Geschift BIJ1: ‘Bonaire, Saba en Sint Eustatius mogen hoogte Nederlandse herstelbetalingen zelf bepalen!’

BIJ1 heeft vergaande plannen voor de zogenaamde BES-eilanden. Dat zijn Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Zo wil de partij dat Nederland “herstelbetalingen” overmaakt aan deze eilanden. En de hoogte van het bedrag en de wijze waarop die herstelbetalingen gedaan worden moeten vastgesteld worden door de eilanden zelf. Knettergek!

Och kijk, wat zijn ze weer blij bij het radicaal-linkse BIJ1, de partij van Sylvana Simons. Jawel, de woke-communisten hebben nieuwe plannen, en dus nieuwe talking points om zieltjes te werven. Ze doen dat nu door mensen op de Antilliaanse BES-eilanden allemaal leuke, gratis cadeautjes te geven. Nou ja, gratis voor die mensen. Niet voor de gewone Nederlandse belastingbetaler, want die mag krom liggen om er allemaal voor te betalen.

Wat de Fidel Castro-partij wil voor de eilanden in kwestie? Nou, om te beginnen eist BIJ1 dat er een organisatie komt “die helpt bij beslissingen en onderlinge problemen in het Koninkrijk. Hierin zitten experts uit Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Europa.”

Maar wacht, er is meer. Véél meer. “Geen student van de eilanden begint hun werkend leven met schulden.” Wij gewone Nederlanders natuurlijk wél, maar zij niet. Want zij zijn speciaal. “Elke student van de eilanden die naar Nederland komt voor vervolgonderwijs wordt actief ondersteunt [ze kunnen niet eens spellen bij BIJ1. Voltooid deelwoord, jongens. Kofschip. D. Niet T.] door de Nederlandse staat.”

Haha, oh ja. En het wordt nóg erger: “Mensen op de eilanden bepalen zelf wat voor herstelbetalingen ze willen krijgen voor wat hen door Nederland is aangedaan. Nederland doet in ieder geval herstelbetalingen voor de verwoeste natuur, het achtergestelde onderwijs, en gemiste inkomsten.

Dus niet alleen moeten gewone Nederlanders bakken met geld gaan betalen aan inwoners van de BES-eilanden, maar die inwoners mogen zelf ook nog eens bepalen hoe we dat doen en hoeveel we dienen over te maken. Als zij 100 miljard willen hebben is wat BIJ1 betreft helemaal prima. Want die mensen zijn hartstikke zielig terwijl wij hen altijd, steevast en vooral systematisch hebben uitgebuit.

Dat jij en ik en al onze voorouders daar niets mee te maken hebben doet er niet toe. Wij hebben namelijk een heel ernstige misdaad begaan: wij zijn ‘wit.’

En dan het laatste punt van BIJ1: “De Rijksministerraad wordt afgeschaft en vervangen door een andere optie waarin alle landen van het Koninkrijk een gelijke stem hebben. Alle landen van het Koninkrijk bepalen zelf hoe ze hun samenleving inrichten.”

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en Like mijn Pagina op Facebook voor het laatste gezond-rechtse nieuws en commentaar!

Met andere woorden: we moeten de rekening betalen voor alles wat de BES-eilanden doen. Maar als we dan denken dat we ook wat commentaar mogen leveren op hun wangedrag en corruptie, om maar iets te noemen, dan hebben we het helemaal mis. Dokken en onze bek houden! Dat wordt het dus het officieuze motto voor de manier waarop de BES-eilanden en Nederland met elkaar om dienen te gaan, als het aan BIJ1 ligt.

BIJ1 wil dus de slavernij en kolonisatie terugbrengen. Alleen zijn zij dan de slavenhouders en wij de slaven. Welkom in de wondere wereld van Sylvana Simons!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. WayneGretzky99

  Verrekenen we met alle miljarden die we al betaald hebben aan die luie uitvreters. En uiteraard willen we met terug werkende kracht een flink deel van de opbrengsten vanuit toerisme e.d. aangezien wij dat allemaal mogelijk hebben gemaakt.

 2. ikweetwatikwil

  Vraag mij af of ik nog achterstallig kinderbijslag kan ontvangen samen met mijn ouders. Middenstanders kregen voor tig jaren terug geen kinderbijslag. De Koningin wel.

 3. tata

  Die zijn al lang en breed betaald.

  1. ikweetwatikwil

   Tata: Heb jij daar van geprofiteerd. Wij niet.

 4. Barbera

  De angst voor BijI is erg groot bij DDS, kan zo maar zijn dat ze in zetelaantal het FvD voorbij gaan.

  Dus elke dag vol in de aanval.

  1. WayneGretzky99

   Angst? HAHAHAHAH…lachwekkend altijd extreem linksch. Nee hoor, alleen maar volledige walging voor bij1.

   1. Barbera

    Elke scheet van Silvana krijgt volop de aandacht van DDS.
    Dacht eerst dat het een tic van Tim E was, maar het blijkt in opdracht te zijn van Michael.

    offtopic

    Wayne, heb je al weer een nieuwe tablet gekregen van je vrouw.

    1. AS210854

     Sorry hoor, ik vind dit bericht TOCH echt geen scheet.

    2. WayneGretzky99

     Eeehhhhh, ik heb zowel mezelf als mijn vrouw een nieuw tablet gegeven. Anders moet ik het toch maar weer aan die kut fiscus overhandigen.

     1. WayneGretzky99

      Kleine nuancering. Moet er wel bijzeggen dat ik volgens mij gematst ben met het ijkmoment van mijn EV door de fiscus.

    3. Logica

     SS schijt heel veel en dus veel berichten. Maar ik geef toe dat het nog minder mag. Toch denk ik dat je val alle shit maar 1% hier in een bericht terug ziet.

 5. Edjan

  Ik haal zó twee knoeperts van fouten uit dit artikel.

  Fout 1. “Als zij 100 miljard willen hebben, moeten wij dat maar betalen”. De vrekkige, gierige Hollander zet zichzelf meteen te kijk. 100 miljard? Dat is met een jaartje wel op. Zet er nog maar een paar nulletjes achter.

  Fout 2. De omkering dat de gepigmenteerden de nieuwe slavendrijvers zouden worden en die “arme” Hollanders de nieuwe slaven. De schrijver is de definitie van racisme zeker vergeten. De gepigmenteerde is ALTIJD het slachtoffer en de blanke is ALTIJD de dader en de racist. Dat zit in zijn genen.

 6. Nostradamus

  Dekolonisatie van de eilanden. Moeten ze allemaal terug naar Afrika?

  Maar daar zal de familie van akwasi ze gevangen nemen en als slaaf verkopen aan de arabieren. Want je weet, de arabieren kopen nu nog steeds slaven. Al zou het maar zijn om stadions voor het WK te bouwen. Dit schijnt dan weer niet in het belang te zijn van bij1 want arabieren interesseert het geen zier wat SS vindt.

  1. Flach

   Absoluut, en vergeet de schoonmaakster/makers, klusjesmensen en huishoudsters, nannyé enz niet. Paspoort wordt ingenomen, en er wordt die mensen van alles aangedaan. Ik vergeet nooit die ene vrouw waarbij er honderden punaises en naalden in haar lijf waren gestoken, verkracht door die walgelijk veelwijverij-viespeuken, het is toch maar een slavin en dat is goedgekeurd door de ‘profeet’ van de Wrede, het mag van allah. En daarna worden ze nog even dunnetjes afgeranseld door haar/zijn jaloerse ‘meesteres’

   Daar hoor je die ‘goedgevoelverslaafden’ niet over, daar houden ze zich verre van. Ondersoort salonsocialisten die niet eens een reflectie in de spiegel meer hebben zo ongelooflijk namaak als die figuren zijn. Of ze zijn achterlijk met een iq van de gemiddelde schoenmaat, of het zijn ‘stockholmsyndromers’ of het zijn wannabee negers met namaak rasta stijf van het vuil Waardeloze figuren. 🙁

 7. Eppo123

  In het kader van dekolonalisatie, weg met al die eilanden uit ons koninkrijk. Laat ze zelf hun broek op houden.

  1. Flach

   Dan hebben ze niet te vreten, want van brood kunnen ze hoogop het vervolg product maken, meer niet. Lui, corrupt en crimineel, 1 grote bende en voor alles hebben ze onze hulp nodig. Ze bakken er niets van, alleen maar ellende.

 8. HD

  Simpele vraag die ik al eerder stelde, waarom krijgt die zwarte nietsnut elke dag een podium.
  En is het niet zo dat we al tientallen jaren deze bevolkingsgroep waar zijn bij hoort al subsidiëren.

 9. Flach

  Prima, dan eerst elke cent die er in al die (vele) decennia in die zwarte gaten gestoken zijn, aftrekken van de ‘herstelbetalingen’ En alleen voor die slaven waar de Nederlandse overheid verantwoordelijk voor is geweest. Ook de kosten van alle bewoners die de eilanden hebben verlaten om onze samenleving ‘op te leuken’ eraf trekken, de uitkeringen, de budgetten, de toeslagen, de rugzakken enz. Neem Suriname (die komen natuurlijk ook nog) de bevolking van een mini stadje, vele malen groter dan ons land, vol met bodemschatten maar vanwege de diepgewortelde corruptie blijven ze arm. (op een groep pervers rijken na, maar die laten ze in al die landen met rust) Om te kotsen is het. Bah, walgelijk gezeur.

  De rest vd claims leggen ze dan maar (en uiteraard uitstekend gedocumenteerd) neer bij de e.v.t. rijken van die tijd en de eigen zwarte handelaren.

  De normale uitgebuite arme blanke Nederlander, de lijfeigenen, de horigen, (neem de turfstekers in de 20e eeuw nog) zijn er iig geen cent wijzer van geworden. En in NL zelf waren geen slaven, op 1 vrijgemaakt slaaf na, die her graties mocht studeren. Dhr. Jacobus Captein

 10. Boldy

  Waarom komt mijn reactie niet online?

  1. Flach

   Boldy, misschien heb je er een url. in geplakt?
   Bij mij wordt dan standaard de reactie niet geplaatst. Super irritant, onderbouwing wordt niet gewaardeerd. 🙁

 11. Boldy

  Waarom wordt Simons neergezet als vertegenwoordiger van alle donkere mensen in Nederland. Hetzelfde geldt voor Akwasi. Die idioot. Niet alle donkere mensen over één kan scheren. Bovendien zie ik gemiddeld twee nieuwsberichten per dag over deze vrouw.
  Het beste is zo min mogelijk aandacht aan besteden. We weten allemaal dat dit soort
  ideeën te gek voor woorden zijn.

 12. Drollevanger

  Ik verbleef enige tijd geleden in Roemenie. Daar las ik wat schrijfsels over een vorige president van dat land uit de communistische tijd.
  Hij heette Nicolai Ceausescu.
  Zijn vrouw, een analfabetische dame zo uit de boerenkool getrokken, werd door hem benoemd tot hoofdbazin van alle Roemeense universiteiten. Ze bedacht en drukte als opper pedagoog er de meest vreemde besluiten erdoor.
  Ik heb het idee dat zoiets bij Sylvana,s partij ook het geval is.
  Dit is wel het bewijs dat men in Nederland zelfs zonder enig verstand toch nog hoog in de linksdraaiende politiek terecht kan.
  Wij leven in een land van ongekende mogelijkheden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.