D66-econome Barbara Baarsma lobbyt wat af: schreef CO2-taks in partijprogramma, om er zelf van te profiteren

Nu komt de aap uit de mouw! Topeconome Barbara Baarsma pleit al jaren voor een CO2-taks, zogenaamd om het klimaat te redden. Ze is lid van D66 en schreef zelfs mee aan partijprogramma’s. Nu is ze benoemd tot CEO van Rabo Carbon Bank. Dit bedrijfsonderdeel is erop gericht om geld te verdienen aan alles wat met CO2-reductie te maken heeft. Sterker nog: ze gaan proberen om CO2 tot valuta te maken. Baarsma gaat hier dus flink van profiteren!

Dit is lobbyisteninfiltratie van de hoogste orde. Barbara Baarsma probeert Nederland (via D66) al jaren aan een ‘CO2-economie’ te krijgen. Ze schreef mee aan verkiezingsprogramma’s om deze sector zo groot mogelijk te maken, onder anderen door een nieuwe belasting te heffen. In diverse kranten gooit ze daar al geruime tijd balletjes over op.

Maar Baarsma is niet zomaar een “deskundige” of een “betrokken burger”. Baarsma heeft namelijk nu vervolgens zélf een flinke rol in de private sector bemachtigd, en mag van haar eigenbedachte beleid flink profiteren. Ze wordt de CEO van de ‘Rabo Carbon Bank’, een “duurzaam” onderdeel van de Rabobank. Wat de D66-activiste betreft moet heel Nederland dus straks worden verplicht om belasting over CO2 te betalen en worden gedwongen om te handelen in emissierechten voor CO2, zodat ze zelf ook als een malle geld kan binnen harken bij haar eigen bankje:

“Ik voel me als bankier dienaar van de reële economie. Met de Rabo Carbon Bank realiseren we een nieuw verdienmodel voor de bank waarmee we de beweging naar een klimaat neutrale economie willen versnellen én een toekomstbestendig voedselsysteem stimuleren. Dat is een uitgelezen kans voor onze coöperatieve bank. We zijn actief in de hele waardeketen. Niet alleen hebben we een wereldwijd netwerk in Food & Agri sectoren, ook bedienen we de grote spelers in de markt die aan de slag willen met hun CO2-uitstoot. We werken met hen samen aan het verminderen van hun uitstoot én bieden hen met de Carbon Bank gevalideerde mogelijkheden voor CO2-opslag,” aldus Barbara Baarsma.

Dit zou hetzelfde zijn als iemand die jarenlang pleit voor het uitrollen van een 6G-netwerk, en vlak voor het er aan zit te komen een rol krijgt bij de bouw van 6G-torens en 6G-smartphones, terwijl diegene er ook net voor heeft gezorgd dat de oude 4- en 5G-netwerken worden verboden. Hoe goed het (nu nog fictieve) 6G-netwerk ook mag zijn, dit soort praktijken zouden een behoorlijk zure nasmaak geven omdat het er alle schijn van heeft dat het puur voor persoonlijk gewin is.

Met Barbara Baarsma is bovenstaand voorbeeld dus helemaal niet zo fictief, als je het verhaal vertaalt naar Rabobank, D66, Barbara Baarsma en duurzaamheid. Dat is dus regelrechte belangenverstrengeling bij D66, met een vleugje corporatisme!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Nostradamus

  Links löllen, rechts vullen is niet exclusief voorbehouden aan extreem groen links…

 2. Spaanse_K0K

  Barbara Baarsma,
  Sinds 2009 is zij hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.
  Van 2008 tot 1 april 2016[3] was zij directeur van het onafhankelijke adviesbureau SEO Economisch Onderzoek.[4][5]
  In 2012 is Baarsma benoemd tot kroonlid van de SER.
  Per 1 april 2016 is zij benoemd tot directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank.(Prettig om mee te werken)
  Sinds 1 januari 2019 is zij directievoorzitter van Rabobank Amsterdam.

  Wout heeft het niet zo op deze invloedrijke, machtige en bovenal prettige vrouw om mee samen te werken.

  1. J.P Coen

   mensen met een dubbele agenda blijken zelden een betrouwbare partner micro cockje

   1. Spaanse_K0K

    Reageerders met een dubbele inlogs blijken zelden een betrouwbare partner Lugar & Co.

  2. werikke

   wout heeft het over belangenverstrengeling en jij maakt ervan dat die hekel heeft aan invloedrijke vrouwen. Dan ben je zeer verwarde man die het niet heeft begrepen. ga lekker stripverhaal lezen kijken of je dat snapt.

   1. Linksbuster

    Cockje heeft te lang verbrande frituurdampen gesnoven om ook nog maar iets zinnigs te kunnen uitbrengen.
    Co2 en klimaat..big business.

  3. Cootje

   Alles wat D66 is is Sophie in t veld in het evenbeeld , van de nichten tot de homofielen , van de transgenders tot de eurofielen het politieke spectrum gebruiken voor hun eigen gewin eigen belang van gekregen appartementen tot abortus tot een dubieuze reis en onkosten vergoedingen , tot het overboord kieperen van kroonjuwelen. Deze stichting gaat over lijken en onze linkse econoom doet daar geweldig in mee om haar zakken te vullen , de d66ers proberen ten kosten van alles dicht bij het vuur te zitten , jammer of gelukkig is dat deze partij altijd genadeloos wordt afgestraft met het mee doen aan regeringsdeelname , kunnen ze weer terug naar hun eigen cultuurtjes

   1. Loelap

    Zou Sophie in het Geld die 400.000 euro al teruggestort hebben?

  4. driewerf

   Pielemooske denkt te weten hoe het werkt hahaahha wiki even raadplegen en neerplempen maar jonge je frietbak staat in de fik . dommer als dit kom je ze niet meer tegen .

 3. Pieter48

  Wat betreft uitstoot worden we in dit land ingehaald door de uitstoot veroorzaakt door het ontdooien van permafrost in gebieden in Rusland en Canada. Zelfs nu we in dit land biomassa zijn gaan gebruiken om energie op te wekken.

 4. Emma Louise

  Fijn dat jij dit met ons deelt, Wout. Baarsma is een expert op haar gebied en zorgt samen met de Rabobank en het kabinet Rutte IV voor daadkrachtige vooruitgang.

  “De Carbon Bank ontwikkelt onder leiding van Baarsma samen met boeren projecten voor CO2-opslag in bomen en de bodem en bemiddelt tussen de partijen die CO2 opslaan en bedrijven die hun uitstoot willen terugbrengen of compenseren.”

  1. J.P Coen

   CO2 opslaan , K N E T T E R G E K

   De hele handel in CO2 rechten is groene waanzin ! Sommige proberen deze onzin te verkopen als daadkrachtige vooruitgang voor compensatie van CO2.

   CO2 kan je niet compenseren. Je stoot het uit of niet. Een ander zijn rechten kopen betekent dus dat de ander geen CO2 mag uitstoten. Erg goed voor de ontwikkeling van de “arme partij “of wederom uitbuiting van groepen !

   1. Emma Louise

    Er zijn geologische formaties die geschikt zijn voor de opslag van CO2:

    1. Olie- en gasreservoirs
    2. Diepe zoutwaterformaties
    3. Onontginbare steenkoollagen.

    Deze opslagplaatsen moeten zich
    gewoonlijk op een diepte van 800m of dieper bevinden. Daar houdt de druk het CO2 in vloeibare of in superkritische
    toestand. In deze omstandigheden heeft CO2 minder densiteit
    dan water en moet het langs boven afgesloten worden om te
    beletten dat het terugkeert naar de oppervlakte.

    Het kan bijvoorbeeld fysisch gevangen
    worden onder een goed afgesloten rotslaag die dienst doet als deksel of in poreuze openingen van rotsen, of het kan chemisch gebonden worden door het op te lossen in water en te laten reageren met rotsmineralen tot carbonaathoudende mineralen.

    Samengeperst CO2 kan geïnjecteerd worden in ondergrondse poreuze rotslagen door gebruik te maken van methoden die al zeer lang toegepast wordt door de olie- en gasindustrie: de technologie van
    het putboren, de injectietechnologie, computersimulaties van de dynamiek van de opslagreservoirs en opvolgingsmethoden.
    Opslagprojecten op industriële schaal lopen momenteel in de Noordzee (lekker dichtbij: NL ligt aan deze zee), Canada, Algerije en Texas. Elk van deze regio’s slaat momenteel meer dan een miljoen ton CO2 op die anders
    in de atmosfeer zou terecht komen.

    Wist jij dat niet?

    1. J.P Coen

     nu nog even nut en noodzaak van de idioterie ! De CO2 is immers uitgestoten domme gans

     1. Emma Louise

      Voordat CO2-opslag plaatsvindt wordt de CO2 die ontstaat in energiecentrales en fabrieken afgevangen. Daarna gaat de vaak vloeibaar gemaakte CO2 per schip of via pijpleidingen naar opslagplaatsen.

      Zo is het vast duidelijker voor jou.

    2. Jack Flash

     Ja, een onbetaalbare procedure die in feite geen enkel doel dient.
     Vegetatie lost dit “probleem” kostenloos op.

 5. driewerf

  Iedereen die denkt dat de aarde in een perfecte cirkel om de zon draai vinger opsteken graag …

  1. Emma Louise

   …draait.

   Stam + t.

   1. J.P Coen

    wat zeg je wím ?

    1. Loelap

     Ja af en toe is de schizofreen Wīm ook een vrouw.

     1. Gerda2

      Met plisse rokje natuurlijk.
      Het zou fijn zijn als Marie Louise ook aan bronvermelding deed.

 6. Pieter48

  Wat een beetje vergeten word door de mensen die zich zo met het klimaat bezighouden is de overbevolking. Het is in de kringen van de klimaat redders ook nog niet door gedrongen dat er in Europa landen zijn waar de uitstoot aan zienlijk minder is als in landen waar geen kerncentrales zijn. Toen deze redders nog hippies waren hebben ze zich tegen kernenergie gekeerd en dat zijn ze altijd gebleven.

 7. ervi

  Het is nog even afwachten op je persoonlijke CO2 quotum.
  Te veel gereisd en dus teveel uitgestoten? Rest van de maand binnen zitten.
  Totalitair klimaatfascisme met, uiteraard een virusrandje. Want dat blijft er natuurlijk in gehouden.

 8. Spoetnick

  Wat een ongekende leugenaars zitten er toch bij de milieu- maffia.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.