Gaap! PvdA trekt aloude verkiezingsstunt uit stoffige rozenloods: ‘Het is Valentijnsdag, dus we brengen de mensen een bloemetje!’

Oersaai. Oerdegelijk en daarom ook robuust vastgepind op een oerdegelijke 13 zetels (evenals zusterpartij D66) in de peilingen. Het zal u niet verbazen: De PvdA was vandaag op verkiezingspad.

Geheel volgens het originele verkiezingsrecept van de PvdA ging de partij vandaag op pad om… Ja, om bloemen te overhandigen. Het is vandaag natuurlijk Valentijnsdag, dus dan mag je ook bloemen overhandigen. Dat deed Richard de Mos namelijk ook namens zijn aspirant-partij Code Oranje. Maar wanneer de PvdA met dit soort stoffige verkiezingsmotoriek komt, dan moet je je toch afvragen af je de bloemen niet eerst even moet afstoffen.

Het is natuurlijk waar: Er is wél degelijk een Lilianne Ploumen-effect. Een ‘effect’ dat vooralsnog uitblijft bij CDA’er Wopke Hoekstra. Echter staat de PvdA in de peilingen nog altijd op ‘slechts’ 13 zetels – hoewel dat een winst is van vier zetels sinds het aftreden van Lodewijk Asscher.

Maar goed, toch dacht de PvdA vandaag even nog een extra zeteltje te gaan scoren door wat mensen een bloemetje te brengen. Dat gaat Ploumen en haar hele rozentak natuurlijk helemaal geen extra zeteltje opleveren, want de PvdA deelt rond verkiezingstijd altijd bloemen uit. Maar sympathiek is het wel hoor, tot de dag na woensdag 17 maart. Dan zijn we niet alleen de bloemen, maar ook Ploumen allang weer vergeten.

Overigens: Succes met je speech zometeen, Lilianne! “Er zijn geen rozen zonder doornen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. werikke

  een bloemetje en alles is vergeten en vergeven . Wat een hypocriete partij en zeer hypocriet mens die Ploumen. Nog meer allochtonen erbij . Mensen vergeten zo snel zoals afgelopen jaren was de PVDA niet voor de autochtone werkende mens maar zo makkelijk met geld weggeven . PVDA heeft zijn tijd gehad en verkwanseld.

  1. WayneGretzky99

   Maar er zijn nog genoeg werkschuwen. Vandaar nog dat enorme(voor zoveel bagger) zetel aantal.

 2. J.P Coen

  ach ploumen, vergane glorie

 3. LifeBuddy

  HaHaHaHa, lilianne ploumen van de taliban partij, kan nu gelijk zien en ondervinden dat de mislimbroederschap van groen slInks SCHIJT heeft aan heel [nedere]land. Ze kan het zien aan de stoepen, waar overal het ijs 10 cm dik ligt, omdat de liefde van gelukzoekers alleen maar op de rug van de Werkman hangt.

 4. Linksbuster

  De pvda hier en de spd in merkelland, de verraders van de autochtone arbeider!
  Alleen uitkeringstrekkers stemmen hier nog op.

 5. Cootje

  Bloemen ?? Ik dacht eerder aan thee , en een Valentijns kaart in het Turks en Arabisch . de partij voor de allochtonen heeft ze leren klimmen en die zijn voor zich zelf begonnen. Gelukkig overal in Europa op het sterfbed gelegen aan de beademing bij de oude gewortelde volgelingen doet Corona de rest

 6. Tedje Kruis

  Ik houd van tradities…

  Zwarte piet, kerst en de PvdA met bloemetjes met Valentijn.

  Altijd weer die slinkse Kenneth met zijn progressieve praatjes…bah

  1. Cootje

   Ik hou ook van een WOB relatie maak mij niet uit met kerstmis Valentijn met Pinksteren of met Pasen mag zelfs met het halal feest of het Suikerfeest maar niet met zwarte piet

   1. Cootje

    Maar er gaat niets boven een WOP relatie die mag 6 x in de week behalve zondag dan is het namelijk rudtdag

  2. Linksbuster

   Altijd weer dat domme geĺul vanuit tedjes kruis…..bah!

   1. Franz Biberkopf

    Misschien moet je niet op het kruis maar op de ogen letten, Linksbuster.

    1. J.P Coen

     op welke ogen zat je te letten toen je de boodschap kreeg dat een vaccin corona voorkomt wím ? was je bij Jomanda ?

     1. Franz Biberkopf

      Nee, ik luisterde naar de serieuze wetenschappers die daar grondig onderzoek naar deden.

      Ik snap dat dit voor jou geen optie is.

     2. J.P Coen

      kennelijk ben je toe aan een gehoorapparaat , raadpleeg een deskundige

 7. JFU

  Er zijn nog genoeg kiezers die te verleiden zijn met een Judas gebaar….het blommetje….!

 8. thijshil

  ja, mevrouw Ploumen, een niets zeggend figuur. In de pvda plannen willen ze ook belasting voor google e.d.. Daarvoor hoeft ze niet in het kabinet zitten, om dit voor elkaar te krijgen, er hebben 2 salon socialisten een sleutel functie in Brussel, Timmermans ( kabouter plop) en Diederik Samson , oud activist bij greenpeace ( nu 3 ton per jaar, zo gaat dit bij socialisten).
  Timmermans kan dit zo door drukken in Brussel.
  Ik blijf het zeggen, STEM , PVV, FVD, CODE ORANJE, JA21.
  De enige mogelijkheid om dit ALLES te stoppen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.