shutterstock 743457778

Brits ziekenhuis wordt woke en maakt geboorteafdeling genderneutraal: 'moedermelk' wordt 'mensenmelk'

Geen categoriefeb 11 2021, 20:00
Het Britse Brighton and Sussex University Trust Hospital is compleet doorgeslagen in de woke-gekte. Ze hebben de geboorteafdeling genderneutraal gemaakt. Men spreekt daar vanaf nu dus over 'mensenmelk' en 'mensen met baarmoeders'. Volgens een genderexpert zou dit de "zorg beter maken." Kan men niet beter de tijd en moeite investeren in goede zorg? Daar heeft men op dit moment meer behoefte aan dan aan dystopisch taalgebruik.
Het Brighton and Sussex University Trust Hospital in het Verenigd Koninkrijk is het eerste ziekenhuis dat een afdeling laat ombouwen naar genderneutrale standaarden. Want biologie ontkennen is heel normaal in een ziekenhuis tegenwoordig. Het medische centrum hoopt hiermee een inclusievere omgeving te zijn voor transgenders en non-binaire mensen, zo meldt het AD.
De Nederlandse inclusiviteitsexpert Barbara Oud is een groot voorstander van deze Orwelliaanse transformatie. Zij is een groot voor dit soort diversiteit en inclusief taalgebruik bij bedrijven. Micro-agressies kunnen mensen namelijk echt beledigen. meent ze. Door een kraamafdeling genderneutraal te maken behandel je mensen op een plezieriger manier aldus Oud. Woorden als "mensenmelk" en "mensen met baarmoeders" zijn daarbij écht een aanwinst.
,,Je wilt je genderidentiteit niet steeds hoeven verdedigen. Als een verloskundige, en dat is al een professional die bijzonder liefdevol en respectvol met patiënten omgaat, je dan aanspreekt met de voornaamwoorden die jij graag wil, is dat heel belangrijk in hoe je de zorg ervaart.”
Het is wel weer typerend voor West-Europa dat we de tijd, en geld, ervoor hebben om ons druk te maken met dit soort non-issues. We kunnen beter wat meer aandacht besteden aan het optimaliseren van de zorg, dan ziekenhuispersoneel trainen op welk taalgebruik ze moeten gebruiken. Woke taal gaat onze zorg niet ontlasten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten