Vernederend! EU dankzij laks vaccinbeleid om tafel met ‘aartsvijand’ Rusland voor omstreden Sputnik V-vaccin

De afgelopen maanden ontbrak het de EU aan slagvaardigheid wat betreft de aanschaf van coronavaccins aldus critici. Omdat de EU nu achter de feiten aanloopt lijkt het erop dat ze bezig zijn met paniekvoetbal. Ze willen nu zelfs in zee gaan met de Russen voor een vaccin die mogelijk niet heel betrouwbaar is.

Er zijn veel twijfels over de betrouwbaarheid van het Russische vaccin Sputnik-V. De Russen claimen dat het een bescherming van 90% tegen corona zou bieden, maar experts twijfel over de betrouwbaarheid van de onderzoeksdata. Toch gaat de EU binnenkort aan tafel zitten om dit vaccin op de kop te tikken, misschien zelfs tegen beter weten in.

Dat heeft onze coronaminister zojuist aangekondigd, nadat dat Europese Commissie opbiechtte nieuwe farmaceuten nodig te hebben om extra vaccins in te kopen. Een van die nieuwe farmaceuten is dus het Russische bedrijf Gamaleya Research Institute.

Dit is nogal opmerkelijk aangezien diezelfde EU afgelopen zomer nog flink wat kritiek had op het Russische vaccin. Want hoe was het mogelijk dat zij al zo snel een vaccin konden ontwikkelen? Ook zijn medische experts kritisch op de data rondom het onderzoek naar het vaccin.

Het Europees Geneesmiddelenbureau stelt ons gelukkig een beetje gerust. Voordat dit vaccin massaal wordt ingekocht willen zij het onderwerpen aan een extra check.

Toch laat het zien dat de Europese Unie achter de feiten aanloopt. Ze zijn te laat begonnen met het massaal inkopen van vaccins, waardoor ze nu moeten uitwijken naar alternatieven.

Met de komst van het Britse variant van het coronavirus willen Europese landen het vaccinatieproces versnellen, maar helaas zijn daar niet altijd genoeg vaccins voor. Dus zou het zo maar kunnen dat we toch die Russische spuit in onze arm krijgen. En vanuit het Kremlin kijkt ex-KGB-agent Vladimir Poetin minzaam glimlachend toe. Alweer die domme Europeanen een hak gezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. RvdBe

  Maakt niks uit, goed spul dat Russische vaccin.
  En wee degene die commentaar levert op die Russische import, dat zijn de asocialen die het leven van anderen niets interesseert.

  1. jennifer

   Ha ha,zegt genoeg over het bestaan van de EU toch.

 2. HD

  Een die Russen maar afzeiken, heerlijk dat Brussel. Heb ik het nog niet over die Zweedse troela van D66 die ollongren. Als ik Putin was liet ik haar eerst in het openbaar haar verontschuldigingen aanbieden.

  1. Cootje

   Verhofstadt en van Baalen zijn al lang niet meer in de Media aanwezig die zitten ondergedoken in Brussel en zijn muisstil , die dachten dat je ongestraft in de achtertuin van Rusland kon gaan schijten. Over de krimm heeft niemand het meer maar op je knieën gaan liggen voor een vaccin kan je verwachten van een bananen republiek of van een ondemocratischs zooitje

   1. RvdBe

    Verhofstadt en v Baalen idd die 2 oorlogsmisdadigers zou je bijna vergeten, dat volgevreten obesitasvarken en die geobsedeerde aartslelijke Belgische fascist met hun grote bekken, die 2 staan model voor wat de eu is.

 3. Cootje

  Het ondemocratische zooitje moet omvallen en Corona is aardig zijn best aan het doen om dat te realiseren . Van 27 landen met een eigen agenda kan je geen solidariteit verwachten corrupte landen mixen met luien landen mixen met opvreters mixen met hard werkende landen is vragen om moeilijkheden en Corona geef dat uitstekend weer . Macron heeft de oude vrouwen ervaring in huis en heeft Merkel met enkele vingerstreken plat en sleurt ons met zijn ondergang het moeras in . Dat Corona ons nu met zijn aanwezigheid pijn doet maar zonder dat fenomeen de financiële pijn van een Europa geen vaccin tegen bestand was en onze kinderen en kleinkinderen de eeuwige armoede in duwde is het nu korte pijn

 4. yellow thread street

  Als de Russen er niet aan dood gaan zal het voor ons ook wel meevallen.
  Het zou goed zijn om de banden met Rusland weer aan te trekken en te verbeteren.
  Ze hebben bovendien een overvloed aan goedkoop gas, dat kunnen wij goed gebruiken.
  En de Russen hebben wel interesse in onze landbouwproducten.
  Een win-win situatie waar iederéén van kan profiteren, handel is handel.
  Maar dat snappen ze in Brussel niet.

 5. Monty

  Dat is vreemd de andere Europese landen deden het toch zo goed met vaccineren hun bevolking.

 6. Egbert van Zutphen

  Wie heeft de moed om die lui in Brussel de waarheid te gaan vertellen.
  De waarheid is dat de EU FAILLIET is.

  1. Linksbuster

   Idd… we pompen miljarden in een failliete boedel…en trekken aan een dood paard is zinloos.

 7. Thant dolph

  ****://nos.nl/artikel/2364230-huisartsen-verbaasd-over-vaccinatiebrief-van-viruswaarheid.html

 8. rexm

  Waar is het bewijs dat vaccin Spoetnik omstreden is,???? geen dus.
  Denk dat de EU op het perron staat, maar de trein is al weg.
  Putin heeft vandaag opdracht gegeven om nog meer massaal, te starten met vaccineren.

  1. Thant dolph

   De Russisch ” Sitz im Leben ” staat er sinds mensenheugenis om bekend dat ze de natuurlijke neiging heeft om de zaken net iets mooier voor te stellen dat ze in werkelijkheid zijn.
   Vandaar de terughoudendheid van de wetenschappelijke wereld.

 9. Patt

  Waarom zou het Russische vaccin gevaarlijk zijn. De dochter van poetin is er mee gevaccineerd. Maar hier in Europa is alles gevaarlijk wat uit Rusland komt. Rusland krijgt altijd de schuld. Toen ik 6 was 60 jaar geleden maakte ze ons al bang met de russen komen. Ze zijn nooit gekomen. De pers is pro VS en Rusland is gevaarlijk.

 10. Drollevanger

  Een Russisch vaccin/ Meteen doen.
  Het zal een prima vaccin zijn. De Russen zijn niet gek
  We kunnen al 10 jaar nog alleen nog met een Russische raket naar het gezamenlijke Ruimtestation. De onze ontploffen onderweg.

  1. Thant dolph

   De onze ontploffen onderweg ?

   Hahaha!

 11. andergeluid

  Nog even en dan komen alle leugens naar boven het zal een wereld schok worden voor velen.

 12. Drollevanger

  Rusland kan mogelijk een vijand van het kabinet Rutte zijn, maar het is geen vijand van mij.
  Hoeveel handels betrekkingen zijn er via Rutte en de EU met Rusland verbroken vraag ik me dan af.
  Van Kindsbergen, de Nederlandse Admiraal vocht nog voor de Russen toen ze in 1768 de Krim terug veroverden op de Turkse slavenhandelaren. Dus zolang bestaat de band tussen Russen en Nederlanders minstens al.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.