Woke-gestoorde Biden totaal overmeesterd door Black Lives Matter: steunt onderzoek naar herstelbetalingen slavernij

De Amerikaanse president Joe Biden gaat helemaal mee in de linkse gekte. Nu de Democraten het presidentschap hebben gewonnen kunnen ze hun identiteitspolitieke agenda uitrollen, en als ware antiracist gaat Biden voorop in de strijd tegen het slavernijverleden. De president steunt onderzoek naar eventuele herstelbetalingen. 

De Democratische president Biden is overstag gegaan. Hij is er helemaal voor om te onderzoeken of afstammelingen van slaven herstelbetalingen zouden moeten ontvangen. In Nederland dachten we dat deze identiteitspolitiek alleen te vinden was bij de woke-rebellen van BIJ1, maar in Amerika ondersteunt een grote gevestigde politieke partij dit idee dus ook.

Reuters meldt dat het idee van een onderzoek naar herstelbetalingen intensief is besproken binnen het Witte Huis, en dat Biden een onderzoek naar dit plan volledig steunt. En zo lijkt Biden het narratief te omarmen dat afstammelingen van slaven door een intergenerationeel slachtofferschap nog steeds achtergesteld zijn. Maar de onderdrukking van hedendaagse volkeren praat hij ondertussen goed.

De vraag is natuurlijk of het uiteindelijk ook echt leidt tot herstelbetalingen, want zo gauw dit gebeurt gaat het grote geld innen los. Wie komt er allemaal in aanmerking hiervoor? En tot hoever reken je terug? Het zou uiteindelijk nog een flink duur plan kunnen worden voor de Democraten.

Maar als zelfs de progressieve Democraten dit idee omarmen dan zal in Nederland ook deze agenda steeds meer aandacht krijgen. Kunnen wij nu ook onze borst natmaken voor de tal van discussies hierover in Nederland? Voor je het weet wil zo ongeveer iedereen en alles vergoed worden voor historisch leed.

De linkse meute heeft altijd hun mond vol over het slavernijverleden, wat ook een uiterst tragische periode was, maar het onderwerp lijkt meer aandacht te krijgen dan hedendaagse vormen van slavernij. Ze zouden op links hun prioriteiten beter moeten rangschikken, in plaats van belastingbetalers de beurs laten trekken voor het onrecht van eeuwen geleden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Adrianzoon

  uiteraard , geld zat in deze corona crisis

  Joe is knettergek

  1. Linksbuster

   Joe is een oude sukkel…en handpop van harris…Adrian.

 2. halo1

  Ik steun deze waanzin van de man van harte.. opdat Trump dan in 2024 weer landslide.. kan winnen. Vooral zo doorgaan…

 3. JoopvdJoop

  Tjezus…..
  Wat een wereld.

  1. Linksbuster

   Erg hé Joop!
   De waanzin ten top!

   1. Loelap

    Het stuk van Syp Wynia “Slavernijtentoonstelling verzwijgt de Nederlandse slaven” van 17 februari jl., is de moeite waard om te lezen. (Wynia’s week).
    Links heeft het onder het tapijt geveegd, het beeld van de blanken als slechteriken moet natuurlijk wel overeind blijven. Walgelijk!

 4. liefdevol rechts

  Ja, die man is gek, alleen is het spijtig dat de meeste in Amerika 🤔 nee, de minderheid in Amerika dat niet ziet, maar ja, deze minderheid is dan weer wel goed in fraude.

  1. Thant dolph

   En op de achterkant van de maan woont nog steeds een groep overgebleven Nazis.

   1. werikke

    en jij vind dat ze daar niet mogen komen? ik denk dat het moment gekomen is om een pilletje in te nemen en vrijwillige euthanasie te plegen. Je hebt een mooi leven gehad maar is goed zo. tot ziens

 5. Nostradamus

  Een gestoorde gek aan de macht geholpen door verkiezingsfraude. Gekker kan je het niet bedenken. Althans, 7 miljard mensen geloven in het bestaan van één of meer goden. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  1. Beukman

   Trump heeft voor zover ik weet niet gefraudeerd om aan de macht te komen. Wél om aan de macht te blijven.

   1. ManX

    Beukman, er is werk voor je aan de winkel in de draad ‘bushokjes’ en FvD.

 6. Beukman

  En zo lijkt Biden het narratief te omarmen dat afstammelingen van slaven door een intergenerationeel-slachtofferschap nog steeds achtergesteld zijn.

  Dit is niet alleen een narratief, het is ook gewoon de waarheid. De Jim Crowe-wetten zijn nog maar net afgeschaft, lokale wetgeving die het zwarten moeilijk maakte om in bepaalde wijken te gaan wonen en een huis te kopen werken nog steeds door, de KKK is in opmars, andere racistische groeperingen zijn door de vorige president gesanctioneerd, etc etc, en er worden structureel meer zwarten door de politie onschuldig opgepakt en/of doodgeschoten dan blanken. Zelfs de meeste blanken in de VS menen dat er nog steeds sprake is van racisme tegen zwarten. Verhalen die ik persoonlijk hoor van Americaanse zwarten spreken dit bepaald niet tegen.

  Racisme is in de VS een voortwoekerend kankergezwel (speciaal voor onze fijngevoelige zoon: “k.-gezwel”, waarbij k staat voor kanker). Of herstelbetalingen zinvol zijn weet ik niet, maar laten we dit feit eerst maar eens met elkaar erkennen.

  1. Adrianzoon

   er is maar 1 gezwel hier beukhol ! probeer de spiegel

   1. Beukman

    Ben je weer aan het bumperkleven, zoon?

    1. Adrianzoon

     wat zeg je beukhol ?

     1. Beukman

      In mijn spiegel zie ik jou, bumperklevende zoon.

     2. Adrianzoon

      je bent een vreemd gedrocht die spoken ziet beukhol

     3. usb3.0

      Klopt Adrianzoon beukho*r ziet inderdaad spoken..

    2. Loelap

     Dat van de zwarte Amerikanen die je zogenaamd gesproken hebt, zuig je uit je duim.

     1. Beukman

      Die opmerking van jou verklaart eigenlijk alles, Oude Dumpzaak.

    3. Nikita

     Mijn zoon ????? heb jij brandebok nog aan je leuter hangen ofzo ?

   2. Thant dolph

    🤡

  2. usb3.0

   beukho*r moet even lekker zijn muil houden, niemand in deze tijd is schuld aan slavernij, beukho*r kan zich beter bezig houden, met zijn hypocriete schijtbek, met de moderne slavernij…

   1. Beukman

    Ik begrijp dat je kwade geweten opspeelt, universele bus. Daar is in dit geval echter geen reden toe. Niemand wordt hier beschuldigd van slavernij, zelfs jij niet.

   2. Franz Biberkopf

    Je kunt bij usb3.0 aan alles merken dat hij een vrome christen is.

    1. Beukman

     Er is in coronatijden minder werk voor onze ongediplomeerde abortusarts. Zijn frustratie dropt hij dan maar bij ons. “Waar heb je anders vrienden voor?” heb ik hem horen mompelen.

     1. Nikita

      Hij is tegen, niet voor abortus moeilijk he lezen .

    2. usb3.0

     “heb ik hem horen mompelen”

     nee hoor, beukho*r liegt, zowel franzje als beukho*r zijn overigens warme pleitbezorgers en voorstander van het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s

  3. Nostradamus

   Kijk op deze site vooral naar de zwarte mensen in de VS die het totaal niet eens zijn met jou: h**ps://www.prageru.com/

   En denk ook even aan de voorouders van Akwasi die dit probleem veroorzaakt hebben. Grote kans dat Europeanen nooit slaven gehad zouden hebben, behalve de lijfeigenen uit de eigen gelederen natuurlijk. De Westerse cultuur is uiteindelijk de oorzaak van het einde der slavernij.
   Oh, sorry, dat wil JIJ natuurlijk helemaal niet weten.

   1. Beukman

    Veelzeggend het rookgordijn dat jij hier probeert op te werpen, Damus. Het zegt iets over je latente schuldgevoel, maar echt: dat is niet nodig.
    Dit gaat helemaal niet over de voorouders van Akwasi en ook niet over Europeanen, maar over nazaten van de Americaanse slaven die nog steeds in de VS wonen, maar daar bepaald niet overal welkom zijn, en nog minder zijn geweest.

    1. Nostradamus

     Ik heb geen schuldgevoelens en zeker niet over wat er in de VS gebeurd. Maar mensen als jij proberen mij dat wel aan te praten en dezelfde schuldgevoelens te importeren.

     Denk eens bij jezelf, zouden die mensen beter af zijn geweest als ze verkocht zouden zijn aan de Arabieren?
     En waarom interesseerd de Arabische slavenhandel jou niet? Die bestaat zelfs nog maar dat vind jij niet interessant. Nee, zolang blanken maar betalen aan Afrikanen. Dan pas wordt jij blij. Wat ben je toch een zielige sukkel.

     1. Beukman

      Die mensen zouden beter af zijn geweest als ze niet generaties lang waren opgesloten, mishandeld, verkracht en vermoord door hun “eigenaars”, en geen slavenarbeid hadden hoeven verrichten .
      Hun nazaten zouden na de afschaffing van de slavernij beter af zijn geweest als ze gelijke rechten hadden gekregen, niet waren gelynchd, en waren gezien als gelijkwaardige Americanen.

      Het feit dat zelfs een meerderheid van de blanke Americanen deze mening zijn toegedaan, zou jou aan het denken moeten zetten.

      Over het doen van herstelbetalingen heb ik me niet uitgesproken. Dat is dus een stropop van jou.

      Racisme is een voortwoekerend kankergezwel in de Americaanse maatschappij, dat haar oorsprong heeft in het feit dat de slavernij haaks staat op de idealen zoals verwoord in de Americaanse Grondwet.

     2. Adrianzoon

      negers verkochten negers , leer eens te dealen met de realiteit beukhol

     3. Nostradamus

      De zielige sukkel beukje begrijpt het verschil niet tussen slaven die naar Amerika zijn verscheept en slaven die nog steeds aan Arabieren worden verkocht.

     4. Nostradamus

      In de VS hebben ze daar een mooi woord voor: Ignorant.
      Oftewel, negerend. De hedendaagse waarheid interesseert die zielige sukkel niet.

     5. Nostradamus

      Hier, mooie rap voor jou: h**ps://www.youtube.com/watch?v=oxJtX081jj4

  4. halo1

   Veel zwarten maken het er ook zelf naar.. velen gedragen zich niet erg aangepast : onvoorspelbaar, aggressief. Neem nou die Floyd: als politieman ben je onderweg.. thuis kindertjes te slapen.. en dan opeens word je met zo!n man geconfronteerd..wat gaat ie doen? Weerspannig.. Gefilmd.. maar onwelkome gedeelten worden weggelaten.. ik denk dat 90 % van ons hetzelfde gedaan hadden. Verder wordt de racisme-kaart veel te snel getrokken..

   1. Tedje Kruis

    Tuurlijk…jij zou het braafste jongetje zijn als je in een uitzichtloos getto was geboren.

  5. liefdevol rechts

   Beukman, wat jij het eerste hoort is ook meteen bij jou de waarheid, zelf op onderzoek gaan hoef je niet te doen want…. Tja, je hebt de waarheid in eerste aanleg al”gehoord”

  6. Nikita

   Eerlijk jong achter het hek met jou, rust eens goed uit. Je kletst volkomen uit je nek er zijn daar wel tabletten voor in jouw geval zo groot als beschuiten anders werken ze niet bij jou mafketel .

  7. Peet64

   Beste Beukman 12,5% van de Amerikaanse bevolking is Afro-Amerikaan. 68%
   van de misdaad wordt door deze mensen gepleegd. Dus worden zij ook vaker gearresteerd en in gevaarlijke omstandigheden beschoten. 26% van de door de politie neergeschoten criminelen was zwart. Dus kan je heerlijk spelen met die statistieken.
   Dus twee keer zoveel evenredig aan de bevolking, maar een derde van de neergeschoten misdadigers.

 7. usb3.0

  Biden is een krankzinnige

  1. halo1

   Dat lijkt me overdreven… maar hij heeft wel al een paar blunder(tje)s gemaakt.. maarja.. de pers mee.. dus de mantel der liefde.

   1. Beukman

    Hij heeft niet alleen de pers mee, hij heeft ook de meeste Americanen mee: een approval rating van 62 procent.
    Als je nagaat dat Donald nooit boven de 49 procent is gekomen.

    1. Nikita

     Americanen … hoe oud ben jij eigenlijk 110 ?

 8. Lefty

  Indien de Indianen een wat strenger immigratiebeleid hadden gevoerd dan was het nu niet zo’n puinhoop geweest in Amerika.

  1. Beukman

   Inderdaad, maar kijk uit: straks krijgen de Indianen ook nog de schuld van de zooi in de VS.

 9. HD

  Gaan ze hier ook doen, de VVD is voor.
  Geert help ons.

 10. FVD

  Dit item is demente Joe opgedragen, door Kamala haar achterban. Iedereen is er inmiddels wel van overtuigd dat Biden niet zelf beslissingen neemt, maar volledig onder curatele staat van de extreem linkse vleugel van de Democratische partij. Natuurlijk kan voor slachtoffers van historische wantoestanden erkenning van grote waarde zijn. Maar waarom financiële compensatie, in de eerste plaats is deze kwestie verjaard. In de tweede plaats, bevinden zich onder de huidige Amerikaanse bevolking, en als zijsprongetje de Nederlandse bevolking, nog slaven of slavenhouders? Nog sterker, is er nog iemand in Amerika of Nederland in leven, die slaaf is geweest?

  Het hele gedoe, houdt in dat er bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet. Amerika is bij uitstek een immigranten land. Hoe willen ze dit verkopen aan geïmmigreerde hispanics en Aziatische Amerikanen? Moeten deze bevolkingsgroepen als belastingbetalers ook bijdragen aan de herstelbetalingen?

  Weer een volledig doorgedraaide woke hysterie.

  1. Beukman

   Dit item is demente Joe opgedragen
   beweert FVD.

   Biden maakt bepaald geen demente indruk op me. Op jou wel?

   Interessant is dat Steve Bannon, crimineel maatje van Trump en door de laatste recent als vriendendienst voortijdig vrijgelaten uit de gevangenis, al in 2018 meende dat Trump dement was, en via het 25th Amendment uit zijn macht diende te worden ontzet voordat deze al te idiote dingen zou doen.

   independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/donald-trump-dementia-steve-bannon-b1803180.html

   1. Adrianzoon

    weer een amerika draadje , beukhol viert feest de simpele ziel !

    1. Loelap

     Klopt, Amerika of Baudet/FVD draadje dan is Beuklúl er als de kippen bij

     1. Beukman

      Wat hebben jullie toch met lսllen? Waar de mond vol van is loopt het hart van over, zullen we maar zeggen.

   2. usb3.0

    “Biden maakt bepaald geen demente indruk op me”

    Jawel hoor..

   3. FVD

    Ja zeker, zie ik symptomen van dementie bij Old Joe. Zoals Taalstoornissen (afasie), en o.a. woorden niet meer begrijpen ( groet de mariniers) enz. Dit gebrek probeert men bij Old Joe op te vangen doormiddel van een autocue als hij voor de camera staat te oreren. En in het openbaar door een vrijwel onzichtbaar oortje (headset), als hij de weg kwijt raakt in zijn speech.

    Verder nog uitleg nodig, Beukman?

    1. Beukman

     Dat een bejaarde man die als kind stotterde nu en dan niet op een naam komt betekent nog niet dat hij dement is of wordt, FVD. Biden is volstrekt coherent in zijn gedachten.

     Dan Trump. Een van zijn beste vrienden, Steve Bannon, meende dat Donald aan het dementeren was. Wat zegt dit?
     Heb je deze beelden al eens bekeken? Wie is er dan eigenlijk aan het dementeren?

     youtube.com/watch?v=KMtfAySJWJo

     1. FVD

      Beukman, vind jij zelf ook niet dat je wat spastisch reageert wanneer er enige kritiek op je favoriete president op het scherm verschijnt? Het is een oude man, die dementie symptomen vertoont. Daar is opzicht niets mis mee, maar je moet dit feit natuurlijk wel willen zien.

      De afgelopen 4 jaar heb je alle drek die je kon vinden, over Trump gespoten. Ken je de uitdrukking: “wie kaatst kan de bal verwachten?”, dat is nu haarscherp van toepassing op jouw en Old Joe Biden.

      Ik zalo het nog scherper stellen, wat mij opvalt zijn de wijd opengesperde ogen van Old Joe, hij zal toch niet op zijn tijd een lijntje snuiven, om in “blakende” conditie te blijven? Zijn zoon is hierin zijn grote voorbeeld, hoe zegt men dat, “de appel valt niet ver van boom?”

     2. Franz Biberkopf

      FVD weet zeker dat Biden dement is en cocaine snuift.

      Bewijs heeft hij uiteraard niet, hij gelooft het gewoon.

     3. CZ

      Hahaha, totale mislukkeling!

      🙂

     4. Beukman

      F, in mijn kritische aantekeningen over Trump baseer ik me doorgaans op de feiten.
      Zo ook hier. Het is een feit dat Donalds boezemvriend Steve Bannon zich vrij recent bezorgd afvroeg of de man niet aan het dementeren is, en of the 25th niet moest worden ingeroepen.

      Ik liet je een paar clips zien van een Trump die aan het bazelen is en niet uit zijn woorden komt alsof hij afasie heeft. Hier nogmaals:

      youtube.com/watch?v=KMtfAySJWJo

      Bewijst dit dat Trump inderdaad aan het dementeren is? Nee, dat denk ik niet.

      Zo is ook het “bewijs” tegen Joe’s dementie dunnetjes. Het is vooral afkomstig van Trump zelf, die niet ophield om zijn opponent “Sleepy Joe” te noemen en zelfs “the worst candidate ever”. Waarvan hij, hoe ironisch, dus ook de verkiezingen verloren heeft: van de slechtste kandidaat ook. Met een landslide zelfs.

      Wat zeker gewicht in de schaal legt is het oordeel van deskundigen. Welnu: het is geriaters nog niet opgevallen dat Biden dement is.

      politifact.com/factchecks/2020/oct/01/brit-hume/geriatrics-experts-say-brit-humes-claim-joe-biden-/

      Als jij het beter meent te weten dan de experts, zie ik graag je bewijsvoering en je credentials tegemoet.

 11. yellow thread street

  Als Harris straks het stokje overneemt van de demente Biden zal het helemaal los gaan.
  Zielige figuren die blijven graven in het verleden en zich niet op de toekomst richten.
  Bij ons is het niet anders, kijk maar op tv naar de praat programma’s en de reclameblokken.
  Steeds meer gekleurde figuren nemen de regie over en denken te weten hoe het moet.
  Maar, het zijn over het algemeen types die het werken niet uitgevonden hebben.
  Waarschijnlijk zit het op de 1 of andere manier toch in de genen.

  1. Tedje Kruis

   Verleden zegt u?

 12. right

  Herstelbetalingen?
  Wie moet dat gaan ontvangen en waarom?
  Immers wie heeft er actuele en persoonlijke schade?
  Mijn bedovergrootvader is misschien opgehangen aan de scheepsmast of gekielhaald, ik krijg in dat geval toch ook niets!

 13. gargamel

  Wat betreft de Nieuwe Wereld, “beste” Columbus was geen geweldige avontuurlijke zeeman, maar een gewone laatste huurling die blindelings vasthield aan de “moraal” van de kerk. Op bevel van bisschop Rodriguez de Fosca verzamelde hij de Indianen en stuurde ze naar Sevilla om ze op de markt te brengen.
  Maar geen enkel geschiedenisboek stelt dat in februari 1495 4 schepen met 500 indianen van 12 tot 35 jaar in Spanje aan land kwamen. Het geld van hun verkoop circuleert nog steeds in de schatkisten van de kerk.

  De Joden bezaten, beveiligden en financierden slavenschepen en voorzagen hen van kettingen en boeien voor de transatlantische slavenhandel. Het waren aandeelhouders, handelaren, tussenpersonen en groothandelaren, die de slaveneconomie geolied hielden van geld, markten en aandelen. Negen van de tien gevangengenomen Afrikanen werden naar Brazilië verscheept. Christoffel Columbus – wiens transatlantische onderneming de wrede genocide van de Rode Man veroorzaakte en de Afrikaanse Holocaust leidde – werd gefinancierd door rijke Spaanse Joden, en sommige geleerden beweren dat Columbus zelf een Jood was.

  1. Tedje Kruis

   Ooit bedacht waarom er in Argentinië / Paraguay/uruguay geen Afrikanen zijn?

 14. Klaas de Witt

  Heel goed. Gewoon betalen pannekoek!

 15. Tedje Kruis

  Deze gemeenschap heeft niet voor niets op Biden gestemd, dus die belofte wordt braaf ingelost.

  De eerste president sinds Johnson, die iets concreets doet aan de achtergestelde positie.

 16. FVD

  Beukman, mark my words. Biden is met anderhalf jaar van het toneel verdwenen, met meerdere medische klachten, waaronder onze discutabele dementie. Deze fragiele oude man, schat je toch niet in dat hij de volle 4 jaar vol maakt? Ik geloof, nee ik ben ervan overtuigd, dat dit scenario binnen de Dems ook ingecalculeerd is/was. De z.g. conclusies van die ouderenartsen, neem ik maar met een korreltje zout, daar dit gegarandeerd aangestuurd is. Als zij een andere conclusie naar buiten zouden brengen, zou dat een implosie veroorzaken binnen de Dems. Het zou gefundenes fressen zijn voor Trump en de GOP.

  Het lijntjes snuiven, is vanaf mijn kant natuurlijk een lichte provocatie, dat moeilijk waar te maken is. Al is het in deze kringen niet uitgesloten.

 17. Rieks

  Denk dat vele Biden stemmers nu al spijt hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.