Daar komt de sneltestdictatuur! Testen tot je een ons weegt, om naar kantoor, restaurant of evenement te gaan

De horeca en evenementensector heeft terecht de buik vol van de draconische maatregelen van het kabinet, waardoor zij nu met een enorme schuldenlast zitten en veel ondernemers in de branche(s) eigenlijk niet meer weten of ze nog door kunnen gaan. Daarom zijn ze aan het zoeken naar methodes om de economie toch zo snel mogelijk open te gooien. Eén manier, het doen van sneltesten waardoor gasten kunnen aantonen dat ze geen corona hebben, lijkt aan populariteit te winnen. Moet we ons straks regelmatig laten testen om leuke dingen te kunnen doen?

De woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers, Jolanda Jansen, roept de overheid op om werk te maken van de mogelijkheid om sneltesten en een testbewijs in te zetten om de horeca en de evenementenbranche weer open te gooien. “Zoals een lampje bij de ingang groen oplicht als het juiste kaartje wordt ingevoerd, doen we dat in combinatie met een geldig testbewijs,” aldus deze Jansen. Op deze manier, denkt zij, kunnen we af van de belachelijke anderhalvemetersamenleving en kan er weer geld verdiend worden in de horeca, bij sportwedstrijden, en bij evenementen.

“Mensen zijn sociale dieren,” zegt ze terecht tegen de Volkskrant, “die anderhalve meter afstand is onnatuurlijk. Er is ook geen businessmodel te verzinnen waarbij je met een capaciteit van 20 procent een evenement kunt organiseren.”

Ah, Jolanda toch. Wat geeft jou de indruk dat de boven-ons-gestelden dat wél denken ‒ en dat zelfs maar zouden willen?

Hoe dan ook, natuurlijk zal er flink wat kritiek zijn op deze strategie. Zo zijn er bijvoorbeeld hartstikke paranoïde twitteraars die denken dat het resultaat van massale sneltesten juist zal zijn dat de overheid méér, niet minder lockdowns aan ons oplegt.

De ministeries van Economische Zaken en van Volksgezondheid lijken er onderwijl wél iets in te zien. “Een testbewijs zou tot de routekaart kunnen behoren, mits versoepelingen mogelijk zijn,” zegt een woordvoerder van EZ: “Het moet wel veilig kunnen binnen de huidige maatregelen. Als we een testbewijs invoeren, moet het ook versnellend werken. We zijn de testlocaties nu aan het opschalen.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Is dit dan de weg vooruit? Gaan we dit doen om te zorgen dat we enigszins normaal kunnen leven weren? Moeten we straks voor elk dingetje ‒ elke keer dat we uit eten willen, dat we naar het voetbalstadion willen, dat we een show willen bijwonen ‒ een test doen en het resultaat vervolgens inscannen? En dat allemaal voor een virus dat niet eens bijna zo dodelijk is als we eerst vreesden? Maak de borst maar nat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Edjan

  Testpaspoort is 24 uur geldig, vaccinatie paspoort hooguit een jaar.
  Die chip in ons oor gaat er aan komen.

  1. Spaanse_K0K

   Bezoek aan theater, kroeg of restaurant duren hoogstens 4 uur.
   Sneltest vind ik een goed idee.

   1. M. Brandenburg

    Een belachelijk idee voor een virus dat onder de leeftijd van 65 maar liefst tot wel 16x minder gevaarlijk is dan de griep. (cijfers RIVM),

    Alleen idioten zouyden daar van in een angstwereld gaan leven en roepen om een testcultuur

    1. Edjan

     M.B. Eens en behalve een testcultuur ook een contròlecultuur. Poortjes met groene of rode lampjes. Eerst een app op je telefoon en dan een chip in je lijf.

  2. hans-e-pans

   Als je getest wordt, omdat je je niet lekker voelt of omdat je werkgever dat wil, en de uitslag is negatief en je loopt daarna met de uitslag naar buiten dan kun je door iemand anders die positief is besmet worden.

   Dus ergo die test stelt totaal niets voor volgens mij, maarja ik ben/was maar een gewone gepensioneerde bouwkundig-autocad tekenaar.

 2. Spaanse_K0K

  Het zoeken naar oplossingen welke niet uit de Baudet/Haga koker komen, mogen door MvdG niet positief benaderd worden.
  Over een mentale dwangbuis gesproken.

  1. M. Brandenburg

   Een test is geen oplossing het creeert een schijnveiligheid. een test zegt geen donder. Zeker niet bij een virus dat aantoonbaar voor hen onder de 65 totaal niet net zo gevaarlijk dan wel gevaarlijker is dan de griep.

   1. usb3.0

    Klopt, sterker nog,

    * Medisch wetenschappelijke context:
    Het bij wet geregelde voorzorgsprincipe dient ter borging van de veiligheid en de gezondheid van onze kinderen, onze kwetsbare ouderen en alle overige leden van onze bevolking. U verzaakt uw plicht dit voorzorgsprincipe toe te (laten) passen daar u in opdracht van een vreemde heerschappij de bevolking afstand van elkaar wilt laten houden, in toenemende mate potentieel schadelijke niet-medische mondkapjes (niet CE gekeurde veiligheidsmiddelen) wilt laten dragen, onze handen wilt laten wassen en ons wilt laten inenten met een experimenteel, en potentieel DNA modificerend ‘corona vaccin’ op basis van onrechtmatig als besmettingen gepresenteerde positieve RT-PçR uitslagen, terwijl u op de hoogte bent of zou moeten zijn van de volgende belangrijke medische feiten:
    1) Het Sars-Cov-2 virus, de vermeende verwekker van het Covid-19 ziektebeeld, is tot op heden niet geïsoleerd uit een menselijke patiënt (dood of levend).
    2) De Koch Postulaten, ook wel de gouden standaard bij het identificeren van een besmettelijke infectieziekte zijn geheel niet doorlopen bij het bepalen van de oorzaak van het Covid-19 ziektebeeld. Het verband tussen ziektebeeld en ziekteverwekker is dus nog niet aangetoond.
    3) De RT-PçR test zegt niets en kan niets zeggen over zgn. sars-cov-2 besmettingen of aantallen daarvan, daar:
    a) Een RT-PçR test niet geschikt is als instrument om een infectie te detecteren daar zij in beginsel geen onderscheid maakt tussen een actieve dan wel een inactieve infectie.
    b) De RT-PçR test positief kan uitslaan op de aanwezigheid van RNA afkomstig van diverse pathogenen, viraal of bacterieel en/of van menseigen RNA (Chromosoom 8; bron WHO).
    Een positieve RT-PçR uitslag kan daarmee het resultaat zijn van een drie maanden geleden doorlopen bacteriële of andere dan Sars-Cov-2 virale infectie.
    c) Het huidige aantal amplificatie cycli (tot wel 40-45) van het geteste RNA materiaal ver boven de wetenschappelijk relevante grens van 25-29 cycli ligt waardoor tot 94% vals positieve testen worden gecreëerd. De rest is vals negatief (zie 1 en 2).
    Bron: Drosten RT-PçR retraction paper van moleculair geneticus Peter Borger e.a.
    4) Het klinische beeld in deze is – zeker bij een niet geïdentificeerde ziekteverwekker van het ‘Covid-19’ ziektebeeld – van veel groter belang. Diverse artsen uit de frontlinie maken melding van een ziektebeeld dat overeenkomt met symptomen zoals we die zien bij hoogteziekte, wat geen initiële longaandoening is maar een gebrek aan zuurstoftransport door het lichaam wat resulteert in vochtophoping in de longen. Actieve beademing in deze is schadelijk en potentieel levensbedreigend. Daarnaast blijkt uit covid-19- autopsies uit Italië, Portugal en Ierland dat in de aderen van overleden patiënten verhoogde aantallen bloedstolsels aanwezig waren. Een beeld dat niet goed te plaatsen is bij het klinische beeld van een virale infectie.
    5) Het sars-cov-2 virus staat ten onrechte in groep A en B besmettelijke infectieziekten. Daarmee wordt het vermeende sars-cov-2 even dodelijk geacht als Ebola (met een IFR tot wel 50%) terwijl prof. Dr. John P.A. Ioannidis op 16 oktober 2020 via het publicatiekanaal van de WHO het rapport van zijn wereldwijde onderzoek heeft gepubliceerd met de conclusie dat de IFR (de sterftekans) voor het vermeende sars-cov-2 virus 0,05% betreft voor personen tot 70 jaar en 0,23% voor de gemiddelde populatie. Dit betekent dat de gemiddelde overlevingskans 99,77% is. Overigens is het feit dat corona aan groep A is toegevoegd de reden dat Nederland gebonden is zich, door een wetswijziging binnen de Wet Publieke Gezondheid in 2008, onder het – huidig onrechtmatige – mandaat van de WHO te scharen.
    6) Wetenschappelijk onderzoek en nationale en internationale statistiek laten zien dat er geen correlatie is tussen positieve testuitslagen en de ziekenhuiscijfers/sterftecijfers. Mortuaria in Europa rapporteren daarbij een 20% lagere mortaliteit en de cijfers van het RIVM laten zien dat er geen sprake is van oversterfte.

 3. Jehannes

  Jolanda Jansen is ook gewoon een ambtenaar. Ik heb niks verkeerd gedaan, er is niks aan de hand. Geen compromis!

 4. kattekop

  Ophouden met dit corona-circus want dit heeft al veel te lang geduurd.
  Dit is geen killer-virus want 98.5 % heeft er weinig of zelfs geen last van.
  Maar Rutte gaat hier gewoon mee door want hij is nu eenmaal geen leider
  maar slechts een volger net zoals Merkel, Macron, e,d.
  De EU bepaald wat er gebeurd en die worden weer aangestuurd door de echte machthebbers waar je niet op kan stemmen.
  Je stemt dus gewoon op politici die in feite niks in te brengen hebben.

 5. Augustus

  Bij het RIVM snappen ze duidelijk geen statistiek. Zelfs met een kleine false positive rate, zo lang je maar vaak genoeg test wordt iedereen wel eens positief getest. Daarom ook dat ze ruwe nummers eruit drukken in plaats van test-proporties.

 6. JFU

  Elke dag lees je de meest idiote ‘oplossingen’ om de economie weer open te gooien.
  De corona is duidelijk in de hersenen geslagen van deze figuren.

 7. Cycle25

  Als het aan de idioterie van de dag ligt, ongeveer 15 x testen per maand, het bewijsje blijft maar 48 uur geldig. De farmaceutische gouden eeuw is in de maak, je krijgt er ook nog een chip bij…in je hoofd.

 8. liefdevol rechts

  Neen en nog eens neen, dit mag niet gebeuren, dit is niet normaal.
  Geen sneltest, geen vaccinpaspoort, niets wat een normaal leven in de weg staat.
  Ik denk dat er nu wel genoeg mensen wakker moeten zijn om het dictatorschap een halt toe te roepen en om die onwettige regels gewoon naast zich neer te leggen.
  Zolang we elkaar hierin steunen kan het dictatorschap niet zegevieren.
  Één voor allen en allen voor één.
  Kom op voor elkaar!!!!!!!!!

 9. Robin Hoed

  Oplossingen voor niet bestaande problemen maken het niet beter.
  Bovendien wil de overheid niet werkelijk een oplossing, anders accepteerden ze alternatieve behandelmethoden.
  Ergo: Ze willen het MKB ‘ausradieren’, zzodat er straks alleennog maar mega grote bedrijven overblijven.
  Ik denk ook niet dat Brussel deze oplossing accepteert.

 10. usb3.0

  Nou mij verbieden ergens te zijn omdat ik niet voldoe aan eisen waar ik niet achter sta, gaat niet gebeuren

 11. de ziender

  Vreemd. Net zoals je loongegevens zijn ook je medische gegevens privé, dus die hoef je niet te geven.
  Op de vraag of ik wel of niet getest ben hoef ik dus wegens de privacywet GEEN antwoord te geven.

 12. Franz Biberkopf

  Van Galien is niet zo helder in dit artikel. Enerzijds kraakt hij de voorstellen van testen als toegangsbewijs voor winkels en evenementen af en noemt het zelfs een ‘dictatuur’. Anderzijds geeft hij geen alternatief en citeert hij zonder tegenspraak de argumenten van middenstanders die het bepleiten.

  Wat vindt van Galien precies over deze mogelijkheid tot verruiming van de corona-maatregelen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.