ismaargrapjeterrybaudet

Levensgevaarlijke links-extremisten framen Thierry Baudet als nieuwe Hitler: 'Het is maar een grapje!'

Geen categoriefeb 21 2021, 15:00
Onder leiding van een grafische vormgever is extreem-links begonnen met een nieuwe haatcampagne om FVD-lijsttrekker Thierry Baudet te vergelijken met het Duitse nazi-verleden. Met de Kamerverkiezingen in het verschiet worden er posters verspreid waarin het silhouette van het Kamerlid is verbouwt tot de beeltenis van dictator Adolf Hitler. Extreem gevaarlijk!
https://twitter.com/yuriveerman/status/1362721249957457923
Het is campagnetijd, de verkiezingen komen eraan. Allemaal prima, maar dat wil nog niet zeggen dat het in ons tolerante Nederland is toegestaan om mensen tegenover elkaar op te zetten. Bijna iedereen accepteert dat, behalve de ‒ in zichzelf gekeerde ‒ activisten van extreem-links. En dat is gevaarlijk. Extreem gevaarlijk.
Toch doet kunstenaar Yuri Veerman dat, door posters te fabriceren waarop Thierry Baudet nadrukkelijke overeenkomsten vertoont met Adolf Hitler, de grootste misdadiger van de moderne tijd. Het logo van Forum voor Democratie fungeert daarbij als het veelzeggende 'Hitler-snorretje.' Veerman kwam eerder in actie, om posters te maken tegen o.a. de Russische president Poetin en om te pleiten voor open grenzen.
Gelukkig zien vrijwel de meeste mensen (van links tot rechts) dit soort geïmpliceerde haatcampagnes als een daadwerkelijk gevaar voor de samenleving. Campagne voeren is prima, en dat kan en mag zelfs tot op het scherpst van de snede. Maar dat wil nog niet zeggen dat je mensen ook zomaar mag en kan demoniseren. Pim Fortuyn was negentien jaar geleden ooggetuige van zo'n campagne, en kan dat nu niet meer niet navertellen.
https://twitter.com/KenStash/status/1363486263207219208
Laat dit dus vooral een waarschuwing zijn tegenover extreem-links: DIT MOET STOPPEN! Op deze manier voer je namelijk geen politieke campagne, maar ben je bezig met het aanzetten tot haat.
Vraag het Theo van Gogh maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten