VIDEO! Vergeet de stupide drillrap! Er bestaat ook nog zoiets als echte hiphop! “Ja, ik stem FVD maar ik ben verre van racistisch!”

Bij rap ofschoon hiphop denk je al snel aan schietende en stekende bontkraagjes op het strand, maar gelukkig zijn er binnen die scene ook uitzonderingen. Rapper Duncan van Wijk laat zien waar hiphop écht voor staat: “Een dikke middelvinger tegenover falend landsbeleid.”

Als voormalig pop-journalist gaat mijn hart hier sneller van kloppen. Niet alleen de beat is goed, het is vooral tekstueel geniaal geschreven. In een video van nog geen drie minuten legt het hiphop-talent Duncan van Wijk haarfijn uit wat er mis is met Nederland en waarom je dus geen racist bent als je overweegt om te stemmen op Thierry Baudet of Geert Wilders.

Ondanks het feit dat we hiphop -vanwege het recente verleden- vaak vergelijken met oproepen tot geweld, misbruik en anarchie, weet Van Dijk juist de vinger op de gevoelige plaat te leggen door gewoon zijn mening te uiten op een hele chique manier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Heras

  Zo wauw; goed zo. wat een schade is er door dit kabinet aangericht.

  Baudet, zorg dat de verkiezingen doorgaan, want we willen rutte en co weg hebben.

  1. Barbera

   Rutte en co staan nu zo hoog,dat je beter uitstel kunt aanvragen

 2. Barbera

  Tja DDS redacteuren en FVD lid, je verwacht het niet.

  Het zijn de mensen die nog steeds geloven dat Trump heeft gewonnen.
  Die neem je niet serieus 🙂

  Trouwens, ben meer van Rage Against the Machine ..

  1. Nostradamus

   “The Machine” is nu aan de macht in de VS. Je hebt alleen hersenen nodig om dat te begrijpen. Een maandje geen MSM kijken helpt ook een boel. Fijn dat je i.i.g. al DDS leest. Je reacties, die nemen wij dan weer niet serieus. 🙂 🙂 🙂

 3. Forlan

  Ondanks dat ik totaal geen fan ben van Nederlandse rap ben ik blij dat er vanuit die scène ook een keer een ander geluid komt. Keertje wat anders!

 4. Queen

  “Rapper Duncan van Wijk laat zien waar hiphop écht voor staat: “Een dikke middelvinger tegenover falend landsbeleid.”

  Dan ben je niet bekend met de geschiedenis van de hip hop, de manier van door blanke Amerikanen onderdrukte afro Amerikanen om nog een beetje plezier te maken. De ellende van het dagelijks leven veroorzaakt door racisme van zich af te schrijven.

  Dat ‘muziekjournalist’ is de oorsprong van hip hop. Dat die muziekale uitingsvorm nu misbruikt wordt om haat tegen ons te zaaien is een teken van het totaal gebrek aan creativiteit bij nieuw rechts.

  Een ieder die FvD stemt stemt op een man die met meerdere KKK ideologen om tafel heeft gezeten, full-blown nazi’s zijn lid van de partij. De PVV heeft een medewerker die tot genocide op Afrikanen heeft opgeroepen. Mensen die denken dat deze partijen niet racistisch zijn zijn te dom om te poepen.

  1. Forlan

   “mensen die denken dat deze partijen niet racistisch zijn zijn te dom om te poepen”?

   Laat je niet te veel aanpraten. Jouw manier van praten laat zien dat jij makkelijk beinvloedbaar bent, pas daar mee op! Mensen die bij deze partijen zitten zijn helemaal niet full blown nazi, onwetende stumperd. Wat jij nu doet is net zo erg, miljoen mensen in die hoek plaatsen. Geef eens voorbeelden dan? En dan bedoel ik niet uit de band vliegende jongeren in een chatgroepje. Wie ben jij dan, moeder Theresa? Wie zijn er dan full-blown nazi, wie waren die KKK aanhangers?
   Als een KANDIDAAT-KAMERLID van GroenLinks ook lid was van het moslim-broederschap en meerdere leden van de SP zijn aangesloten bij communistische bendes die voor een gewapende revolutie pleiten is dat zeker niet erg, maar als je de Nederlandse cultuur wilt bewaken ben je meteen een “fullblown nazi”? Te triest voor woorden.

   1. Queen

    Ik schreef dat er full-blown nazi’s bij de partij zitten, bv Fausto Lanser en Ben van der Kooi. Ik schreef niet dat iedereen bij FvD full-blown nazi is.

    Baudet sprak met Taylor en Kennedy die door de KKK als ideologen worden beschouwd. Kennedy rechtvaardigt zelfs lynch partijen van afro Amerikanen.

    Dit zijn zeer gemakkelijk na te zoeken feiten.

    Ik verafschuw moslimbroeders en heb niets met autoritair socialisme. Beide gevaarlijk gedachtengoed. Op het moment lijkt mij het denken van nationalisten van PVV en FvD het grote gevaar. Nationalisme leidt altijd tot slachtoffers, nationalisme is namelijk tribaal. Het is niet te vergelijken met vaderlandslievede, wat gezond is. Roepen dat je trots bent op iets wat niet jouw prestatie is vind ik altijd een beetje sneu.

    1. 75

     Een bekende journalist maakte een tv programma met Holeder, sprak wel 1 uur met hem, is hij dan gelijk moordenaar?

  2. Nostradamus

   “De ellende van het dagelijks leven veroorzaakt door racisme van zich af te schrijven”

   Racisme in leven gehouden door Democraten gefinancierde anti-racisme clubjes. Democraten die voornamelijk de zwarte bevolking ‘dom’ probeert te houden en hun in een slachtofferrol duwt omdat dat gemakkelijker is dan de handen uit de mouwen te steken.
   Luister eens naar zwarte amerikanen die daar geen boodschap aan hebben;
   h**ps://www.prageru.com/video/who-are-the-racists/
   h**ps://www.prageru.com/video/america-is-less-racist-today-than-ever-before/
   h**ps://www.prageru.com/video/is-america-racist/
   h**ps://www.prageru.com/video/why-would-a-white-officer-protect-black-neighborhoods-if-he-was-racist/
   h**ps://www.prageru.com/video/everyone-should-stand-for-the-national-anthem/
   h**ps://www.prageru.com/video/black-millennial-female-and-conservative/
   h**ps://www.prageru.com/video/why-did-the-democratic-south-become-republican/
   h**ps://www.prageru.com/video/racism-is-not-in-americas-dna/
   Etc., etc., etc.

   Ik heb de ‘witten’ er voor jou maar even buiten gelaten. Ik heb het idee dat je hun toch niet geloofd.

   1. Forlan

    Nostradamus, fijn dat jij wel de moeite neemt om alles te onderbouwen, glashelder en geen speld tussen te krijgen.
    Trouwens queen, 1velletje, dan vochtig toiletpapier, daarna nog een velletje en m’n poeperdje is schoner dan jouw bovenlip. Knap hé, dat wij dat kunnen als extreem-rechtse, te dom om te poepen uitschot van de maatschappij (die in de gehandicaptenzorg werkt) echt benieuwd wat jouw maatschappelijke bijdrage is.

    1. Nostradamus

     Forlan, ik begrijp wat je bedoeld maar refereren dat wij ‘extreem-rechts’ zijn is geen goed idee. Q kan nu zeggen, i.i.g. tegen jou, dat je toegeeft extreem-rechts te zijn.
     Overigens bestaat er nauwelijks extreem-rechts in Nederland. Wel extreem links. Heel veel extreem links zelfs.

   2. WayneGretzky99

    Zwarten die een tegengeluid geven geloofd ze ook niet. Die zijn namelijk door blanken gehersenspoeld…je weet togg.

  3. liefdevol rechts

   Hé Queen, de mensen die roepen: “Mensen die denken dat deze partijen niet racistisch zijn zijn te dom om te poepen.” Zijn zelf de grootste racisten.

  4. WayneGretzky99

   Door blanke onderdrukten. Wahahahah je bedoelt natuurlijk te dom om te schijten en te lui om van dr hol af te komen.

 5. JoopvdJoop

  Wat een waarheid wordt er gezegd.
  Soms moet je je huis/land opruimen.
  Linkse reageerders gelijk weer de racisme/discriminatiekaart trekken.
  Wat een vreselijk domme mensen!!

  1. Queen

   Misschien kun je uitleggen waarom het geen racisme is slimpie.

   1. JoopvdJoop

    Misschien moet u uitleggen waarom wij te dom zijn om te poepen.

    1. Queen

     “Ik schreef dat er full-blown nazi’s bij de partij zitten, bv Fausto Lanser en Ben van der Kooi. Ik schreef niet dat iedereen bij FvD full-blown nazi is.

     Baudet sprak met Taylor en Kennedy die door de KKK als ideologen worden beschouwd. Kennedy rechtvaardigt zelfs lynch partijen op afro Amerikanen.

     Dit zijn zeer gemakkelijk na te zoeken feiten.”

     Daarnaast heeft de PVV een medewerker die tweete dat er genocide op Afrikanen moet worden gepleegd. Henk Bres.

     FvD Fausto Lanser wil dat de treinen naar het Oosten weer gaan rijden. Prominente plek bij partijbijeenkomsten.

     Dan ben je volgens mij wel erg simpel als je over bovenstaande allemaal zo maar heen stapt en nog op die partijen stemt.

     1. Forlan

      Het feit dat er wellicht met dubieuze figuren is gesproken zegt helemaal niks. Weten wij wat daar is gezegd? Zat Baudet met een rode band om zijn arm aan de tafel? Voor de duidelijkheid, ik ben ook afgeknapt op het FVD maar ik vind dat de nazi/racist kaart wel heel snel is getrokken, zonder direct bewijs. Bij elke politieke partij lopen er wel dubieuze figuren rond en zo ver ik weet is er met de meesten ook afgerekend.
      Verder heb ik het niet over nationalisme maar over het behouden van onze cultuur en normen en waarden. Elke Marokkaan, Turk, Braziliaan, Hongaar enz. is trots op zijn land en in het”vrije” westen wordt ons aangepraat dat dit fout is. Wat er kan gebeuren en wat je ook ziet gebeuren is dat de mensen die hier later zijn gekomen en de nakomelingen daarvan nog niet eens een fractie van onze tolerantie in huis hebben. Daar maken ze misbruik van en langzaam maar zeker gaat ons land naar de knoppen en onze cultuur zal langzaam vervagen. Mensen zien dit gebeuren en hebben in ieder geval nog de houvast dat een Wilders en Baudet zich daar druk om maken. Progressie is allemaal prima maar een zekere mate van conservatisme heb je altijd nodig om de balans te bewaken. Andersom is dat ook het geval.
      Waar ik me ook zeer druk om maak is dat net zoals in de VS nu alles wat niet liberaal linksig is langzaam of snel wordt gecanceld. Zo groeit een hele generatie op die denkt dat er maar één norm is. Hoezo diversiteit??

     2. Nostradamus

      Q, als je zo gemakkelijk mensen de racisme kaart toeschuift, dan wil ik dat ook doen. Jij bent een racist! En een marxist! En nog meer wat vies en lelijk is.
      Blijf maar lekker doorgaan met polariseren.

      Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
      h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

   2. Forlan

    Als jij degene bent die de racismekaart trekt is het aan jou om met voorbeelden te komen! Voor mij is elke mens gelijk, voor jou is iedereen rechts van het midden een racist. Walgelijk!!

    1. Queen

     Zie de andere reacties.

     Pvv en fvd zijn niet rechts van het midden. Ze zijn extreemrechts.
     Voor de duidelijkheid ik vind Bij1 ook een racistische partij.

     1. Nostradamus

      Extreem rechts bestaat vrijwel niet in Nederland. Extreem links daarintegen wel. Extreem links bestaat zelfs erg veel en zit als groen links in de kamer. GL zijn o.a. de voormalige communisten.

      Wow, over Bij1 ben ik het een keertje met je eens!

      Overigens, als je een politicus met kleur de kamer in wilt stemmen, stem dan op de lijst-trekker van de LP. Iemand met een grote doses gezond verstand! Een echte Nederlander!

 6. Tedje Kruis

  Blijft lachen met rechtse artiesten.
  Trump moest het hebben van de Z-categorie, in Engeland steunen bijna alle toppers de Labour-partij (behalve de zanger van Spandau-ballet)
  In Nederland kennen we lange Frans en ene Duncan die google-loos is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.