verantwoordelijk zijn!

  Partijen die al jarenlang onze vrijheden (laten) inperken, kijk alleen al naar de cartoontekenaars, het cabaret, Facebook, Twitter, onze souvereiniteit etc. etc.

  Maar goed,
  Volk, ga lekker vanavond en alle andere avonden de straat op en laat zien hoe ‘slim’ je bent, hoeveel durf je hebt. En op 17 maart vooral weer hetzelfde kruisje aanstippen, net als voorafgaande jaren, hé!

  1. Cootje

   Op 14 maart beloven ze voor iedere Nederlander een boodschappen bon van 500€ in te leveren bij iedere supermarkt . En de bomen groeien weer tot de hemel .want een Nederlander heeft geen ballen . Een politieke partij gaat voor een half uurtje winst af van zijn principe , en om de afgelopen 4 jaar mee te doen zelfs hun kroon juwelen overboord kieperde . Dus Nederlanders verdienen niet beter zijn vaak van het zelfde soort

 6. Cootje

  De ommekeer in Europa gaat echt niet van de polderde Nederlanders komen . Nederlanders vinden het best wat er allemaal gebeurt en het meeste is ver van hun bed show . Maar individueel worden ze nu vol in hun kruis geraakt , financieel gaat het bij vele pijn doen en fysiek ook en nu nog aangetast in hun vrijheid hoeveel kan een polderde individu hebben. Bij de meeste Nederlanders kunnen vol op hun hart gaan staan dus er is nog ruimte zat en die paar opstandige die dimmen ze wel in . Het enige is dat Corona in zijn vele variante ons nog een jaartje op de proef stelt . Tegen die tijd is zuid Europa failliet , is KLM verandert in alleen Air France . En kunnen de Nederlanders individueel persoonlijk voor hun familie zorgen zonder geld maar wel met vrijheid

  1. Cycle25

   Welnee, Rutte heeft iets getekend in 2018..

 7. Yoyo

  Ik heb een vermoeden dat het onverwacht druk zal zijn na 21.00 uur vanavond op straat.

  De Gestapo zal het druk hebben.

  1. jennifer

   Ja Rutte zal wel voorop staan dan, verkleed in uniform laarsen en n aangeplakt snorretje dan.

 8. Lucky Luke

  Onzin uitkramen schijnt het Nederlandse karakter te zijn, alle landen om ons heen hebben een avondklok zonder noemenswaardige problemen, alleen Nederlanders kunnen niet meer leven met een avondklok, wat een sukkels, waarom denkt u dat ik ben weggegaan uit dat kutland.

  1. jennifer

   Ik weet niet in welk land jij nu zit, maar landen waar n avondklok is hebben geen totale lockdown zoals die hier is, overdag gewoon winkels cafes en restaurants open , dus dat is nogal n verschil dan toch.

  2. Cycle25

   L*l niet zo dom, kijk naar Zweden voordat je door gaat papegaaien.

   ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5202956/corona-coronavirus-zweden-noorwegen-denemarken-finland-aanpak

   En de Nederlandse corrupte media gonst lekker mee.

 9. de ziender

  Avondklok? Mondkapjes zijn erger, hoor, maar goed, het is krankjorum wat er gebeurd. En zijn er al vragen gesteld in de Tweede Kamer naar aanleiding van het idiote politiegeweld afgelopen zondag. Van het neerknuppelen van een bejaarde man? Ook de DDS zweeg hier stil… Bedenkelijk!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.