snapshot 9

Geert Wilders stelt Nederland voor dilemma: 'Óf jullie maken mij premier, óf ik blijf in de Tweede Kamer!'

Geen categoriefeb 21 2021, 14:00
PVV-leider Geert Wilders was vandaag te gast bij zijn geliefde NPO. In het programma WNL op Zondag was Wilders overigens uitermate scherp en duidelijk over zijn doelstelling: "Óf jullie maken mij minister-president, óf ik blijf in de Tweede Kamer zitten".
Wilders ging er hard in bij WNL op Zondag, waar hij te gast was voor een pittig interview. En terecht, want hij liet de vooringenomen presentator Rick Nieman even alle hoeken van de WNL-studio zien. Zo zei Wilders op een vraag van Nieman dat toch niemand met de PVV zou willen regeren: "Uiteindelijk is de kiezer de baas." Het kwam er simpelweg op neer dat als de kiezer het zou willen, het slechts een kwestie is van een stembiljet invullen om Mark Rutte uit dat Torentje te jagen, zo suggereerde hij.
"Het is totaal ondemocratisch om de PVV bij voorbaat al uit te sluiten", aldus een prikkelende Wilders, die daar aan toevoegde dat hij het allerliefste de nieuwe premier van Nederland wordt. Een ministerpost ziet de langzittende parlementariër daarentegen niet zitten: in dat geval blijft hij liever actief als oppositieleider in de Tweede Kamer, meldde hij.
Maar voor eenieder die denkt dat de best beveiligde man van Nederland 'alleen maar' oppositie wil voeren: dat is niet waar. Wilders wil namelijk heel graag meeregeren in een nieuw kabinet. Zo stelt hij: "Ik ben niet iemand die zoetsappig over partijen gaat doen omdat we later misschien nog samen gaan regeren. Ik ben geen polderpoliticus."
Kortom: accepteer de PVV-voorman maar gewoon zoals hij is, en til niet te zwaar aan zijn woorden. En daar heeft Wilders natuurlijk een punt, want het leven bestaat nu eenmaal uit geven en nemen. Partijen zoals de PVV bij voorbaat uitsluiten is derhalve gewoon slechte verkiezingsretoriek, al vijftien jaar lang.
Of in de woorden van Wilders zelf: "Er zijn partijen die al veel langer bestaan en nog nooit de verantwoordelijkheid hebben gedragen." En zo is het, Geert!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten