FVD veroordeelt doodeng vaccinatiebewijs-advies: ‘Ongevaccineerden worden tweederangsburgers!’

De huidige wetgeving maakt het mogelijk voor bedrijven om een vaccinatiebewijs “als voorwaarde te stellen voor toegang tot hun diensten en voorzieningen.” Dat zeg ik niet, dat zegt de Gezondheidsraad ‒ en dan ook nog eens in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid. Forum voor Democratie veroordeelt in overduidelijke, harde bewoordingen. Er mogen geen tweederangsburgers komen in ons land, zegt de partij!

Toen wij enkele maanden geleden voorspelden dat we uiteindelijk een situatie zouden krijgen dat bedrijven ongevaccineerde personen zouden weigeren, werden we weggezet als wappies. Och joh, dat zou heus meevallen. Echt waar. Nou, dat blijkt dus niet het geval. Want allerlei instellingen mogen op basis van reeds geldende wetten gewoon om vaccinatiebewijzen vragen.

Het vragen om zo’n bewijs mag niet leiden tot “uitsluiting of schending van privacyregels,” en het mag ook niet leiden tot discriminatie, aldus Nu.nl. Zogenaamd dan. Want de Raad zegt heel duidelijk dat horeca, zorginstellingen, organisatoren van evenementen, werkgevers en zelfs scholen kunnen eisen dat bezoekers een vaccinatiebewijs overleggen. De ‘reden’ daarvoor zou zijn dan zijn ‘ter bescherming van de gezondheid van ánderen.’ En, oh ja, geeft de Raad toe, natuurlijk kunnen overwegingen van economische aard ook een rolletje spelen. Ha. Ha.

Hilarisch genoeg geeft Nu.nl aan dat Hugo de Jonge de Gezondheidsraad om advies had gevraagd, omdat hij niet al te blij is met een mogelijk vaccinatiebewijs. “Dat zou inwoners kunnen dwingen om zichzelf in te enten tegen het coronavirus, terwijl De Jonge wil dat vaccinaties altijd vrijwillig moeten plaatsvinden.” Aldus het ronduit hilarische nieuwsblogje. Je zou erom huilen als het niet zo ontzettend triest was. Ja hoor, jongens. De Jonge is echt heel hard tegen dit soort (zachte) dwang. Dat vindt hij ver-schrik-ke-lijk. Hij ligt er ’s nachts zelfs van wakker! Man, man, man. Ja, ja, hij moet vandaag meteen even langs bij zijn therapeut om hierover te praten.

Maar serieus. Deze kant gaan we natuurlijk op, en het is doodeng. Een vaccinatiebewijs zodat je een zorginstelling in kan? Zodat je naar de winkel kan? Zodat je zelfs kunt werken? Zodat je naar een festival kan? En zelfs zodat je naar een onderwijsinstelling (lees: school!) kan? Verschrikkelijk.

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en Like mijn Pagina op Facebook voor het laatste gezond-rechtse nieuws en commentaar!

Forum voor Democratie denkt daar net zo over. Op Twitter laat de partij weten dit advies volstrekt onacceptabel te vinden. Het advies is, zegt FVD, “zorgwekkend.” De “Gezondheidsraad opent deur naar indirecte vaccinatieplicht. Wie geen vaccin neemt, wordt in de praktijk tweederangsburger. Politiek mag hier niet mee akkoord gaan. Vaccin mag geen vereiste voor deelname aan de samenleving worden.”

Met alle coronaperikelen begint het met de dag meer op het boek 1984 van George Orwell te lijken. En het ergste van alles? Wij moeten maar net doen alsof het allemaal heel normaal is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. RvdBe

  Ik kijk naar op1 en Jinek en luister goed naar Rutte, het is allemaal voor ons eigen bestwil.
  Doe nu maar wat ze zeggen dan krijg je mss wel een kruimeltje van je vrijheid terug, maar wel braaf zijn natuurlijk want dat kruimeltje kan zomaar weer terug in de koekentrommel.

  1. Edjan

   RvdBe. Als de politicus het “voor eigen bestwil” predikt, boer pas op je kippen!

 2. WayneGretzky99

  2e rang burgers zijn er al lang. Extreem linksch namelijk.

  1. hans-e-pans

   Als je als Nederlander je jezelf niet laat vaccineren word je 2e rang burger. Laat ik anderen uit de brand helpen zo worden we al karen beschouwd door de Roverheid. Belastingdienst is verworden tot plukmachiene die steeds meer plukt, dit geld ook voor de lagere Roverheden. Je moet zelf steeds meer betalen voor minder geleverde diensten, je moet bovendien ook steeds meer zelf doen. Laten we het dan maar niet over de EU, het rupsje Nooitgenoeg, hebben.

 3. Edjan

  Het zou handig zijn dat vaccinatiepaspoort op de mobieltjes te zetten. Dan kunnen we dmv. poortjes automatisch gescand worden. En natuurlijk, op dat digitale paspoort kan nog meer bij: veroordeeld wegens zedendelict, pédofilie bijvoorbeeld, en het poortje blijft dicht: dat zal haast iedereen prima vinden.
  Snelheidsovertredingen, “vergeten” op straat de foto’s van het gezag te groeten, noem maar op.
  En zo sluipt op kousenvoeten de Chinaficatie naderbij.

 4. halo1

  Ik ben benieuwd hoe dit electoraal voor Thiery uitwerkt.. hij is zich aan het opwerken als de grote kampioen van de vrijheid.. en 20 % is het daar potentieel mee eens…interessant!

  1. Tedje Kruis

   Baudet ligt op z’n gat en uit pure wanhoop een one-issuepartij op Corona omdat niemand de gevolgen nog kan overzien.

   Het gezwets, zaaien van angst, onzekerheid ruis helpt in ieder geval niet. Ook Baudet heeft geen glazen bol en staart alleen de koe in de kont

   1. Nostradamus

    Vooruit zien is regeren. Hij heeft dus meer visie dan jij. Daarom staat hij in de kamer en zit jij thuis achter je scherm.

    Geef eens antwoord op de vraag waarom gevaccineerden bang (moeten) zijn voor ongevaccineerden. Kan je dat?

   2. halo1

    De wens is de vader van jouw gedachten Tedje….voorlopig heeft hij een podium in de Tweede Kamer en jij voor zover ik weet niet…

  2. Monty

   Een kabinet van Baudet en Wilders wordt een feit.
   Wie wordt onieuwe minster president?

 5. Nostradamus

  Ik begrijp nog steeds niet waarom gevaccineerden bang (moeten) zijn voor ongevaccineerden. Het zou eerder andersom moeten zijn!
  En wie weet bezit ik al een gezonde dosis antistoffen.

  Pure angstzaaierij. Zwakken en bange mensen die daar in mee gaan.

 6. Gerda2

  29 januari 2021

  De Raad van Europa heeft een resolutie aangenomen over vaccinaties tegen Covid.

  Daarin spreekt de raad zich nadrukkelijk uit tegen het verplicht stellen van het Corona-vaccin. Elke burger mag een eigen afweging maken tussen te verwachte positieve effecten en de risico’s van het vaccin.
  Ook pleit de Raad ervoor dat burgers vooraf over alle facetten, dus ook de risico’s van het vaccin worden geïnformeerd. Discriminatie tussen mensen die zich wel en hen die zich niet laten vaccineren is volgens de Raad niet toegestaan.

  De belangrijkste punten:

  de snelheid waarmee de vaccins worden ontwikkeld, kan een moeilijk te bestrijden uitdaging vormen voor het opbouwen van vertrouwen in die vaccins

  ervoor te zorgen dat de regelgevende instanties die belast zijn met de beoordeling en toelating van vaccins tegen Covid-19 onafhankelijk zijn en beschermd zijn tegen politieke druk;

  bijzondere aandacht te besteden aan mogelijke handel met voorkennis door leidinggevend personeel van farmaceutische bedrijven, of aan farmaceutische bedrijven die zich ten onrechte verrijken op kosten van het publiek;

  ervoor zorgen dat de burgers worden geïnformeerd dat de vaccinatie NIET verplicht is;
  ervoor te zorgen dat niemand wordt gediscrimineerd omdat hij niet is gevaccineerd;

  op transparante wijze de inhoud van contracten met vaccinproducenten meedeelt.

  ezaz.nl/raad-van-europa-vaccins-niet-verplichten/

  Voor wat het waard is.

 7. DubbelZout

  “ Er mogen geen tweederangsburgers komen in ons land, zegt de partij”

  Behalve als je van niet westerse komaf bent natuurlijk

 8. Xel

  Je hoort helemaal niets over mensen die als gevolg van de vaccine bijwerkingen hebben gekregen.

  Dat moffelen ze waarschijnlijk onder het tapijt. Wereld wijd gaan mensen dood na injectie.

  De maatschappij wilt het liefst dat dus iedereen gevaccineerd gaat worden met alle mogelijke gevolgen van dien.

  Ach gaat u dood. Baat het niet dan schaad het niet.

  Hmmmm

  Het heb het gevoel dat mensen wel eens boos kunnen gaan worden.

  1. Thant dolph

   Zeker onder een steen geleefd de afgelopen maand?

 9. NoDoubt

  Het techno fascisme rukt op. Terug naar 500.000 miljoen mensen. China aan de Noordzee met verplichte gen-experiment. Rutte onze vrijmetselarij-leider.

  1. EvertB

   “Terug naar 500.000 miljoen mensen.”

   Dat zijn er best veel als ze tegelijkertijd leven.

   1. Thant dolph

    Die 500.000 miljoen kunnen wel op Jupiter terecht. Daar is ruimte zat! 😉

 10. Beukman

  Opmerkelijk dat de partij die individuele vrijheid voorstaat en tegen overheidsingrijpen op allerlei gebied is, nu van de overheid eist om in te grijpen tegen bedrijven die kiezen voor veiligheid voor hun klanten en werknemers.

  De vrijheid van de één houdt op waar die van de ander begint. Baudet wil de vrijheid opofferen van degenen die er geen trek in hebben om besmet te worden, en die geven aan vaccinatiewappies. Zeer onfris.

  1. Nostradamus

   Geef eens antwoord op de vraag waarom gevaccineerden bang (moeten) zijn voor ongevaccineerden. Kan je dat?

   1. Edjan

    Nos, het blijft oorverdovend stil …

    1. Nostradamus

     NOS?! Gaan we schelden! 😉

     Maar het klopt. 3x gevraagd maar geen antwoord. Misschien in een volgende post…

   2. Beukman

    Weet je dan niet dat vaccinatie niet voor 100 procent effectief is, Damus?

   3. EvertB

    Gevaccineerden hoeven niet bang te zijn voor ongevaccineerden. Omgekeerd trouwens ook niet.
    Maar vind jij deze vraag relevant?
    Het gaat in deze coronapandemie om de virusbestrijding (ook in al haar nieuwe varianten).
    Zodra 70 à 75 procent van de bevolking is ingeënt ontstaat volgens de experts groepsimmuniteit. Hoe lang het virus nog onder ons blijft en incidentele schade kan aanrichten is mij niet bekend. Dat lijkt mij dan ook de reden om de antivirusmaatregelen in al haar ‘vormen’ gecontr*leerd af te bouwen. We temperaturen als het ware “dagelijks de patiënt” (lees Nederland).

 11. Roelette

  Even dacht ik dat r stond: ‘je moet ingeent zijn, om te kunnen reageren’!

  1. Wally

   Das alleen voor de Joop en zo.

 12. Meriadoc Brandebok

  FvD is een one issue-drampartij geworden. Het gaat alleen nog maar over het coronavirus. En dat geldt trouwens ook voor DDS.

  1. Nostradamus

   Hahahahahahahahahahahaha domme reactie Hahahahahahahahahahaha

  2. ervi

   Brandebok is een one-issue drammer geworden. Het gaat alleen nog maar over FdV/ Thierry Baudet.
   En dat geldt trouwens ook voor Beukman.

   1. Beukman

    Onzin. Ik dram ook over Trump, Geurt, Femke, Amsterdam, corona, de media, Soros, Rutte, de prijs van eierkoeken, America, griep, kanker, het milieu, klimaatverandering, en godsdienst.
    Maar kennelijk lees jij alleen maar draadjes over jouw held Thierry, want anders had je dat wel geweten.

    1. ervi

     Thierry Baudet is niet mijn held, Beukman.
     En over kanker dram jij niet, je wenst het anderen toe, wat meer dan schandalig is.

     1. Beukman

      Nog meer onzin, ervi. Ik wens niemand kanker toe, een zeker iemand wenst mij kanker toe.
      En jij vindt het prima. Schandalig.

    2. Wally

     Zo haha, das pas drammen voor gevorderden.

 13. Marcel4x4

  Vragen om medische informatie (zoals vaccinatie) is in strijd met de AVG. Dat mag dus helemaal niet. En als het al wel zou mogen omdat het noodzakelijk is dan moet dat bedrijf een medicus (bijv. bedrijfsarts) in dienst hebben die medisch beroepsgeheim heeft.

  Bovendien: iemand die niet gevaccineerd is die is geen gevaar voor iemand die wel gevaccineerd is. De laatste is namelijk beschermd.
  Dus wat is het probleem?

  Misschien werkt een vaccin niet optimaal maar we hebben het over een IFR 0,23% virus. Niet over Ebola. En hoe groot is de kans dat die ene niet gevaccineerde het virus draagt als deze niet ziek is?

  In een rechtstaat geldt: onschuldig tot tegendeel is bewezen. Dus om te stellen dat je een gevaar bent moet eerst worden bewezen dat jij dat bent. En dus dat jij drager van dat virus bent en er daar binnen mensen zijn voor wie dat gevaarlijk is (voor 98% is het totaal geen gevaar aldus van Dissel).

  Discriminatie op medische gronden lijkt me zeer dubieus. Net zoiets als dat je zou zeggen: je mag hier alleen naar binnen als je gesteriliseerd bent.

  En hoe zal het in de praktijk gaan? Gaan ondernemers er letterlijk om vragen? Mensen die het ding zijn vergeten, vervolgens irritatie. Misschien even maar dat leer je snel af lijkt me. Je gaat ook niet iedereen altijd om een ID vragen.

  En wat is de volgende stap? Met vaccin A mag je niet naar binnen maar met vaccin B wel?

 14. Marcel4x4

  Tip: Ga met je uitnodiging/brief naar de vaccinatieplaats. Lever je brief in. Dan moet je door naar de vaccinatieplek. Maar in plaats daarvan loop je naar buiten (doe of je gebeld wordt of in paniek raakt ivm naaldenangst).
  Je bent nu op papier gevaccineerd zonder experimenteel vaccin in je lijf dat niet getest is op mensen met kwalen en waarvan langetermijneffecten niet bekend zijn.

 15. Marcel4x4

  Het gaat anderen helemaal niets aan of ik ergens voor ben gevaccinerd ja of nee. Net zo goed als dat het niemand aangaat of ik medicijnen slik en zo ja welke en of ik medische kwalen heb ja of nee. Dat heet privacy. Medische informatie gaat een ander niets aan, alleen medici die mij zouden behandelen en die medische geheimhoudingsplicht hebben.

  1. henk43

   @Marcel geef nou maar toe dat je bang bent voor het prikkie

 16. Wally

  Derderangs. Niet tweederangs. Denk eraan, we zijn ‘wit’. En dat schijnt in Nederland een misdaad te zijn of zo. Raar eigenlijk, tot mensen met hun ontstellend domme (en zeer racistische) gezanik begonnen dacht niemand hier over na. En terecht, want er was niets. Maar nu….alle aanvallen gericht tegen ook mijn leven, mijn gewoonten en gebruiken, tegen alles. Want ik ben ‘wit’. (Ben ik niet, stelletje kleurenblinden). En dan ben je een racist als je hier niet achter staat? Wie is hier nou idioot?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.