Gestoord! OM start strafrechtelijk onderzoek naar bezoek Thierry Baudet aan Urk: hij schudde mensen de hand!

Wil je weten hoe erg het gesteld is met de vrijheid in ons land? Check dit: het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat het een strafrechtelijk onderzoek start naar het bezoek van Thierry Baudet aan Urk. De leider van Forum voor Democratie had daar op dinsdag namelijk een ge-wel-di-ge dag en schudde zomaar mensen de hand! Oh, en hij at ook nog een visje in een visrestaurant!

Bevindt Thierry Baudet zich binnenkort in het beklaagdenbankje omdat hij gewoon campagne heeft gevoerd op Urk? Wie weet. Het OM Midden-Nederland laat weten aan De Stentor dat er wordt gekeken naar het bezoek dat de FVD-voorman aflegde aan Urk. Andere steden en dorpen blijven buiten schot ‒ de coronamaffia zal dat ongetwijfeld heel vervelend vinden, want misschien dat er meer voor ze te halen valt als ze een wat wijder net de wereld ingooien, maar dat gebeurt dus niet.

Maar wat betreft Urk lijkt Baudet wél een probleem te hebben: “Alle feiten gaan op een rijtje gezet worden. Of we tot vervolging overgaan ligt onder meer aan wat daaruit komt,” aldus OM-woordvoerder Mary Hallebeek. “Vervolging is ook onder meer afhankelijk van of Baudet bijvoorbeeld besprongen is door anderen en hij er zelf niet veel aan kan doen of dat hij bewust de regels heeft overtreden.

Nou moet je dit even goed op je laten inwerken. Het OM doet onderzoek of Baudet niet vervolgd moet worden omdat volwassenen bewust de keuze maakten elkaars hand te schudden (en even een visje te eten in een restaurant, staande). Het waren allemaal normale mensen die rustig zelf een afweging konden maken. Maar dat vindt het OM blijkbaar volstrekt niet relevant.

Zorgelijker dan dit wordt het niet.

Publiciste Sietske Bergsma zegt terecht op Twitter dat “de wanhoop van verre [is] te ruiken.” En, voegt ze daar aan toe, eigenlijk voert het OM zonder dat te beseffen campagne voor FVD, want de kans dat FVD-kiezers of -sympathisanten hierdoor denken, ‘oh jee, ik ga toch maar niet op hem stemmen,’ is natuurlijk minimaal. Sterker nog, zo kweekt het OM alleen maar sympathie voor Baudet:

Het Openbaar Ministerie merkt over drie weken dus nog wel wat voor een kapitale blunder ze begaan met dit voorsorteren op een strafrechtelijke vervolging naar het handelen van Thierry Baudet op Urk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. HD

  En die Von Grappenhouss?

 2. Scaldis

  Mooi! Dit gaat veel stemmen opleveren!

  1. Franz Biberkopf

   Dat is ook de bedoeling van Thierry: hij hoopt de stem van de corona-wappies te krijgen en daarmee zijn schamele zeteltje in de Kamer te behouden.

   Trieste patjakker.

   1. driewerf

    Wím kan het maar niet verkroppen de vuile huigelaar , Weten ze bij grondlijn wel wat voor slijmbal jij bent ? zal ze eens een bericht sturen daar .

    1. Loelap

     Werkt hij nog? Kan mij dat niet voorstellen. Dan zal dat baantje wel niet al te veel voorstellen, de beste man zit 24/7 op DDS te reageren.

   2. Stanly2000

    Ernst, “patjakker” is dit een verwijzing naar zijn afkomst? Inderdaad triest!

    1. Scaldis

     Ik denk een verwijzing naar zijn leeftijd, alleen 80 plussers gebruiken deze term nog.

    2. Loelap

     Ernst is een patjepeeër!

   3. usb3.0

    franzje ziet liever ped*partijtjes als martijn met een zeteltje in de 2de kamer

 3. Cootje

  De D66 rechters loeren op zijn leven , Geert mak herdenk hem op een speciale manier. Tot de verkiezingen gebruiken van het old boys netwerk om de tegenstander te elimineren . De linkse kerk in zijn volle ornaat onder de noemer rechtstaat .

 4. J.C.

  Is Mark Rutte ook vervolg? Hij stond handen te schudden met Jaap van Dissel bij een van de persconferenties……..

 5. HD

  Je zal toch maar bij de politie werken zeg, en dat ook nog durven zeggen tegen je vrinden , als je die natuurlijk hebt als.
  Gisteren nog een geweldige toespraak van die hufter Mak de schijnheilige, over dictatuur, nou geertje we zitten er al jaren midden in, maar dat zie jij niet met je dikke linkse oogkleppen.

 6. Cootje

  De rechters gaan het druk krijgen , zijn er beelden door het OM opgevraagd van de feestende meute Vondelpark , de winkeliers in Klazienaveen gaan 2 maart open gevolgd door vele collega’s , de horeca hoopt op mooi weer als ze hun terrasje in vol ornaat ten toon gaan stellen rond 10 maart . De peilingen zijn Rutte gunstig gezind dus hij zal zijn kippen wel weer gauw terug hebben in zijn hok. De polderde Nederlanders hebben over het algemeen een grote bek , maar voor daden kijken ze graag naar de buurman .

 7. Franz Biberkopf

  “Bevindt Thierry Baudet zich binnenkort in het beklaagdenbankje omdat hij gewoon campagne heeft gevoerd op Urk? ”

  Nee, omdat hij provocerend en opzichtig de corona-regels aan zijn laars lapte.
  Zeker voor een Kamerlid is dit ronduit schandalig en crimineel gedrag.

  1. driewerf

   Waar staat het dat je geen handen mag schudden vieze smeerlap flikker een eind op graftak.

   1. Franz Biberkopf

    ht*ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/corona-en-boetes

    1. Buzz68

     Politicus in verkiezingstijd = contactberoep = uitzondering

     1. Franz Biberkopf

      Van die uitzondering is met niets bekend, Buzz, ik zou eerder zeggen dat met betrekking tot de maatregelen de lat voor politici hoger ligt.

  2. Cootje

   In de kamer beweren dat er geen gratis belasting geld gaat naar een Europese herstelfonds en terug komen en je zakken tot de bodem geleegd in het Brusselse gesticht , misdadig om zo met andermans geld om te gaan . Gelukkig hersteld de Corona varianten deze giften want ze eindige in een bodemloze put , en onze Pinokkio heeft een doctrine ingesteld die hopelijk eens tegen hem persoonlijk kan worden gebruikt als het dekseltje van de beerput af gaat . Ik vind 10 jaar Nederland bestuurd misdadig schandalig en onze kinderen die de rekening nog mogen betalen zelfs crimineel , maar in onze zogenaamde rechtsstaat lopen nog 15000 veroordeelde los rond die meer dan 4 maanden gevangenisstraf hebben gekregen . En we hebben al jaren onderleiding van onze premier de nummer 1 positie exporteur narcotica omzet plusminus 40/50 miljard

  3. driewerf

   Het is nu wachten dat de bom echt barst in Nederland .

  4. leukeditter

   van al die leiders die in de fout zijn gegaan , is dit wel het minste fout smerige bibberanus

  5. vvw

   eindelijk , corona regels zijn crimineel

 8. Spaanse_K0K

  Tijdens de stopplaatsen van de caravan na Urk, stond Baudet ineens achter een plastic spatscherm, werd het publiek gevraagd de coronaregels in acht te nemen en stonden er vakken op de grond afgetekend.
  Is dit voortschrijdend inzicht, rubberen rug of bang voor de portemonnee?

  1. trutje

   Dat klopt omdat het moest anders moest hij stoppen. De boa’s en politie stonden toe te kijken. Niks met zijn portemonnee te maken. De meeste mensen zijn hypocriet zelf lopen ze kris kras door de supermarkten met echt niet 1,5 meter afstand. Met mooi weer alle parken overvol met schaatsen overvol. Thierry heeft een paar mensen de handen geschud en Grapperhaus gaf een bruiloft en stonden uren dicht op elkaar. Misschien moet Thierry ook even sorry zeggen dan is hij er ook vanaf net als Hugo de Jonge, Wopke Hoekstra, Rob Jetten.

  2. vvw

   verrassend dat je angst voor een virus moet afdwingen met boetes

 9. JFU

  Het advies is geen handen schudden, 1.5 m afstand tot elkaar, 1 persoon per dag op bezoek. Verplicht is avondklok en mondkapjes in openbare gelegenheden.

 10. LifeBuddy

  Nog steeds geven de arische sLinkse in de moskee handen en elkaar ho*o kusjes, Tot op het voetbal veld toe. Kunnen we hier spreken van Discriminatie naar het Volk toe?

 11. liefdevol rechts

  Ik heb het gehad met al die linkse wappies hier.
  Dit is de laatste keer dat ik me nog eens richt tot deze linkse hersenloze meute.
  Vanaf nu laat ik jullie ook daadwerkelijk”links” liggen, jullie commentaar kan me gestolen worden, het is toch steeds een verknipte versie van de waarheid, excuses om te framen.
  Jullie zullen er op gepaste tijden zelf wel achter komen hoe gek jullie zijn geweest.
  Dus wat jullie hierop ook reageren, het raakt m’n koude kleren niet meer.
  Dus antwoorden op jullie stompzinnige reacties moet je van mij niet meer verwachten. Dus wil je mij ook nog snel even framen ga je gang maar, ik lach je gewoon uit

  1. Spaanse_K0K

   Zij die blijven groeten u liefdevol.
   Met een lach en een traan zal ik aan u denken.

  2. Loelap

   Jammer dat je niet meer reageert!

 12. Mar

  Zo, dan heeft Thierry Baudet succes gehad met zijn idee van campagne voeren voor FvD.

  Regels aan de laars lappen, controversiële uitspraken doen, negatieve aandacht trekken (is ook aandacht), opschudding veroorzaken, zich gedragen als een peuterpuber.

  Strafrechtelijk onderzoek is juist in zijn voordeel. Niet alleen linkse Nederlanders nemen het op voor slachtoffers van onrecht, rechtse Nederlanders doen het net zo hard.

 13. Buzz68

  Richtlijnen, dringde adviezen, wetten, plaatselijke verordeningen….
  Laat het OM maar doen waar ze goed in zijn. Een proces als Wilders lijkt me wel gerechtvaardigd 🙂
  Wat zijn ze slim die OM kneuzen…

 14. king

  dit is echt weer lachen , al die linkse gekkies in paniek oooo de anderhalve meter
  en handen schudden oooo wat erg .
  de enige wappies die hier lopen zijn de aanhangers van pinokkio Rutte.
  maar die wappies hebben straks hun handen vol ,,,de klimaat gekte komt er aan ,,,,

 15. Mireille

  Onvoorbereid komt hij maar slecht uit de verf bij het geven van een antwoord op een vraag uit het publiek zag ik bij Jinek.

 16. Piet151

  “Het waren allemaal normale mensen die rustig zelf een afweging konden maken. Maar dat vindt het OM blijkbaar volstrekt niet relevant.”

  Heel veel mensen kunnen niet zelf een gezonde afweging maken. Daar hebben we dus een wetgever voor die samenwerkt met een parlement dat de bevolking vertegenwoordigt. En gelukkig hebben we in Nederland een OM dat vooral kijkt naar de wet en hoe die door landgenoten wordt nageleefd. Wat mensen van een volgens de geldende regels ingevoerde wet er zelf van vinden is inderdaad niet zo heel erg relevant. Als er een Urkenaar ’s avonds na negenen besluit om met 150 km per uur door de Dorpsstraat te racen, zullen weinig mensen pleiten voor onschuldig, hoewel zo’n onverlaat weinig schade aan zal richten vanwege de avondklok. Hoogstens een enkele hondenuitlater, die natuurlijk zelf ook wel een beetje mag uitkijken.

  Baudet lijkt gewoon een heel slecht voorbeeld te geven en dat mag hem best verweten worden. Hij ziet dat zelf trouwens ook wel, want de rest van de dag was hij een stuk braver.

 17. andergeluid

  Het zou het OM sieren als ze de Corona eens gaan onder zoeken en dat van diesel zegt dat mondkapjes niet werken en dat Marion Koopmans zei dat de pc r test niet werkt en z enz dan is morgen het slopen van de economie en alle nutteloze regels voorbij

 18. de ziender

  Volgens mij heeft Baudet de kwaliteiten van Messias. Zoveel mensen bij hem in de buurt en dan nog steeds levend. Hij zou vanwege “Corona”, het killervirus, toch allang dood ter aarde hebben moeten vallen??

 19. de ziender

  Ja, en onderzoek eens eerst Ferd. In amsterdam hadden ze ooit ook nog eens een Ferd, Ene Ferd (Grapperh)Aus der Fünten…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.