Bezopen! Hugo de Jonge laat weten: winkels en met name horeca kunnen nog LANG NIET OPEN

Zorgminister Hugo de Jonge heeft iets van een plan in elkaar laten zetten over het wederom openen van de samenleving. Dit plan is totaal onacceptabel. Want, laat de minister weten, het houdt in dat winkels en met name de horeca nog lang niet open mogen. Want mutaties.

Volgens De Jonge is de komende maanden nog steeds erg weinig mogelijk. “Grote stappen” noemt hij “onverantwoord.” “Maar kleine stapjes zijn wel degelijk weer mogelijk. Met toegangstesten maken we dingen mogelijk die anders niet mogelijk waren.”

Dit houdt in dat er sneltesten worden ingezet bij evenementen, de culturele sector en sportwedstrijden. Maar niet bij de horeca. Dat vindt De Jonge “niet logisch.” Wél laat hij weten dat de testcapaciteit razendsnel wordt opgevoerd en dat we in afzienbare tijd ongetwijfeld zelfs tests kunnen kopen bij de supermarkt. Ja, nogal wiedes dat dat bij de supermarkt is, want de rest is immers niet open.

“Voor detailhandel en horeca probeer je in de komende maanden meer stappen te zetten om juist zonder toegangstest weer dingen mogelijk te maken,” zegt hij tegen De Telegraaf. Maar wanneer? Daar doet hij geen uitspraken over. “Ik wil steeds blijven kijken naar wat wél kan. Maar het moet wel verantwoord zijn. Er zijn nog andere factoren waar we rekening mee moeten houden. Bijvoorbeeld dat nieuwe varianten optreden. Een aantal lijkt in mindere mate vatbaar voor het vaccin dat we nu kennen. Hoe dat precies gaat lopen kan ik nu nog niet zeggen. Maar de mutaties kunnen roet in het eten gooien. Dus dat zijn grote onzekere factoren, net als de levering van vaccins.”

Ah ja, natuurlijk. Die mutaties he.  Vorig jaar werd ons verteld dat we akkoord moesten gaan met extreme maatregelen omdat de IC’s op omvallen stonden. Tegenwoordig mag blijkbaar niemand meer besmet raken met het virus. Als er ook maar een beetje kans op besmetting is ‘kan het niet.’

Totaal geschift en ook nog eens volkomen onverantwoord. Want op deze manier jaagt het kabinet willens en wetens het midden- en kleinbedrijf, winkels en horeca de financiële afgrond in. En het interesseert ze helemaal geen bal.

De Telegraaf zegt tegen De Jonge dat dit wel een heel “slecht verhaal” is voor de horeca. “Het virus ís een heel slecht verhaal voor die ondernemer. Voor veel mensen in de zorg is het een heel slecht verhaal. Eigenlijk voor alle mensen in Nederland is het een heel slecht verhaal,” zegt hij daarop. Ja, behalve voor de witte jassen en de overheidspoppetjes he? Want die hebben meer macht dan ooit tevoren. Geen wonder dat ze steeds weer stralen als voor de camera’s mogen verschijnen.

De horeca staat klaar om aan de slag te gaan, met allerlei maatregelen. Maar dat mag niet. “Het lijkt me aan de vroege kant,” zegt De Jonge. “Beter behoedzaam en in kleine stapjes, dan spijt achteraf en terug naar af.”

Natuurlijk zijn dat de opties helemaal niet. We kunnen ook kwetsbare groepen beschermen en voor de rest accepteren dat er mogelijk een virusje rondwaart in Nederland. Want waar het kabinet nu voor kiest is het opblazen van MKB, en daarmee de hele middenstand. Onder het mom van virusbestrijding wordt het MKB vakkundig de nek omgedraaid. Miljoenen banen verdwijnen op deze manier, en mensen die niet in de horeca en winkelsector werken maar er wel op vertrouwden om lekker naar buiten te gaan, te socialiseren en een beetje te ontspannen kunnen dat niet meer. Die raken zelfs dat kwijt.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Deze gekte moet stoppen. Wat het kabinet doet is volstrekt onacceptabel. Geen énkele overheid heeft het recht om hele sectoren een faillissement in te jagen. En geen enkele burger hoeft te accepteren dat zijn overheid hem financieel ruïneert. Dit is in strijd met álle principes van good governance en trouwens ook met de natuurrechten waarmee we allemaal geboren zijn. Dit moet stoppen. Nú.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Cootje

  Volgens de peilingen doet het kabinet het uitstekend . De onvrede is nog niet zichtbaar de horeca huilt maar is wel tevreden is een echt Nederlands product eerst het bordje van de andere leeg eten en dan kijken hoe we er voor staan .

  1. Emma Louise

   Dit jaar komt er geen Februaristaking.

   1. Cootje

    Zelfs de gele hesjes in Frankrijk zijn rustig maar die gaan nog menige kranten pagina vullen in 2021

    1. Monty

     En de gele hesjes in Nederland? Je zou verwachten dat deze dagelijks zouden demonstreren.

     Of schenkt de media hier geen aandacht aan.

  2. hans-e-pans

   Zou deze meneer Hugo de J. wel weten waar hij het over heeft? Zelf denk ik steeds meer dat hij gewoon na-papagaait wat hem voorgeschreven wordt door de zogenaamde specialisten/kenners.

 2. Heras

  De leugenaars. In het buitenland is praktisch alles weer open. In china feesten ze al maanden.
  Dus, ga gewoon open en laat dat in den haag gewoon kletsen

  1. Barbera

   Zeg @Heras, mag jij wel zoveel leugens verspreiden?

   1. M.Dikker

    Zeg Barbera, als je een beetje het nieuws volgt, dan weet je dat er in China ook weer muziekfestivals gehouden worden. Dus eerst feiten checken voordat je een ander voor leugenaar uitmaakt.

   2. stemanhanneke@gmail.co.

    . Barbara je hebt gelijk ik woon niet in Nederland maar in een heel ander continent en hier is alles nog gesloten en ook hier hebben wij een avondklok.
    Alleen lastig hier de avondklok is dan wel en dan niet van toepassing

  2. Heras

   Nou Bar, en nog wat..sterftecijfers in 2020: rond een griepvirus. Vraag: mag jij eigenlijk wel zo provoceren met jouw onzinuitspraken

 3. RvdBe

  Nederlanders vinden het ok dat alles gesloopt wordt, op 17 maart zal blijken dat dat zo is, als er weer massaal nieuw bruin wordt gestemd.

  1. Monty

   ”als er weer massaal nieuw bruin wordt gestemd”

   Dan moeten de oppositiepartijen beter hun best doen om dit te voorkomen i.p.v. nu al toegeven aan een verlies.
   Ze moeten overtuigender zijn in hoe zij denken Nederland beter te kunnen maken.

   Met alleen maar commentaar hebben op corona haal je geen zetels.
   Kom met een anti klimaat geluid of het de-islamiseren van Nederland.
   Dan kan je stemmen winnen.

   1. ET007

    Kleur van hout en van aarde. Bruin is een mannelijke kleur, die vertrouwen en neutraliteit uitstraalt. De bruine kleur wordt veel gebruikt voor producten en bedrijven in het buitenleven, landelijk leven en door outdoorzaken en kampeerwinkels. Belangrijke kleureigenschappen zijn stabiel, natuurlijk, alledaags, solide, betrouwbaar, behoudend.

 4. Barbera

  ” voor de rest accepteren dat er mogelijk een virusje rondwaart in Nederland”
  Aldus een bezopen redacteur/ eigenaar van DDS.

  1. Franz Biberkopf

   Ja, je gelooft hier soms je ogen niet.

   1. CZ

    Donder dan lekker op vunzige leugenaar!

  2. Logica

   Wat is jouw oplossing Barbera? Houdt er rekening mee dat dit virus, net als het bekende griepvirus, constant muteert en vaccinaties niet het besmettingsgevaar van alle mutaties uitsluiten. Wat is jouw oplossing? Elke keer een lockdown? Daar kun je ook voor kiezen, het is een politieke keuze maar niet de mijne. We zullen moeten leren ermee om te gaan.

   Ik verwijt het kabinet niets op dit punt. Zeg er wel bij dat iedere partij mensen zou kunnen leveren die dezelfde resultaten ,ouden halen, misschien beter of slechter.

   Ik ben tegen het Rutte kartel en voor,PVV, FVD, JA21 EN Code Oranje maar op dit punt val ik het kabinet niet aan. Dat zou te makkelijk vanaf de zijkant roeptoeteren zijn.

 5. Albion

  Ah een sneltest ‘KOPEN’?
  Laat me raden, voor een groot bedrag en vast weer een VVD’er die aandelen heeft in het bedrijf wat die snelteagen levert?
  Ik zie zomaar een achaduwmaatschappij ontstaan. Een waarin mensen het recht hebben een virus(of het nou corona of verkoudheid is) op te lopen en gewoon beter te worden uit eigen kracht. Wtf!

  1. Winfrida

   @Albion

   Er wordt dan ook heel veel aan verdiend door de farmaceuten, virologen, deskundigen etc. Dus wij moeten dat alles wel gaan gebruiken. Maar dan wel de hele maatschappij op slot.

 6. RCS

  Woorden vuil maken aan deze druiloor is zonde van de energie en tijd.

  1. Niet L niet R

   Helemaal mee eens, maar wij wel aan hem overgeleverd!

 7. gjverweg

  Ze zeggen het niet maar er komen steeds nieuwe varianten volgens “De heren”. Dus houdt er maar rekening mee dat horica dicht blijft en de winkels alleen op bestelling is. Ik mis wel het wandelen in de stad en lekker een uitsmijter bij een brasserrie of dergelijke.

  1. Adrianzoon

   alle varianten zijn hetzelfde

 8. Brenda Welsh

  De Nederlander is veel te gierig of heeft het geld niet om uitgebreid te gaan dineren. Menige kroegbaas heeft een paar notoire alcoholisten die de pot spekken. Al lang voor het virus de kop op stak. Waar zie je nog een echt café?

  1. Adrianzoon

   normale mensen , het plebs was gelukkig verdwenen wím

  2. Linksbuster

   Brenda is dus geen nederlander..maar een gepigmenteerde immigrant met een grote bék…

   1. Logica

    Brenda, kom, praat eindelijk eens normaal. Jouw intentie is altijd negatief en nooit met enige inhoudelijke kritiek. Hoe denk je zo verder te komen en mensen te overtuigen van jouw gelijk? Ik ga er maar even vanuit dat jij niet 1 van de vele nickname’s bent van Ernst.

  3. Cycle25

   Sneu, wat moet jij een bloedhekel hebben aan horeca, slechte ervaring of iets met je charisma ?

 9. Adrianzoon

  men moet gezamelijk 1 datum afspreken en massaal open gaan

  Wat wil hugo goebbels beginnen tegen deze collectieve burgelijke ongehoorzaamheid ?

  corona is een hoax en helemaal nu dat blijkt dat alle varianten even schadelijk zijn en dat er geen extra oversterfte is

  1. Pielo

   Precies, alleen massaal in opstand komen kan nog redding bieden. Maar dat doen ze niet, een groot deel van het volk gaat liever ten onder in een dictatuur. De mondkapjesdragers die fietsend over straat rijden blijven nog liever in de dictators geloven dan dat ze de barricade op te gaan. Ook nu nog, de dictators verspreken zich vaak of onthullen hun ware aard…en nóg steeds heeft het oerdomme volk wat in deze poppenkast blijft geloven niet door wat komen gaat. Het is game over….en de tijd van schaarste en honger staat voor de deur….

  2. ET007

   Undercover BOA loopt dan met camera en iedereen krijgt de rekening op de mat.
   Ik denk gewoon dat ieder de straat op moet. En zodra politie probeert in te grijpen massaal de politiebureaus te bestormen.
   Of corona een hoax is, laat ik de mening van ieder over want ik geloof wel dat de virus circuleert. Hoe of wat, dat is ieder aan zich. Daar kom je niet gauw achter.
   Maar het is bezopen om de hele samenleving plat te leggen.
   En dadelijk zeker ook nog eens geld overmaken naar Zuid Europa en Brussel, terwijl mensen nog niet eens geld kunnen verdienen, maar rekeningen wel omhoog zullen gaan.
   Onze Regering, met name CDA, VVD, PVDA, GL en D66 helpen ons hele land naar de klote, zowel welvaart als welzijn.

  3. Logica

   Volledig met je eens Adriaanzoon. We kennen nu de gevaren en de voorzorgsmaatregelen. Tijd dat mensen zelf mogen beslissen hoe hiermee om te gaan. Dat hoeft Rutte niet voor ons te doen. Hij moet zorgen voor meer ziekenhuizen.

   Het gekke is dat de VVD in haar verkiezingsprogramma heeft staan dat ze het aantal ziekenhuizen wil halveren.

 10. Jehannes

  Wat nu als ik je vertel dat het hele testgebeuren bijna in prive handen ligt?
  Goedde lobby? Zou die zelf aandelen in een bedrijfje hebben?
  Dat de corruptie in dit land nog een zo groot en overduidelijk zou worden, had ik nooit durven dromen.

 11. Niet L niet R

  Ons land is overgeleverd aan een gesjeesde onderwijzer, die beslist niet gestudeerd heeft om ons uit de problemen te halen!
  Dan met dedan een gezichtsveld schetsen van de toekomst met snel testen.
  Ik ben op leeftijd, heb mijn eerste injectie gehad, wat mij opviel, dat van de aldaar op dat moment aanwezige ouderen, bijna allemaal te zwaar waren en geen conditie hadden!
  Deze kant mag ook wel eens belicht worden!

  1. Cycle25

   Het resultaat van regelneefjes, ouderen in Nederland worden alles ontnomen en zitten aan de ketting. Ouderen in het buitenland zijn vitaler, die lopen nog berg op/af voor hun dagelijkse behoefte, hier in dit verziekte landje zijn meer rollators dan ouderen.

  2. Logica

   Dat heb ik inderdaad ook gehoord. Als het inderdaad zo is dat mensen met obesitas, ook allochtonen naar het schijnt, de overgrote meerderheid vormen van corona patiënten in het ziekenhuis, dan zouden we daar ons in eerste instantie op moeten richten. Bescherm deze groepenvdan eerst. Tenslotte hoor ik steeds dat het hoofdprobleem is dat de zorg de provlemen niet aan zou kunnen. Pak de problemen daar aan waar ze het grootst zijn. Natuurlijk zullen er altijd wel weer linkse debielen zijn die dat weer racistisch vinden.

 12. ET007

  Dus de winkeliers mogen ook Poststemmen, want die zijn zo boos net zoals de ouderen. En als je dan weet uit een test dat ongeveer 50% ongeldig is …..
  Natuurlijk is bovenstaande info niet echt serieus, maar ik heb ook het gevoel dat de Overheid zichzelf niet serieus vindt. Hoe kun je namelijk een kleine onderneming het ondernemen ontzeggen.
  Praten we nu over een noodmaatregel of een gewoon een verbod op functioneren en vrijheid?

 13. Logica

  Je kunt als leiding in het land 2 dingen beslissen. Of je gooit alles maandenlang plat of je opent alles met alle veiligheidsmaatregelen en breidt de ziekenhuiscapaciteit uit. Denk hierbij aan de volksgezondheid in brede zin èn om economische belangen.. Ik kies voor het laatste.

  1. Franz Biberkopf

   “Of je gooit alles maandenlang plat of je opent alles met alle veiligheidsmaatregelen en breidt de ziekenhuiscapaciteit uit.”

   Er zijn nog wat meer keuzemogelijkheden.

   1. Logica

    Ongetwijfeld. Welke voorstellen heb jij?

 14. liefdevol rechts

  Kijk wat er zal gebeuren juist voor de verkiezingen, dan gaan ze de engel Gabriël uithangen en alles terug openen zodat de meeste onder ons ze terug een warm hart toe wenst en ze massaal ook weer voor gaan stemmen.
  Maar eenmaal de verkiezingen achter de rug zijn moet je eens raden wat ze dan gaan doen

 15. Xyz1234

  Ook mensen die nu nog werk of een onderneming hebben en denken dat ze de dans zullen ontspringen en daarom maar geen kritiek leveren op dit beleid, zullen aan de beurt komen. Hun egoïsme zal afgestraft worden. En de ironie is dat zij zich op dat moment zullen afvragen waarom niemand solidair is met hen.

 16. Drollevanger

  Raak ik net als de Jong de weg kwijt, of zijn we beiden gewoon stapelgek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.