Brits ziekenhuis wordt woke en maakt geboorteafdeling genderneutraal: ‘moedermelk’ wordt ‘mensenmelk’

Het Britse Brighton and Sussex University Trust Hospital is compleet doorgeslagen in de woke-gekte. Ze hebben de geboorteafdeling genderneutraal gemaakt. Men spreekt daar vanaf nu dus over ‘mensenmelk’ en ‘mensen met baarmoeders’. Volgens een genderexpert zou dit de “zorg beter maken.” Kan men niet beter de tijd en moeite investeren in goede zorg? Daar heeft men op dit moment meer behoefte aan dan aan dystopisch taalgebruik.

Het Brighton and Sussex University Trust Hospital in het Verenigd Koninkrijk is het eerste ziekenhuis dat een afdeling laat ombouwen naar genderneutrale standaarden. Want biologie ontkennen is heel normaal in een ziekenhuis tegenwoordig. Het medische centrum hoopt hiermee een inclusievere omgeving te zijn voor transgenders en non-binaire mensen, zo meldt het AD.

De Nederlandse inclusiviteitsexpert Barbara Oud is een groot voorstander van deze Orwelliaanse transformatie. Zij is een groot voor dit soort diversiteit en inclusief taalgebruik bij bedrijven. Micro-agressies kunnen mensen namelijk echt beledigen. meent ze. Door een kraamafdeling genderneutraal te maken behandel je mensen op een plezieriger manier aldus Oud. Woorden als “mensenmelk” en “mensen met baarmoeders” zijn daarbij écht een aanwinst.

,,Je wilt je genderidentiteit niet steeds hoeven verdedigen. Als een verloskundige, en dat is al een professional die bijzonder liefdevol en respectvol met patiënten omgaat, je dan aanspreekt met de voornaamwoorden die jij graag wil, is dat heel belangrijk in hoe je de zorg ervaart.”

Het is wel weer typerend voor West-Europa dat we de tijd, en geld, ervoor hebben om ons druk te maken met dit soort non-issues. We kunnen beter wat meer aandacht besteden aan het optimaliseren van de zorg, dan ziekenhuispersoneel trainen op welk taalgebruik ze moeten gebruiken. Woke taal gaat onze zorg niet ontlasten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. usb3.0

  “Volgens een genderexpert”

  Die praten altijd in hun eigen straatje, wij wc-eend adviseren wc-eend

 2. Drostemannetje

  Het is gewoon decadent.

 3. Linksbuster

  Als je geen freak bent..dan ben je tegenwoordig niet normaal.

  1. liefdevol rechts

   Neen, je moet juist een freak zijn om normaal te zijn.

   1. Nostradamus

    Jullie hebben beide gelijk 😉 🙂

 4. Vrijedenkert

  “Geboorteafdeling genderneutraal”
  Hoe moet ik me dat voorstellen?
  Vrouwen een kind baren en mannen een drol baren…

  Woke idioterie!

 5. Edjan

  Krankzinnig.

 6. liefdevol rechts

  Dat”genderneutraal” wil zeggen dat er aliens onder ons lopen.
  Te ver gezocht zeker?

 7. ikweetwatikwil

  Op een geboorte afdeling past geen omgebouwde man. Zijn ze nu helemaal gek geworden.

 8. Nostradamus

  Binnenkort worden de ‘gender reveal parties’ bij wet verboden. De minderheid zal en moet regeren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.