Filmpje! Thierry Baudet: ‘Als we nu niet zeggen dit moet stoppen, dan komen we misschien nooit meer uit de lockdown’

Er zijn in Den Haag niet veel politici met de moed om het lockdownbeestje bij zijn naam te noemen. Namelijk: dat het draconisch, dictatoriaal beleid is, én dat je steeds vaker de indruk krijgt dat de boven-ons-gestelden in de media en in de politiek het wel prima vinden zoals het gaat.

Er is één man in Den Haag die niet bang is om af te wijken van de grote pro-lockdownhegemonie. Gisteren tijdens de FVD-campagne optredens in het land sprak Thierry Baudet met een correspondent van de NOS… en hij liet werkelijk geen spaan heel van a) de lockdown en b) de motieven achter dat vreselijke wanbeleid.

“Als je gewoon kijkt naar de sterftecijfers dan valt corona in de range van een zware griep, en als je kijkt naar de afgelopen 20 jaar, dan hebben we jaren gehad dat er procentueel meer mensen van boven de 65 stierven dan het afgelopen jaar. Dus het is geen uitzonderlijk jaar met 20.000 oversterfte enzovoorts,” legde Baudet uit. “We hebben ons bang laten maken voor iets dat veel minder groot is dan we eerst dachten.”

Denkt u dan, vroeg de NOS-fopjournalist vervolgens, dat er elk jaar of elke paar jaar zo’n lockdown kan komen, omdat er dan weer een nieuwe variant is van dit coronavirus, of een nieuw coronavirus, of een stevige griep? “Ja, ik denk, sterker nog, dat als we nu niet op 17 maart zeggen, dit moet stoppen, dat we hier misschien nooit meer uitkomen.

Hier is moed voor nodig. Maar het precies de vrees die steeds meer mensen hebben. Hoe langer deze lockdown namelijk duurt, hoe duidelijker het is dat het een volstrekt bezopen beleid is… maar hoe meer de overheid erin volhardt (daartoe aangemoedigd door de media).

Maar oh jee, zei de fopjournalist vervolgens, ondermijnt Baudet daarmee niet “het draagvlak voor de coronamaatregelen?”

“Ik hóóp dat ik het draagvlak ondermijn,” zei Baudet daarop terecht. Want als je begrijpt dat de maatregelen op drijfzand gebaseerd en volstrekt overdreven zijn wíl je dat het draagvlak afkalft waardoor er eindelijk een einde aan gemaakt kan worden. Zoals Homer Simpson zou zeggen: ‘D’oh.'”

Maar gossie toch, de NOS’er had nog een puntje van kritiek. Want Baudet heeft aangegeven zich voorlopig niet te willen laten vaccineren met het nieuwe, experimentele mRNA-vaccin. Ondermijnt hij daar zijn eigen standpunt niet mee? Natuurlijk niet, is het antwoord van Baudet. “Die vaccinatie is toch ook totaal niet nodig voor mensen onder de 65? Als je gewoon normaal gezond bent heb je helemaal niets te vrezen van corona. Het is zoals een griep. En ja, er gaan mensen dood met corona of aan corona. Maar dat zijn mensen op grote hoge leeftijd met onderliggende klachten enzovoorts. En onder de 65 zijn er het afgelopen jaar minder mensen gestorven dan er mensen zijn gestorven in het verkeer. Dat moet indalen. Daar zijn wij voor campagne aan het voeren.”

Tenslotte vroeg de NOS-fopjournalist Baudet naar opmerkingen uit het publiek over “Bill Gates, The Great Reset” en andere “complottheorieën.” Weer had Baudet zijn antwoord klaar en weigerde hij een blad voor de mond te nemen. “Nou, The Great Reset is de titel van een boek geschreven door Klaus Schwab, en Klaus Schwab is de voorzitter van het World Economic Forum. En hij heeft gezegd, en dat hebben ook andere mensen gezegd, Mark Rutte heeft het ook gezegd, ‘corona biedt een geweldige kans, een great opportunity om een totaal nieuw soort maatschappij te krijgen.’ Ik vind dat heel zorgelijk en ik vind dat we het daarover moeten hebben.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Zo. Die mogen de officieuze overheidspropgandisten van de NOS in hun zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Naar eigen zeggen offert Baudet graag 3 miljoen mensenlevens op. Dát is zijn echte agenda en daar streeft hij naar – hij streeft naar de nieuwe genocide onder ouderen. Grootvaders en grootmoeders; moeders en vaders, tantes en ooms. Kwetsbare zonen en dochters.

  Deze man is gevaarlijk. Gelukkig is zijn partij dood.

  1. Tedje Kruis

   Kortom alle zwakkeren, die geen meerwaarde hebben voor de natie.

   Alles opgeteld moeten we echt constateren dat Baudet een onvervalste fascist is.

   1. Nostradamus

    Disclaimer over fascisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
    h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

   2. Adriaen van Bergen

    Nu worden de dragenden opgeofferd om de behoefenden te redden.
    Hoe goed zal dat gaan, denk je?

   3. Meriadoc Brandebok

    FvD hangt de sociaal-darwinistische theorie aan dat de sterkste kan overleven. Iedereen die niet binnen het beeld van de sterke, boreaal-blanke übermensch is kan doodvallen. Letterlijk.

    1. halo1

     Dat de sterksten overleven is..toch in principe volkomen logisch. U framet het alsof “‘iedereen `(`verder) kan doodvallen”” Je kan net zo goed zeggen dat u weliswaar niet iedereen laat doodvallen , maar wel ernstig schaadt omdat de hele economie wegzakt. Ik denk dat bij Thierry”s visie 1 % het niet overleeft.. maar in uw visie gaat het minstens 50 % veel slechter.. dat is toch een afweging, waar voor de een het ene prevaleert.. voor de ander het andere.. uw gemene insinuaties ten spijt..

    2. werikke

     wat een onzin haal jij erbij om je haat te profileren terwijl hij dat helemaal niet gezegt heeft. door jou wordt haat gezaait terwijl je dat hem kwalijk neemt

    3. ManX

     Meriadoc Brandebok is een zware autist die op alles een Godwin of de woorden facist & racist plakt. Zijn kokervisie belet hem zaken iets breder te zien dan het kleine rondje waarop hij focust. Daardoor schrijft hij -ondanks zijn kennis op verschillende dossiers- vrijwel constant onzin, leugens of laster op.

     1. driewerf

      Ik denk dat zijn zolderkamertje behoorlijk bekrompen is .Tja dan worden de hersenen dat natuurlijk vanzelf ook. nou had brandebok al niet veel daarboven in zijn bekrompen schedeltje ,dat ik bang ben dat het binnenkort reduceert tot nul . lol

     2. Meriadoc Brandebok

      @ManX

      De sociaal-darwinistische denkwijze is gewoon evident als men tot 3 miljoen doden bereid is omdat de sterksten het toch wel overleven.

    4. driewerf

     GA JE GANG WIJ GAAN ER GEEN TRAAN OM LATEN .

   4. Loelap

    Zoals jij Ted.

  2. Spaanse_K0K

   Michael kan niet wachten.
   Hij hoopt op een snelle afwikkeling van beide successierechten.

   1. driewerf

    Pielemooske toch wat een haat … hahahahaahah krijg lekker zelf de tyf…

   2. Meriadoc Brandebok

    🤣

  3. werikke

   volgens mij snap je niet wat jij bedoeld dus hou op hier domme dingen te veronderstellen

  4. RvdBe

   Niemand wil dood, maar iedereen gaat dood.
   Daar gaat Rutte of andere leiders met dictatoriale trekjes niks aan veranderen.
   Het meest verachtelijke vind ik nog eventuele mondkapjes,testen en vaccinaties voor gezonde kinderen, hoe ziek kun je zijn om dit goed te keuren, een kind hoort buiten te spelen in een zandbak waar iedereen in pist, zo bouw je weerstand op.

  5. driewerf

   Vraag me af wanneer ze jouw eindelijk op gaan nemen of doet je poepertje nog zo zeer dat je niet rationeel meer kunt denken . Nou kon je dat toch al niet echt, jammer want je bent een echte aanwinst voor DDS. hahahaahahahaaha

  6. J.P Coen

   hugo goebbels en zijn vrind mark offeren veel meer mensen op met hun verplichte vaccinatie programma

   1. Thant dolph

    “offeren veel meer mensen op met hun verplichte vaccinatie programma”

    Hahaha!!, de repeteerclown is er inmiddels ook al van overtuigd dat de vaccinaties ingezet worden om de wereldbevolking een beetje bij te wieden.. 🤪🤡🤪

 2. Tedje Kruis

  Vd Galien begint hysterische vormen aan te nemen.

  Nu was hij altijd al geïnteresseerd in het mystieke, wellicht heeft hij nu het ware geloof gevonden.

  Ik constateer echter dat het hem geen geluk en vrede bezorgd.

  1. Oepsie

   Maar gelukkig, trekt u wel volle zalen. Ja toch? En dan vooral de gesprekken met uw partner, zijn zeer aanbevelenswaardig. Proest!!!!!

  2. Linksbuster

   Q…Ik constateer echter dat het hem geen geluk en vrede bezorgd……..
   En ik constateer dat bij tedje kruis het “tilt” lampje al lang geleden is doorgebrand..hij wordt ’s nachts al “FVD” gillend zwetend wakker…zoek hulp stumper.

   1. driewerf

    Het heeft er veel meer last van als je volkomen negeert Linkbuster

 3. Franz Biberkopf

  “én dat je steeds vaker de indruk krijgt dat de boven-ons-gestelden in de media en in de politiek het wel prima vinden zoals het gaat.”

  Hier worden bestuurders motieven toegeschreven zonder bewijs of logica. Waarom zou het Kabinet in hemelsnaam de lockdown en avondklok prima vinden en willen handhaven? Welke aanwijzingen dan wel logica is er om te verwachten dat ze die maatregelen zullen handhaven als de redenen ervoor wegvallen?

  Dit is verdachtmakerij zonder grond.

  1. Oepsie

   Ach ja, daar komt speklapje weer met een, voor zichzelf, op maat gesneden flauwekul stukje. Altijd hetzelfde boos op zichzelf, dus, boos op de wereld en iedereen! En dan nog zijn nieuwe nick. Daar heeft hij lang over moeten nadenken, want ja, Piet is niet genoeg, het moet dieper gaan volgens onze huis Narcist.

  2. werikke

   iets dat jij herkent? vertel mij waarom ben je hier op dit forum als je zelfs groepsverkrachting 14 jarig meisje goedkeurt

  3. Linksbuster

   Q…bestuurders…..
   Moet zijn knoeiers!
   Ben benieuwd hoe straks onze “bestuurders” de door hen opgelegde corona maatregelen gaan gebruiken om het volk financieel totaal uit te kleden…wellicht geldzuivering a la 1945 met de uitgifte van de zgn “corona euro” iedereen start met een tientje na de grand reset?

 4. Edjan

  Baudet heeft hierin volkomen gelijk. Corona was een rampje maar door de maatregelen van het gezag is het een ramp geworden.
  Maar dat komt het gezag goed uit, meer macht, meer geld, meer centralisatie, meer eu, meer windmolens, meer zgn vluchtelingen. Deze ramp gaat nog lang duren.

 5. sonny

  Als het Coronavirusin veruit in bedwang is nadat de vaccinaties vruchten gaan afwerpen, gaat de EU proberen alle sociale en economische schade te herstellen!
  Haha, waarmee, hoe!
  Oja, innovatie (werkgelegenheid?) mbt vergroening en energietransitie, een lachertje!
  Putin’s economie bijvoorbeeld is zeer snel weer op peil, hij heeft wat iedereen nodig heeft, olie&aardgas, Duitsland neemt op dit moment naarstig een groot deel van de Nordstream2 kosten op zich, zo hard en dringend hebben ze het Russisch aardgas nodig!
  Immers Merkel heeft kernenergie EN de kolencentrales in de ban gedaan, de olie voorraden van Rusland zullen in de nabije toekomst alsook geïmporteerd moeten worden!
  De denktanks van de EU hebben niet in de gaten dat ze bezig zijn economische zelfmoord te plegen!

  1. gustav

   sonny/
   Nederland importeert óók aardgas uit Rusland, maar daar wordt heel weinig over gepraat!
   Overigens als oostenwind staat, krijgt N.W Europa een forse lading onfrisse lucht en vervuiling uit Rusland, Polen, ondanks het euforische gebral van politici over klimaatbeleid, transitie en het surrealistische geneuzel over voorbeeldfunctie.

   1. pasco

    gustav:
    De wereld is enkel nog te corrigeren door technocratische regeringen, huidige politici zijn vaak wereldvreemde, onrealistische types, Don Quichotes!
    Dromende links- idealistische leraartjes, sociologen,mislukte economen etc, met onmiskenbare kokervisie!

 6. halo1

  Ik weet nog niet wat ik van die great reset denken moet.. als het maar geen open invitatie wordt tot alzijdige immigrarie ..want dat betekent einde-NL

 7. JFU

  De noodwet die er doorheen is gejast zal veel gebruikt gaan worden, om de kiezers monddood te maken, en onze vrijheid in te perken.

 8. Edjan

  Zowel Meriadok Brandebok als Tedje Kruis als Frans Biberkopf zijn absoluut NIET links: ze zijn conservatief calvinistisch, willen een sterke overheid met weinig inspraak van het volk (door hen ook wel het “grauw” genoemd). Liefst hadden ze een feodaal regime met een christen-theocratie zoals die in onze streken vóor de Franse revolutie bestond.

  Dat de overheid de coronacrisis gebruikt om het volk rechten af te nemen en zichzelf meer macht toe te bedelen, vinden ze dan ook prachtig. Mensen die daar tegen protesteren zullen ze dan ook wegzetten als fascisten, nazi’s en zelfs 3 miljoen-voudige moordenaar.

 9. Loelap

  Berichtje over FVD en meteen staan alle Links trølletjēs in het gelid.
  Zeer amusant

  1. Yoyo

   Je kan er inderdaad de klok op gelijk zetten, Loelap.
   Baudet irriteert big time op een of andere manier deze linkse deugkneuzen.
   Het zou pas eng worden als ze dit enthousiaste enfant terrible zouden gaan prijzen.
   Thierry is dus goed bezig.
   Ga zo door!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.