Verontruste vader: ‘Als ouder ben ik faliekant tegen coronatests voor mijn kinderen!’

Kinderen elke drie dagen testen op het coronavirus? Volstrekt belachelijk! Zéker zonder goedkeuring van de ouders is dat écht niet acceptabel.

Het is veel mensen aan de aandacht ontsnapt, maar er is een wet aangenomen die het mogelijk maakt om kinderen op school te testen op het coronavirus. Zoals Boris Pijpers terecht uitlegt in HP de Tijd is dit volstrekt onacceptabel. Hij noemt daarbij drie redenen:

 1. De tests zijn niet altijd even betrouwbaar
 2. Een negatieve test betekent niet automatisch dat mensen niet besmettelijk zijn
 3. “Er wordt gesproken over regelmatig testen, zelfs om de drie dagen ten tijde van een piek in het aantal besmettingen. Wat doet dat met kinderen als ze om de paar dagen getest worden op een mogelijke ‘enge ziekte’?”

Dat laatste is voor mij veruit de meest significante reden om dit niet te doen. Je geeft kinderen op deze manier een heel onveilig gevoel. Ze gaan het ‒ sociale ‒ leven in groepen zien als iets gevaarlijks, terwijl het juist volkomen natuurlijk is en zelfs noodzakelijk is voor het geluksgevoel van de mens, die als puntje bij paaltje komt immers een gezelschapsdier is.

En dit terwijl de draconische coronamaatregelen al zo’n enorme impact hebben op onze kinderen. Zoals Pijper schrijft: “Onze kinderen worden al uitgesloten van onderwijs, sociale en buitenschoolse activiteiten en zijn uit hun normale dagelijkse ritme. Dat blijkt een grote impact te hebben op onze jeugd. En nu moeten ze ook nog getest worden?”

Laat kinderen met rust! Het coronavirus is vrijwel niet gevaarlijk voor ze ‒ maar doen alsof het leven één grote hachelijkheid is met een ‘killervirus’ dat zomaar kan toeslaan is dat wél. Het verandert kinderen in bange wezentjes die niets meer durven, terwijl het juist van belang is dat ze op die leeftijd eropuit trekken, risico’s nemen, avonturen beleven… én sociaal zijn.

We moeten er alles aan doen om kinderen moedig en sociaal te maken; om ze het idee te geven dat ze het leven aankunnen, en dat er niets is om bang voor te zijn. Maar door dit soort idiote maatregelen doen we precies het tegengestelde.

Pijper heeft dus gelijk. Niks geen coronatesten op scholen, en al helemaal niet om de paar dagen. Ophouden met die gekkigheid!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. JochemX

  Het worden sneltests. Sneltests zijn volkomen onbetrouwbaar. Er is een partij die waarschuwt tegen die doorgeslagen onzin en die wordt daarom constant verguisd. Laat u niet van de wijs brengen, blijf gewoon op het FvD stemmen.

  1. hans-e-pans

   Het vervelende van welke test bij volwassenen en kinderen dan ook is dat het niet blijft bij een keer testen, want elke keer als ze er een verdacht geval in de of hun omgeving geweest is moet er weer opnieuw getest worden.

   Mijn zoon werkt bij een groot vervoersbedrijf met busjes, taxi’s, personenvervoer enz, hij is in korte tijd al 7 keer getest. Voor kinderen lijkt me dat een ramp/trauma elke keer weer met zo’n schraper achter in je neus of tegen je gehemelte.

   1. Queen

    “Voor kinderen lijkt me dat een ramp/trauma elke keer weer met zo’n schraper achter in je neus of tegen je gehemelte.”

    Geliefden verliezen is een trauma, een corona test een ongemak.

    1. Loelap

     Precies!

    2. hans-e-pans

     Het allerbeste vaccin is nog altijd onze eigen weerstand. Met een zekere werking van 99,99% voor mensen tot ongeveer 70 jaar, daarna 99,8% voor mensen die ouder zijn.

     Dit allemaal voor mensen zonder onderliggende ziekten/mankementen. Er bestaat geen vaccin dat een werking heeft dat boven de 95% scoort.

     Als je een tweedehandsauto koopt wil je toch ook weten of deze aan alle eisen, die je als koper stelt, voldoet. Waarom dan een tweedehands vaccin laten inspuiten waarvan je totaal niet weet wat voor ellende het allemaal in je lichaam zal aanrichten.

     Als de fabrikanten, de Big Farma firma’s, zo overtuigd zijn van zijn de goede werking van hun vaccins, waarom willen ze dan geen 100% verantwoording nemen voor die vaccins maar die verantwoording neerleggen bij de nationale overheden.

 2. ropart

  wat kost zo een test?, op de vraag wie het gaat betalen hebben wij het antwoord al.

  1. JochemX

   Inderdaad, wij, de belastingbetalers😂

 3. ikweetwatikwil

  Kinderen kunnen het virus wel overbrengen naar anderen. Kinderen waar ik mee te maken krijg, dragen een mondkapje . Niet omdat ik dat of zij dat leuk vinden, maar voor de veiligheid.
  Zeg nu zelf, wat moet je nog voor waar aan nemen in deze hele corona toestand.

  Kinderen zijn erg flexibel. Die krijgen niet zo gauw een trauma. Zo lang pa en ma die maar niet aanpraten.

  1. JochemX

   Zo’n test is een ingreep, of je nu volwassen bent of kind. Je zult dus toestemming moeten vragen aan de betreffende persoon of in het geval van kinderen aan hun ouders of voogd. Maar nogmaals die sneltesten zijn volkomen onbetrouwbaar.

  2. de ziender

   Neuscondooms werken contraproductief.

 4. de ziender

  Compleet krankjorum weer. Maatregelen, testen enz. enz. helpen geen malle moet, terwijl de neuscondooms contraproductief werken en het virus juist aanwakkeren.

  Als het “medicijn” niet helpt, wordt er geacht om er mee te stoppen.
  Iedereen die nu nog achter die absurde maatregelen blijft staan maakt zich medeschuldig.

 5. Queen

  “We moeten er alles aan doen om kinderen moedig en sociaal te maken; om ze het idee te geven dat ze het leven aankunnen, en dat er niets is om bang voor te zijn. Maar door dit soort idiote maatregelen doen we precies het tegengestelde.”

  Wat een onzin. Wat de meeste opvoeders momenteel verkeerd doen en wat ervoor zorgt dat kinderen niet met tegenslagen kunnen omgaan is hun problemen voor ze oplossen. Het liefst zorgen ze ervoor dat hun kinderen geen probleem tegenkomen, vegen ze het pad des levens al schoon voor hun kinderen erover heen lopen.

  Leeftijdsgenoten van mij raken van slag zodra ze hun zin niet krijgen. Mijn ouders werd vaak verweten hard en streng te zijn. Onzin, ze stoomden ons klaar en zodra we onze kop stooten kregen we een knuffel en werd er meegedacht, niet voor ons gedacht, hoe dit op te lossen. Erg blij mee nu ik jong volwassen ben.

  Kinderen zijn flexibel en met goede uitleg kunnen ze corona begrijpen, hoef je echt niet voor ze te verstoppen. Veel grootouders zijn eraan overleden of zijn een risicogroep. Praat met je kinderen, zonder ze bang te maken maar leg op het niveau dat bij ze past uit wat er aan de hand is.

  1. ManX

   Nou, nou, ik ben het zowaar met je eens.

  2. Loelap

   Ik zie dat ook op mijn werk. Jongeren die snel van slag raken bij tegenslag, ze hebben moeite met het omgaan van tegenslagen. Ze hebben ook vaak in hun jeugd gehoord dat ze zo speciaal zijn en komen er dan op volwassen leeftijd achter dat dat helemaal niet zo is. Het aantal jong volwassen met een burn-out is niet voor niets relatief hoog.

  3. Flach

   Helemaal met je eens Queen.

   Weerbaarheid lijkt wel schuttingtaal tegenwoordig. 🙁
   Niet alleen de medische weerstand is verzwakt, maar de hele mensheid is verzwakt met het koesteren van het kastanje-syndroom (alle kastanjes uit het vuur halen voor je kinderen ed) boven een beetje ‘stootvet’ te verkiezen.

   Heb je kinderen? Zorg dan dat ze ergens tegen kunnen, dat ze leren om met een probleem om te gaan, om oplossingsgericht te denken. Daarmee bereid je ze beter voor op de toekomst, dan ze af te schermen van elk dingetje wat als eng of moeilijk kan worden bestempeld. Kinderen kunnen nergens meer tegen en dat is een triest verhaal.

 6. Peet64

  Ik logeerde met oud en nieuw in Delft met uitzicht op een snel test station. In twee uur tijd dat ik voor het raam zat te computeren heb ik een auto zien stoppen. Op de andere dagen zag ik ook elke keer dat ik keek niemand bij het stalletje staan op een keer na.
  Toch twee man in witte pakken die daar de hele dag stonden.

  1. Jack Flash

   Peet64@ Het waren misschien wel de mensen van Guerilla Mask Force.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.