Levensgevaarlijke links-extremisten framen Thierry Baudet als nieuwe Hitler: 'Het is maar een grapje!'

Levensgevaarlijke links-extremisten framen Thierry Baudet als nieuwe Hitler: 'Het is maar een grapje!'

De "Het is maar een grapje"-poster over een FVD-campagne poster heen. Bron: Kenneth Steffers / Twitter. Vorig jaar genomen.

Onder leiding van een grafische vormgever is extreem-links begonnen met een nieuwe haatcampagne om FVD-lijsttrekker Thierry Baudet te vergelijken met het Duitse nazi-verleden. Met de Kamerverkiezingen in het verschiet worden er posters verspreid waarin het silhouette van het Kamerlid is verbouwt tot de beeltenis van dictator Adolf Hitler. Extreem gevaarlijk!

Het is campagnetijd, de verkiezingen komen eraan. Allemaal prima, maar dat wil nog niet zeggen dat het in ons tolerante Nederland is toegestaan om mensen tegenover elkaar op te zetten. Bijna iedereen accepteert dat, behalve de ‒ in zichzelf gekeerde ‒ activisten van extreem-links. En dat is gevaarlijk. Extreem gevaarlijk.

Toch doet kunstenaar Yuri Veerman dat, door posters te fabriceren waarop Thierry Baudet nadrukkelijke overeenkomsten vertoont met Adolf Hitler, de grootste misdadiger van de moderne tijd. Het logo van Forum voor Democratie fungeert daarbij als het veelzeggende 'Hitler-snorretje.' Veerman kwam eerder in actie, om posters te maken tegen o.a. de Russische president Poetin en om te pleiten voor open grenzen.

Gelukkig zien vrijwel de meeste mensen (van links tot rechts) dit soort geïmpliceerde haatcampagnes als een daadwerkelijk gevaar voor de samenleving. Campagne voeren is prima, en dat kan en mag zelfs tot op het scherpst van de snede. Maar dat wil nog niet zeggen dat je mensen ook zomaar mag en kan demoniseren. Pim Fortuyn was negentien jaar geleden ooggetuige van zo'n campagne, en kan dat nu niet meer niet navertellen.

Laat dit dus vooral een waarschuwing zijn tegenover extreem-links: DIT MOET STOPPEN! Op deze manier voer je namelijk geen politieke campagne, maar ben je bezig met het aanzetten tot haat.

Vraag het Theo van Gogh maar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties