Incompetente Belastingdienst compenseert ‘toeslagenouders’ tergend langzaam: deze maand maximaal 3000 ouders betaald

Eind vorig jaar maakte het kabinet bekend dat alle gedupeerde ouders ten minste 30.000 euro krijgen overgemaakt. Het is inmiddels februari en deze maand zullen maximaal 3.000 ouders zo’n bedrag ontvangen, meldt De Telegraaf. Het gaat echt zo ontzettend traag!

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat er tot dusver 18.000 gedupeerden in beeld zijn, waarvan er slechts 470 vorige maand het geld hebben ontvangen. Over twee weken (17 februari) denkt ze er nog eens 500 tot 1000 te kunnen compenseren en in de laatste week van februari (de 25ste) nog eens 1500 tot 2000. Voor de zoveelste keer blijkt de Belastingdienst dus niet in staat om het door haar zelf gecreeërde onrecht binnen een normaal tijdsbestek te herstellen. Ongehoord!

Het gaat in totaal misschien wel om meer dan 20.000 gedupeerde ouders, dus de compensatie verloopt tot nu toe tergend langzaam. Kennelijk heeft de Belastingdienst het aantal gedupeerden nog steeds niet eens volledig in beeld, want de slachtoffers worden nog altijd geacht zichzelf te komen melden.

Dat blijkt ook wel uit het nieuws van vorige week, toen bekend werd dat de Belastingdienst ruim 400.000 beschikkingen handmatig wilde gaan controleren. Dat verklaart die oproep van het ministerie van Financiën om de gedupeerden zich te laten melden. Want als ze op de fiscus moeten wachten duurt het hele gebeuren nóg veel langer.

Door al het geslenter en langzame gedoe raakt het halen van het doel, en daarmee ook gerechtigheid, steeds verder uit het zicht. Begin mei moeten alle gedupeerden hun eerste 30.000 euro op de rekening hebben staan. Vanaf dat moment zal er worden gekeken hoeveel geld er nog bij moet komen en welke schulden er allemaal zullen moeten worden kwijtgescholden. Er is in ieder geval een half miljard euro voor vrijgemaakt.

Dat dát doel niet gehaald gaat worden, durft de Belastingdienst nog niet hardop te zeggen. Maar feit blijft dat de club van Van Huffelen target na target blijft missen. Kan voor de tienduizenden getroffen toeslagenouders óóit het boek nog dicht?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. hans-e-pans

  De Roverheid heeft op vele gebieden een slechte reputatie hoog te houden, dit dossier is er een van.

 2. halo1

  En wie gaat dat half miljard later betalen?.. wij/u/ik dus. Waarom zijn jullie toch zo op de hand van mensen die gebruik makend van de mogelijkheden?.. door naieve wetgeving.. ook de kluit hebben geflest.. niet allemaal..ik weet het.. maar nu lijkt het of iedereen eerlijk is geweest.. en de belastingdienst en masse de criminelen zijn!! Dit is marxistische Umwertung aller Werte..

 3. EvertB

  Half miljardje is klein bier want Nederland is gewoon stinkend rijk en eventueel lenen is spotgoedkoop.
  Toeslagencircus zit trouwens in de eindfase.

  1. halo1

   Ja Evert.. waarom maken we niet iedereen miljonair?.. gemakkelijk zat.. gewoon een paar nulletjes achter ieders bankrekening plaatsen!! Pff!!

   1. Crassus

    Niet nodig. Met Bots (zoek even met Google) is inleggen met € 50 al mogelijk. Rondkijkend met Trendinvest belegt u met forse rendementen. Voor de prijs van een slof sigaretten of 3 staatsloten doet u mee. Kijken!

 4. Rieks

  Wat wil Wout (www)? Dat de overheid zomaar een pak geld overmaakt zonder te checken of alle zielige en aangedikte verhalen wel kloppen? Ik denk dat veel mensen hier flink beter van worden. Net als met die zogenaamde schade door aardgaswinning in Groningen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.