shutterstock 1285364284

Hugo de Jonge geeft wederom het verkeerde voorbeeld: gaat lekker winkelen zónder mondkapje!

Geen categoriefeb 21 2021, 17:30
Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, heeft blijkbaar nog steeds niet door dat zijn handelingen onder een vergrootglas liggen. Zo poseerde de amicale schoenenfanaat voor een foto in een winkel zonder noodgedwongen mondkapje op.
De Telegraaf schrijft dat CDA-minister Hugo de Jonge afgelopen week zijn schaatsen heeft laten slijpen in een winkel. En juist op het moment dat zijn collega en CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra een scheve schaats reed, dacht De Jonge wel even ‒ à la Sven Kramer ‒ de binnenbocht te pakken en triomfantelijk in een winkel te poseren zonder mondkapje op. Mispoes!
"De eigenaar nodigde mij uit even een kijkje te nemen achter in de werkplaats waar ze aan het slijpen waren," laat De Jonge via zijn woordvoerder weten tegenover De Telegraaf. Volgens de woordvoerder van De Jonge verliep alles in goed overleg en conform de coronamaatregelen. Zo zou De Jonge zich "uiteraard" hebben gehouden aan de geldende coronamaatregelen en ook "uiteraard" altijd anderhalve meter afstand in acht hebben genomen.
Met al die politici die elke keer de door hun eigen regime ingestelde regels overtreden begint het een beetje een 'pot verwijt de ketel'-verhaal te worden, want hoeveel persconferenties van De Jonge hebben we niet moeten aanhoren, waarop de CDA'er ons een keer of tienduizend op het hart drukte de coronamaatregelen gewoon te volgen?
Maar blijkbaar kan het allemaal, zolang je maar deel uit maakt van het netwerk van boven-ons-gestelden. En als je dan toch iets doet dat niet door de beugel kan? Dan heb je uiteraard te allen tijden een woordvoerder klaar staan om je stupide gedrag goed te praten.
Want corona bestrijden? Dat moet het gepeupel maar oplossen: de bestuurlijke elite van vice-premier Hugo de Jonge kan gewoon doorgaan met hun oude vertrouwde leventje!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten