LOL! Belastingdienst bestempelt burgers met één knop als fraudeur, maar moet 400.000 gevallen nu HANDMATIG controleren

De Belastingdienst weet zichzelf weer eens negatief in de spotlights te zetten hoor. De politiek verslaggever van RTL Nieuws, Roel Schreinemachers, laat zien dat de fiscus nu van plan is om maar liefst 400.000 beschikkingen handmatig te gaan controleren. Onschuldige burgers als fraudeur aanmerken kon echter wél met slechts één druk op de knop.

In deze tweet geeft Schreinemachers inzicht in het document van de Belastingdienst:

Je begint je inmiddels een beetje af te vragen wat er nog wél goed loopt bij de Belastingdienst. Het kan toch niet zo zijn dat er straks hele afdelingen (plus dure externe bureaus) bezig moeten zijn met een handmatige controle van iets minder dan een half miljoen documenten?! Bij de fiscus hadden ze enkele jaren geleden nog zo’n 900(!) verschillende systemen en apps die allemaal met elkaar moesten kunnen communiceren. Daar zit er dus blijkbaar niet één tussen die het ook maar een beetje makkelijker maakt om zo’n hoeveelheid documenten logisch voor te sorteren? Mijn god zeg.

De andere mogelijkheid, en die is zeker net zo erg, is dat dit wéér een nieuwe poging is om delen van de toeslagenaffaire toe te dekken of actief te traineren. Als dat inderdaad het geval blijkt dan mogen er zo onderhand wel eens koppen beginnen te rollen op dat departement! Dit is toch niet te filmen. Ze moeten zich daar de ogen uit de kop schamen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. halo1

  Ik hoorde vandaag dat ze 1 miljard per dag ophalen…als dit zo doorgaat zijn de consequenties groot. Moraal: de tarieven kunnen (voor de eerlijke betaler) in de toekomst alleen maar omhoog want de staat blijft een slokop…

  1. Cootje

   1 miljard per dag dan komen we een hoop te kort . Maar dat ze liever zuid Europa gratis voorzien , dan structureel de zorgpersoneel te belonen, dat ze liever bootjes toeristen in de watten leggen met huisvesting inrichting zorgkosten en een levenslange uitkering , dat ze het MKB ondersneeuwen tegen over de multinationals met miljarden is zeker en laten we zeggen dat ze ruim 2:3 miljard per dag binnen roeien

   1. hans-e-pans

    Dit noemt men nu KARMA.

    Ongeveer 30.000 mensen, en misschien wel meer, van de “kindertoeslagfraude” met een vergoeding van 30.000 Euro betekend dat ze bij elkaar 900.000.000 Euro, (negenhonderdmiljoen oftewel bijna een miljard) vergoed krijgen.

    Bij bijna alle geldzaken waar de belastingdienst, ontvangend en uitkerend, betrokken is zullen in de toekomst vraagtekens gezet worden omdat de belastingdienst nogal heel graag mensen de stempel van fraudeur toekende.

    Financieel worden het spannende tijden, niet alleen voor de mensen die een vergoeding zullen gaan krijgen maar ook voor alle andere mensen die dat zullen moeten gaan betalen/opbrengen.

    Laten we het maar niet hebben over de verantwoordelijken.

 2. Seneca

  ik heb geen knop nodig om de belastingdienst als aasgier te beschouwen…

 3. Canta

  Toch zeer opvallend. Wanneer er rellen zijn n.a.v. de avondklok suggereert men dat het de allochtonen zijn die dit doen, terwijl daar geen enkel bewijs voor was. Sterker nog, op de filmpjes zie je vele autochtonen.
  Nu gaat het over vals beschuldigd worden van fraude maar heeft niemand het erover dat het grootste deel van die mensen allochtonen zijn.
  Het is net zo als met Trump, die maar vol blijft houden dat er fraude is geweest bij de verkiezingen en wat doet hij in de laatste week van zijn presidentschap.
  Hij verleent gratie aan een aantal vrienden. Waarvoor zaten die: FRAUDE!!!!!!!

 4. Eminem2

  De politiek heeft 10-15 jaar geleden zelf van de Belastingdienst gevraagd om alles zo efficiënt mogelijk te doen, wat leidde tot meer software en minder mensen. Ook moest er naar aanleiding van de Bulgarenaffaire (2013) keihard opgetreden worden tegen fraude. Allemaal ook graag efficiënt en dus met zo min mogelijk menskracht.

  En als het dan fout gaat, dan is het allemaal de schuld van de Belastingdienst. Duidelijk.

 5. Bes Tolen

  Canta. U weet niet hoe daar de politiek van de Democraten in elkaar steekt. Anders zou u niet zo reageren. U bent natuurlijk lang niet de enige. Mogelijk denkt de meerderheid van de Nederlanders er zo over als u. Het hele westen wordt zwaar belazerd en daar komen we nooit van af want het gaat over veel meer. Toen in de zestiende eeuw bijna overal in West Europa opstanden uit braken, leken delen van Europa van de ellende bevrijd te zijn maar in deze tijd zijn de kansen gekeerd. Die opstanden waren niet succesvol omdat de opstandelingen niet over legers, bewapening enzovoort beschikten. Meer dan twintig miljoen Europeanen vonden de dood.

  1. Canta

   Bes Tolen
   “U weet niet hoe daar de politiek van de Democraten in elkaar steekt”,
   Wanneer je zoiets beweerd dan verwacht ik wel waarom ik het niet goed zou zien. Je geeft echter een vaag verhaal waar geen enkel verband met mijn beweringen te vinden is.
   Ter verduidelijking: wanneer je ( Trump) van je tegenpartij beweert dat deze fraude pleegt en dat aan alle kanten veroordeelt, dan is het toch heel vreemd dat je je vrienden gratie verleent voor het plegen van fraude. Dit toont, voor de zoveelste keer, dat de man geen principes heeft.

 6. Bes Tolen

  Sorry. Ik bedoelde te schrijven: Die opstanden waren aanvankelijk niet succesvol.
  In de meest landen zijn de opstanden neergeslagen. Zo werden in Frankrijk in korte tijd drie miljoen Hugenoten omgebracht.

  1. Canta

   Bes Tolen
   Wat heeft dit nou allemaal te maken met de valse beschuldigingen van fraude aan voornamelijk allochtonen. En wat heeft dat te maken met de fraudebeschuldigingen van Trump en het gratie verlenen aan zijn frauduleuze vriendjes?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.