Corona moe? Dit verlaagt jouw stress

De (online) kranten staan er bol van. Demonstraties, beperkingen, samenzweringen, opname cijfers, noodverordeningen, politieke debatten. En ze hebben allemaal één ding gemeen… Corona.

Tijd om te kijken wat je kunt doen om je hoofd even leeg te maken en te vullen met iets anders. Want hoe anders kun je overeind blijven staan in een wereld waar alles onzeker is en je vrijheid elke dag een beetje meer beperkt wordt.

Wat kun je doen?

Allereerst natuurlijk de inkoppertjes. Wandelen, fietsen en alles wat verder met bewegen en buiten te maken heeft. Bewegen is goed om de stress los te laten en buiten zorgt voor rust in je hoofd. Het liefst ga je overdag naar buiten omdat het licht een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand. Ga je wandelen of fietsen dan doe je dat het beste minimaal 20 minuten. De eerste paar minuten zit je lijf en waarschijnlijk ook je hoofd nog in de ‘weerstand’. Beweging heeft naast een positieve invloed op je mentale gezondheid ook een invloed op je spieren en gewicht. Regelmatig bewegen is dus belangrijk voor je.

Creatief bezig zijn

Nog een manier om rust in je hoofd te krijgen is je creativiteit aanspreken. Dat kan op vele manieren. Van tekenen, knutselen tot gebruiksartikelen maken. Een leuk idee is om je eigen kleding te ontwerpen. Moeilijk? Wel nee. Met een leuke tekening, een mooie tekst of misschien zelfs een foto kunt je mooie dingen maken. Je eigen ontwerp t-shirt of hoodie bijvoorbeeld. Uiteraard laat je na het ontwerp je hoodie bedrukken. Kleiner starten? Je eigen mondkapje, pet of muts maken zijn ook een leuk idee. En heeft iemand in je vriendenkring net een baby gekregen of zijn ze zwanger? Dan maak je gewoon een uniek babycadeau. Bij de Textieldrukshop vind je niet alleen voorbeelden genoeg maar kun je ook vanaf 1 stuks laten bedrukken.

Tekenen of schrijven

Een andere vorm van creatief zijn, is tekenen of schrijven. Denk je dat dat niets voor jou is. Neem dan eens een onderwerp of een vraag en ga gewoon aan de slag. Niet nadenken maar gewoon doen. Soms is het heel verhelderen voor jezelf wat er uit komt. En het leidt je af van de dagelijkse beslommeringen. Een onderwerp kan zijn dat wat je als eerste ziet als je naar de keuken loopt bijvoorbeeld. Of de vraag wie je als laatste gesproken hebt, wat je zou doen als je een dag alles kon doen wat je zou willen of welke vragen je iemand zou stellen als alles mogelijk zou zijn.

Tot rust komen

Heb je de rust al wat meer gevonden dan kan het lezen van een boek, lekker uitgebreid in bad gaan of muziek luisteren je ook helpen om te relativeren. Probeer vooral om voor je gaat slapen geen nieuws van meer te lezen over wat mensen wel of niet geloven van het coronabeleid en kijk ook geen tv. Heb je moeite om de positieve vibes vast te houden? Maak er dan een gewoonte van om elke dag voor het slapen minimaal drie dingen op te schrijven die je fijn vond die dag. Dat mag ook zijn dat de zon scheen of dat je je eigen hoodie dus gemaakt hebt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.