Geert Wilders stelt Nederland voor dilemma: ‘Óf jullie maken mij premier, óf ik blijf in de Tweede Kamer!’

PVV-leider Geert Wilders was vandaag te gast bij zijn geliefde NPO. In het programma WNL op Zondag was Wilders overigens uitermate scherp en duidelijk over zijn doelstelling: “Óf jullie maken mij minister-president, óf ik blijf in de Tweede Kamer zitten”.

Wilders ging er hard in bij WNL op Zondag, waar hij te gast was voor een pittig interview. En terecht, want hij liet de vooringenomen presentator Rick Nieman even alle hoeken van de WNL-studio zien. Zo zei Wilders op een vraag van Nieman dat toch niemand met de PVV zou willen regeren: “Uiteindelijk is de kiezer de baas.” Het kwam er simpelweg op neer dat als de kiezer het zou willen, het slechts een kwestie is van een stembiljet invullen om Mark Rutte uit dat Torentje te jagen, zo suggereerde hij.

“Het is totaal ondemocratisch om de PVV bij voorbaat al uit te sluiten”, aldus een prikkelende Wilders, die daar aan toevoegde dat hij het allerliefste de nieuwe premier van Nederland wordt. Een ministerpost ziet de langzittende parlementariër daarentegen niet zitten: in dat geval blijft hij liever actief als oppositieleider in de Tweede Kamer, meldde hij.

Maar voor eenieder die denkt dat de best beveiligde man van Nederland ‘alleen maar’ oppositie wil voeren: dat is niet waar. Wilders wil namelijk heel graag meeregeren in een nieuw kabinet. Zo stelt hij: “Ik ben niet iemand die zoetsappig over partijen gaat doen omdat we later misschien nog samen gaan regeren. Ik ben geen polderpoliticus.”

Kortom: accepteer de PVV-voorman maar gewoon zoals hij is, en til niet te zwaar aan zijn woorden. En daar heeft Wilders natuurlijk een punt, want het leven bestaat nu eenmaal uit geven en nemen. Partijen zoals de PVV bij voorbaat uitsluiten is derhalve gewoon slechte verkiezingsretoriek, al vijftien jaar lang.

Of in de woorden van Wilders zelf: “Er zijn partijen die al veel langer bestaan en nog nooit de verantwoordelijkheid hebben gedragen.” En zo is het, Geert!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

111 reacties

 1. werikke

  Geweldige partij die PVV en echt een alternatief van slechtste kabinet ooit. Rutte weer weg die heeft gezondheidszorg zo slecht gemaakt en gaat nog meer ziekenhuizen sluiten als aan hem ligt. Nog meer buitenlanders binnen brengen en nog meer leuggens dat wij allemaal meer te besteden krijgen.

 2. halo1

  Ja.. hij was goed.. maar gelukkig voor de VVD en links reageerde hij weer op de gebruikelijke manier… die het voor zijn opponenten zo gemakkelijk maakt om nee tegen hem te zeggen. Ik zeg het weer : PVV verbreed en verintellectualiseer je zelf.. niet meer etnisch profileren.. maar migratie b.v. op praktische gronden afwijzen.. en aldus heel wat meer invloed krijgen..

  1. Jannes-46

   “Verintellectualiseren”, raar werkwoord overigens. Maar houdt dat in dat Geert Wilders ook “Uilen van Minerva” in zijn retoriek moet gaan verwerken om intellectueel over te komen bij Henk & Ingrid? Ik denk dat die daar helemaal niet op zitten te wachten, en juist blij zijn dat Wilders voor iedereen begrijpelijke taal gebruikt. Migratie brengt Wilders wel degelijk in verband met praktische redenen, zoals de problemen op de woningmarkt.
   En wat is er fout aan etnisch profileren als bewezen is dat bepaalde groepen allochtonen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistieken, en dat je hier de conclusie aan verbindt dat de immigratie met name vanuit islamitische landen gestopt dient te worden, en dat mede om de dringende reden dat de islam een agressieve en gewelddadige doctrine is waar weldenkend Nederland niet op zit te wachten.

   1. werikke

    netjes verwoord en ik vind dat je helemaal gelijk hebt. stem PVV

    1. halo1

     Ja.. vind ik ook.. alleen bereik je daar dus weinig mee.. de PVV moet enerzijds veel meer kiezers aan zich binden… anderzijds veel minder mensen afstoten.. nu zit je in een permanente pat-stelling… met slechts alleen indirecte invloed. En ja.. intellectueler worden zodat het niet alleen bij Henk-en-Ingrid blijft maar een echte volkspartij wordt. Het hoeft geen uil van Minerva(miskleun) te zijn.. maar die hele verdomhoek-sfeer moet eraf . Neem Denemarken als voorbeeld.. zonder links de kans te geven erop in te hakken.. door de betere argumentatie…zo niet… dan doormodderen.

     1. werikke

      zolang het partijkartel niemand anders accepteert en Rutte heeft gezegd dat hij de PVV en Wilders kapot zal maken veranderd er niets . Een zooitje dictators die nooit met een nieuwe partij zullen samenwerken omdat ze nu eenmaal de macht willen blijven houden. Alleen de kiezer kan iets veranderen maar zolang die wordt gemanipuleerd door de NPO en rest media veranderd er niets

     2. Marija

      In een democratie zou een partij als PVV niet buitengesloten moetenworden.
      Dat is nl volkomen asociaal en zeker niet democratisch.
      De laatste kans voor Wilders is 17 maart a.s.
      Denk daaraan als u gaat stemmen.

     3. Adrianzoon

      de PVV bindt genoeg mensen echter kennen velen het volledige partijprogramma niet eens !

      Wat heb je voor argumentatie nodig ?

      *wil je meer of minder islam ?
      * wil je meer of minder klimaatwaanzin ?
      * wil je meer of minder woke gelúl over diversiteit ?
      * wil je meer of minder migratie ?
      * wil je meer of minder overheid ?
      * wil je meer of minder zorgbezuinigingen ?

      ik ben voor minder , minder , minder
      stem sociaal, stem PVV

   2. ikweetwatikwil

    Mee eens Jannes-46

   3. Marija

    Mee eens.
    Mensen stem in maart PVV en het komt goed !!!

   4. Edjan

    Jannes. Helemaal mee eens.

  2. Monty

   ”Ik zeg het weer : PVV verbreed en verintellectualiseer je zelf.. niet meer etnisch profileren”

   Ik zeg het weer : Wilders verbreed en verintellectualiseer je zelf.. niet meer etnisch profileren.

   Denk je werkelijk dat Wilders dit gaat doen.
   Zoals gezegt ”We moeten Wilders maar gewoon nemen en accepteren zoals hij is.”

   Hij zet zichzelf en zijn adepten op voorhand al bij het grofvuil.

   1. werikke

    dus PVV moet dezelfde issues overnemen als de rest en vooral niet opvallen. Echter het is toch zo dat je ideeen en meningen hebt en daar kunnen mensen op stemmen als ze er mee eens zijn dan kan je natuurlijk niet je idealen aanpassen om er maar bij te horen . Dat doen al teveel partijen om maar op pluche te blijven en krijg je eenheidsworst zoals nu is en met de verkiezingen in aantocht wordt het dan moeilijk om je te onderscheiden. Maar wilde al niet op je reageren maar toch gedaan.

    1. halo1

     De PVV moet juist wel blijven opvallen.. maar als jij de anderen “een zooitje dictators” noemt.. diskwalificeer je je zelf toch… zij hebben n.l. het recht te doen wat ze doen… n.l. een partij (de PVV) uitsluiten. Da zou de PVV omgekeerd ook doen. Dat bedoel ik nou juist.. zulke domme uitspraken geven de tegenstander volop de gelegenheid de PVV als tokkies-partij weg te zetten.. dat trekt geen bekwame sympathisanten aan die later dan bestuursverantwoordelijkheid kunnen nemen. Die immigratie ook b.v. : niet op die Moslims inhakken.. maar alle immigratie als desintegratief en destabiliserend afwijzen.. dan bereik je minstens hetzelfde ..of meer.

     1. Loelap

      Niet alle immigratie is een probleem. Gewoon de groep die voor veel problemen zorgt, benoemen.

     2. Monty

      @Loelap
      ”Gewoon de groep die voor veel problemen zorgt, benoemen.”

      En wat betreft de religie of ideologie, moet die niet benoemd en bekritiseerd worden?

     3. Jannes-46

      halo1 – Dan moet Rutte niet zo schijnheilig lopen te verkondigen dat “we het samen moeten doen” om vervolgens de PVV botweg uit te sluiten, en daarmee een groot contingent kiezers. Nogal hypocriet, nietwaar? Nee, moederskindje Rutte is een verwend en bovenal een rancuneus jongetje dat altijd zijn zin wil hebben, want anders gaat hij stampvoeten en met deuren smijten.
      Geert Wilders wordt al 17 jaar lang beveiligd, en is hij zijn persoonlijke vrijheid kwijt, en dat is niet de schuld van de Eskimo’s of Indianen kan ik je verzekeren. GW heeft alle recht om op de islam in te hakken omdat er door die idioten op hem ingehakt dreigt te worden. We weten allemaal hoe de hazen lopen dienaangaande of beter gezegd, hoe de koppen rollen.

     4. usb3.0

      halo probeert hier zijn afgunst voor de PVV aan te geven

     5. Adrianzoon

      onsamenhangende onzin krakeelt het figuur dat is volledig duidelijk

     6. werikke

      zolang het partijkartel blijft uitsluiten zijn het dictators die niet naar de bevolking luisteren. Zij hebben juist niet het recht andere partijen uit te sluiten de kiezer heeft gekozen dus moeten ze eerst kijken naar raakvlakken en proberen daarmee samen te werken. De PVV heeft geen partij uitgesloten alleen willen niet met Rutte samenwerken aangezien deze persoon de afgelopen jaren meer slechts dan goeds heeft gebracht.En mensen die PVV kiezers tokkies noemen zijn de achterbakse linksen die alles wat niet in hun straatje komt af te zeiken.

  3. Monty

   Wilders wil natuurlijk minster president worden.
   Zijn Amerikaanse weldoeners hebben de afgelopen jaren tonnen in hem geïnvesteerd en willen daar natuurlijk iets voor terug zien.

   Het is dit jaar erop of eronder.

   1. usb3.0

    En waar denkt monty dat leugenclown rutte zijn geld vandaan krijgt?

    1. Franz Biberkopf

     Hij krijgt een ambtenarensalaris voor zijn werk, Gerrit.

     1. usb3.0

      Oh maar franzje panzje dat krijgt meneer Wilders natuurlijk ook gewoon..

     2. ManX

      En geld langs de achterdeur van Unilever c.s.

    2. Monty

     @usb3.0
     In ieder geval niet uit Amerika van rijke weldoeners.

     Ben benieuwd wat hij hen heeft beloofd voor al die tonnen.
     Ook hij verkoopt zijn integriteit net als Rutte Pechtold en de rest.

 3. Beukman

  “Het is totaal ondemocratisch om de PVV bij voorbaat al uit te sluiten”, aldus een prikkelende Wilders.

  Geert is een hypokriet. Heeft hij zelf immers niet aangegeven niet met Mark Rutte in één Kabinet te willen?
  De man weet donders goed dat hij geen premier zal worden; sterker nog: hij zou zich rotschrikken als hij de verzeikingen won.

  Daarom kan hij dit soort praatjes verspreiden, en zich opnieuw wentelen in de slachtofferrol.

  1. werikke

   niet met mark rutte wel met VVD dat is verschil. geeft weer aan dat jij zo bij NPO kan werken ook manipulerend

   1. Beukman

    Ik denk dat Rutte ook wel met een PVV zonder Wilders zou willen samenwerken. Dus wat is je punt?

    1. werikke

     ben je nu zo dom of doe je maar alsof? Rutte zegt niet met PVV samen te willen en niet dat die dat wel wil als Wilders weg zou zijn. Wilders zegt dat die VVD niet uitsluit maar dan moet Rutte weg zijn. als je dat nu niet snapt heeft geen zin om dit verder uit te leggen dus TR0L dan maar verder maar doe nu niet alsof je de wijsheid in pacht hebt maar gewoonhier zit om op te naaien.

     1. Beukman

      Geurt sluit de VVD met Rutte uit, zoon, terwijl dit duidelijk niet realistisch is, aangezien Mark gewoon blijft zitten waar hij zit.

      Als Wilders dan als een overjarige calimero begint te piepen dat de VVD zijn partij uitsluit, dan maakt hem dat tot een zielige hypokriet.

      Laat hem gewoon toegeven dat hij liever in zijn comfortzone op het oppositiepluche blijft plakken dan zijn handen te moeten vuilmaken in een Kabinet.

     2. Monty

      De VVD zonder Rutte blijft de VVD
      De PVV zonder Wilders is ……..

    2. usb3.0

     “Ik denk dat Rutte ook wel met een PVV zonder Wilders zou willen samenwerken.”

     Nee hoor

     1. Beukman

      Zeker denk ik dat. Én zonder D. Graus, uiteraard. Maar dat spreekt voor zich.

     2. werikke

      beukman krijgt een stijve als die reacties krijgt zit achter bureautje te gniffelen omdat die verder ook niemand heeft

     3. usb3.0

      beukho*r is van het uitsluiten

  2. Seneca

   @beuk
   neen natuurlijk wilt hij niet met Rutte inéén kabinet zitten? zou jij dat willen als diezelfde Rutte jou heeft toegefluisterd: ‘ik zal je partijtje wegvagen..?’. zoals altijd toon jij wederom je vervloekte linkse mentaliteit. niets mis mee, maar zeg dan eerlijk dat al je reacties door je vervloekte linkse mentaliteit wordt bepaald.

   1. Beukman

    Ach gossie, die arme Geert toch. Rutte heeft iets lelijks over zijn partij de PVV gezegd.
    Geert heeft ook heel veel lelijke dingen over de VVD gezegd, Seneca. Vergeet dat niet.

    Bottomline: Geert moet niet piepen dat Rutte geen zin heeft om met hem te regeren, want hij heeft zelf omgekeerd geen zin om met Rutte te regeren. Komt dat even goed uit.

  3. ervi

   Verzeikingen, daar noem je zowat.

 4. Spaanse_K0K

  We moeten Wilders maar gewoon nemen en accepteren zoals hij is, anders doet hij niet mee.
  En daar heeft Wilders natuurlijk een punt, want het leven bestaat nu eenmaal uit geven en nemen.

  Lekkere logica Kenneth.

  1. werikke

   klopt wel democratie is ook die mensen serieus nemen die andere mening hebben en dat doet Rutte niet die heeft allang weer met dezelfde partijen een afspraak gemaakt dus paar zetels erbij en paar eraf en iedereen gaat gewoon door.

   1. Spaanse_K0K

    democratie is ook die mensen serieus nemen die andere mening hebben

    werikke 4 uur geleden Log in om te reageren
    misschien moet je daar gaan plempen ipv hier de sfeer te verzieken.
    werikke 12 minuten geleden Log in om te reageren
    je concludeert maar raak denk ik aangezien jou mening eigenlijk niemand interesseerd. rot lekker op ijkel

    1. werikke

     ja jou mening is allang bekend dus je zit te zieken heeft niets te maken met serieus nemen altijd op naaien hier puur om de reacties te krijgen zodat je indruk hebt dat je iets toevoegt en dan nu drama queen spelen dat jij niet serieus wordt genomen. zeer irritant mannetje . verwarde mensen moeilijk te overtuigen en complot denkers zoals jij hebben het moeilijk

    2. usb3.0

     “democratie is ook die mensen serieus nemen die andere mening hebben”

     Klopt zolang het niet ten koste gaat van Nederland, sterker nog, het Den-Haag van tegenwoordig sluit 1,4 miljoen kiezers uit

     1. werikke

      inderdaad en komende verkiezingen nog meer. Ik geloof echt niet dat de middenstand Rutte steunt of ziekenhuispersoneel . laat maar zeggen mensen die nadenken en nog 4 jaar met deze man willen samenwerken . Rutte bedriegt en liegt en manipuleerd . Het is mooi geweest met enkele liberale VVDérs is het prima samen te regeren zelfs met CDA maar dan moeten ze overeenkomsten zoeken en niet als achter de schermen allang bondjes zijn aangegaan . Als PVV niet groter wordt zal het weer VVD en D66 en CDA en Groen links worden dus niets zal veranderen en de grenzen (die er al niet zijn ) gaan open en nog meer nep vluchtelingen parasiteren op de werkende mens. Stem PVV of FVD

     2. usb3.0

      Klopt Werikke, als leugenclown rutte aan de macht komt is er sprake van fraude, dit kan niet anders..

     3. Franz Biberkopf

      manipuleert

  2. Monty

   ”het leven bestaat nu eenmaal uit geven en nemen”

   Bij Wilders niet, die moet nemen zoals hij is.

  3. RvdBe

   Er is de afgelopen 10 jaar en nog veel langer bijna alleen gegeven, nu wordt het tijd om te nemen.
   Wilders ziet dat gewoon goed, niks geven maar terughalen.

 5. liefdevol rechts

  O-o-o, wat is het toch mooi, zo’n journalist te zien en die dan precies doet wat hem is opgedragen, althans ik hoop het toch dat dit hem is opgedragen want anders moet hij even langs het hospitaal om die tumor uit zijn hoofd te laten halen.

  1. Spaanse_K0K

   Ik vind dat u wel erg hard over MvdG oordeelt betreffende zijn draai inzake Herstel.nl.

  2. ikweetwatikwil

   Wie bedoel je L R

  3. Canta

   liefdevol rechts
   Kennelijk begrijp jij niet, net zoals Kenneth Steffers, wat de rol van een interviewer is.
   Wanneer Rick Nieman kritische vragen stelt dan betekent dat niet dat hij vooringenomen is. Kritisch vragenstellen is de taak van een interviewer.
   En terecht stelde Nieman of Wilders wel realistisch was want geen enkele partij wil met hem samenwerken ( behalve FvD waarschijnlijk) en dat is ieders goed recht.
   Dat betekent dan dat als hij premier wil worden, hij 76 zetels moet krijgen met de verkiezingen. Niet erg realistisch dus. En dat betekent ook, hoe de rest van de stemmen ook verdeelt zijn, de meerderheid van Nederland het NIET eens is met de ideeën van Wilders.

   1. Loelap

    Hij was veel feller tegen Wilders dan tegen Kaag vorige week. Nieman was echter geen partij voor Geert.

   2. usb3.0

    cantaatje schept er een genoegen in om niemannetje te verdedigen

    1. Canta

     usb3.0

     “cantaatje schept er een genoegen in om niemannetje te verdedigen”
     Als dat zo was dan zou ik jou verdedigen en dat doe ik niet!!!!!

 6. Spaanse_K0K

  De grootste partij levert in de regel de premier en een fors aantal ministers en staatssecretarissen.
  Hoe dacht Wilders dat op te lossen?

  1. werikke

   bied je maar aan misschien hebben ze nog een zeikerd nodig dan maak jij kans. Komt goed hoor niet zo bang zijn .

  2. Cootje

   Rutte mag nog wel 4 jaar premier worden , hij wordt op zeker de premier van het failliete mkb die zijn namelijk niet meer te redden , heel Europa gaat op zijn gat en we gaan dit jaar gewoon wachten waneer de financiële markten de stekker uit zuid Europa gaan halen , die kunnen dit jaar ook niet zonder de toeristen sector en dan gaan we eens kijken hoe solidair ze zijn want een tweede keer een gratis bijdrage is een brug te ver .Over 5 jaar lachen die Engelse zich te pletter

 7. Cootje

  Wilders hoeft geen president te worden , gewoon met 35 zetels en het demoniseerde linkse zooitje en luis in de pels wezen . 70/75 jaar wanbeleid is toch niet meer op te ridderen , maar lekker van af de zijlijn schoppen tegen de schenen van het oude zooitje , de peilingen zijn nog steeds voor Rutte en met vandaag 4700 besmettingen ziet de toekomst er onder Rutte goed uit voor de ondernemers althans dat blijkt uit de peilingen een tevreden achterban die na de verkiezingen hun faillissementen kunnen onderschrijven de multinationals lachen zich te barsten die krijgen met weinig te investeren een hoop klandizie er bij die overleven het wel en hebben de online verkopen zien toenemen . 2021 wordt de begrafenis van het MKB

  1. Spaanse_K0K

   Wilders hoeft geen president te worden

   Correct, die functie bestaat niet in Nederland.

   1. werikke

    zie je wel je bent hier alleen maar om af te zeiken dus snap het dat mensen jou niet serieus nemen .

   2. Cootje

    Maar wel de luis in de pels waar ze het in de tolk shows met links kunnen huilen dat 20/26% van het electoraat op een anti moslim activist stemt en dat je dat wel weg kunnen kijken , maar dat etnischs profileren in de stage plekken en in het bedrijfsleven en in de woningmarkt ook in die percentages voorkomt . Wilders noemt het een ideologie en 20/26% van het electoraat kunnen ze het niet kleiner maken of wegkijken .en dan mag Rutte premier van dat zooitje worden .

 8. Monty

  Als Wilders minister president wil worden zal hij de komende weken er voor moeten zorgen dat genoeg mensen hem ook kiezen.

  Hiervoor moet hij natuurlijk het volk zien te overtuigen dat niet corona het grootste probleem is in ons land maar natuurlijk de islam.

  Hij doet er natuurlijk ook verstandig aan om zoveel mogelijke coalitie partners hiervan te overtuigen.
  Anders staat hij weer na de verkiezingen te stampvoeten dat niemand met hem wil samenwerken.

 9. Marija

  Geert Wilders zal een DIJK van een minster president zijn.
  Een verademing voor ons land: korte metten voor degenen die dwars liggen en sociaal voor hen die het nodig hebben.
  Ik hoop dat de kiezers Zo verstandig zijn, dat zij 17 maart massaal op Wilders gaan stemmen.
  Gun hem de kans zich te bewijzen.
  HIJ KAN, DURFT EN DOET HET !

  1. Spaanse_K0K

   Geert Wilders zal korte metten voor degenen die dwars liggen en sociaal voor hen die het volgens Wilders nodig hebben.

   Klinkt nogal dictatoriaal.

   1. werikke

    je kan zelf eigen mening hebben dus dat is wel fijn maar risico is dan ook dat jij als complot denker verkeerde conclusie trekt. Rutte heeft meer dictatoriale trekjes en dat vind je wel oke?

   2. usb3.0

    “Klinkt nogal dictatoriaal”

    Logisch dat jij dit vindt je bent immers zo gewend aan leugenclown rutte dat je het niet meer normaal vindt dat er iemand gewoon opkomt voor Nederlanders…

    1. halo1

     Met 30 x “leugen-clown”” Rutte roepen kom je ook niet ver.. hij is echt geen clown.. mocht ie willen.. en dat leugen:.. tja.. politiek.. wees toch een beetje realist .. je leeft toch niet op de maan…(en noem iemand met een andere mening niet “‘dom”‘ zoals vanmorgen.. want je weet: 4 vingers wijzen naar jezelf!)

     1. usb3.0

      Ik geef mijn mening

     2. Thant dolph

      Wist je nog niet dat TransUSB-bloedkistje een abonnement op het woord “”dom”” heeft? Hij gebruikt dit etiket zodra iemand hier langskomt met en hem onwelgevallige mening.

      De Dunning-Kruger-curve biedt een interessant inkijkje in het taxatie-vermogen van dit soort mensen.

   3. Franz Biberkopf

    Wilders staat nu op 27 zetels in de peiling en in de praktijk van verkiezingen kun je daar er vijf van aftrekken.

    Waar praten we over: de fluim is politiek irrelevant.

    1. usb3.0

     franzje is een miezerig onderkruipseltje, zo’n goebelsje die anti-Nederlandse hekel maar niet kan onderdrukken ook niet met de laatst door zijn dokter zeer zware psychose onderdrukkende medicatie

     1. Franz Biberkopf

      Wat een sterke inhoudelijke bijdrage weer, Gerrit. Je bent echt een kanjer in het debat!

     2. usb3.0

      franzje beffenkopf laat een goed zelfbeeld zien, de fluim van dds zullen we maar zeggen..

     3. Loelap

      Jij bent anti Nederlands, anti blank, anti christelijk, pro islam.

    2. Cootje

     Inhoudelijk is het wegkijken en kleineren van 20/26% van het electoraat , toch wel een overschatting van de gevestigde orde , let wel vandaag 4700 nieuwe besmettingen oplopend . Let op de broek van de achterban van de VVD. Het MKB hangt op hun enkels dus nog even en ze lopen in hun blote reed , en Rutte gaat ze niet helpen

     1. Cootje

      Reet

 10. RvdBe

  Vind zelf dat je alleen als Nederlander premier kunt worden, dan valt de Europeaan Rutte dus al af.
  Wilders zou serieus een veel betere premier dan Rutte zijn.

 11. EvertB

  Als Wilders minister-president wordt moet er wel veel mee zitten. De VVD dient de komende drie campagneweken steeds meer zetels te verliezen en de PVV steeds meer winnen. Daarna communiceert Wilders dat het om een tweestrijd gaat tussen hem en Rutte: ‘Wie willen jullie UIT het Torentje’?

  Als dan de PVV de grootste partij wordt moet ik nog eens zien wat er gebeurt. Zou de VVD toch met Wilders willen omdat vak-K verleidelijk is?
  Stel dat de VVD niet wil, hoe sterk is de drive bij andere partijen als CDA, D66, GroenLinks, misschien PvdA, om eindelijk eens zonder de VVD te regeren? Hoe sterk is het sentiment om Rutte een hak te zetten? Speelt 10 jaar wrok een rol? Durft of wil men een ‘cordon sanitaire’ om de VVD te leggen?

  Zomaar wat vragen.

  1. halo1

   De grootste stunt zou natuurlijk zijn als de PVV+FVD dan samen met links gingen regeren: links de zorg en minimum-loon, rechts de immigratie-stop.. wat zou die Rutte raar opkijken..

  2. Monty

   ”Stel dat de VVD niet wil, hoe sterk is de drive bij andere partijen als CDA, D66, GroenLinks, misschien PvdA,”

   Welke partij is bereid om met Wilders Nederland te de-islamiseren.
   Wilders zal dit als breekpunt in de formatie gebruiken.

   Echter Wilders breekpunt weten we duurt maar één nachtje slapen.

 12. Franz Biberkopf

  Ik vind de keus niet zo moeilijk: Wilders kan het beste in de oppositie blijven blaten. Besturen kan hij niet maar blaten wel.

  1. Fax uit Darmstad

   Biberkopf

   Ik ken er nog een, ouwe woke

 13. Rene van der Grijp

  De kartelpolitici lopen parmantig in de politiek correcte pas. Het lijkt wel op De Nieuwe Kleren van de Keizer. Ze zien niet dat de keizer naakt is of ze doen net alsof ze het niet zien.

  Wilders is de enige die het spelletje niet meespeelt en de waarheid spreekt.

  Hij is daarom het zwarte schaap dat door de kudde wordt verstoten. Wilders is een held (ook al heeft hij zijn fouten) en de kuddedieren zijn laffe meelopers.

 14. Drostemannetje

  Die Nieman was idd zeer vooringenomen. Hij liet Wilders amper uitspreken. Het leek wel of Wilders tegenover Rutte of Jetten zat te praten. Totaal niet neutraal. Dat maakt voor mij de NPO zo storend. De NPO is een spreekbuis voor de regentenpartijen. Walgelijk. Gelukkig kon Wilders dat goed handelen en liet zich niet verleiden tot domme dingen. Later kreeg Wilders nog bijval van een andere gast over immigratie. Ze weten het wel, maar ze durven de olifant in de kamer niet aan te wijzen.

  1. Rene van der Grijp

   “Die Nieman was idd zeer vooringenomen.”

   Dat is mij al vaker opgevallen. Ook WNL is politiek correcte meuk.

   1. Franz Biberkopf

    De rechtse omroep voor wakker Nederland is René niet rechts genoeg.

    De omroepvereniging beseft waarschijnlijk dat je met al te rechtse praat kijkers wegjaagt.

    1. ManX

     De LINKSE omroepvereniging beseft waarschijnlijk dat je met al te rechtse praat kijkers wegjaagt.

     Dat klopt. Maar je trekt rechtse kijkers aan.

     Ze worden al doodziek bij de gedachte alleen.

 15. Duckday

  Zo lang de media met bagger berichten naar buitenkomt En de politiek iemand uitsluit om bang te zijn de macht te verliezen Wat we nu goed kunnnen merken en lezen dat de VVD met iedereen een verbond wil sluiten behalve met de PVV en FvD is dateen zeer groot gevaar Geef deze partijen gewoon eens de kans laat ze nu maar eens bewijzen dat hun doelstelling in werking kunnen treden .En dat we gewoon moeten stoppen met bouw projecten en alles dichtbouwen om dat we de grenzen open hebben en er geluks zoekers binnen komen die de sociale pot kapot maakt We kunnen het veranderen en dit kabinet dat bestaat uit handjeklap en inlegvelletje naar huis sturen

  1. halo1

   Dat is helemaal geen groot gevaar hoor… dat is hun (VVD) goed recht. Zolang de PVV zo in de minderheid blijft.. verandert er dus niets. En ik zeg dat niet uit leedvermaak.. maar vanuit Realpolitik.

 16. dinaro

  Wie een aantal jaren Zembla volgt zal concluderen dat VVD achter Rijkswaterstaat en Volker-Wessels staat.
  Het grootste milieu schandaal met Halbe Zijlstra aan de leiding bij
  Volkers-Wessels die Generaal Direkteur van Rijkswaterstaat tot de orde
  roept om granuliet in een natuurplas te dumpen!
  Zo werkt corrupt VVD…money money , maakt niet uit hoeveel mensen
  kanker krijgen.
  De moeite waard om die uitzendingen van Zembla terug te kijken.
  Wat een maffia praktijken…zoiets verwacht je niet in Nederland.
  En dan onder leiding van de VVD.

  1. halo1

   Heeft Zembla ook niet een beetje de bedoeling om “rechts”‘ zo te framen als u het nu voorstelt ?: als een maffia-beweging`, milieu-barbaren, geldwolven, kapitalisten enz… tja.. dan terug gaan kijken??!! We geloven het wel. Politiek is een kwestie van links+rechts…liefst fifty-fifty..

   1. Adrianzoon

    ga jij nou eerst het partijprogramma van de PVV eens lezen roeptoeter

    rechtse politiek bestaat niet in Nederland

    stem sociaal , stem PVV

    1. halo1

     Lees nou eens goed wat ik zei: Rechtse politiek moet juist emanciperen.. ik ben een iets andere PVV-er dan jij.. maar ik ga niet zeggen dat ik het intellectuelere gedeelte van de PVV vertegenwoordig.. wel dat dat hier soms erg bescheiden lijkt..

     1. Adrianzoon

      rechtse politiek bestaat NIET in Nederland roeptoeter. Er valt dus niets te emanciperen ! Waarom dom lúllen over rechtse politiek ?

      Als je de linkse bull shit niet aanhangt betekent dat niet automatisch dat je rechts bent !

      En als je de PVV kent en weet waar het omgaat dan had je kunnen weten dat de PVV meer tegen links aan schuurt dan tegen rechts. Dus ja, volg de eigen raad even op en kijk wat je voor onzin roeptoetert

   2. dinaro

    Zembla bedrijft top journalistiek! HALO
    Je kan niet tegen de waarheid lafaard!

    Stem sociaal …PVV

 17. Monty

  “Óf jullie maken mij minister-president, óf ik blijf in de Tweede Kamer zitten”

  Wat een instelling.
  Als Wilders eens zijn best ging doen met zijn 20 jarige politieke ervaring zou hij zelf minister president kunnen worden.

  Hij moet gewoon weer het anti islam geluid laten horen waar hij 4 jaar geleden de tweede partij van Nederland mee werd.
  Klopt jezelf op de borst dat dankzij jou dagelijks strijd tegen de islam de afgelopen jaren in Nederland geen grote aanslagen zijn geweest waar je al jaren voor waarschuwt.

  Niemand maakt hem minister president, hij zal zelf de mensen moeten overtuigen.

 18. Piet151

  “We moeten Wilders maar gewoon nemen en accepteren zoals hij is, anders doet hij niet mee. En daar heeft Wilders natuurlijk een punt, want het leven bestaat nu eenmaal uit geven en nemen.”

  De PVV geeft en neemt??? Bijzondere conclusie. Ik lees hier eigenlijk alleen “nemen”. En aangeven dat je alleen wilt nemen is verkapte vorm van uitsluiten van elke partij die het op één of meer punten onacceptabel oneens is met de PVV. Hij zegt het niet, maar bedoelt hetzelfde. En daar is overigens niets mis mee, want het geeft veel duidelijkheid aan de kiezer.

 19. thijshil

  Helemaal mee eens . Die joker van een rick nieman was schandalig bezig.
  Duidelijk te merken dat hij bij CNN Londen heeft gewerkt en lid is van d66.
  Een partij bons stevig ondervragen, daar is niets mis mee. Maar deze rick niemand, het schuim stond op zijn bek, bloeddoorlopen ogen niveau.
  Zeg je lidmaatschap bij WNL op, zo snel mogelijk.
  En wordt lid van Ongehoord Nederland, 100 procent Nederlands, wnl, telegraaf Belgisch

  1. Franz Biberkopf

   “het schuim stond op zijn bek, bloeddoorlopen ogen”

   Weet je zeker dat we naar dezelfde uitzending hebben zitten kijken?

   1. AS210854

    Als je je rose bril af had gezet, had je hetzelfde gezien.

   2. ManX

    Rick Nieman zat er niet als interviewer, maar als inquisiteur.

    1. Freba

     Nieman=Jood

  2. AS210854

   👍👍👍👍👍

 20. HD

  Er zijn natuurlijk veel landen waar je de nationaliteit van het betreffende land moet hebben om in het parlement te zitten, in Nederland is gewoon teveel mogelijk.
  En de irritante linkse Rick kan dat niet hebben.

 21. Robert Leiden

  Wilders premier?
  Met alleen een HAVO diploma en onbeschoft gedrag?
  HAHAHA… dream on drama queen!

  1. vvw

   hahahahaha robertje toch , in de politiek kun je veel linkse adepten met 2 of 3 jaar moeder MAVO vinden.

   de achterlijke energietransitie blinkt nou niet uit in kennis en kunde
   de achterlijke bedachte stikstof problematiek munt nou uit in fatsoenlijk gedrag

   ga lekker je ouwemóer de maat nemen robert leiden

   1. Robert Leiden

    VW’tje
    Loop jij maar lekker achter die worst aan die je wordt voorgehouden.

  2. Freba

   De grootste leiders in de geschiedenis waren laag opgeleid. FF om je geheugen op te frissen amice: “Kennis Is Niets; Ervaring Is Alles” (Boeddha) Ben je familie van enen Jeffrey Leiden, CEO van het bedrijf dat het waanzinnig dure medicijn tegen taaislijm produceert en jaarlijks 20.000.000 dollar opstrijkt. Nee toch?

 22. Freba

  Niemannetje viel door de mand. Werd nog boos ook. Liet zich ff door zijn emoties leiden.
  Mannetje Nieman ga ik niet meer bekijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.