Video! Thierry Baudet maakt de rekening op van 10 jaar Rutte: meer massa-immigratie, minder vrijheid, meer socialisme

Mark Rutte is nu tien jaar premier van Nederland. Waar wij van rechts in 2010 nog hoopten dat zijn premierschap zou resulteren in een liberale ontwakening, of zelfs een liberale revolutie, weten nu helaas beter. Mark heeft er een puinhoop van gemaakt. Zoals Thierry Baudet uitlegt in een nieuw FVD-filmpje heeft Rutte voor meer massa-immigratie gezorgd, meer groene gekte, meer socialisme, en mínder vrijheid. Nederland zucht onder het brute regime van de minister-president.

“Op 17 maart 2021 beslissen we met z’n allen of we doorgaan op de huidige koers, of het huidige beleid mag doorgaan, of we een koerswijziging nodig hebben zoals wij denken,” aldus Thierry Baudet in een nieuwe video. “We maken dus de balans op van 10 jaar Rutte.”

Helaas liegt die balans er niet om. Nederland is er in tien jaar tijd fors op achteruit gegaan. En waar we dachten dat de kabinetten-Rutte rechts zouden zijn werden we ernstig teleurgesteld. Mark en zijn kompanen zijn knetterlinks gebleken.

“De immigratie steeg naar ongekende hoogte,” legt Baudet terecht uit. “Meer dan 750.000 niet-Westerse immigranten mochten onder Rutte naar Nederland komen. Eén van de gevolgen is dat de woningnood naar ongekende hoogte is gestegen en starters geen woning meer kunnen vinden. Ook zijn de huren enorm gestegen, terwijl de lonen nauwelijks zijn meegestegen.”

En dat is nog niet alles. Onder het socialistische leiderschap van een zogenaamde VVD-premier “is de criminaliteit enorm toegenomen. Het aantal verkrachtingen is verdubbeld, terwijl de aangiftebereidheid enorm is gedaald en we dus steeds minder zicht hebben op de totale criminaliteit in Nederland,” gaat Baudet verder.

“Ondertussen werd de zorgpremie alsmaar hoger terwijl ziekenhuisbedden werden wegbezuinigd. We gaven alsmaar meer geld aan de Europese Unie, terwijl we niet genoeg konden investeren in onderwijs en infrastructuur. Het referendum werd afgeschaft, de btw werd alsmaar hoger, en de energierekening steeg als gevolg van de onbetaalbare en absurde klimaatplannen van dit kabinet.”

“Forum voor Democratie wil daar verandering in brengen,” vervolgt Baudet over de agenda van FVD zelf: “Wij willen weer kiezen voor Nederland. Voor ons eigen land en onze eigen mensen. We willen investeren in de publieke sector en tegelijkertijd de belastingen verlagen. En dat kan als we stoppen met al die immigratie, stoppen met al die onzinnige klimaatplannen, en stoppen met het subsidiëren van de spilzucht van Zuid-Europa.”

Het feit is dat Nederland er onder het allesbehalve inspirerende leiderschap van Mark Rutte op elk belangrijk gebied op achteruit is gegaan. We dachten allemaal dat we met hem een liberale premier kregen die het socialistische wanbeleid van de decennia ervoor ongedaan zou maken. Maar niets bleek minder waar: Rutte is in hart en nieren een PvdA’er.

En dan niet alleen, oh nee. Want wat Baudet onvermeld laat is de zogenaamde Rutte-doctrine. De rechtsstaat is onder Rutte buiten werking gesteld. Parlementariërs en journalisten die hun werk proberen te doen door de regering te controleren wordt het leven onmogelijk gemaakt.

Op 17 maart hebben we de mogelijkheid om hem terug naar huis te sturen, in zijn eentje, weg uit het Torentje. Laten we dat doen. Want als we dat niet doen gaan we zien dat het alleen maar erger wordt. Dan holt hij onze parlementaire democratie zo ver uit dat het niet meer te redden valt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. pasco

  De hardwerkende, belastingbetalende blanke Nederlander gaat het zeer zwaar krijgen!
  De sociaal-ecomische Corona gevolgen, bekostiging illegalen & statushouders, de ‘greendeal’, energietransitie, anti-blank rascisme!
  Het is treurig en waar!

 2. Cor Grijpstra

  ”Tien jaar Rutte. Op 17 maart hebben we de kans om te kiezen voor een koerswijziging. Kies weer voor Nederland.”
  ……………………………………
  Die politieke onbenul doet net of hij kan zorgen voor een koerswijziging.
  Je hePt vier virtuele zetels en dan zo hoog van de toren blazen.

  De liefde (geld) voor Baudet maakt Michael blind.

  1. Nostradamus

   “politieke onbenul”
   Krijg jij het voor elkaar om binnen een paar jaar de grootste in de eerste kamer te worden?
   Iedere politieke partij krijgt te maken met opportunisten. Een nieuwe partij heeft daar tien keer zo veel last van. Ondanks dat had hij veel voor elkaar gekregen, totdat wellicht extreem-linkse (nat. SOCIALISTEN) infiltranten de boel gingen verzieken. Voer voor de MSM en hoppa, je kan weer bij 1 beginnen.

   De liefde voor haat maakt jou en velen als jou blind.

   1. jennifer

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   2. Spaanse_K0K

    Krijg jij het voor elkaar om binnen een paar jaar de grootste in de eerste kamer te worden?

    Na het vertrek van Otten is de teloorgang begonnen.
    Trek uw conclussies.

    1. Nostradamus

     Conclusie: Otten is een wraakzuchtige dief.
     Otten beloont zichzelf voor zijn harde werken zonder toestemming van het bestuur met kadootjes uit de partijkas en is daarom verwijderd. Heel goed dus. Misschien heeft eind vorig jaar het bestuur om weten te kopen en zou hij, zodra TB verwijderd was weer terugkomen.
     Een mogelijke theorie. Bedankt voor het stof tot nadenken.

     1. jennifer

      Otten past wel goed bij het kartel toch, met zijn jat praktijken. Ik vind dat Baudet dat best mag zeggen, wil nog niet zeggen dat je het er mee eens moet zijn toch.

  2. leukeditter

   nee gier , het gaat niet om baudet het gaat om de standpunten , en als je nederlander bent kies je daarvoor en niet voor gelukzoekers , windmolens en je scheel betalen aan de EU. dus of het nou baudet is of wie dan ook , ik kijk wat goed is voor de echte hollander , dus met zwarte piet , geen islam , gewoon holland zoals het was maar daar denkt de vvd anders over, dus weg met alle linkse idioten .

  3. driewerf

   SSarco denkt dat die paar centen voor DDS in vehouding staan tot die miljarden die de VVD en aanhang overmaken naar de staatszenders NPO 1,2,3 .keep on dreaming
   USEFULL IDIOT.

 3. Bolkestein

  Vraagt u zich nog langer af waarom er zulke lange wachtlijsten zijn voor een woning in de corporatiesector?

 4. Vanduinen

  Wat zou Baudet vanaf nu binnen 10 jaar bereiken? Of vanaf nu tot aan de verkiezingen wanneer het duidelijk wordt wat “het volk” van deze toneelspeler vindt. Baudet is geen blijvertje, geloof dat maar! Hij is niet van het volk en voor het volk. Hij zit er voor zichzelf en de camera!

  1. driewerf

   Alles wat jij hier rond schreeuwt gaat rechtstreeks de prullenbak in
   . dus doe vooral geen moeite vent .

 5. lucinde

  Ah, nee toch.

  Iedere keer als ik naar Baudet luister, kan ik het niet laten om mijn bingokaart erbij te pakken.

  Afgelopen zondag al bingo na 1 zin.

  1. leukeditter

   aldus onze dikke negerin

   1. lucinde

    Wat is er mis met vrouwen die half zo dik zijn als jouw bierbuik en een gezondere tint hebben dan jouw ziekelijke lijkkleur?

    1. driewerf

     volgens mij moet jij veel harder in je hol gene8kt worden snol

     1. lucinde

      Ik kom wel aan mijn trekken, maar ga nu niet fantaseren dat je ook maar een kans maakt bij me.

 6. Monty

  Nog twee maanden en het volk zal beslissen.
  FvD en Wilders winnen met twee vingers in de neus.

  Een kabinet vormen is alleen nog maar een formaliteit voor hen.

  1. lucinde

   En als ze niet winnen, hetgeen uitgesloten is dan moet er gefraudeerd zijn.

   1. Monty

    Precies, dat kan niet anders.

 7. Winfrida

  Het is voor iedereen beter om voor Nederland te kiezen dan voor de rest van de wereld. Anders wordt de armoede alleen maar groter. Dat geldt voor zowel links als voor rechts. Maar dat zal dan niet de bedoeling zijn van Rutte.

 8. Bon-vivant

  Dat DDS nog aandacht schenkt aan deze bruinhemd….

  1. AS210854

   💩💩💩💩💩💩🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 9. Drostemannetje

  Ik stem niet op Forum, maar Thierry heeft wel gelijk. Van mij mag FvD en PVV de verkiezingen winnen. Het alternatief is alleen maar nog slechter als wat het nu is. Ik hoop dat de PvdA met D666 en GroenLinks samen niet meer dan 10 zetels halen.

 10. Pieter48

  Mijnheer Baudet heeft gelijk . De afgelopen 10 jaar zijn de meeste Nederlanders er op achter uit gegaan op verschillende manieren.Voor de meeste mensen financieel ook de pensioen leeftijd . We moeten maar afwachten wat Brussel met onze pensioen centen gaat doen. De geldpers staat aan om de zuidelijke landen niet failliet te laten gaan. Dat onze pensioen daar door minder gaan worden maakt Brussel niets uit. De politici die ons uitleveren aan de dictatortjes in Brussel hebben daar geen boodschap aan. Wanneer gaat men in Brussel eens over om een noordelijke en een zuidelijke Euro