Gedwongen isolatie! Overheid gaat patiënten met ‘coronavermoeden’ zonodig tegen hun wil in quarantaine plaatsen

Tijdens zijn persconferentie gisteravond liet zorgminister Hugo de Jonge weten hoe het coronabeleid van de overheid er de komende tijd zal uitzien. Alle belangrijke maatregelen werden even aangestipt. Maar gek genoeg vergat hij in de Staatscourant afgekondigde maatregel te vernoemen. Want vanaf nu kunnen patiënten met alleen al een vermoeden van corona gedwongen geïsoleerd worden. Dat gebeurt in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Het is zo vreemd dat hij dit tijdens zijn persconferentie over het hoofd zag. Ach ja, foutje bedankt! Sorry, even niet aan gedacht. Want de maatregel is bijzonder serieus: “Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 25 januari 2021, kenmerk 1803611-216444-PDC19, aanwijzing ex artikel 34, eerste lid, Wet publieke gezondheid,” staat er boven de maatregel:

“Artikel 1: Het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt aangewezen als ziekenhuis waar gedwongen isolatie van (vermoedelijke) patiënten met covid-19 (geïnfecteerd met SARS-CoV-2-virus) plaatsvindt als bedoeld in artikel 31 Wpg.”

Voor de duidelijkheid wordt in de toelichting uitgelegd waarom deze wet nodig is volgens het kabinet: “Vanwege de uitbraak van Covid-19 is het nodig een ziekenhuis aan te wijzen waar patiënten kunnen worden geïsoleerd die (vermoedelijk) besmet zijn met deze infectieziekte en die niet vrijwillig meewerken aan isolatie. Na overleg met het Universitair Medisch Centrum Groningen (onderdeel Beatrixoord) is dat ziekenhuis bereid om enkele patiënten op te nemen die, in overeenstemming met advies van de GGD en het RIVM, niet thuis in isolatie kunnen blijven. Een besluit tot opname in UMCG wordt uitsluitend genomen na samenspraak tussen RIVM en UMCG. De aanwijzing geschiedt op grond van artikel 34 van de Wet publieke gezondheid.”

“Deze maatregel van gedwongen isolatie wordt getroffen door de voorzitter van de veiligheidsregio op grond van artikel 31 van de Wet publieke gezondheid. De procedure hiervoor alsmede de rechtsbescherming is geregeld in de artikelen 31, 32, 33 en 39 tot en met 46 van de Wet publieke gezondheid.”

Dit gaat enorm ver. Blijkbaar denkt de regering dat het opzetten van coronakampen zoals in Duitsland een tikje te ver gaat voor de bevolking, maar coronaziekenhuizen? Ja, denken ze, daar gaan die eigengereide Nederlanders vast wél mee akkoord.

Tweede Kamerlid Henk Krol is hier niet over te spreken, ook al niet omdat De Jonge dit heel stiekem heeft gedaan. De Tweede Kamer was er niet eens over geïnformeerd!

“Patiënten met een vermoeden van corona die een gevaar vormen voor hun omgeving kunnen gedwongen worden geïsoleerd,” schrijft Krol op Twitter. “Daartoe kan worden besloten als iemand niet vrijwillig meewerkt aan isolatie. Hugo de Jonge heeft daartoe, zonder de Kamer vooraf te informeren, het UMCG aangewezen.”

Deze maatregel gaat extreem ver, en is genomen door een kabinet dat a) de Tweede Kamer van tevoren niet eens geïnformeerd heeft en b) dat hier angstvallig over gezwegen heeft tijdens persconferenties. Maar nu het in is aangekondigd in de Staatscourant is het wél de wet van het land – en ja, ze zullen er ongetwijfeld dankbaar gebruik van gaan maken. Want zo ver zijn wij tegenwoordig doorgeslagen in het moderne, antidemocratische Nederland.

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en Like mijn Pagina op Facebook voor het laatste gezond-rechtse nieuws en commentaar!

Helaas voor De Jonge en co. is het mensen nu wél opgevallen. Het verzet tegen deze maatregel is indrukwekkend. Met name op Twitter zijn er heel veel mensen die zich er tegen uitspreken.

De gedwongen isolatie is volstrekte waanzin en moet per direct stoppen. We hebben het hier over het coronavirus, niet over ebola! Het is aan de Tweede Kamer om die totaal doorgedraaide Hugo de Jonge terug te fluiten en in te grijpen. Want dit gaat niet één stap, maar wel tien stappen te ver.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Franz Biberkopf

  Baudet zat even niet op te letten en laat het demagogische nummer over aan malle Henk Krol.

  1. Nostradamus

   Voor demagogen moet je bij de demagogenpartij van kaag zijn, de Demagogen666 partij. Heb je minimaal 666 demagogen. Best veel nog. En eng, brrrrr.

   1. driewerf

    Het is beter Nostradamus om die bijbelkop uit Den haag volkomen te negeren die waard hier rond met 100 nicks .

    1. Nostradamus

     Nee, joh. Juist leuk om ze voor gek proberen te zetten.
     Een stelletje bejaarden die de geraniums ingeruild hebben voor DDS. Best zielig eigenlijk.

    2. Franz Biberkopf

     Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

     1. WayneGretzky99

      door schade en schande wordt men wijs. Behalve extreem linkschen dan. Die blijven levenslang dom….iets met een blinde vlek en een ondoordringbare plaat voor den harses.

  2. WayneGretzky99

   Denk dat Baudet het te druk heeft met het ontwijken van messen in de rug afkomstig van jouw linksch fascistische terroristen bende.

 2. bandini

  Mijn 95 jarige moeder woont in een verpleeghuis en is tijdens de eerste lockdown opgesloten op haar kamer terwijl ze niet besmet was en ook niet verdacht werd van besmetting. Wekenlang 24 uur per dag op haar kamer verblijven terwijl de familie van niets wist! Bezoek was ook verboden. Toen woonde ze op een open afdeling maar haar beginnende dementie verergerde door die isolatie zodanig dat ze naar een gesloten afdeling moest worden overgeplaatst! En dat alles omdat men er niet in slaagde om uit te zoeken wie wel of niet besmet was in dat huis! Een grote schande!!

  1. NO8DO

   Zo te lezen had u liever dat uw moeder in alle vrijheid besmet was geraakt en u liever over uw wijlen moeder spreekt.

   Of is u dankbaar dat door de getroffen maatregelen uw moeder nog leeft?

   1. bandini

    Kennelijk heb je geen enkel besef van de gevolgen van een isolatie voor een 95-jarige want anders zou je dergelijke domme opmerkingen niet maken.

    1. AS210854

     👍👍👍👍👍👍

  2. WayneGretzky99

   Neem je je moeder toch op in je eigen huis? Kan je er zelf over waken.

   1. AS210854

    Als je geen enkel maar dan ook geen enkel besef inzake inhuisneming van dementie ouderen, plaats dan ook geen reactie en kruip vlug weer onder de steen waar je het laatste jaar vakantie hebt gevierd. 🤮

 3. Barbera

  Hallo, zie het probleem niet, het is altijd al mogelijk om mensen die een gevaar vormen voor hun omgeving, te isoleren.

  Je zal zo’n dwaalgast maar hebben die een bezoek brengt aan een verzorgingstehuis.

  1. Franz Biberkopf

   Het is inderdaad een logische consequentie van de maatregelen. Als je burgers verplicht bij besmetting in quarantaine te gaan moet je die in uiterste gevallen ook kunnen afdwingen.

   1. yellow thread street

    Goed lezen Herr Franz.
    Het gaat ook om mensen waar het vermoeden bij bestaat en het dus niet zeker is.
    Maar je kunt later dan altijd vertellen, ik ben ik opdracht van Rutte en de Jonge gedeporteerd naar Groningen.

    1. Spaanse_K0K

     Hoe vaak worden patiënten verplicht opgenomen in een psychiatrische inrichting vanwege mogelijke gevaren voor hun omgeving ?

     1. driewerf

      pielemooske laat ook weer een vette scheet prrrrrrrrttttttt ga je rijdende patatzaak dweilen .

     2. WayneGretzky99

      Extreem linkschen idioten lopen allemaal vrij rond dus als antwoord op je vraag….veel te weinig.

     3. Edjan

      Niet zo vaak en volgens mij moeet daar de rechter aan te pas komen.

    2. Franz Biberkopf

     Uiteraard geldt het ook voor mensen n die vermoedelijk besmet zijn. Zou je die de ruimte willen laten medeburgers te besmetten?

  2. FreeThinker

   Comministen zijn ook een gevaar voor de samenleving, moeten we die ook maar opsluiten?

 4. Nostradamus

  Kunnen we daar niet ook krankzinnige politici als Hugo en Mark daar opsluiten zodat zij hun waanideeën niet verder kunnen verspreiden?
  Dit kabinet wordt met de dag erger.

 5. NoDoubt

  Rutte is lid van de club van K Schwab (vrijmetselarij Coudenhove-Kalergi). En wat willen zij:
  de Anti Democratische is oligarchisch, elitair, technocratisch, on liberaal, conservatief, reactionair, wil een kleine gelijkgestemde alchemistische-spirituele elite

  Er is geen pandemie en IFR is 0,05 -0,23. (gegevens WHO). Lockdowns werken niet is al vastgesteld. De enige reden is de Great reset en WEF is daar ook open over. Niemand mag meer geld hebben en wordt slaaf, behalve de superrijken.

  Vaccins werken niet en de nieuwe versie verandert je DNA met alle gevolgen van dien. We zitten te kijken naar de kleren van de keizer

  1. Beukman

   “Rutte is lid van de club van K Schwab (vrijmetselarij Coudenhove-Kalergi).”

   Je vergeet Alexander de Grote en Churchill.

 6. NO8DO

  Een prachtig artikel Michael.
  Vooral het benadrukken van de alertheid van de oude Krol.
  Beter gezegd, het zitten suffen en slapen van “vrijheidsstrijder” Baudet.

  Nogmaals Chapeau Michael.

 7. Bokse

  Ik heb nooit zo veel snipperdagen

  1. WayneGretzky99

   Valt dan gewoon onder de zietewet.

   1. WayneGretzky99

    + k that is anders begint franzie weer te schuimen.

 8. wietordok

  Concentratie kamp Universitair Medisch Centrum Groningen.

  Zouden daar ook een soort van Mengele in dienst hebben.

  Wie houd de wacht aldaar, burgers, politie, leger, een Schutzstaffel misschien….iemand..

  1. Thant dolph

   Tuurlijk. En ze gaan de daar geïsoleerde coronapatienten injecteren met babybloed . Bill Gats heeft aangetoond dat dat het meest probate middel is tegen Corona.

 9. Monty

  ”Het is zo vreemd dat hij dit tijdens zijn persconferentie over het hoofd zag.”

  Zouden Wilders en Baudet dit ook over het hoofd hebben gezien.
  Of moeten we nog even wachten tot ze weer ‘Woedend’ reageren.

  Gelukkig kunnen zij het stokje volgende maand overnemen.

 10. P. Puk

  Gaat de 2e Kamer hier nog iets tegen ondernemen? Dit gaat wel erg makkelijk. Wat is het volgende wat ze stiekem erdoor drukken?

 11. de ziender

  Dus tóch geen complottheorie? Ahhhhhh Hoe gelijk krijgt Jensen met de dag!!!!

  Kenmerken van een fascistisch of totalitair regime…
  1: Roven van burgerlijke vrijheden
  2: Censuur (thans op internet)
  3: Genocide (op inwoners van verpleeghuizen)
  4: Verklikcultuur, aangemoedigd door de overheid
  5: Inzetten van (KG)Boa’s (zoals de voormalige bruinhemden)
  6: Uitstellen en vervolgens ontmantelen van de verkiezingen
  7: demonstratieverbod
  8: Invoering van Ermächtigungsgesetz (zoals in 1933 door een nare snorremans)
  9: Herdefiniëring en vernedering van de vrije mens tot wandelende ziektekiem; ergo: ontmensing zoals ooit de Joden overkwam.
  10: Inzetten van leger tegen eigen burgers
  11 Avondklok…
  12: Het volk holt achter de leider aan, of die nu Adolf, Mao of Mark heet….

  13: Concentratiekampen…..inmiddels dus een feit….

  1. Heinz

   U vergeet er één : Het roken van zware shag !

  2. Thant dolph

   U vergeet ook nog het houden van razzia’s, willekeurige huiszoekingen en arrestaties, gevolgd door martelingen en het doodschieten van verdachte elementen in de duinen.

 12. Yoyo

  Dit is echt de bloody limit.
  De Duitse kampen doemen op o.l.v. Herr Doktor de Junge mit die Schuhe.
  Het moet echt niet niet gekker worden.

  Ik voel dat er een steeds breder begrip komt, ( ook bij de ” slapenden” onder ons), dat dit veel te ver gaat.

  1. Piet151

   @Yoyo
   Wat vind je van “Herr Doktor Der Junge mit den Schuhen”? Waarom dat in het Duits moet begrijp ik niet zo, maar doe het dan in ieder geval correct.

   1. Gerda2

    Piet, Waarom zou je een eigennaam vertalen?
    Noem jij je in het buitenland Pierre, Pietro of zo?

    1. Piet151

     @Gerda2
     Ik vertaalde die eigennaam niet, dat probeerde Yoyo al. Ik stelde dat hij dat dan wel in correct Duits zou moeten doen en niet half-half.

     Ik woon half in Italië en daar wordt ik inderdaad Pietro genoemd en stel ik me ook zo voor. Schept meteen een band.

    2. Piet151

     @Gerda2
     Sorry, mijn Nederlands wordt er niet beter op: … daar word ik inderdaad …

     1. Gerda2

      Ok Piet, ik stel me in het buitenland met mijn eigen naam voor. Al geeft de G soms wel problemen.

 13. JFU

  Hoe meer testen, des te meer positieve uitslagen. Minder testen dan ook minder positieve uitslagen, dus we hebben het zelf in de hand.
  Alleen testen bij ernstige klachten zoals koorts, smaak verlies e.d.
  De besmetting cijfers vliegen dan naar beneden.

 14. liefdevol rechts

  En ook hier laten we ons weer als schapen drijven, dit is nu het moment om wat te vernietigen, DAT concentratie hospitaal!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.