“Ze moeten de samenleving weer opengooien. Dit gaat zo niet meer langer!”

Jan Roos dronk gisteravond een drankje bij zijn ouders. Die zijn 70 jaar oud en vallen dus overduidelijk binnen de groep “kwetsbare ouderen.” Maar ook zij zijn onderhand helemaal klaar met de draconische lockdown van het rampenkabinet. “Ze moeten de samenleving weer opengooien,” zeiden ze tegen hem. “Dit gaat zo niet meer langer.”

Volgens Roos zijn z’n ouders “law abiding.” Zeg maar typisch betrouwbare, rustige Nederlanders (op leeftijd). Absoluut geen wappies, geen rebellen. Nee, het zijn gewone, nette mensen (hoe ze Jan hebben kunnen produceren is natuurlijk een beetje een raadsel).

Maar ook zij willen af van de lockdown en de avondklok. “Ik dronk gisteren een neutje bij mijn law abiding ouders (70),” schrijft Roos op Twitter, “en die zeiden letterlijk: ‘Ze moeten de samenleving weer opengooien. Dit gaat zo niet meer langer. En ouwe lui als wij hebben de keuze om thuis te blijven of risico te lopen’.”

“Het is waar,” concludeert Roos, “het is op.”

Roos’ ouders zijn een perfect voorbeeld van de groeiende groep lockdown-critici waar Wierd Duk gisteren ook al over schreef. Dit zijn geen “wappies” of “samenzweringstheoretici.” Het zijn geen geboren rebellen. En al helemaal geen anarchisten. Het zijn heel normale burgers, die hun belasting braaf betalen, elke vier jaar stemmen, rustig doen wat er van ze verlangd wordt… maar die nu klaar zijn met dit wanbeleid omdat ze zien dat de schade enorm wordt.

Ja. Steeds meer mensen hebben het helemaal gehad met de belachelijke, excessieve, overdreven lockdown en ditto avondklok. Dat zagen we de afgelopen dagen en weken al. Zeker sinds invoering van de avondklok neemt het verzet tegen het kabinetsbeleid toe (en nee, ik heb het niet over de rellen, want dat is geen “verzet tegen het beleid” maar hooliganisme), maar dat was slechts de spreekwoordelijk laatste druppel. Mensen zijn er sowieso klaar mee. Ze willen weer naar de winkel, naar het café, het restaurant. Ze kunnen gewoon niet nog langer gedwongen binnen zitten. Ze houden het niet meer uit.

Roos’ ouders hebben gelijk — en al die andere critici van deze waanzinnige lockdown ook. Nederland moet weer vrijgelaten worden! Gooi de winkels open, gooi de horeca open, laat de scholen weer beginnen, en laat kappers terug aan het werk gaan. Deze gekte heeft lang genoeg geduurd!

Word lid van onze NIEUWE Facebook-groep en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Heras

  Deze regering heeft moedwillig alles vernield: de who en de vn bedanken de ruttepuppets.

  1. Tedje Kruis

   Alleen PVV en FvD zouden alles vernield hebben.

   Godzijdank zullen nooit regeren.

   1. liefdevol rechts

    Er bestaat maar één antwoord op jouw reactie, Tedje Kruis namelijk:
    Je bent gek 🥴

 2. Tedje Kruis

  Met “ze” hebben we het dus alleen over de brave ouders van Jan.

  Nee, ik vind het leuk! maar het is ff niet anders, hoewel de schrijver denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen.

  1. Seneca

   @tedje kruis
   jouw doen en laten wordt beheerst door angst. angst is een slechte raadgever. waarom bij zo bang? ben jij bang om te sterven? laat mij je gerust stellen\; je sterft niet eerder dan dat het ‘je tijd’ is. je kan sterven aan de griep die ietwat agressiever is bij ouderen, nu wordt dat covid genoemd, maar eerverleden jaar werd dat griep genoemd en die hakte er ook – voornamelijk bij ouderen met onderliggende kwalen – behoorlijk in. je krijgt een zwaar ongeluk of je krijgt als, kanker, tbc, malaria, aids, ebola, cholera, builenpest en je mag kiezen. dus jouw reactie is duidelijk ingegeven door angst. eigenlijk heel triest dat jij zo leeft.

   1. Mireille

    Nu kun je ook sterven door het gedrag van een ander die zelf vindt dat hij jou mag besmetten met Covid en dus bewust daarop aanstuurt. Als je dat jouw tijd noemt?

    1. liefdevol rechts

     Mireille, als je bang bent dat iemand jou gaat besmetten met Corona moet je maar thuis blijven en laat je medemens die vrij wil zijn ook daadwerkelijk vrij zijn, niemand zal je bekritiseren als je bang thuis zit maar jij moet ook niemand bekritiseren omdat hij vrij wil zijn.
     Trouwens zat jij al die voorgaande jaren ook thuis toen de griep uitbrak??

 3. AidemediA

  Alles opengooien, dat kan je wel vergeten met de lieden van het “beste kabinet ooit”, die nu nog aan de touwtjes trekken. Luisteren zullen jullie en uiteraard betalen.

  1. Tedje Kruis

   Het beste kabinet ooit is minimaal 50 jaar geleden al geweest.

 4. Barbera

  ” Deze gekte heeft lang genoeg geduurd!’

  Oftewel, men had dus nooit een lockdown moeten instellen.
  Alle winkels, horeca gewoon open blijven, ondanks dat de ziekenhuizen dan waren overgelopen.

  Ach dan had DDS wel gemekkerd- Slap beleid van deze regering kost duizenden doden en had voorkomen kunnen worden met een lockdown.

  1. Mireille

   Wat denk je van borden in de tuin : “besmettingsgevaar” Hele gezinnen in de rouw. Metro’s vol hoestende en proestende reizigers. Bioscopen waar de muziek van Metallica wordt overstemd door jouw snotterende hoestende buurman/vrouw.

  2. Seneca

   @barbera
   jij geeft indirect dus toe dat al die maatregelen uitsluitend en alleen genomen zijn, om te voorkomen dat ziekenhuizen te vol zouden raken. dus geef jij ook toe, dat Rutte en hij niet alleen, verantwoordelijk is voor het afbouwen van de zorg door het sluiten van diverse ziekenhuizen, afschalen van het aantal ic bedden, het afvloeien van ca 75000 medewerkers in de gezondheidszorg. om dat te maskeren, wordt ca 50% van het mkb naar de verdommenis geholpen. rutte cs kan veel verweten worden, maar het meest prangende is, dat hij als regeerder vooruit dient te denken. hij heeft ook hierin, jammerlijk gefaald.

  3. werikke

   had je vader maar condoom gebruikt had die kunnen voorkomen dat je blijft etteren hier.

 5. Brenda Welsh

  Alles open gooien. Geen discriminatie naar alles wat lichtgekleurd, bruin, zwart of Moslim is. Plezierige omgang met de medemens. Geen opruiende taal of semi wetenschappelijke publicaties. Ennnn geen geschiedsvervaling of laffe wegkruiperij.

 6. Spaanse_K0K

  Als zelfs de ouders van Jantje Roos het vinden, dan zal HET VOLK dat zeker ook vinden.
  Ofschoon, de buren van de kinderen van mijn broer hebben een andere mening.
  Misschien ook wel een artikel waard.

  1. DubbelZout

   Als ik iets lees van “het volk” is / wil bla bla bla, weet ik al weer genoeg

   1. Linksbuster

    En als ik iets lees van dubbelfout weet ik ook genoeg!

  2. Linksbuster

   Niet alleen de paella van spaanse cock is aangebrand…lekker weer in spanje?

 7. Peet64

  Ik blijf denken aan Zweden ( heb er zelf gewoond) restaurants en winkels open, een paar maatregelen enz, Steeds kwam in de media dat ze nu echt een probleem hadden, maar bij worldometers zie je nog steeds dezelfde lage cijfers, Waarom hoor je hier niet meer over? Ook de redenatie dat men daar verder uit elkaar woont gaat niet helemaal op.
  Stockholm heeft bv 2,1mln inwoners en verder woont het merendeel ook in steden.
  Het is over het algmeen wel een gedisciplineerd volk maar e.e.a. verklaart toch niet alles.
  Het aantal doden per miljoen inwoners is nog steeds een van de laagste in Europa.

  1. Henry Higgins

   In Zweden zijn er inmiddels 11.520 mensen aan corona overleden. Dat is 1137 per miljoen inwoners, veel hoger dan Nederland met 805 doden per miljoen inwoners.

   1. Peet64

    Klopt, zit een beetje tussen België en Nederland in maar dan zonder lockdown ed.

    1. Henry Higgins

     Ja, maar gelet op de relatieve dunbevolktheid van Zweden doen ze het relatief juist slechter.

     1. werikke

      hij moet hoe dan ook gelijk krijgen. akelig persoon

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.