Vrijheidshatend kabinet wil bikkelhard huisarrest voor alle Nederlanders: ‘Avondklok nu optie!’

Het immer inconsistente kabinet werkt aan de invoering van een avondklok. Als het aan het kabinet ligt dan komt de avondklok er volgende week al. Wat grote weerstand veroorzaakt bij burgemeesters: zij moeten namelijk deze absurde maatregel gaan handhaven. 

Al geruime tijd flirt het kabinet met de gedachte om een avondklok in te voeren. Gesteund door experts menen zij dat een avondklok kan bijdragen aan de vermindering van het aantal besmettingen. Door een mogelijke avondklok wordt het aantal visites drastisch teruggebracht ‒ althans, dat is wat men hoopt. Als het aantal visitebezoekjes daalt, verwacht men ook dat het aantal besmettingen daalt.

Echter stuit het kabinet op veel weerstand: zowel burgemeesters als coalitiepartner D66 zien niks zitten in een avondklok. Het is een omstreden manier om het aantal besmettingen terug te brengen, want het is nog maar de vraag of het wel zo effectief is.

Voor burgemeesters is het grootste bezwaar de handhaving van deze maatregel. Het wordt namelijk een gigantische logistieke klus voor de politie. Bovendien moeten er ook tal van uitzonderingen worden vastgesteld wat het werk voor de politieagenten niet makkelijker maakt.

Haagse bronnen melden dat regereringspartijen cynisch zijn over de avondklok: “Een optie? Dan is een oorlog zeker ook een optie!

Al tijden weten we dat er coalitiepartners kritisch zijn over het zwalkende kabinetsbeleid, maar tot op heden blijft het bij het anoniem lekken van kritiek. Welnu, misschien wordt het eens tijd dat deze kritische geluiden eens stoppen met het steunen van het kabinetsbeleid als een ze bepaald plan niet steunen? Het is maar een idee, hoor! Nu is namelijk de samenleving de dupe van een zwalkend kabinet dat om de haverklap de lockdownmaatregelen op de schop gooit.

Op deze manier blijft het een onrustige tijd voor iedereen, en weet helemaal niemand wat hij kan verwachten. Een vrijheidsbenemende avondklok maakt dát probleem alleen maar erger. Maar ja: leg dat dit doofstomme kabinet maar eens uit!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. ervi

  40-45 in de herhaling.

  1. Robert Leiden

   Echt waar joh?

   1. JochemX

    In de aanpak zitten wel degelijk parallellen.

   2. 2030

    heeft robert misschien een klokje te leen voor het virus ?

  2. Kleurloze Politiek

   Sorry maar dit slaat echt nergens op wat DDS hier suggereert.

   Ik zou de leden wel eens willen horen als zij of hun naasten met een ernstige besmetting in kritieke toestand naar het ziekenhuis moeten maar dat niet kan omdat het overvol zit, en dus naar Duitsland of Verweggistan moet uitwijken.

   Eens kijken of je zogenaamde vrijheid dan nog belangrijker en zwaarder weegt dan je gezondheid.
   Nou ik denk dat al die mopperende leden hier het heel anders gaan inzien en wensen dat ze de tijd konden terugkeren.

   Want ooohhhh mensen lieve help ons vrijheden worden ons ontnemen maar niet huis.
   Het is zijn echt een stelletje zelfzuchtige asociale gekken.
   Het gaat hen alleen maar over mijn dit mijn dat mijn Ikke ikke ikke en de zieken kunnen aan de beademings apparaat stikken.

   Echt een stel verwend kleuters.
   En met dit volk moet je de oorlog mee winnen.

   Neem een goede voorbeeld aan Frankrijk Spanje Italie en nog eens 99% van de wereld die de avondklok hanteren om ook een kans te geven aan de zwakkeren en vooral lucht te geven de zorgsector

   1. Xyz1234

    Als er al een capaciteitsprobleem is, dan is dat veroorzaakt door 10 jaar lang kapot saneren van de zorg wat geleid heeft tot halvering van het aantal ic-bedden. Dit terwijl de bevolking groeiende was (ongeveer 1 miljoen in 10 jaar) en de vergrijzing al een signaal was dat steeds meer mensen zorg behoeven zouden worden. Tevens zijn de griepgolven in 2016 en 2018 duidelijke waarschuwingen geweest die de regering in de wind heeft geslagen. Kom nu dus niet met het verhaal aan dat burgers en bepaalde bedrijfstakken moeten bloeden voor dit wanbeleid. Het is complete waanzin. En dan heb ik het nog niet eens over de absurde mondkapjesplicht, de uit de lucht gegrepen 1,5 meter afstand, zelfs in de buitenlucht, het niet willen investeren in veel belovende medicijnen (hcq + zink of Ivermectine) die levens kunnen redden of ziekenhuisopnames kunnen voorkomen en het (in)direct verplichte vaccin waarvan de laatste testfase door de burger ondergaan moet worden, het dus niet duidelijk is wat de lange termijn bijwerkingen zijn, het niet nodig is vanwege het feit dat de meeste mensen een goed immuunsysteem hebben en waarvan de fabrikant bij de overheid bedongen heeft dat laatstgenoemde de claims gaat afhandelen ergo: de burger mag zelf betalen voor kosten ivm bijwerkingen. Dus als u op iemand af wil geven doe dat dan op de overheid. Dank u.

 2. maraton

  Samen aan de hand van de topvirologen Baudet en Haga gezellig naar de I.C.?
  Een avondklok gaat te ver maar voor de andere maatregelen zijn meer dan voldoende argumenten aangevoerd door de echte wetenschappers.
  De twee bovengenoemde halve zolen leuteren verder voor eigen risico.
  Maar laat ik niet merken dat ze mij binnen 1,5m naderen.

  1. werikke

   waarom Baudet erbij halen ? Dat je tegen FVD bent wisten we al maar omdat bij elke topic te vermelden doet beetje dement aan.

  2. leukeditter

   jaa want het is zo druk he in de zieknhuizen…nou ik heb 3 nichten in verschillende ziekenhuizen in rotterdam en omstreken en die zeggen allemaal : het valt nog wel mee alleen zijn er veel verzorgers ziek thuis met een loopneus , en dat is het probleem!!! niet omdat er zo gigantisch veel inliggen

  3. driewerf

   Facebook en Twitter geblokkeerd in Idaho (ISP)

  4. DubbelZout

   Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar sommige personen gun je gewoon een fijne IC vakantie
   Voor het echte “met je poten in de modder gevoel” zodat je weet wat er speelt onder het volk

 3. ropart

  uiteraard een advies van duitsland aan nederland daar hebben ze inmiddels al wat proeftuintjes lopen met sperrzeit, en het past goed in het beeld van rutte; wat ze in duitsland doen doen we ook in nederland.

 4. kattekop

  Welke echte wetenschappers???
  O je bedoeld die gekochte zogenaamde wetenschappers net zoals die gekochte journalisten.
  De echte wetenschappers laat men niet aan het woord.
  En hoepel op met je anderhalve meter, maraton.

  1. JochemX

   Inderdaad kattekop, wetenschappers twijfelen en onderzoeken en een definitieve uitspraak is on-wetenschappelijk. Dit zijn gewoon lui die lesjes uit het hoofd geleerd hebben en nooit twijfelen, want dat komt nogal zwak over. Toegepaste wetenschap noemen we dat.

  2. DubbelZout

   Zoals Prof. Drs. Ir. Robert “wappie” Jensen, die heeft echt overal verstand van 😀

   1. de ziender

    Nee dubbelzoute vaxiwappie: Peter Borger, Pierre Capel, Theo Scheffers, Michaela Schippers en nog vele, vele anderen, respectabele wetenschappers die door de “gewone” pers gemeden worden als corona.

 5. Nostradamus

  Oh, dan moeten de gasten maar blijven slapen. Dat is namelijk ook een optie…

 6. Robert Leiden

  Er is wat aan de hand in de wereld.
  Wat je niet wil is een code zwart zoals nu in Londen:

  “…Alarmerende berichten uit het Verenigd Koninkrijk, waar corona artsen dwingt om te kiezen welke patiënt er in leven gehouden wordt en welke niet. “Opnieuw speel ik voor God met mensenlevens”, schrijft een arts in een dagboek voor een krant. En de komende weken wordt het nóg erger, waarschuwt de belangrijkste gezondheidsadviseur van het land….”

  Vanaf de kantlijn kritiek leveren is makkelijk.

  1. leukeditter

   Tijd voor een factcheck, door de BBC:

   Hierin stellen ze dat momenteel 93% van de Engelse ziekenhuisbedden bezet is, waar dat normaal gesproken in de winterpiek 95%

   Dus er stroomt niks over

   Bron: https://www.bbc.com/news/55536762

  2. JochemX

   Kom eens met cijfers. Al die zielige verhalen zeggen zo weinig. Wedden dat we de volgende keer een nog ergere variant uit Verweggistan krijgen.

  3. ervi

   Op de IC en de SEH wordt voortdurend voor God gepeeld : behandeling voortzetten / staken, Triage..
   Ook voor het Corona tijdperk.
   Vanaf de kantlijn zielige anekdotes plaatsen is makkelijk.

 7. werikke

  besmettingen zijn niet gevaarlijk. 98 % van de besmette mensen hebben geen probleem echter maar 0.35 % daarvan ligt op IC. Dus iedereen bang maken lijkt wel omdat dan luisterd het klootjesvolk wel

  1. Robert Leiden

   Het is net omgekeerd.
   Omdat het klootjesvolk niet luistert moet de lockdown verlengd.
   En bedankt NL.

   1. Nostradamus

    Het is omdat de overheid niet de juiste maatregelen neemt zodat het overgrote deel van wat jij ‘klootjesvolk’ noemt weer een normaal leven kan leiden.
    Uit alle lagen van de samenleving komen tegengeluiden. Zelfs de minister houdt zich niet aan zijn eigen regels. Hoe kan je dan verwachten dat het ‘klootjesvolk’ het wel moet doen? Feitenlijk noem jij de minister dus ook klootjesvolk.

   2. 2030

    luisteren de duiters ook niet ?
    luisteren de fransen ook niet ?
    luisteren de belgen ook niet ? (hebben zelfs een avondklok)
    luisteren de spanjolen ook niet ?
    luisteren de italianen ook niet ?

    de cijfers stijgen want het is griepseizoen robert.
    robert verkondigt graag onzin

  2. Piet151

   In percentages valt het sommige simpele zielen misschien mee. Maar als je de absolute aantallen aanvult met de beschikbare capaciteit, laat het overduidelijk zien dat dan medici zullen moeten kiezen als er niet met strenge maatregelen ingegrepen wordt:
   Er zijn tot nu 850.000 besmettingen
   * Daarvan zijn 2% meer of minder ziek. Dat zijn 17.000 mensen
   * Van die 850.000 besmetten belanden er 1,5%, dus 12.750, in het ziekenhuis, dat een capaciteit heeft van plm. 23.000 bedden. Gelukkig komen die patiënten niet allemaal tegelijk.
   * En van die 850.000 besmetten worden er 0,35% in een IC opgenomen. Dat zijn dus bijna 3000 patiënten op een totale IC capaciteit van 1.100-1.400 plaatsen. Ook hier is het gelukkig, dat niet iedereen in dezelfde periode komt.

   1. 2030

    blabla bladieblabla

    1. Piet151

     @2030
     Sorry hoor, echt. Maar er zijn hier heel veel mensen die argumentatie met cijfers wel begrijpen en zelfs waarderen. Scheldpartijen, cynische opmerkingen en afleidende reacties kunnen op geen enkele manier de waarde van cijfers teniet doen.

     1. 2030

      blabla bladieblablabla

   2. ManX

    Piet51, deze cijfers gaf je gisteren ook al. Die getallen gelden natuurlijk over de HELE periode van 10 maanden. Wat achter ons ligt telt nu niet meer mee.

    Wat zijn de cijfers van dit moment?

    Op dit moment worden 1.945 ziekenhuisbedden (excl. IC) bezet door Covid-patienten. En worden 695 IC-bedden bezet door Covid-patienten.

    Het gaat dus relatief goed en er is geen reden voor paniek of draconische aanscherping van maatregelen.

    1. 2030

     ach wat weet een onwetende nou manx , de manipulatie en arrogantie druipt er vanaf bij malle pietje, de sukkel zegt dat ie ook niet snapt hoe je 0,02% komt. We zijn overigens lichtelijk gestegen we zitten nu op 0,026% overleden mensen.

     Om over de zorg nog maar te zwijgen , 8 patienten per ziekenhuis en de zorg in Nederland is overwerkt en overbezet

     corona is een hoax zoals de cijfers laten zien. Corona is een verkoudheid die seizoen gebonden is. Daarom stijgen in heel Europa de cijfers of je nu in lock down bent of niet. Overigens hoort de teller naar 0 te gaan wat men ook niet doet. De corona fetisjisten blijven stug doortellen

     stop de corona idioterie, stop het fascisme en onderwerping
     vecht voor uw vrijheden

     1. Piet151

      @2030
      Man, man, kijk nou eens wat je schrijft. 0,02%, maar waarvan dan? Van de 850.000 besmetten is dat slechts 170, zoals je vast zelf ook al had berekend? Je hebt blijkbaar geen idee welke onzin je bedrijft. Die ruim 12.000 doden oversterfte zijn er gewoon. 12.000, heb je enig beeld hoeveel mensen dat zijn? En die 8 patiënten per ziekenhuis is ook niet uit je hoofd te branden. Niet elk ziekenhuisbed mag je meetellen voor de corona-zorg. Een kliniek gespecialiseerd in plastische chirurgie kan echt geen covid-patiënten opnemen. In Nederland zijn ongeveer 22.000 geschikte covid-ziekenhuisbedden. Dan nemen covid-patiënten dus nu al een aanzienlijk deel van de ook voor andere ernstige zieken noodzakelijke bedden en personeel in beslag. Voor de IC geldt dat nog sterker. En die aantallen bezetting zijn gelukkig niet hoger, dankzij de genomen maatregelen.

      En kom nu maar op met je strijdkreet. Maar verloren heb je toch al.

     2. 2030

      blablabla bladieblablabla

     3. ManX

      Wonderlijk Piet51 dat je niet op mij antwoord. Ik neem dus aan dat je mij in alles wat ik schrijf volledig gelijk geeft.

      Zoals je zelf al schrijft zijn er ca 20.000 beschikbare bedden voor Covid patienten. Dat betekent dat op dit moment nog geen 10% van het totaal aantal bedden in beslag wordt genomen door Corona patienten.

      Waar blijf je nou met al je opgeklopte verhalen en cijfers? Je praat peop.

     4. 2030

      daarom is blabla bladieblabla ruim voldoende voor malle pietje zijn leugens manx

 8. Cootje

  Ha ha komt gewoon uit . Merkel tot half april in lockdown en de Nederlandse provincie gaat volgen en dan kom precies uit . Wat ik in oktober al beweerde , dat gaat op zeker het einde van zuid Europa betekenen die hebben geen geld voor ondersteuning en ze gaan geen giften meer uit het noorden krijgen , wachten de financiële markten maar af waneer die de stekker eruit halen , leuk zo vrienden clubje als er geld is

 9. Brenda Welsh

  Zo’ avondklok hoeft geen straf te zijn. Ik heb regelmatig slapers over, ik stuur nooit iemand de nacht in. zo’n verantwoording neem ik niet op mij.

  1. 2030

   verstandig met die rovende gelukszoekers

 10. Lefty

  Wie zal het een reet interesseren? De meeste mensen in Nederland worden toch gewoon doorbetaald en lappen dus gewoon de regels aan hun laars. Mensen in de muziek en horeca sector , daar vallen de meeste klappen. Die krijgen in het meest gunstige geval aanvulling tot een karig minimum en een vermogenstoets. Mensen die in het casino werken lachen zich helemaal dood. Een half jaar betaald verlof. Het is eerlijk verdeeld in Nederland. Ik heb er ook nog geen enkele politieke partij over gehoord.

  1. 2030

   strond in je oren duidelijk

 11. Heras

  Het zijn gewoon een stel terroristen , pinokkio en zijn vriendje.
  Avondklok op basis van WAT.. en wie mag dit uitvoeren??? juist handhavers.
  De pcr testen deugen niet, data is gemanipuleerd; er is geen gigantische golf. Allemaal leugens.
  Ik hoop dat ze zich ooit moeten verantwoorden. En na vaccinatie gaan we echt niet terug naar normaal. Geloof dit kabinet niet, het zijn leugenaars

 12. andergeluid

  De paus van het Vaticaan is gearresteerd en de rest volgt ook hier in Nederland
  Corona is straks verleden tijd
  Het word een drukke week en veel mensen worden echt wakker

 13. Vogel

  Bart. Weet je nu nix anders te schrijven dan deze onzin.
  Volgens mij ben jij er ook zo één die de prik al haalt voordat je aan de beurt bent.
  Laffaard

 14. Yoyo

  Volgens mij wordt het de hoogste tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid.

 15. de ziender

  Duidelijk toch? voetje voor voetje tracht deze corrupte overheid de vrijheid te beperken. De toeslagen-affaire heeft de corruptie duidelijk blootgelegd. waarom zal dat inzake “corona” anders zijn? Griepdoden met 95% afgenomen. Is hier soms iets aan de hand?

  Allemaal lekker blind blijven, hoor, en lekker in de coronaleugen blijven geloven!! En als bijgeloof iedereen een niet-werkend mondkapje op. Maar BLIJF alst u belieft GELOVEN!!
  Allemaal anderhalve meter uit mekaar; bijgeloof, maar BLIJF HET GEOVEN!!

  Corona; de nieuwe religie en daar hoort een een nieuwe moraal en een nieuw normaal bij: het absurde!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.