Woke bonden slopen eigen sport met hysterisch diversiteitsgedram: ‘Inclusieve omgeving waar iedereen welkom is!’

Waar het normaliter bij (top)sport draait om de prestaties wil men dit nu ook aan banden gaan leggen. 26 sportbonden hebben samen met de NOC*NSF het Charter Diversiteit opgericht. Met als doelstelling om meer inclusiviteit en diversiteit in de sport te krijgen. Daar gaan onze kansen op toekomstige gouden plakken.

Van voetbal tot en met korfbal, tal van sporten blijken niet ‘inclusief’ genoeg te zijn, aldus nota bene de eigen koepels. Vandaar dat 26 verschillende sportbonden de handen ineen hebben geslagen met de NOS*NSF om hier iets aan te veranderen. Sport moet niet langer een competitieve omgeving zijn, maar een heus ‘safe space‘. De woke gekte heeft haar weg gevonden naar de Nederlandse sportvelden:

“Het gezamenlijk opgestelde charter is een mooie volgende stap om toe te werken naar een inclusieve sport waar echt iédereen welkom is, wordt gewaardeerd en zich thuis voelt. Door ons hard te maken voor een diversiteitsbeleid kunnen we concreet aan de slag met een inclusieve sport en, hopelijk snel, resultaat boeken.”

Het NOC*NSF is van mening dat veel sporten niet inclusief zijn jegens ‘gender- en seksediverse personen.’ Daarom moeten er handboeken en richtlijnen komen voor sportclubs over hoe zij moeten omgaan met ‘diverse personen’. Ook ontbreekt het veel sporten aan een zogenaamde ‘goede afspiegeling van de samenleving.’

Ook is de belangrijkste doelstelling vanaf nu om meer diversiteit op de sportvelden te krijgen, of het nu gaat om sportbeoefening op laag of hoog niveau; de bonden klagen over een kennelijk schrijnend gebrek aan diverse samenstellingen. Stevenen we af op dwingende diversiteitsquota in sport?

De NOC*NSF presenteert daarom een waslijst aan kritiek: zo zouden arbitrageteams niet divers genoeg zijn en ook besturen van sportclubs zijn vaak geen goede afspiegeling van de samenleving. Alles moet meer divers en inclusiever aldus de sportbond.

We kunnen uit dit Charter dus maar één conclusie trekken: de diversiteitsgekte heeft haar weg gevonden naar de sportvelden. Bergt u dus maar, want dit is pas het begin!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Jack Flash

  “Sporten doen we samen”
  Ook onder de douches en wc’s?
  Stelletje malloten.

 2. Drostemannetje

  Het ligt toch echt zelf aan die turkse of marokkaanse kinderen. Ik denk dat 95% van die kinderen kiezen zelf voor (zaal)voetbal of vechtsport. De andere sporten (uitzonderingen) daargelaten zie je niet. Aan de ene kant vindt ik dat wel prettig wat ze blinken niet echt uit in incasseringsvermogen of sportiviteit. Dat lees je niet alleen in het nieuws, maar ook als je wel eens praat met een zaalbeheerder van een sporthal. Van die verhalen wordt je niet echt vrolijk. Dus laat ze lekker bij die sporten blijven. Dan krijg je geen rotzooi bij de andere sporten.

  1. Morgan4321

   Kickboxen lijkt anders wel eem sport met veel marokkanen te zijn. Vandaar dat Rico Verhoeven ook een marokkanensloper is de laatste tig gevechten (en het volgende hopenlijk weer).

 3. Linksbuster

  Das een goed streven..zien we misschien weer eens blanke voetballers in de ere divisie.

 4. Linksbuster

  Nog een paar duizend kenianen en ethiopiers nationaliseren voor de lange afstanden..kunnen we trots zijn als nederland ook daar medailles gaat halen…..haha.

 5. ropart

  moslim damesteam waterpolo halal gekleed?

 6. Linksbuster

  Woke a la amsterdam…heb je te weinig negers in je vereniging krijg je geen cent meer van de betreffende bond!
  Nederland schaft zich af!
  Ook op de olympische spelen geen nationale vlaggen meer..geen volksliederen..en geen nationale kleuren op de shirts..nationalisme of meeleven met je landgenoten is ‘ not done’…merkel deed het voor…en wierp de duitse vlag achteloos op de grond.
  Stem gvd rechts en stop deze waanzin!!

 7. ikweetwatikwil

  Zijn blanke Nederlanders dan ook welkom bij het Nederlandse voetbalteam?

  1. Linksbuster

   Nee..er moet wel ergens een kleurtje in je familiegeschiedenis zitten..

 8. jennifer

  Ja nog ff we zijn al hard op weg, om ons volledig aan te passen aan de wensen van de geimporteerde malloten die het hier straks voor het zeggen hebben, en dan wel met alles.

  1. Loelap

   Als zij het hier voor het zeggen krijgen dan verandert Nederland in een rap tempo in een derde wereld land,

  2. usb3.0

   genderdiversiteit wordt aangepraat…

 9. Rieks

  We moeten een gezond verstand quota invoeren bij de sportbonden. Het gebruikelijke meewauwelen heeft nu ook de sportbonden bereikt.

 10. usb3.0

  Progressief agressieve diversiteit beweging is in volle gang, iedereen was altijd al welkom nu plakken ze er een etiketje aan en daarover mag je dan geen mening meer hebben…

 11. Rieks

  Zal niet makkelijk zijn om wat kleur in het bestuur te brengen, misschien iets voor Hugo Walker, Stanley Menzo of dat boksertje die zijn vrouw aftuigde als ze niet luisterde.

 12. Rieks

  Voor dat iemand het zegt: Hugo Walker is al dood vind ik net….stom. Nou ja, Edgar Davids dan maar of Rijkaard.

 13. 2030

  Ik snap wel waarom de sport clubjes vol zijn van diversiteit en genderneutraal. Alles in 1 kleedkamer, 1 wc, 1 douche ruimte enz Dat bespaart veel geld en middelen 🤣😂🤣

 14. Morgan4321

  Besturen van sportclubs? Ik heb daar ervaring mee. Er is haast niemand voor te krijgen, de eerste die zegt dat hij het wil doen en het waarschijnlijk enigzins aankan wordt gekozen. Daar kan men zich echt niet permitteren om met quota te gaan werken.

  En we huren een zaal met dames en heren kleedkamers en douches, dus transgenders en mensen die het nog niet weten moeten maar een keus maken.

 15. RvdBe

  Hypocriete bobo s, besturen en arbitrage zijn niet divers genoeg.
  Ik zou zeggen begin bij de bonden zelf, alle blanken eruit en vervangen door alles wat niet blank is, dan geef je pas het “goede” voorbeeld.

 16. ervi

  Oh, maar diversiteit houdt automatisch positieve discriminatie in.
  Selectie op kleur/gender en niet op kwaliteit.
  Topsport gedegradeerd tot middelmatigheid.

 17. O.k.

  Hebben ze hier geen golf voor uitgevonden? Kan iedereen zichzelf zijn en niemand die het wat interesseert of het bekijkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.